-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngaba
aktív tag
Ez így általánosságban érthető, de azért vannak ökölszabályok is: Kitör a háború, v. kivetik a bankadót => OTP részvény-árfolyam leesik. Most miért érdekeljen engem az, hogy nagy átlagban rossz döntés kiugrálni, ha ebben a nagyon konkrét esetben igenis érdemes kiugrani? (Persze nem akkor, amikor mindenki eladta már - de szerintem nem én vagyok egyedül ebben a topicban, aki már áprilisban úgy gondolta, hogy 99%, hogy lesznek különadók.)
De persze ez a példám csalóka, benne van a "tudásom" (olvasottságom) a magyar piacról és a magyar politikáról. Mondjuk a GoodYear részvényekkel kapcsolatban ilyen magabiztos előérzeteim azért nem lennének, az amerikai piacot alig ismerem a magyarhoz képest. De szerintem még akár egy Erste részvényhez is tájékozatlan vagyok.
Ami további általános elvem befektetéseknél (ha már itt elméleteket boncolgatunk): Engem abszolút hidegen hagy, hogy egy eladáson nyertem-e vagy bukok-e, csak azt kell nézni, hogy a jelenlegi pillanatban (szerintem!) eladni, tartani, vagy venni érdemes-e. (Soha nem értettem az olyanokat, hogy "nem adom el 9000-es árfolyamon, mert 16000-ért vettem". Annak, hogy most érdemes-e 9000-ért eladni, semmi köze nincs ahhoz, hogy mennyiért vettem.) Igazság szerint a LIFO vs FIFO stb. részvény-eladás különbségtétel jelentőségét nem is értem (max adózás miatt számíthat), ezt magyarázzátok már el plz. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- HOPPÁ! SUPREME7 Túrkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged