Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
hova tünt Mr. Short, 90%+ fórumtárs?
-
ody42
senior tag
-
Szmeby
tag
válasz
Oppenheimer #51183 üzenetére
Konnyen lehet, bar a r/wsb szentiment valahogy nem errol arulkodik. Minden esetre a popcorn kesz.
-
Pá
addikt
Én eddig teljesen kimaradtam ebből, szóval most gyors guglizás után ezt találtam.
Mivel ez volt az első forrásom a témában, ezért nem tudom megítélni, hogy mennyire átfogó és pontos, de nekem érdekesnek és informatívnak tűnt.
-
MasterMark
titán
válasz
j0k3r! #51189 üzenetére
Úgy értem fogalmam sincs miről van szó épp.
De látom már twitteren is írnak erről.
Erről van szó ugye? Youtube: How Reddit Used GameStop to Troll Wall Street - IGN Daily Fix
-
j0k3r!
őstag
válasz
MasterMark #51187 üzenetére
Most jön az a rész, hogy azt hiszi a retail investorok egy része, hogy "this time it's different". Úgy gondolják, hogy ők majd most szépen visszavágnak a csúnya nagy cégeknek (pl: alapkezelők) és móresre tanítják őket. Érdekes mozi, de van egy olyan érzésem, hogy nem a kisember fog nyerni, most sem, soha sem
-
emvy
félisten
Szuper érdekes az egész sztori egyébként, nagyon élvezem.
-
aujjobba
addikt
válasz
Szmeby #51182 üzenetére
Mindkettobe beszalltam, 10% haszonnal kiszalltam.
Ha igaz amit a trading212 allit (hogy a mar bent levo pending orderek teljesulnek noha a szolgaltatas megnyekkent) akkor a Nokiabol is 10%-kal kiszalltam.frissites: beengedett a 212, valoban teljesult a limit eladas amit tegnap beadtam, sikerult a Nokiabol kiszallni.
-
Szmeby
tag
Na traderek, ki eleg tokos, hogy a gme rali utan felszalljon a bb, amc vonatra is?
-
Ixion77
addikt
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Ixion77 #51178 üzenetére
Stocks only go up, r/wsb betiltja a short pozíciót.
Jim Cramer: Reddit's 'WallStreetBets' is targeting short positions
-
Ixion77
addikt
Nekem úgy tűnik hogy van mozgás a piacon, nincs szünet. Mintha a nagy shortosok zárnának mindent, félve hogy mi lesz a következő: TR, EXPR, PETS, DASH, SKT, IRBT, stb.
-
Kobe
veterán
We also really do making sure te are that the activity in the market is a legitimate activity and if there is any sort of manipulation going on we sort it out and eliminate it from the market.... What we do is that we do have technology that evaluates social media chatter and if we do see a significant rise on social media chatter and if we also match that against unusual trading activity we will potentially halt that stock to allow us to investigate the situation, to engage with the company and to give investors a chance to recalibrate their position
Lehet a magyar nyelvtanon / fogalmazasmodon lovagolni, de a nasdaq fejetol, mar meglevo gyakorlatokra hivatkozva ez egy eleg egyertelmu allasfoglalas h mi varhato.
Perpillanat eselyesen ezert nem mogy sem a KBC, sem a Random, sem a Trading212, mert lelottek a kereskedest....
-
válasz
aujjobba #51173 üzenetére
Biztos vagy benne? Látszólag a KBC is, de kiadtam egy vételi megbízást NASDAQ-on, limitárral az aktuális ár felett és nem teljesült. Nem értettem, azt hittem, hogy a 15 perces késleltetés közben akkorát ugrott, hogy már a limitáram felett van, de nem. Vissza akartam vonni a megbízást, akkor írta, hoyg nem vonható vissza, mert a tőzsde visszaigazolására várnak....
Szerk.: Na egy szűk 15 perc után teljesült is az, ami azonnal szokott...
-
aujjobba
addikt
válasz
DanielLong #51168 üzenetére
Veszem eszre.
Ki tudnek szallni kis nyereseggel a Nokiabol, ha be birnek lepni a szolgaltatasba.
Olcso hus esete.#szekra: nem minden, a randomcapital hibatlanul mukodik
-
emvy
félisten
Lattam ezt.
> Csaxolok h a nasdaq mar bejelentette, h elkezdik monitorozni a social mediat is es hasonlo megmozdulasra azonnal lelovik a papirt
vs:
A Nasdaq CEO-ja azt nyilatkozza egy TV-interjuban, hogy elkepzelheto, hogy bevezetnek bizonyos kereskedesi limitaciokat akkor, ha a social media es a kereskedesi aktivitas olyan mintazatokat mutat, ami esetleg regulaciokba utkozik.
Kulonbsegek:
- a Nasdaq hivatalos bejelentese es a Nasdaq vezerigazgatojanak TV-interjuja nem ugyanaz
- bejelentette vs. elkepzelheto, hogy
- azonnal lelovik a papirt vs. bevezetnek bizonyos korlatozasokat
- hasonlo megmozdulasra vs. regulaciokba utkozo korulmenyek esetenVolvokat osztogatnak vs. Volgakat fosztogatnak.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
PredatorZoli #50985 üzenetére
Es most mit szoltok a GMEhez?
En elfelejtettem zarni a vasarlast 80on... mondjuk szerintem 140nel kivettem volna az tuti. -
Kobe
veterán
válasz
aujjobba #51165 üzenetére
Csaxolok h a nasdaq mar bejelentette, h elkezdik monitorozni a social mediat is es hasonlo megmozdulasra azonnal lelovik a papirt
[link]SSzoval annyira nem bankodnek miatta. Mondjuk a twitter kommentek is erdekesek, robinhood retardoknak 99%ban fogalma sincs arrol mibe rakja epp a penzet...
-
sajtos365
tag
válasz
PredatorZoli #51030 üzenetére
Fentebb linkeltek egy kalkulátort, ott költségeket tudod variálni.
51146.hsz-ben -
aAron_
őstag
válasz
Oppenheimer #51139 üzenetére
Ezt én is láttam már korábban. Akár még zavarhatna is, hogy a WSB tömegeiből páran ilyen sokat keresnek pár trade-del szimplán a szerencsének köszönhetően, de nem igazán tud annak a fényében, hogy nagy valószínűséggel elbukja később az egészet, mint ahogy a legtöbb lottó nyertes sem képes felelősségteljesen kezelni a nyereményét.
-
Na, remélem nem ugrottatok ki túl korán a CD Projekt-ből
-
ody42
senior tag
válasz
Oppenheimer #51151 üzenetére
A Nokiának nem 1-2 hanem 138 5G dealje van, több mint az Ericssonnak.
Short squeeze sztori valóban nem lesz, mert 5.5 milliárd részvény van, kb 1% short állomány mellett.A lenti reddit post 2-es pontja egy baromság, az összes nagy operátorra rálátok, pontosan látom, hogy ki mit csinál. Az 5G rolloutok érdemi része idén és jövőre indul be, ez alól egyedül Kína a kivétel, ők jóval előrébb vannak a rolloutokban. (És ezért fáj a Huaweinek most nagyon az, hogy kitiltják őket a tenderekből, mert "otthon" már nincs sok új deal, máshol meg most eléggé nehezen nyernek)
Rövid távon itt persze csak egy gyenge pump and dump próbálkozás volt, de 1-2 éves távon van benne potenciál szerintem.
Persze a mai világban csak az tud 1-2 évet várni, aki egy bukót akar kiülni -
Ixion77
addikt
válasz
szekra #51155 üzenetére
Néhány nagy shortos befektető csődje.
Bár annyiból nem értem az egész short-squeeze sztorit, hogy feltételezésem szerint a shortosok nem részvényshortot használnak, hanem put opciókat vesznek. Azok szimplán elvesztik az értéküket egy bizonyos árfolyam felett, tehát nem tudnak összehalmozni sokszáz százalékos mínuszt. Akkor hogy lehet "squeeze" az egy héttel ezelőtti árfolyam sokszorosán is?Érdekesség: A GME fénykorában (2007) is csak kb ~$60-t ért. Most a csőd szélén ~$340
-
szekra
addikt
válasz
Lassan 100% premarket.. Mi lesz ennek a vége?
-
sajtos365
tag
Tudna valaki egy olyan oldalt ahol leírják a tőzsdei kontraktus méretét, pl. a kakaó ára most 2500 $ , de az mennyi kilogramm valójában amiről szól az egész? Köszönöm!
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
A 2.sor az call option 2021. áprilisi lejárattal 12usd-s vételi lehetőséggel?
És minden egyes opció eladásával keresett ~13000 dollárt?
Hogyan? -
aujjobba
addikt
válasz
Igen már látom, sajnos későn.
Nem gond tartom hosszabb távra, elfér.
A WSB szentiment elemző oldalon néztem a NOK-ot, ott sok volt a bullish komment és erősen pozitívnak jelölte az oldal.
Na mindegy, lehet gondolkodni is kell minimálisan, nem csak követni a csordátTöbb munka lesz majd jövőre a bevallást megcsinálni ezekről az uzletekrol, mint amennyit esetlen nyerni lehet rajta kis összeggel ($100). Addig se a félkarúba megy
-
aujjobba
addikt
válasz
A $BB és az $AMC dologban voltam bent kevéssel, pozitív kimenettel.
Átnyargaltam $NOK-ra, na ott meg nem történik semmi, sőt lefelé fordult. -
ody42
senior tag
válasz
Az ilyeneknél mindig elgondolkodom azon, hogy mi is a pénz valójában.
-
kovisoft
őstag
válasz
geristar #51145 üzenetére
Ha MÁP+-od van, akkor lejáratig nincs vele teendőd. Lejáratkor megkapod a kamatokkal növelt ellenértékét, abból akkor majd tudsz új papírt venni vagy jegyezni.
Ha olyan papírod van, ami nem forgatja vissza a kamatot, hanem azt rendszeresen kifizeti (mint pl. PMÁP), akkor a számládon megjelenő kamatot érdemes újra befektetni valamibe.
-
válasz
-
Brandynew
őstag
Az állampapír kalkulátorban már tudok MÁP+, 3 és 5 éves PMÁP és 1 éves MÁP hozamokat is számolni!
-
kovisoft
őstag
válasz
geristar #51143 üzenetére
Vásárlásnál egy már kibocsátott állampapírt vásárolsz meg az éppen aktuális árfolyamán, ilyen pl. az 5 éves PMÁP.
Jegyzésénél még a kibocsátás előtt tudod névértéken megszerezni a papírt az ún. jegyzési időszakban, ami a MÁP+ esetében a hétfői kibocsátás előtti hét, de a kibocsátás előtt ténylegesen nem kapod meg a papírt. Tekintheted ezt is vásárlásnak, csak ne keresd azonnal a számládon a jegyzett állampapírt.
-
geristar
tag
Az összefoglalóban a máp plusz-nál van egy ilyen mondat:
Jegyezni kell az adott sorozatok indulása előtt, a számlánkon a sorozatunk indulásának hetében jelenik meg.Mit jelent az, hogy jegyezni kell a sorozatok indulása előtt? Nem elég egyszer megvásárolni és az 5 évet kivárni, fél évente kell valamit ügyködnöm vele?
-
Ixion77
addikt
válasz
Aftermarket GME: 28
Extremitásban a múlt májusi olaj mozgásokra emlékeztet. -
Lex Icon
senior tag
válasz
Lehet, valamelyik bennfentes szabadult meg jó áron a papírtól.
-
válasz
PROHARDVER! #51132 üzenetére
Akkor az 51099-et, amivel indult és eleve úgy kezdődik, hogy "Kis politika on", miért nem törölted?
#twitter
-
Danex
addikt
válasz
PredatorZoli #51135 üzenetére
Annyira jó, hogy a laikusnak legalább az inflációt és a sok hülyeségre költését megspórolja, ez pedig már a legtöbb embernél elég sok javulást okozhatna.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
headhunter #51128 üzenetére
Alapjába véve hallatszik rajta, hogy nem igazán ért a befektetésekhez, egy befektetési tanácsadó adott neki tanácsokat és ezeket hangoztatja.
-
Reverting
őstag
válasz
MasterMark #51133 üzenetére
Azert naa... te nem felsz?
-
MasterMark
titán
válasz
PROHARDVER! #51132 üzenetére
Most mi van, már a moderálás is név nélkül megy?
-
PROHARDVER!
Kérem hogy a politikai hozzászólásokat ebben a topikban mellőzzétek!
Arra ott a Politika topik. -
mgoogyi
Topikgazda
válasz
MasterMark #51130 üzenetére
Az életbiztosítás biztos nem. Valószínűleg nem látja át a konstrukciót és megbízott valakiben, akiben nem kellett volna.
-
MasterMark
titán
válasz
headhunter #51128 üzenetére
Az itt olvasottak alapján, ezek amiket mond ma már nem tűnnek jó befektetésnek.
-
headhunter
addikt
Mókuskerék - Miért nincs pénzed ?! - (st22lacika)...
00:00 A mai téma
01:33 Hol vagyunk, merre tartok?
01:48 Kezdetek. Miért kezdik sokan ? Milyen végzettség kell ?
02:20 Mi az átlag kereset Európában?
03:07 Az én bukásom és a kezdetek
04:40 35 millió Forint ment el. Ki tudja hova...
05:45 Te el tudsz számolni a milliókkal?
06:06 Teszteld magad és másokat. Te hogy látod ?
10:00 Megteheted vagy sem? Mit tehetsz meg?
12:30 Minimálbér. Mi az életcélod? Mi a jövőkép?
13:22 Mi lehet a megoldás szerintem?
14:02 Első befektetés. Így lett "15 millió" Forintom.
15:16 2 befektetés. Így időzítettem. Így megyek 45 évesen nyugdíjba.
16:36 3. Külföldi befektetésem.
17:10 A fizetésem 20%-a befektetés
17:40 4.befektetés. A cég.
18:30 Nem utazunk, nem költök autóra, telefonra...
19:20 Kell-e támogatni, ha meghal egy kamionos? Miért? Mi a megoldás?
23:00 Mibe érdemes befektetni. Sok ember telhetetlen.
24:30 Én a külföldi munkavállalást támogatom, mert több millióval jobb a fizetés évente.
26:20 Ez volt az életcélom. A rendszeren kívülre kerülni !
28:00 A tárgyakat szeretjük, az embereket használjuk ! Ez a mai társadalom.
29:08 Keress jobban, de nem élj jobban attól, mikor jól éltél.
30:00 A család miatt nem megy. A családért kell tenni... A férfi a vadász.
31:25 A gyereknek veszem a házat. Takarodj el dolgozni :) -
round3r
csendes tag
-
zsigaa94
csendes tag
-
round3r
csendes tag
Sziasztok!
RC-nél a TBSZ számla akkor is aktiválódik ha 25000 ft-nak megfelelő (vagy több) dollárt utalok a gyűjtőszámlára és megjegyzésben megadom hogy TBSZ 2021? Próbálta valaki? -
Ixion77
addikt
válasz
Lex Icon #51117 üzenetére
Van már ilyen, legalábbis Európában. Ezért kell kitölteni a kockázati hajlandósági dokumentumot befektetési számla nyitáskor.
Értelme nem sok van szerintem. Autodidaktaként nem értem például hogy miért kellene ahhoz szakirányú végzettség és munkahelyi tapasztalat hogy értsem az opciós kereskedés kockázatait. -
Lex Icon
senior tag
válasz
Vision #51114 üzenetére
Csak régen nem volt ilyen könnyű hozzáférni a tőzsdéhez és nem is lehetett ilyen gyorsan (meggondolatlanul) kereskedni.
Mondhatnám azt, hogy nem érdekel mennyi idióta gatyásítja le magát, de pl. a vásárlásnál létezik a fogyasztóvédelem, ami arra hivatott, hogy a bénákat se verjék át. Lehet, hogy érik a tőzsdére is valami szabályozás a mostani jelenségre, de lehet, hogy ez csak átmeneti és miután sokan kapnak az arcukra, lecsillapodnak a kedélyek. -
MasterMark
titán
Látom folyamatosan rosszul van használva, a revolutnál nem középárfolyamon váltanak, hanem bankközi árfolyamon, de ugyanúgy van vételi és eladási árfolyam.
-
Ixion77
addikt
Musk azt mondja hogy I kinda love Etsy. Erre ugrik az Etsy pre-marketben 10 százalékot.
Kiváló recept value befektetők grillezéséhez. -
Ixion77
addikt
válasz
Atlantis #51098 üzenetére
Ne kergess hiú ábrándokat. Itt már nem lehetséges politikai fordulat. Mindegy már hogy ki van hatalmon papíron, a state capture megtörtént. Ezen változtatni már csak a guillotine-os módszerrel lehetne, az meg manapság nem divat.
Mo. sorsát ráadásul megpecsételi a fiatalok, az agilisek és a hozzáértők folyamatos kivándorlása. Annak hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát annyi a realitása mint hogy 2030-ra Szabolcs-Szatmár megye utoléri Budapestet. -
Ixion77
addikt
Érdemes. Ha most vársz, holnap is várni fogsz, azután is, és örökre. Ha netán jönne is egy visszaesés, akkor sem mersz befektetni mert hátha holnap még olcsóbb lesz. Tapasztalatból beszélek, én közel évekig csináltam ezt, óriási elmaradt nyereséget összehalmozva.
Ha nagyon tartasz a visszaeséstől, fektesd be naponta a tőkéd 1-5 százalékát. Szigorúan minden nap, függetlenül a piaci eseményektől. Vagy minden x-edik nap, mindegy. Lényeg hogy előre meghatározott, papírra írt ütemterv szerint csináld. Így tudod a befektetéseidet függetleníteni magadat a legfőbb ellenségtől: a személyes érzelmeidtől.
Máskülönben mindig okosabbnak fogod érezni magad a piacnál (ugyanis mindegyikőnk okosabbnak érzi magát mindenki másnál), pedig sosem leszel az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- PS Plus előfizetések
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest