Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Névteleníti a Panther Lake IGP-jét az Intel, ha nem gyors a memória mellette
- OLED TV topic
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Jól mondja Rubbi, az általad említett 3 fix obi közül egyikben sincs stabi.

Mondjuk szerintem ebben a tartományban, ilyen fényerő mellett szerintem nincs is olyan nagy jelentősége, hogy van vagy nincs.
A 20/1,7 és a PL25/1,4 közül szerintem nincs rossz választás, bitang jó cucc mind a kettő.

Fél EV előnye van fényerőben a PanaLeciának, ami nem sok, pláne hogy a kis 20-as mennyire jól dolgozik már nyitott rekeszen is.
A legnagyobb különbség talán építésben van a kettő között. A 20-as nagy előnye, hogy nagyon pici, hátránya a kit obihoz képest zajosabb és lasabb AF motor. PL 25-ös még nem volt kezemben, de állítólag az már csendesebb, gyorsabb, ellenben jóval nagyobb és drágább is.Ha a méret nem számít és értékeled Leica apró finomságait, a kicsit jobb fényerőt és a AF motort, van rá kereted is akkor a PL 25/1,4 a te obid.
Ha számít a méret, vagy csak szeretnél egy kis pénzt spórolni miközben szinte ugyanazt megkapod képminőségben akkor 20/1,7-es.
Talán még annyit tennék mindehhez, hogy ez a látószög a legjobb mindenes. Ha valahová egy szál fix obival akarsz elmenni akkor ez a látószög az amivel szinte minden megoldható. Ilyen szempontból pedig talán nem elhanyagolható, hogy a 20/1,7-el még egy G2 is egész kis kompakt cucc lesz.

Ettől függetlenül a PL 25/1,4 még egy nyálcsorgatós egy obi!

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H110M i5 6600K 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 400W
- iPhone 15 Pro 256GB 89% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest