Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz FEDman #27674 üzenetére

@ FEDman, Parci: előrevetésként: nekem is messze az a legkevésbé valószínű ebből hogy lesz szenzor-stabi, ahogy azt tegnap is írtam. Nagyon kevés példát tudok arra amikor egy cég ilyen alapvető váltást meghúz, még akkor is ha már iszonyat nagy nyomás van rajta (pl. teljesítményelmaradás oldaláról, erre több példát is tudnék hozni) szóval olyankor is a végsőkig szokta húzni (másrészt, ha tényleg így lenne, ki tudja milyen régóta küzdenek ezen a Panán belül?)
    Most _még_ nincs (legalábbis én nem látok) ilyesfajta nagy nyomást a Panasonicon, de persze abszolt racionális érveket lehet azért sorolni mellette. Pl az összes m43 vásárló aki (különféle okokból) stabis vázat keres, az egyből elveti (de legalábbis nagy minuszt ad). Vagy hogy ha minden így marad, akkor továbbra is az összes (na jó, azért most sincs mindegyikben) _jövőbeli_ obijába bele kell tennie a stabit, míg ha meglépi a vázba építést, akkor ezt a jövőben megúszná. Stb, stb. Szóval maga a _váltás_ a jelenben persze nem jó a panának, de ha eldöntötte hogy (akármilyen okból) váltani akar, akkor az később csak egyre rosszabb lesz (tipikusan ezért nem szokott senki sem váltani semmiben, csak ritkán, meg amikor már nagyon nincs választása. De hát tetszett volna ugye rögtön stabis vázat fejleszteni :) )

Tehát valószínűnek egyáltalán nem tartom (persze ettől kizártnak sem) de örülnék neki, mert (ezt korábban is írtam) sokszor fotózom kevés fényben statikus témát, jó lenne záridőben 2-3(kitudjamennyi) FÉ nyereség. Na meg így lehet hogy a 60/2.8-nál is jól használható lenne a pinpoint AF közelre (nem csak egy vadul ugrándozó keresztet látnék :) ), sőt akár még a kézből manuális fókuszálás is.
    (ezt gondoltam is már hogy egy mintaboltban kipróbálom, vajon mennyit segít)

Új hozzászólás Aktív témák