Hirdetés
- Fujifilm X
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
redzsi
üzenetére
1200 fontból nem kitobis crop belépő vázat nézegetnék. 14 és 20 mm-es fixek után főleg. Nikon Z5, Lumix S5, Sony a7II. Ezekre pattintanék egy 35 mm-es fixet és egy 100 mm körüli makrót/portrét és meg is vagy. A GX7-et megtartanám a 45-150-nel míg nem jön össze valami telére való.
GX7-GX9 az egy generáció. Képminőséget nézve egy generáció ritkán nagy ugrás a mai világban. -
Throme
veterán
válasz
redzsi
üzenetére
"kellene majd egy teleobi is, valamint később egy makró plusz egy fix"
Ezeknek megnézted már az árát is?
Értem én, hogy APS-C szenzor, de - szvsz - elég húzos obiárak vannak.
Azt nem néztem, hogy milyen 3rd party gyártó obik léteznek olcsóbban a gyáriaknál.... de akkor meg már lehet akár sony is.... -
válasz
redzsi
üzenetére
Szia!
A gx9 egy tök jó gép, az is egy jó opció ha az lesz. Viszont azok az m43 obik nem olyan durvák, hogy pótolhatatlanok lennének más rendszeren.
Az XT30 II is egy tök jó gép.
Én is hasonló dilemmában voltam mint te. Nekem GX80-am van 12-32-vel, egy 20/1.7 és egy pana 45-150. Én emellé vettem egy XT30 II-t, 18-55-öt, 23/1.4-et és 35/1.4-et. Az mft rendszert nem adtam el, és milyen jól tettem. A mai napig használom mind a kettőt felváltva. Jó rendszer a Fuji és nagyon jó a mindent vázon állítás mint koncepció. Viszont ha ma döntenék akkor nem venném meg az új rendszert, helyette vennék egy x100v-t és a maradékból pedig az m43-hoz obit, valószínű makrót. Lényegében azért nem venném meg az új rendszert mert ugyanazt csinálom vele mint a panával, kb ugyanazokra alkalmas obikat vettem meg hozzá (most telét nézek a fujihoz), és azt vettem észre hogy semmi olyan nincs egyikben sem amit a másikkal nem lehet megcsinálni. A jobb jpg kimenet nekem aránylag fontos volt, de a GX9 pl ebben jobb a GX80–nál, tehát ha ebbe az irányba mész tovább akkor az is jó.
Így lényegében hasonló cipőben járva érdemben nem tudok neked segíteni, mert két jó választás között gondolkozol szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest