- Fujifilm X
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Többször belefutok ugyanabba a problémába.
Szeretnék egy Arch base rendszerre Gnome-ot felrakni.
A "pacman -S gdm gnome" eredménye az lesz, hogy bejön a desktop ugyan, de se terminal, se dock.
Kizárólag a mellé felrakott nvidia-settings és pár apróság van.
Miért nincs a megszokott dock indító amikor az Activities-re megyek? -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fatpingvin #82345 üzenetére
"ha semmi extra nem kell akkor minek neked Btrfs?"
Köszi. Jövőben lehet kihasználom jobban (lehet lesz majd Raid).
Stabilitása nem lehet rossz ha Fedora -n alapértelmezett fájlrendszer. -
Eastman
addikt
válasz
ubyegon2 #82392 üzenetére
Én - ugyan más témában - ezt az infóbázist raktam össze, Srácok.
-
válasz
tordaitibi #82391 üzenetére
....hallod én ugyanígy vagyok, nemegyszer fórumokba keresek rá ha valami gond van hogy mit is írtam én 1-2 éve ebben a témakörben..
Hát Tibi komám, ennek több oka is lehet, de a leggaládabb talán az, hogy már csak emlékeinkben vagyunk fiatalok... persze egyébként minden szempontból is!
(kérdezd csak meg a zasszonyt)
Már jó ideje minden hasznosnak gondolt linket elmentek piszkozatként a Gmail-ben is, tárgy adott, kb az írás címe, aztán téma szerint rendezve elég jól visszakereshető!
-
-
...olvasom én a fórumot minden nap, csak csendben ülök a hátsó ülésen és tanulok.
Hasonlóképpen vagyok én is ezzel.
Kivéve az utolsó kifejezést, inkább azt is felejtem, amit valamikor tudtam, szerencse, hogy rengeteg hsz-t írtam anno.
Most én voltam a látóasszony, mert ilyenbe még nem futottam bele.
Hát ugye a látóasszony nem belefut a problemába, hanem megláttya még azelőtt!
A RAM meg olyan madár, hogy adott gépekbe nagyon ritkán kompatibilis, amit csak úgy előhalászol a ládafiából. De ezt tuti jobban tudod nálam.
No persze a gépről annyi infó van, hogy anyósomék gépe......hát ugye így minden tiszta!
-
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #82388 üzenetére
Még lehet ráeresztem a memtesztet mindegyik modulra külön-külön. Szerencsére nem kell tropára szedni a gépet, hogy hozzáférjek. Valahol fetrengenek nekem ilyen modulok a kacatosba.
Most én voltam a látóasszony, mert ilyenbe még nem futottam bele.Uby, olvasom én a fórumot minden nap, csak csendben ülök a hátsó ülésen és tanulok.
-
Szeva! Azt hittem azért nem írsz már jó ideje, mert valamit konyítani kezdtél a hibaelhárításról!
Ilyen esetekben fenntartásokkal fogadjuk a nálunk is laikusabb távoli esetbeszámolóit, nyilván nem leállításkor lesz kernel panic üzenet, mivel egy ilyen üzenet akkor jön, ha nem képes bootolni az adott rendszer, szóval ami nem tudott elindulni, az nem is tud leállni!
Amúgy ha ott a kimenetben a RIP sor, akkor egyszerű a helyzet.
Mit akarnál még tudni? Írhattál volna reggel a Látóasszonyok topikjába is ennyi erővel!
# journalctl # systemd - leállás vizsgálata
Ezekkel egyébként elkezdhetsz valamit, Mint-en a /etc/systemd/journald.conf fájlban a storage érték default auto, szóval kell legyen infó!
Szóval csak ügyeskedj, elemezgess, tesztelgess, aztán meglátjuk mi jön ki belőle. De ne reménykedj nagyon. Nem sok esély van arra, hogy a HDD épp ott kap bad sectort, ahol az indító fájl van.
Most olvasom, hogy a RAM kampeca....filléres tétel, de nem érdemes már bele másikat venni, ki tudja mi miatt ment tönkre, ott már maga a hw-környezet kezd kampeca lenni! :-(
-
K0zm0
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #82384 üzenetére
A memtest feldobott 9 hibát, a SMART test rendben volt. A journalt átnyálaztam az elített időpontban rendes leállítást logolt. Összehasonlítottam egy másik szabályos leállással és a paraméterek hajszálra ugyan azok voltak.
Meglehet, hogy valamelyik RAM be fog dögleni?Még a túlmelegedésre gyanakodnék, de néztem, hogy normál használat mellett nem megy 55 fok fölé. (A pasztázás azért már elkelne neki.)
Esetleg még a grafkarira gyanakszom, mert emlékeim szerint sem induláskor sem leállításkor nem volt "villanás" a kijelzőn azelőtt. A lényeg hogy az adatokat leszedtem róla, biztos ami biztos. -
K0zm0
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #82384 üzenetére
Azt az ablakot sajnos nem fotózták le, úgyhogy nem tudom.
Adatokat lementettem, most fut egy memtest de az rögtön szemet szúrt, hogy 64 fokos a proci. Valószínűleg már újra kellene pasztázni.
Utána nyomok egy SMART-ot is, de emlékeim szerint ez már a második HDD ami benne van mióta megvan. Valószínűleg tele lesz "old age" értékekkel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez "lassú a rendszer, akarja-e gyorsítani" - kártékony weboldal felugró ablaka?
Hibákról meg egyebekről a journalctl-ben találsz naplót, nem tudom azt nézted-e.
*futtatnék memtest86+ -t a gépen, megnézném nem melegszik-e túl a proci meg megnézném a hdd SMART értékeit.
Meg lehet egyből le is frissíteném az egész Mintet újabb kiadásra (ha nincs HW hiba), azt meg tudod csinálni elvileg újrarakás nélkül is. -
K0zm0
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #82376 üzenetére
Elindítottam a gépet, gond nélkül felállt a rendszer, de nem logolt semmit. Gondolom nincs beállítva a configban, hogy kernel panicnál csináljon bejegyzést. (Legalább is valami ilyesmire akadtam a neten.)
Jelenleg lementem az adatokat mielőtt nekiugrok diagnosztikát csinálni, meg kernel frissíteni. Annyi még kiderült, hogy dobott nekik valamilyen ablakot, hogy "lassú a rendszer, akarja-e gyorsítani"!Ilyenről még nem hallottam Mint-nél.
Egyenlőre egyébként minden okésnak tűnik a géppel. -
fatpingvin
addikt
ez erős a gyanúm hogy már valami konkrét hardveres nyavalya lesz.
-
Warton
őstag
Nem tudom az alapokat se és linuxhoz teljesen hülye vagyok, de nekem a LinuxMintem pontosan ugyanezt csinálta, újratettem az egész rendszert és ugyanez jött elő újra egy kis idő után. Nagy valószínűséggel hardver hiba volt nekem, mégpedig a hdd hibája, mert csere óta sose fordult elő többet ilyesmi. Persze nem biztos, hogy neked is ez lesz a nyűgje.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #82373 üzenetére
Sajnos nem vagyok a gép mellett, úgy küldték nekem a képet. Ha oda tudok ülni akkor többet fogok tudni mondani.
Frissítve nem volt, azt én szoktam megcsinálni nekik manuálisan, nehogy megboruljon a rendszer. (Egyébként már gyanakszom arra, hogy elég koros a hardware és valami kezdi megadni magát.) -
K0zm0
aktív tag
Sziasztok! Jó régen írtam ebbe a topicba!
Egy kis segítségre lenne szükségem anyósomék gépével kapcsolatban:
Valahogy megborult a Mint 19.3 a gépükön, de annyira, hogy amikor le akarták szabályosan állítani a gépet egy kellemes kernel panic fogadta őket:Még menthető-e a dolog, vagy nem úszom meg a reinstallt? Öregecske már a vas, tervben van a cseréje, de még egy pár hónapot jó lenne ha elkaristolna. Körülnéztem mi lehet a bibi, de nem tudtam kihámozni semmit, mivel ez az első kernel panic amivel találkoztam mióta linuxozok.
Előre is köszi srácok! -
csixy
addikt
válasz
fatpingvin #82345 üzenetére
Ja és még az SSD-t is defragmentálja. Az Qrvára hiányzik neki ! Én próbálkoztam vele a sasos arch-csal, de mikor mutatta ubiegon, akkor gyorsan eltávolítottam azt a hardverromboló izét.
-
válasz
growler #82366 üzenetére
Szerintem a Gpartednek inicializálnia simán sikerülni fog, utána meg jó lesz a Disks/Lemezek alkalmazás a formázáshoz. A Mintstick valóban rendkívül egyszerű és üzembiztos, de épp az általad említettek miatt nem javasoltam én sem. Egyébként majd 8 éve ezt használom ISO kiírásokra és mindig hibátlan volt az eredmény. Kolléga egyébként Lubuntut használ jelenleg.
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #82365 üzenetére
Ha ez a Sparky telepító dd-vel, vagy a háttérben ezt használó segédprogrammal
lett kiírva a pen.re, akkor bizony a GPartedel meg lehet kínlódni míg egyéb célra
használható állapotba tudja hozni az ember.
Már ajánlottam volna a "mintstick" telepítését (az pikk-pakk formázná) de
úgy emlékszem a már nem támogatott 16.04-re kéne telepíteni - egy olyan mintstick
verziót amely már nem elérhető. -
válasz
Eastman #82364 üzenetére
Itt legalább kiírja a program, mit kell tenned, Gparted Eszköz / Particiós tábla létrehozása menüpontra menve újra inicializálod az eszközt:
Ezután működnie kell a formázásnak, ha mégsem, akkor az eszköz agg korára való tekintettel kampeca lett.
Nekem pár éve kifejezetten jónak számító 64gigás Sandisk pen lett totál kampeca....de itt még azért nem tartunk esetedben.
-
zoltanz
nagyúr
Debian 11 -en frissíteném pip -pel a youtube-dl-t a
youtube-dl --version
parancsra azt kapom, 2021.12.17 nem gond , hogy kettő verzó van fent? Köszi!pip install --upgrade youtube-dl
Requirement already satisfied: youtube-dl in /usr/lib/python3/dist-packages (2021.12.17)
Collecting youtube-dl
Downloading youtube_dl-2021.12.17-py2.py3-none-any.whl (1.9 MB)
|████████████████████████████████| 1.9 MB 2.2 MB/s
Downloading youtube_dl-2021.6.6-py2.py3-none-any.whl (1.9 MB)
|████████████████████████████████| 1.9 MB 7.3 MB/s
-
válasz
fatpingvin #82348 üzenetére
ha csak az első blokkot akarod átírni akkor hiányzik még a count=1 paraméter
Eddig se értette, és most még jobban belekavarod. Minek?! -
-
-
Warton
őstag
válasz
fatpingvin #82350 üzenetére
A 160 GB-os HDD-n van egy 100GB -os partíció, amin a cucc van a többi unallocated.
Nem dimenzionálom túl csak a terminál parancsot próbálom meg összeállítani random google keresések eredményéből, meg az itt leírtakból. Swappot eddig nem láttam.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Warton #82349 üzenetére
hogy néz ki most a partíciós táblád? ha sikerült a hasznos adatokat tartalmazó részt összezsugorítani a 125G-s SSD méreténél kisebbre úgy, hogy az üres terület a lemez VÉGÉN van, akkor nem kell túldimenzionálni csak egy az egyben elindítani a klónozást, a végén ordítani fog hogy elfogyott a hely a target disken de ez nem para, az úgyis particionálatlan terület. a maradék helyből csinálsz egy swapet aztán használod tovább.
-
Warton
őstag
válasz
fatpingvin #82348 üzenetére
Azt szeretném elérni, hogy az 5400rpm-en, kifejezetten hangosan pörgő 160GB-os HDD (sda) tartalmát teljes egészében átklónozni egy 125GB-os SSD-re (sdb). Aztán ha ez meg van a HDD-t kidobni a kukába és ezt követően az SSD-ről futtatni a gépet. És azért kéne így csinálni, mert már túlságosan is belaktam ezt a rendszert nem szeretném újrarakni és 0-ról kezdeni mindent. Azért lenne mindez jó, mert kicsit javulna a gép teljesítménye és végre levehetném a fülvédőmet miközben bűvölöm a gépet.
Ami eddig történt a 160GB-os HDD-n a főpartíció méretét lecsökkentettem 100GB-osra, hogy ráférjen a 125GB-os SSD-re.
A count=1-ről még nem olvastam azok között az oldalak között, amik eddig szembe jöttek. Tehát akkor azt kell beírnom a terminálba, hogy?
sudo dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=512 conv=noerror,sync status=progress count=1 &&sync
-
fatpingvin
addikt
válasz
Warton #82347 üzenetére
a bs azt adja meg hogy mekkora blokkmérettel dolgozik. így 512B-os blokkonként fogja átmásolni az egész lemezt. ha csak az első blokkot akarod átírni akkor hiányzik még a count=1 paraméter a dd-ről.
a /dev/ meg azért kell mert ezzel együtt teljes a block device elérési útvonala. ha csak simán sda és sdb-t adsz meg, akkor az éppen aktuális könyvtáradban fog keresni egy sda nevű fájlt és ugyanitt létrehoz egy sdb nevűt amibe átírja a tartalmat, ha nincs sda nevű akkor vagy errort dob vagy lesz egy 0 byte méretű sdb nevű fájlod, vagy mindkettő, erre most nem emlékszem pontosan.
viszont nem egészen világos hogy mit szeretnél elérni. boot sectort klónozni? a lemez többi része nélkül nem annyira nyerő... -
Warton
őstag
Tehát akkor megspórolandó pár óra felesleges vincsipörgetést, azt kell berni a terminálba, hogy:
sudo dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=512 conv=noerror,sync status=progress &&sync
?A bs így jó vagy lehet nagyobbra venni?
Mondjuk az sem teljesen világos, hogy a /dev miért kell bele.
Az sdb-n a 97 és a 111 különbözete, ha ne adj isten sikerül a klónozás unallocated lesz, vagy csak simán üres? -
válasz
Warton #82335 üzenetére
Az sda1 az "A" lemezen tárolt első partíció.
Az sdb a "B" lemez maga.
Ez kb olyan mintha fogsz egy kosarat (ami a merevlemez maga), a belepakolt palackok a rajta lévő partíciók, a palackban tárolt víz pedig maga a fájlrendszer, és az adat a partíción belül. Te most fogtad az első kosár első palackját, és annak tartalmát beleöntötted egy másik kosárba. Persze hogy nem lett belőle semmi csak egy katyvasz. A másik kosárba is kellett volna tenned egy palackot (egy új partíciót létrehozni az sdb-n, így már lesz sdb1 partíció a "B" lemezen), és a dd-vel átmásolni az A-ban tárolt palack tartalmát a B-ben tárolt palackra.Nagyon nem mindegy hogy sda1 -» stb vagy sda1 -» sdb1. pláne úgy hogy a klónozáshoz az egész lemezt kell átmásolni sda -» sdb
Plusz az első partíció átmásolásától nem lesz botolható, aktív, a partíció bejegyzése.
Ismerd meg mi a lemez, a partícióstábla (MBR, vagy GPT), a fájlrendszer. Jelenleg látszólag kevered ezeket, és össze vissza másolsz dolgokat.
-
fatpingvin
addikt
válasz
zoltanz #82341 üzenetére
ha semmi extra nem kell akkor minek neked Btrfs?
amúgy én használtam egy RAID1 tömbön, de amikor lemezeket cseréltem rájöttem hogy totál felesleges, az ext4 mindent tud ami nekem kell, még többet is. szval megy, de ha nem akarod az extrákat használni én megkérdezném hogy minek. -
-
Balerik
aktív tag
Jó ez így?
#82314 -
zoltanz
nagyúr
Btrfs fájlrendszer mennyire használható ma, Debian 11 -gyel?
Semmi extra (titkosítás funkció, Uefi, Secure Boot stb) nem szükséges, sima SSD lenne az alany .
Köszi! -
csixy
addikt
válasz
Eastman #82308 üzenetére
A Gparted az iso9660-as fájlrendszerű linux telepítő pendrájvok letakarításakor mindig ezt szokta csinálni. Mintha egy vak ember borotva éles pengével szobrot faragna, ami el is készül, de a végén mégsem látja, hogy mit csinált.De a pendrájv kihúzása és visszadugása kitörli a csipát a szeméből.
-
válasz
tordaitibi #82331 üzenetére
A fájlrendszerek felépítéséből adódó dolog. Nagyítóval kell keresni, hogy melyik fájlrendszer képes az online végzett méretcsökkentésre.
Ha pl. btrfs-re telepítenéd a rendszert, akkor azt röptében is át tudnád méretezni.Warton
Az első partíció tartalmát (sda1) másoltad a második lemezre (sdb). Ennek így mi értelme? Persze hogy nem indull, hiszen a dd /dev/sda /dev/sdb készítene tükörmásolatot. Pl. így átmásolódna az mbr, a partíciós tábla, és azok tartalma. -
Warton
őstag
-
válasz
ubyegon2 #82330 üzenetére
Tudom hogy ebből patália lesz
de a Win mezei lemezkezelője a Win alól futva 4 kattintással összezsugorítja azt a C meghajtót/partíciót amiről épp fut. És ehhez se reboot se se külső live os se semmi nem kell.
Elbaltáztad, odaadtad neki véletlenül az 1 terát, no problem. Lemezkezelő, kötet zsugorítása pl.60Gb-ra, oké és kb. 10-20 másodperc és kész van. A felszabadult 900 gigával azt csinál a user amit akar.
Pillanatra reagálva a pendrájv formázásra,
fájlkezelőbe a pendrájvon jobb klikk, formázás, fat32-oké. Ennél egyszeűbb a földön nincs.
Ezeket a faék egyszerű fatureket pl. én imádom -
válasz
Warton #82329 üzenetére
Az a furcsa számomra, hogy menet közben ilyet nem lehet csinálni az sda-val, mindenképpen valami külsős OPrendszerről lehet csak partícionálni.
Hát ugye, ha az sda-ról fut a rendszer, akkor azt semmi nem fogja tudni piszkálni és ez bizony nagyon jól van így! Egyébként a Linux Mint és más disztrókon is default fenn van a Gparted, ami esetenként telepített verzión má nem lesz ott. Viszont egy live rendszert bebootolva simán le lehet tölteni bármilyen appot, ami belefér a RAM-ba és használni is lehet.
-
Warton
őstag
válasz
ubyegon2 #82300 üzenetére
Simán átparticionáltam a HDD-t, de azért nem volt a legjobb userexperience evör. Végülis egy puppylinuxLIveCD-ről bebutultam aztán lekicsinyítettem a 160GB-os partíciót 100gigásra a benne lévő gparteddel. Azért választottam ezt, mert emlékeztem, hogy ezen a disztron biztos van alapból gparted, a Manjaron és a LinuxMinten nem voltam biztos, hogy van. Meg aztán nem akartam csinálni egy külön gpartedes CD-t, mert drága az üres CD. (FYI: USB-ről nem tud bootolni a gép, ilyen öreg szegényke.) Az a furcsa számomra, hogy menet közben ilyet nem lehet csinálni az sda-val, mindenképpen valami külsős OPrendszerről lehet csak partícionálni.
Következő lépés a dd.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fatpingvin #82325 üzenetére
Nem félünk, de ez itt a kezdő topic, ahol jellemzően nem olyanok fordulnak meg, akiknek a terminálozás készség szintjén menne. Azokkal az eszközökkel meg könnyű kinyírni a fájlrendszert, ha csak kopypésztelsz dolgokat.
Így 2022-ben nem hiszem, hogy probléma lenne GParted / Kparted ajánlása partíciók machinálására. Akinek van rá igénye, az idővel úgy is felfedezi magának a terminálos lehetőségeket is.
-
válasz
sh4d0w #82315 üzenetére
Én minap a Win10-zel is találkoztam, életemben először. Azt hittem megkedvelem, de miután képtelen voltam Linux iso-s pendrive-ról bootolni vagy 5x, rá kellett írnom a kis Thinkpad eladóra és ő elárulta, hogy amikor indul a Win, nem elég kikapcsolni, hanem utána 6sec kikapcs gomb kell, hogy bootolni tudjak penről.....no szóval szerinted meddig élt utána a csodás Winx?
Ja, kb addig, amíg lord Hambi VB reménye az utolsó körben!!!
Egyik se hiányzik cseppet sem!
-
fatpingvin
addikt
amúgy ha már itt vagyunk... miért féltek ennyire a dd-fdisk-mkfs triótól?
félreértés ne essék értem az igényeket a csilivili GUI-ra, de egyrészt amennyi idő ezeken eligazodni annyi alatt a parancssorban készen is lehet lenni, másrészt meg a parancssorban sokkal egyértelműbben látod ha valami nem oké ugyanis fog adni egyértelmű és informaztív hibaüzenetet.
tudom hogy kezdő topik és nem is elriasztani akarom az újakat, de ha már az oktatást tekintjük célnak akkor szerintem igazán érdemes ezekre is kitérni. tudom hogy ezt senki nem hiszi el kezdőként, de a régi motorosok nem valami hülye perverzió maitt használnak elég sok dologra parancssort, hanem azért mert negyedannyi idő alatt, sokkal célirányosabban megvagy a feladattal mint az összekattintós grafikus felületeken. -
-
válasz
Eastman #82321 üzenetére
Ez elég érdekes, de miután előkerestem ezeréves 2gigás pendrive-okat, nálam is ugyanezt csinálta a Gparted. No de sebaj, a Lemezek/Disks alkalmazás meg kell legyen nálad is! Az viszont simán megcsinálta a formázást.
Mindent így hagytam alapon:
a jobb gombra nyomtam, a Következő feliratú,
utána ezt mutatta:
ez lett az eredmény:
Utána fájlkezelőben teljesen szűz állapotot mutatott, szóval ezzel is tégy egy próbát!
(egy 900MB körüli fájlt másoltam rá, de az a szokásos volt, 98%-ig pillanatok alatt másolta, utána 5 percig semmi, de végül csak átmásolta)
Simán beolvassa a fájlkezelő az ISO fájlt!
-
-
zoltanz
nagyúr
-
-
-
-
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Olvasva az előző hsz-t, lenne egy kérdésem. MPV playert használok film lejátszásra. Volt egy pár napja kérdésem ezzel kapcsolatban...hogyan lehet másolni egy rendszer könyvtárba? Mert szeretem volna az MVP -hez egy ,,Shared" mappát bemásolni. Ez segítségetekkel sikerült is, de sajnos azóta akadoznak az FHD filmek. Az jutott eszembe, hogy talán a lejátszó nem használja a hardveres gyorsítást. (Windows 10-en MPC+Madvr használok 3D miatt és ott nics akadozás)
Ez jó így:
Graphics:
Device-1: Intel HD Graphics 630 vendor: Micro-Star MSI driver: i915
v: kernel bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:5912 class-ID: 0300
Display: wayland server: X.Org 1.21.1.2 compositor: gnome-shell driver:
loaded: i915 note: n/a (using device driver) resolution: 1920x1080~60Hz
s-dpi: 96
OpenGL: renderer: Mesa Intel HD Graphics 630 (KBL GT2) v: 4.6 Mesa 21.2.2
direct render: Yes -
-
zoltanz
nagyúr
Olyan problémám van eltávolítottam
pulseaudio
-t helyette feltelepítettem azapulse
-ot mivel már régebben sem volt hang Firefox -xal a nélkül.
Viszont most még ezzel sincs hang, egyébként minden más rendben működik illetve más appokon van hang is.
Rendszer MX-Linux (testing) Firefox 96.0.1
Köszi! -
Eastman
addikt
-
-
-
-
válasz
RaZroX #82297 üzenetére
Hi! Nekem totál kínai, amiket említesz, de ezeket nézegesd:
iCloud
iCloud Notes and iCloud for Linux, the best clients to access iCloud from Linux
Using Apple iCloud in Linux, step by step Guide 2022
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Fujifilm X
- Everest / AIDA64 topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest