- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Lg 55uh8507 típusú tv-t vettem pár hónappal ezelőtt, de azóta "küzdök" a kép beállításával.
Tudtok ebben segíteni?Van egy Dune 4K médialejátszóm, ami 4K-ra skáláz, javarészt 1080p 23.976 felbontású filmeket nézek.
A mozgásokkal van bajom. A Real Cinema módot ha bekapcsolom, akkor elmosódott a mozgás, Trumotion beállítással pedig darabos, ha olyan szintre állítom, hogy ne mosódjon a mozgás.
A tv hdmi bemenetét már dedikáltam Blu-ray lejátszóra.Egyéb ötlet valakitől?
Ugyanis nem hiszem el, hogy egy 300 ezres tv ennyire rossz ebben, az rtings oldal is kiemelten pontozta a mozgás megjelenítését.
A tv adás, pl. Forma 1 is kiváló (Eco mód), csak a letöltött filmekkel nem bírok dűlőre jutni. -
Leslie50
csendes tag
válasz
herdsman12 #86145 üzenetére
Sajnálatomra úgy van ahogy írtad, Lg ss (optikai) és Lg sound sync/bluetooth van csak, és ha kapcsolódik a füles akkor sehol máshol nincs hang, jelenlegi állás szerint.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Van egy 43uf680v készülékem. Totál úgy emlékszem, hogy régen a "smart share" menüpontban láttam a dlna megosztásokat.
Jelenleg nem találom. Én vagyok hülye, vagy tényleg volt és eltűnt? És miért?
Amúgy win10-ről ki tudom "push"olni a videót, de mégis na...
Köszi!
-
herdsman12
őstag
válasz
Leslie50 #86135 üzenetére
A Beállítások - Hangkimenet listában látod az összes lehetőséget.
Ha az LG Sound Sync (gondolom így ment a párosítás) megoldást választottad, akkor van olyan szimultán opció, hogy LG SS + TV hangszóró?
Ha nincs akkor nem változott a helyzet a WebOS2-höz képest.
Pár napja írtam bővebben.
Lehet megoldás egy Bt Transmitter, de ezt ki kell próbálni, hogy mit szól a fejhallgató LG SS képességéhez. -
-
válasz
Jimmy66 #86123 üzenetére
Igen én is ettől féltem
Amúgy az érdekes, hogy 10bit-et ír vagyis 8bit+frc mindkettőnél, de az enyém mégsem ismeri fel a HDR tartalmakatAmúgy pont a HDR miatt cserélném csak le mert amúgy imádom ezt a tévét, erre a későbbiekben szerinted lehet valami patch vagy update, hogy tudja az enyém is a HDR-t, mert elméleti síkon tudja!
-
Leslie50
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok, ami a következő. Adott egy Lg uh7707-es tv amihez vettem egy Sony bluetooth-os
fejhallgatót, örömömre sikerült párosítanom a tv-vel, viszont így csak a fülest tudom hallgatni, és sehol máshol
nem jön ki jel, sem a tv-ből sem az erősítőből. Létezik-e valamilyen beállítás ami ezt lehetővé teszi, (én nem leltem) vagy miként oldható meg másképp? Ez azért lenne fontos számomra, hogy a páromtól független hangerőn hallgathassam a filmeket. -
OldMike
őstag
válasz
Szpisti #86124 üzenetére
Szia!
Az én tapasztalatom az, hogy a tévé (az én régebbi évjáratú eszközöm legalábbis) csak az MKV-ban Default-ra állított feliratokat jeleníti meg. Az MKV-ban a feliratok általában a Determine Automatically állapotban szoktak lenni, és ilyenkor nálam nincs felirat. Amikor átállítom Default-ra akkor van.
-
OldMike
őstag
válasz
kisbago #86128 üzenetére
Jól gondolom hogy az első képen a tévé csatlakozói vannak? Az rendben van, mert a HDMI kábel az ARC jelűbe lett csatlakoztatva (csak egy kérdés: az AV kábel /piros-sárga-piros/ mivel van összekötve?).
Az utolsó előtti képen látom a házimozi csatlakozóit, szégyen az LG-re nézve, hogy sem HDMI ARC, sem pedig digitális audió (optika vagy koax) nincsen. Így nem csoda hogy nem szól, mert a HDMI csak kimenet. Itt is látszik az AV kábel (?).
Azt gondolom hogy a házimozi megszólaltatásának csak az a módja, ha veszel egy 5.1 csatornás digitális-analóg (DAC) átalakítót, ami külföldről rendelve nem vészesen drága (a sztereó változat olcsóbb, de kár lenne lekorlátozni a hangzást). Kell még egy optikai kábel, és egy RCA-RCA audió kábel. -
szupi92
tag
válasz
IcEnergy #86111 üzenetére
Szia!
Nekem is ez bajom sajnos.Én is mindent próbáltam,de nekem se jó.
Próbáltam segítséget kérni innen,de sajnos nem nagyon kaptam,hogy a TV tud ennyit vagy beállítás vagy samsung után az lg ilyen.Nekem olyan mintha nem lenne elég nagy a TV-nek a háttérvilágítása,mert a színek még rendben is lennének csak "tompa" mert maga a háttér is sötét.
Még 1 hetem van visszaküldeni a TV-t,segítsetek légy szíves,hogy ennyit tud ez a típus ? Mert akkor egyből megy vissza. Esetleg tudtok ajánlani egy picivel jobbat? Max 43" filmre és játékra lenne.
A játék közben ennek típusnak jó az input lagja,de csak akkor amikor game módban van és azért az jelent egy kis kompromisszumot: szín és fényerő csökken...Köszönöm,előre is a segítséget.
Üdv.:
Bence
-
törölt tag
Sziasztok!
A 43 uj701-nél mennyire jó a fekete szín és mi a helyzet az ips glow-val? Elég sötét kisebb szobàba venném Xbox One X és Ps4 Pro mellé. Köszi
-
csemege86
tag
43UJ670V 107 cm - egy hete vettem. Csak most vettem észre, hogy a tévé jobb felső sarkában egy kb 1,5x1,5 centis szürke folt van, de csak full fehér háttérnél látszik. Oldalról közelről nézve észrevettem, hogy csak a külső, nem teljesen rögzített plexin látszódik, a belső, konkrét led képernyőn nem. És csak ha PC-ről viszem át a képet. Ha viszont USB-t csatlakoztatok és egy full fehér képet kinagyítok a tévén, nincs folt egyik felületen sem. Azt is észrevettem, hogy a tévé menüje a külső plexire van vetítve, de minden más (pl háttérkép) a belső képernyőre.
Mi lehet a hibajelenség oka? Mi a különbség a külső plexin átjövő kép és a belső képernyőn átjövő kép között? Miért lehet különbség aközött, hogy PC-ről viszem át a jelet / usb-t közvetlenül csatlakoztatok?
-
tmp0124
tag
Hogyan lehet WebOS 3.5 esetén (43UJ620V) nevet adni az analóg csatornáknak? Sehol sem lelem...
-
Szpisti
addikt
Hello.
Adott egy LG 49UJ635V tévé. Kérdésem az volna, hogy rá lehet bírni arra, hogy az mkv fájlba beágyazott feliratokat mutassa? Esetleg nincs erre lehetőség, vagy csak én vagyok béna? -
Jimmy66
senior tag
válasz
N.YCityBoy #86121 üzenetére
Szerintem visszalépés.
-
OldMike
őstag
válasz
kisbago #86116 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy a minden összedugás pontosan mit takar. Amennyiben HDMI kábellel van a két eszköz összekapcsolva, akkor mindkettőn a HDMI ARC (Audio Return Channel/hangcsatorna visszavezetés) jelzésű aljzatot kell használni. A tévé Hang menüjében a digitális kimenetet (Optikai/HDMI ARC) pontot kell kijelölni. A házimozi menüjében (vagy a kapcsolók közt) kell lenni bemenetválasztási lehetőségnek, ahol szintén a HDMI-t kell kiválasztani. Optikai kábeles összekötésnél is hasonló a helyzet a beállításokkal. Erre akkor lehet szükség, ha a HDMI ARC nem jön össze.
-
-
norberto_th
aktív tag
válasz
Shepherdke #86114 üzenetére
Nincs, csak a felvett tv-n lehet megnézni a felvett tartalmakat.
-
attiati
veterán
válasz
N.YCityBoy #86113 üzenetére
mi a különbség az UJ és az UF sorozat között?
-
kisbago
aktív tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy van egy lg okos tv és vettünk hozzá egy lg házimozi rendszert. És minden összedugunk ahogy kell és ha a tv re váltok akkor nincs hang. Nem tudom mi lehet a baj. Valaki aki tud segíteni megköszönöm.
-
válasz
N.YCityBoy #86113 üzenetére
267000-ért😁
Bocs lejárt a szerk. idő -
Shepherdke
tag
Sziasztok.
Van arra lehetőség, hogy a TV által felvett Kábeles tv adást vissza nézzem mondjuk gépen? -
LG 65UJ634V tipusról valakinek tapasztalat-vélemény esetleg?
LG65UF850V után visszalépés lenne?
Telekomnál most nagyon durván olcsón megvehetném, pontosan 276000ft-ért
Nem is értem, mert a legolcsóbb helyen is közel 400K! -
VeryByte
őstag
Sziasztok,
42LB5700-ZB-hez milyen wifi stick használható?
AN-WF100 már nem kapható.Előre is köszi a segítséget!
G.
-
IcEnergy
csendes tag
Lg 43" UJ6307 - Én nagyot csalódtam benne. Valahogy sehogy sem áll össze. Sem a színek, sem a gyors mozgások folytonossága nem jó a szemnek. Már vagy egy hete próbálom beállítgatni, de sehogy sem jó. Szerintem visszacserélem az 5 éves Samsungomra, mert az legalább képes volt filmet lejátszani röccenések nélkül. Ez meg se számítógépre kötve, sem pendrive-ról nem viszi úgy mint az előző tv-m. Nálam erősen nem ajánlott kategória.
-
Laca1212
őstag
válasz
tihibaby #86107 üzenetére
Szívesen
(#86108) HofiZoli:
Jó hozzá. -
HofiZoli
senior tag
válasz
datamoon #86094 üzenetére
Nálam ugyanez a gond volt, upc kábelen. Teljes keresést kellett csinálni, nem a hálózatost, vagy a upc-st amit egyébként elsőre felkínált. Utána a talált csatornákat már engedte sorba rakni, de akkor meg nem volt jó a műsorújságban az ékezet, ami a upc kódoláshibája. Itt jött a trükközés, mert a csatornakeresést szlovákián kellett végrehajtani,(tehát új keresés..) minden más maradt magyarország. Azóta minden okés.
-
azur
tag
LG 4k 6-os sorozat webos 2 mindig be kell lépni a menüben, hogy csatlakozzon a wifire miért?
Régebben magától csatlakozott mit csináljak vele, hogy automatikusan csatlakozzon mint régen a jelszót most is megjegyezte nem kell beírni soha meg a hálózatokat is, semmi nem lett állítva, csak egyszer fogta magát és ezt csinálja -
edeleny
őstag
válasz
markussandor #86077 üzenetére
Nekem ezt a tanácsot adták!
Nálam kimegy az optikán, de továbbra sincs 5.1 vagy szöveg van, (első 4 hangszóró), vagy térhatás, de akkor a beszéd nincs!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Eladó GARANCIÁLIS Audio Technica ATH-M50xSTS USB
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- Shanling m1 plus
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj SSD-k!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest