- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Hali!
Tudja valaki esetleg, hogy hogyan tudom beállítani az elsődleges monitort, felhasználói fióktól független? Bekapcsolás után folyton a TV-n kéri a jelszót..
Fedora 41 Gnome -
RaZroX
addikt
Hali!
Mennyire elborult Lightroomot futtatni VM-ben?
Darktable és társaival nem igazán tudtam még megbarátkozni, egyelőre Windows alatt próbálgattam. Ha nem jár érdemben hátránnyal akkor szívesebben futtatnék egy virtuális Windows-t a Lightroom miatt, erőforrás van rá. Ha megoldható, hogy ne látszódjon a Windowsos asztal, hanem csak a Lightroom ablaka jelenjen meg, az pedig maga volna a tökély
-
RaZroX
addikt
Hali!
Tudom, hogy a HDR még nincs kiforrva, de kizárólag filmezés szempontjából működhet?
HDR10 videót/filmet játszanék le VLC-vel. Gnome-nál és ElementaryOS-nél működhet? -
RaZroX
addikt
Közben kiderült, hogy NTFS partíción nem fognak működni a játékok, szóval azt szeretném kérdezni, hogy milyen fájlrendszer az amit Windows és Linux alatt is tudok korlátozás nélkül használni, kvázi mindenre?
-
RaZroX
addikt
Na felhúztam a Nobara 40 KDE-t a W11 mellé, minden szépen bootol ahogy kell.
Az lehetséges, hogy Lutris nem tudja telepíteni az EA Play appot NTFS vinyóra? Először véletlen a rendszer partícióra telepítettem, aztán gyorsan töröltem és elindítottam a telepítést a megfelelő helyre, de egy ponton megáll a történet bármi hibaüzenet nélkül. (este tudok képernyőképet is küldeni). -
RaZroX
addikt
válasz
tordaitibi #98502 üzenetére
Igen, flatpak nagyon jól működött nekem Fedora alatt. Ennél jobban már csak az AppImage tetszene, amit ha jól értek úgy működik mint Macen a .app. De sosem próbáltam és annyira nem is fontos, hogy emiatt distrót kezdjek el tesztelgetni.
-
RaZroX
addikt
válasz
tordaitibi #98498 üzenetére
Így már értem, köszi!
A másik kérdésem viszont nem a VLC-re irányult, az világos, hogy kb. midnen OS-re létezik és működik. Maga a HDR10 lejátszása fog-e menni? Játék és asztali környezet vagy videó szerkesztés szempontjából egyáltalán nem érdekes nekem a HDR, de a filmeket mindenképp szeretném így nézni és jó lenne ha nem kéne emiatt Windows-t bootolni. -
RaZroX
addikt
válasz
urandom0 #98483 üzenetére
Ez így nekem teljesen belefér, bár sosem csináltam főverzió frissítést Linux alatt. Apple-nél hibátlanul ment, Microsoftnál már meg sem próbálom mert mindig megszívtam.
#98482 CPT.Pirk
Sosem próbáltam őket, igazából Ubuntuval, Minttel és Fedorával van csak érdemben tapasztalatom. Ezek közül a Fedora vált be nem csak legjobban, de probléma mentesen is. Kifejezetten szeretem, hogy Flatpak alapértelmezett, bár tudom, hogy ezt nem mindenki szereti.
Ubuntun valamiért mindig gyakrabban futottam bugokba, problémákba.. valószínűleg nagy része user error volt, de akkor is negatívabb az élmény így.
Mint meg szép és jó de nem rajongok a Cinnamon-ért, meg egyébként is.. akkor már Ubuntu. -
RaZroX
addikt
válasz
CPT.Pirk #98472 üzenetére
Ez mondjuk egy elég jó ötlet, teszek vele egy próbát.
#98473 cigam
Ez annyira nekem nem tiszta, bocsi. Amikor kijön a Fedora 41, onnantól csak arra lehet feltenni a legfrissebb appokat, korábbiakra nem (csak mert ez elég fura lenne)? Vagy itt a "gyári" rendszer appokra gondolsz?#98475 tordaitibi
Fast startup kikapcsolása mért fontos? Illetve most eszembe jutott még valami.. a gép rá van kötve a tv-re is és gyakran szoktam 4K HDR10 filmeket nézni VLC-ben. Ezt linuxon még nem próbáltam, van bármi akadálya? -
RaZroX
addikt
Legutóbb amikor fent volt a Fedora, foglalkoztam valamennyire a témával, de a megközelítés az volt, hogy milyen hatással van az nvme ssd-re. Egyébként totál amatőr vagyok a fájlrendszerekhez, fogalmam sincs mi mire jó, az megvan, hogy Windows ntfs, linux ext4/btrfs, Apple apfs... de ilyen szempontból teljesen átlag user vagyok.
#98466 Rowon
Nekem is azzal volt fent Fedora korábban, nem volt vele gondom csak gondoltam rákérdezek, biztos ami biztos.#98467 májkimiki
Bár tudom, hogy ez nem feltétlen a legjobb hozzáállás, de ennyi olvasgatást, próbálgatást és időt nem szeretnék erre rászánni. Régebben szerettem órákat, napokat szórakozni ilyesmikkel, de már inkább csak használni szeretném a gépem. Fedorára is azért szeretnék visszaváltani Windowsról, mert a Fedora mindig nagyon stabil volt, míg a Windows megint elkezdett olyan lenni amilyen 3-4 hónap után.. Másodlagosnak meg csak azért akarom felrakni, hogy ha valami olyan kell (Adobe, vagy olyan game ami nem megy Linuxon), ne keljen fő rendszert visszaváltani Windows-ra csak újraindítom és használom rajta ami feltétlen onnan kell épp. -
RaZroX
addikt
Hali,
Hosszabb szünet után ismét visszatérnék linuxra, de ezúttal tartanék mellé egy Windowst is.A gépben van egy 500-as nvme ssd és egy 1 terrás ssd. Az elképzelés az volna, hogy ketté vágnám a 500-ast, egyik felén Linux (elsődlegesen ezt használnám), másik felén Windows.
Na ilyet még nem csináltam, milyen sorrendben és hogyan érdemes partícionálni? (Fedora 40 KDE + Windows 11)
Az 1 terrás ssd-t nem szeretném bántani, ez jelenleg ntfs és ezen tárolnék mindent, telepítenék nagyobb dolgokat (játékokat) független attól, hogy Windows vagy Linux fut éppen. Van bármilyen korlátozottság linux alatt ha ez ntfs marad? -
RaZroX
addikt
válasz
urandom0 #95608 üzenetére
Mennyivel több van mint gondoltam
Rustdesk-et kipróbáltam, de rájöttem, hogy nem a remote lesz a megoldás arra amit szeretnék. Elég alacsony a bitrate és nem is folyamatos a kép, pedig elég erős a hálózat/net itthon. Olykor meg is torpan a kapcsolat, kicsit olyan mintha betelne időnként valami buffer.Valszeg marad a VirtualBox azokra az esetekre amikor itthonról dolgozom, az ettől gyorsabb és stabilabb volt.
-
RaZroX
addikt
Hali,
Az asztali gépről (amin Fedora 40 van) szeretném "remote desktop" által használni a laptopom.
A laptopon W10 home van, tehát a távoli asztali elérés nem megy rajta és nem lesz frissítve Pro-ra. Van erre ingyenes, egyszerű 3rd party megoldás ami Linuxon is menni fog?Köszi!
-
RaZroX
addikt
Á értem, nem tudtam, hogy ilyenkor át kell portolni
Köszi az infókat!
-
RaZroX
addikt
Fedora 40 KDE alatt vajon mért nem találja a latte-dockot?
sudo dnf install latte-dock
Az utolsó metaadat lejárati ellenőrzés ennyi ideje volt: 1:21:20, ekkor: 2024. ápr. 25., csütörtök, 06:21:52 C
EST.
Nincs találat: latte-dock
Hiba: Nem található egyezés: latte-dock
-
RaZroX
addikt
KDE 6 & Wayland-ről mik a tapasztalatok?
Több mint két hete nyúzom a Fedora 39-et Gnome alatt és ennyi pont elég volt, hogy rájöjjek nekem a Gnome kissé kevés. Az irány nagyon tetszik, de még van hova fejlődnie (számomra), ellenben a KDE-vel amit többször is használtam régen és mindent tud ami nekem kellene.
Szóval felhúznék újra egy Fedorát, viszont megvárnám a 40-est és azzal felteszem jön a legfrissebb KDE is.
-
RaZroX
addikt
válasz
Synaptic #95451 üzenetére
Ez tényleg segített, köszi!
#95446PCProfessor
Virt Managert megnéztem közben, de ott nem csak hardveres gyorsítás hanem net sem ment. Így, hogy közben jó lett a virtual box, tárgytalan de azért köszönöm!#95447I02S3F
Észre sem vettem, hogy alapból van fent ilyen. Bár kb. semmit nem engedett beállítani a felület, de azért köszönöm a tippet! -
RaZroX
addikt
válasz
I02S3F #95441 üzenetére
Én sem mert AMD-m van
#95442CPT.Pirk
Néztem a többi opciót is de azoknál megjelent egy sárga felkiáltójel valami hibaüzenettel, nem próbáltam meg.#95444PCProfessor
Ezt nem teljesen értem, M2 Mac Mini alatt (ugyan így VirtualBox) csak bepipáltam a hardveres GPU gyorsítást és onnantól jó volt minden. -
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
VirtualBox-nál ebbe a hibába futok Windows 10 indítása esetén. Nézegettem leírásokat, videókat de nem igazán találtam bevált megoldást. Valaki találkozott már ezzel és tudja esetleg mit kéne tenni, hogy menjen?
(Fedora 39)
-
RaZroX
addikt
Hali,
Két SSD van a gépben, egyiken a rendszer másikon pedig minden más kb.Miért nincs mountolva alapvetően amikor bekapcsolom a gépet, és hogyan tudom ezt orvosolni? Előre is köszi!
-
RaZroX
addikt
válasz
PCProfessor #95363 üzenetére
Sajna halasztódik a projekt 1-2 hetet, de majd megírom a tapasztalataim. Amúgy most fogok először Davincit használni, eddig Fincal Cut és After Effects alatt tevékenykedtem ..mármint nagy ritkán ha úgy volt.
-
RaZroX
addikt
válasz
PCProfessor #95245 üzenetére
Na közben "megvilágosodtam".. ezt (rocm-opencl) telepítettem terminálból még és most működik! Legalábbis elindul, majd pénteken kell használnom élesben.
Hálásan köszi mindenkinek a segítséget!
-
RaZroX
addikt
válasz
PCProfessor #95245 üzenetére
-
RaZroX
addikt
Youtube videó alapján találtam egy megoldást, terminalban látszik miket csináltam. Segített, elindul de most meg gpu baja van..
-
RaZroX
addikt
válasz
urandom0 #95236 üzenetére
Első nem változtatott semmin sajnos.
Másodikra ezt dobja:ERROR: ld.so: object '/usr/lib64/libglib-2.0.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded (cannot open shared object file): ignored.
/opt/resolve/bin/resolve: symbol lookup error: /lib64/libgdk_pixbuf-2.0.so.0: undefined symbol: g_task_set_static_name
-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
Hali ismét,
Frissen telepített DaVinci Resolve nem akar indulni, rákattintok és semmi.
Van ötletetek esetleg, hogy merre induljak el? -
RaZroX
addikt
Sikerrel feltettem az asztalira gépre a Fedora 39-et (Gnome) és be is laktam nagyjából. Minden nagyon szépen működik, ahogy szerettem volna.
Van még 1-2 dolog amit szeretnék megvalósítani rajta:
icloud drive elérése fájlkezelőből (gondolkozom, hogy felhő szolgáltatást váltok, szóval az is érdekelne, hogy mással mennyire működhet?)
middle click mouse scroll (ilyet szeritem csak Windows tud alapból, ha kattintok a görgővel akkor megjelnik egy kör, benne fel és le nyíllal.. amelyik irányba mozgatom az egeret arra görget a képernyő - sebesség attól függ, hogy milyen messze viszem az egeret a körtől. Ilyet lehet linuxon valahogy? - Nagyon hiányzik)
egységes ablakok (alkalmazás függő, hogy milyen ablak keret jelenik meg ami kicsit sem fontos de idegesít. A képen mindkét ablak "inaktív". Ezzel lehet valamit kezdeni? A qBittorrent ablaka passzol a rendszerhez, a Discordé kevésbé)
Előre is köszi a tippeket! -
RaZroX
addikt
válasz
daninet #95124 üzenetére
Igazából semmi speciális felhasználásom nincs
Játszani fogok rajta, de nem sok játékkal és azok elvileg mennek. Bár kíváncsi vagyok, hogy teljesítményben mekkora különbség lesz.
Adobe cuccokat használok ritkán (tényleg nagyon ritkán), de azokat van mivel helyettesítenem, ahogy elnéztem. DaVinci Resolve, Gimp(bár ennek a GUI-jától a falra mászom, photogimp-et biztosan felteszem hozzá), Darktable és Inkscape.
MS szoftverekre csak munka miatt van szükségem, de arra ott a melós laptop W10-zel. Illetve a legtöbb megy böngészőből is már.
Ezeken kívül meg tök átlagos felhasználásra fogom használni.. film, zene, böngészés stb.
Majd még amire kíváncsi vagyok, hogy hogyan tudom a fájlkezelőbe "integrálni" az iCloud drive-ot. Az elég jó lenne, ha nem a hulladék webes verziót kéne használnom.. -
RaZroX
addikt
Üdv!
Jelenleg Windows 10 van az asztali PC-n és tervezem feltenni a Fedora-t, de előbb szeretném kicsit körbe járni a dolgokat, hogy minden megfelelő legyen miután telepítettem. A legalapvetőbb dolgokkal nagyjából tisztában vagyok mert régebben próbálkoztam már több disztróval is.
Jelenleg azt szeretném tudni, hogy Fedora (gnome) alatt meg tudom-e azt oldani, hogy váltsak az előlapi és hátlapi jack kimenet közt egyszerűen?
Windows 10 alatt a tálcáról tudom ezt állítani, persze csak akkor ha feltelepítem hozzá a drivert és a képen látható opciót kiválasztom, mivel alapértelmezetten nem így van. -
RaZroX
addikt
Szükségem volt a gépre, így félbe hagytam a próbálkozást és vissza tértem Ubuntura.
Egyébként Geforce 1060 6GB, RPM-fusion driver volt és wayland futott.Végül találtam egy youtube videót, hogy Fedora 37 alatt hogyan kell feltenni az nvidia drivert de annyira macerás volt számomra (rendszer fájlokban kellett átírni sorokat), hogy inkább hagytam. Na nem azért mert megoldhatatlan lett volna, csak nem hittem, hogy tényleg így kéne drivert telepíteni.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Friss Fedora 37 telepítést követően felraktam az alap dolgokat, viszont a játékok nem mennek. Egészen pontosan elindulnak, viszont amikor be kellene tölteni grafikai dolgokat, akkor fekete a kép, majd crash.
Amiket próbáltam:
World of Tanks(Lutris): Elindul, majdnem teljesen betölt bár elég lassan, a HUD is megjelenik viszont a garázs ami 3D renderelést igényel, az fekete marad. Néha villan egyet a kép majd crash.Portal 2: Elindul, fekete kép végig, intro-nak van hangja majd amikor betöltené a menüt crash.
Gyanítom valami gpu driver vagy ahhoz köthető probléma van, de elvileg telepítettem rendesen.
Merre érdemes elindulni, hogy megoldjam a problémát?
Előre is köszönöm! -
RaZroX
addikt
válasz
ubyegon2 #87520 üzenetére
Lesz rá alkalom
Már sokszor használtam Linuxot nagyon alap felhasználói szinten. Most a Mint tesztként van fent, hogy a jelenleg fontos dolgokat mennyire tudom linuxon csinálni. Egyelőre minden megy ami kell, úgy ahogy kell. A héten telepítem a Fedora KDE-t (nekem KDE a best) és akkor már mélyebben belemegyek a dolgokba.Ja és a hóesés is megy
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
DaVinci Resolve-ot szeretném telepíteni és ezt a hibaüznetet kaptam.
Olvastam pár fórumot ahol másoknak már leírták melyik paranccsal lehet feltelepíteni/frissíteni a kért csomagot, de nem szeretnék elbarmolni semmit véletlen.Ha valaki leírja mi a teendő, azt előre is megköszönöm!
Linux Mint
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Protonon keresztül szeretném a World of Tanks-et futtatni, ez Steamen simán megy is. Viszont így a Steam accountot használja és nem enged az eredeti wg accounttal bejelentkezni. Futtatható proton által a nem steames verzió? Vagy van valakinek ötlete, hogyan tudnék a saját fiókommal bejelentkezni?
Köszönöm!
Linux Mint Vera Cinnamon
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Alábbi hardverre gondolkozom, hogy felhúzok egy linuxot. Szerintetek fog menni minden?Lenovo Legion 5
AMD Ryzen 5 5600H + iGPU
RTX3050Ti
16GB ram
nvme 512GB SSD + lesz majd benne 1T SSDIgazából csak akkor érdekel a dolog, ha nem lesz olyan funkciója a laptopnak, ami ne működne. (Nyilván a Windowsos szoftveres támogatást leszámítva)
Illetve játékra majd feltennék egy Windows-t is mellé de ez most nem lényeges.
-
-
RaZroX
addikt
válasz
lev258 #83085 üzenetére
Csináltam 2x is manuálisan, de az sem változtatott semmit.
Illetve most annyi újdonságot tapasztaltam, hogy ott hagytam a boot logonál az egészet. Kb. 15p után egyszer csak megjelent a Kubuntu boot logo, de magától újra indult a gép.Csinálok egy 20.04.3 LTS telepítőt, mert most a 21.10-et próbálom életre kelteni. Hátha azzal más lesz a helyzet.
-
RaZroX
addikt
válasz
#63718632 #83083 üzenetére
kubuntu@kubuntu:~$ lsblk -f
NAME FSTYPE FSVER LABEL UUID FSAVAIL FSUSE% MOUNTPOINT
loop0
squash 4.0 0 100% /rofs
sda
├─sda1
│ vfat FAT32 EFI 67E3-17ED
└─sda2
hfsplu HDD 320
0fb33c09-353f-3d21-abee-660c51baf898
sdb
├─sdb1
│ vfat FAT32 ABBE-A38F
└─sdb2
ext4 1.0 f3e0feef-d167-4213-a1ea-8eaf9925b7fb
sdc
├─sdc1
│ vfat FAT32 EFI 67E3-17ED
└─sdc2
apfs c5568124-96b4-4198-8f45-6e7a1d1583ba
sdd
└─sdd1
vfat FAT32 KUBUNTU 21_
2E16-2B0A 1,2G 83% /cdrom -
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Van 3 meghajtó a gépemben, egy 120 és egy 240-es SDD, illetve egy 320-as HDD.
120-as SSD-re feltelepítettem a Kubuntut.
240-es SSD-n régóta egy macOS Big Sur van.
320-as HDD pedig apfs-re van formázva és adatokat tárolok rajta.
A problémám az, hogy hiába bootolok a 120-as SSD-ről, az alaplapi "Boot Logonál" megáll a történet. Korábban egy Windows 10 volt ezen az SSD-n, az működött rendesen, a 240-es SSD-ről pedig működik a macOS most is.A Kubuntunak szánt SSD, GPT partíciós táblán van és telepítésnél megadtam neki ezt a meghajtót, hogy automatikusan használja fel az egészet.
A Sata AHCI be van kapcsolva, de kikapcsolt állapotban sem bootol a Kubuntu.Próbáltam manuális lemezbeállítást is, létrehoztam az ext4 partíciót az adott SSD-n, az elérési útvonalnak a sima "/" jelet választottam ki. Boot fájlok helyének ugyan ezt az SSD-t adtam meg, de ezeknél a beállításoknál sem bootol a rendszer.
Kifogytam az ötletekből, még talán rossz uefi beállítás lehet, de vagy 6x átnéztem és nem találtam olyat ami az én tudomásom szerint befolyásolná a bootot. Főleg, hogy minden más OS működik.
Ha valakinek van ötlete, azt szívesen fogadom!
Gigabyte ga-h61m-s2pv rev 2.0
i3 3570
16GB ram
GT740 1GBSzerk.: Alaplapi boot logonál nem fagy le, crtl+alt+del újraindítja a gépet.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Kubuntun meg lehet oldani, hogy MacOS kiosztással működjön a billentyűzet?
Van egy Apple Magic Keyboard 2-m és tök jó lenne ha teljes mértékben úgy működne mint Macen.Köszönöm!
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Linuxra milyen programot ajánlotok ami alternatívája az AIDA-nak?
Van egy asztali gépem amit el akarok adni és nincs rajta OS. Van egy pendrive-on Kubuntu telepítőm, azt futtatnám liveként, hogy megtudjam nézni a hardverek pontos típusát.Köszönöm!
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Hackintoshról szeretnék Kubuntura váltani, használtam már régebben és az alapvető dolgokkal tisztában vagyok. A kérdés igazából csak az, hogy az Apple szolgáltatásai mennyire működtethetők linux alatt?
iCloud naptár
iCloud jegyzetek
iCloud drive
iCloud fotók
Apple MusicAlternatívát egyelőre nem keresek mert párommal teljesen ezt a rendszert "laktuk be", úgyhogy elsősorban megoldani szeretném, hogy ezek menjenek.
Azt tudom, hogy böngészőből ezeknek egy része megnyitható, de jobban örülnék ha valami program/app lekezelné vagy a gyárik tudnának vele szinkronizálni mert böngészőből elég vérszegény a dolog.Előre is köszönöm!
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Kubuntu 18.04 LTS-t használok.
Rákötöttem az Xbox-ot egy Jack-Jack kábellel a PC-re a line-in keresztül (kék jack), hogy a PC-n keresztül hallhassam az xboxot. Viszont nem tudom rávenni sehogy, hogy működjön.
Rendszertelepítésnél kipipáltam a 3rd party-t, azóta semmilyen drivert nem tettem fel, csak a programokat amiket használok.
Hol lehet a gond ? Win7 alatt plug'n'play működött, tehát nem hardveres a gond. -
RaZroX
addikt
Hali!
Egy régebbi gépet használok, erre toltam most fel egy Ubuntu 19.10-et.
Két problémát szeretnék megoldani:1. Gyakran előfordul, hogy akadozik az egér/teljes kezelőfelület, amikor épp csinál valamit a proci. (pl elindítom a Spotify-t) Ilyet régebben más disztribúciók alatt nem tapasztaltam, sőt Windows 7 alatt sem pedig az eléggé ette ezt a régi vasat.
2. Kodi-ról nyomom ki a filmeket/sorozatokat a TV-re médiaszerverként, viszont ha magára hagyom a gépet akkor egy idő után megakad a film, majd ha megmozdítom az egeret akkor folytatódik. (gondolom leállítja a vinyót). Hogy lehetne megoldani hogyha fut a Kodi akkor ne pihentesse a HDD-t ?
ui.: Felhasználói szinten vagyok csak jártas a rendszerben.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Kubuntu 18.04-et használok, most jöttem haza 1 hetes nyaralásról és valamiért a net lelassult a gépen 8mbit/s-re.
Ugyan ezen a hálózaton telefonon, wifin keresztül 300+
Illetve kábelen laptopról is van rendesen.
Hol keressem a hibát ? -
RaZroX
addikt
válasz
Cirbolya_sen #68262 üzenetére
Sajnos ez nem segít.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Egy régebbi HP laptopot vettem elő, W7 volt rajta, el is indult gond nélkül. Fel raktam rá egy Lubuntut és a telepítés befejeztével, az újraindítást követően ezt írta ki: "non-system disk or disk error replace and strike any key when ready"
Újrahúztam még egyszer, ezúttal kézileg partícionáltam, de megint ezt írja. Már állítgattam az IDE és AHCI között a biost de ezt sem segített. Mi lehet a gond ? -
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Nem kifejezetten Linuxos kérdésem lenne, de talán lesz itt valaki aki tud segíteni.
Linux Mint alatt használom a Gimp-et és anno találtam valami szög egyszerű módot rá, hogy Photoshop "felülete" legyen. Ha jól emlékszem 1 dolgot kell felrakni és utána a PS-es gyorsgombok és elrendezés, illetve megjelenés fogad.Mit és hogyan kell ehhez feltenni ?
Előre is köszi!
-
RaZroX
addikt
Próbáltam mind a kettőt (2.0 és 3.1), de sajnos mindkettőnél eljátsza, de mindig csak ugyan azoknál az ablakoknál, mint pl szoftverközpont. Ezen kívül talán 1-2 alkalmazás van aminél jelentkezik a hiba. Az ablakanimáció is akkor szaggat csak, ha több ablak is megy közben.
Igen engem is nagyon megfogott a KDE felület. Legutóbb amikor próbáltam (kb 5-6 éve) még teljesen más megjelenésű volt, de ez most nagyon bejön. Alapvetően ilyesmi irányba kellene szerintem fejlődnie a Windowsnak is, mert W7 volt az utolsó amire azt tudom mondani, hogy korrekt felületet kapott. Azóta szerintem minősíthetetlen.
-
RaZroX
addikt
Vga(prociba integrált) driverrel kapcsolatban szeretnék informálódni:
A fenti képen látható rendszeren van olyan problémám, hogy bizonyos ablakok néha hibásan jelennek meg pár másodpercre, majd utána töltődik be benne a tartalom rendesen. Arra gondoltam, hogy talán nem megfelelő driver van fent, mert amit magának telepített a Kubuntu azzal használom. Az illesztőprogramoknál üres az ablak, szóval fel sem dobott semmi lehetőséget.
Az egésznek viszont ellentmond, hogy 1440p-ben is zökkenésmentesen megy a Youtube (ez Windows 7 alatt, naprakész driverrel sem ment így) illetve maga a rendszer is nagyon szép és gördülékeny, néha droppol csak az fps ablakanimációnál.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
LG okos TV-vel szeretném megosztani a gépen lévő tartalmat, ezt most jelenleg Windows 7 alatt az LG Smart Share program végzi. Szeretnék egy alacsony hardverigényű Ubuntu variánst felrakni, mert elég régi gépről van szó, viszont nem tudom, hogy hogyan kéne összehozni, hogy Ubuntu alatt is lássa gépet a TV. (A gép HDD-jéről mennek a filmek, sorozatok)
Valakinek van bevált módszere ? -
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Láttam régebben, hogy a Gimp-et át lehet alakítani Photohsop elrendezésűre. Ezt hogyan tudnám megoldani ?
Kezdő felhasználó vagyok.Köszi
Elementary OS
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Az alábbi felhasználásra mennyire javasoltok linux rendszert és melyik disztrót érdemes.. ha érdemes ?
Elsősorban internetezés, letöltés, zene, filmezés.. szóval ilyen alapszintű felhasználásra kéne, illetve alkalmanként kép és videószerkesztés. Képszerkesztést mindenképpen PS-sel szeretnék, azt valahogy el kéne indítanom rajta. Videóvágó program, pedig ha van valami ami szerintetek jó akkor az nekem megfelel.
-
RaZroX
addikt
Na kutakodtam, úgy néz ki hibás az ISO fájl. Szóval valószínűleg ez volt a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BMW topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Napirajz könyv
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest