Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt vízhűtés
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
balazsk01
üzenetére
Nekem is vannak panasonic-al meg olympus-al lőtt fotóim is itt: [link], döntsd el magad... bár néhányan más véleményen vannak, szerintem ha jpeg-ben gondosan beállítod a fehéregyensúlyt, +egy kis utómunkával, vagy ha raw-ban dolgozol, kihozható hasonló eredmény.
"Az a z iso tartomány, ahol jobb a PL5 mikor lehet hasznos?"
Fényerős obival ritkán, én gyakorlatilag a g3-at sem tolom fel iso1600 fölé kb. soha, de a sötét kitobival gyenge fényben hasznos lehet a jobb magas-iso teljesítmény -
jjeahh
nagyúr
válasz
balazsk01
üzenetére
Van amiben elmarad, van amiben jobb. X-A1-ben pl. jobb szenzor van, utómunka nélkül is szépek a színei, cserébe lassú az af, a kijelző nem forgatható csak kihajtható, kisebb az obipark meg drágák is rá az üvegek... pl5 szintén jobb picit magas iso-n, és szebbek a színei, van benne egy kéttengelyes stabi, minden másban a panasonic jobb. Ha használt milc-et szeretnél már jó ideje valszeg a g3 a legjobb ár/érték arányú gép a piacon, az evf-en kívül ezért ajánlottam korábban, és ezért kötöttem ki én is mellette... sztem ha tisztában vagy azzal, hogy a manuálokkal nem olyan egyszerű az élet mint af-el, mivel kézzel fókuszálni több türelmet igényel, akkor igen, kezdőnek is ajánlhatóak, főleg, ha szűkös a keret meg szeretnél játszadozni, nem zavar a karakteres bokeh, valamivel több CA stb. Én is manuálokkal kezdtem, és sacc 3 éve még mindíg azokkal kattogok, gyakorlatilag régi üvegekkel tanultam meg az alapokat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
balazsk01
üzenetére
Új vagy használt is játszik? Sztem evf-el a legkényelmesebb manuálozni, ha ez nincs, akkor legalább kihajtható kijelző legyen... milc jobb erre a célra a kis bázistáv miatt, de érdemes utánnanézni, hogy milyen manuálokat szeretnél, ha csak olyanokat, amik felmennek dslr-re is, akkor akár tükröst is vehetsz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Parfüm topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kompakt vízhűtés
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- További aktív témák...
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő