Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• redzsi

senior tag

Üdv!

9 éve vásároltam egy Pana GX7-est. [link] :D
    Most elkapott a gondolat hogy lehet kellene nekem egy újabb szenzoros gép. Három versenyzőre szűkítettem az esetleges vásárlást.

Az észérv az mellett szól hogy maradjak MFT-n a meglévő obik miatt. Amiket főleg használok: oly 40-150, pana 14, 20, gwc1 széles konverter. Plusz egy eseteleg érkező egy makró obi személyében, ha a rendszer marad.
    Itt ami szóba jöhet nálam a E-M10 mk IV (750font a 14-42 kitobival), vagy nagyon esetleg maradni a Panasonicnál de akkor csak a GX9 (500font a váz) jöhetne szóba nálam, már ha megéri az újabb szenzor a cserét. Tudom nem maiak, a Pana pláne, de a távmérős külsőt, és bal sarokban lévő EVF plusz tapi fókuszpont kombót nagyon kedvelem.

Ami még csábító lenne egy Fujira történő rendszerváltás, főleg ha a két MFT jelölt már nem érné meg. Ez pénzügyileg ugye jobban megterhelne, de már 10 éve is majdnem elcsábultam az XE-2 kedvéért.
    Most az XT-30II lenne kiválasztott. Ez 900 font a 14-45-el, és 1200 a 18-55 obival. Itt kellene majd egy teleobi is, valamint később egy makró plusz egy fix.
    Egyik nap úgy kelek hogy egye fene, hajrá Fuji, másnap meg a jó lesz a GX9 is.

És csak újban gondolkodom. :)

Mi a véleményetek? Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák