Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- OLED monitor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Szerintem az Oly jpg-gel is elég jól működhet ez a Shadows/Highlights/Blacks/Contrast móka

"Azt meg nem értem, hogy miért nincs valami oly preset, ami az oly rawokat automatikusan beallitja a jpg-s színekre..."
Úgy hívják: Olympus Master
De értem ám, adobe progikkal volna jó oly színekkel operálni. Az a baj, hogy nem boldogultam a dologgal, hiába fotóztam referencia-ábrát (colorchecker), hiába buheráltam a színeket akár PS-ben is, nem olyan egyszerű ezt összehozni. Eleve máshogy épül fel az Oly jpg, más tónusgörbe, világosság, ha ezeket nagyjából kipipettázom, majd utána a RGB-t és a CMY-t is, akkor sem lesznek rendben a keverékszínek, sőt, sávos is lehet a kép a sok színbuherától. Szóval nem olyan könnyű egybites módszerrel leutánozni egy ismeretlen feldolgozási metódust... amíg az adobe/oly nem akarja, hogy in camera színek legyenek rawnál is, addig asszem nem lesz 
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Villanyszerelés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AliExpress tapasztalatok
- Trollok komolyan
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV digitális prémium kompakt fényképezőgép
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Kiváló GoPro HERO 8 Black akciókamera + tartozékok 4K UHD!
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Lenovo ThinkCentre/ Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De értem ám, adobe progikkal volna jó oly színekkel operálni. Az a baj, hogy nem boldogultam a dologgal, hiába fotóztam referencia-ábrát (colorchecker), hiába buheráltam a színeket akár PS-ben is, nem olyan egyszerű ezt összehozni. Eleve máshogy épül fel az Oly jpg, más tónusgörbe, világosság, ha ezeket nagyjából kipipettázom, majd utána a RGB-t és a CMY-t is, akkor sem lesznek rendben a keverékszínek, sőt, sávos is lehet a kép a sok színbuherától. Szóval nem olyan könnyű egybites módszerrel leutánozni egy ismeretlen feldolgozási metódust... amíg az adobe/oly nem akarja, hogy in camera színek legyenek rawnál is, addig asszem nem lesz