Új hozzászólás Aktív témák

• Stevenstyle

senior tag

Igen azért pár dolgot nem árt tisztázni! Egyrészt teljesen igaza van Pumma kollégának, hogy a nem hivatalos forrásból származó adatokat azért illik minden esetben fenntartásokkal kezelni, nem készpénznek venni.

Másrészt mint már írtam is teljesen megszokott dolog az, hogy egy gyártó akár ugyanazon modell, ugyanazon méretű készülékébe is más beszállítótól vegyen panelt. Ez a gyártás kifutásával még gyakrabban elő szokott fordulni. Az pedig végképp előfordulhat, hogy egy típusból bizonyos méretű változat esetén más beszállítótól származó, ne adj Isten más típusú panelt épít be.

Ezen nem kell megrökönyödni, nem egy új dologról van szó, sőt még csak nem is a TV gyártásban egyedülálló dologról van szó! Nem kell tovább menni itt van példának a céges telefonom, SONY Xperia Z, aminek anno nagy nyomozás folyt a topicjában, mivel kapásból a magyar piacra is kétféle kijelzővel érkezett, az egyik Sharp gyártmányú volt míg a másikat a Japan Display gyártotta. Egyiken jobb volt az amúgy is harmatos betekintési szög a másikon kevésbé. Hogy egy TV-s példát is mondjak a másik koreai gyártó szintén középkategóriás és 3D-s Tv-jének az 50"-os méretében sem Samsung panel van, míg a 48"-osban és a kisebbekben az van.

Azt meg szögezzük le, hogy attól, hogy bizonyos méretben nem LG IPS a panel, attól még nem feltétlenül lesz rosszabb a készülék!

Teljesen felesleges ezen kiakadni, bevett szokásról van szó és Isten igazából, ha a csomagoláson és a TV-n nem vírít ott, hogy márpedig ebben ez van és nem az akkor nem is megtévesztés. Persze kideríteni ki lehet, sőt magam is érdekesnek és hasznosnak tartom mindig a hasonló információ cseréket és eszmefuttatásokat, de ettől még nem lesz selejtes a termék! Az EU-n belül pedig bármennyire is hihetetlen sosem leszünk elsődleges piac, hovatovább elektronikai termékekben Mindig is a német piac volt az egyik elsődleges, külön oda, arra a piacra szánt termékekkel. Az én Z-m is pl DE-s (csak a szemléltetés kedvéért)!

Végezetül csak, hogy mindenki megnyugodjon megnéztem az én 50LB671V-m kódját (ZB.BEEWLJG), ami, ha a Bolgár oldal hiteles akkor IPS ugyebár.

Nem hagyott nyugodni a dolog és bementem az MM-be (ha már úgy is arra jártam) és kicsit meg szadiztam az LG promótert és körbefotóztam pár LG 65-et :D

42 LB650V (ZN.BEEWLJP) - Ha hiteles a Bolgár oldal akkor IPS
    47 LB650V (ZN.BEEWLJG) - Ha hiteles a Bolgár oldal akkor IPS
    50 LB650V (ZN.BEEDLJG) - Ha hiteles a Bolgár oldal akkor A-MVA az AU-Optronics-tól
    60 LB650V (ZN.BEEWLJP) - Ha hiteles a Bolgár oldal akkor IPS

Ha valaki kételkedne a hitelességébe fotókat szívesen küldök :D

Következtetésképp helytálló lehet az a feltételezés, hogy az 50"-os LB650-ekben nem LG panel van, VAGY legalábbis nem mindegyikben. Ismétlem, abban az esetben ha hiteles a forrás!

Megnyugtatásképpen az AU Optronics nem egy kis sufni cég, hanem a világ legnagyobbjai között tartják számon és többek között a Samsungnak is szállítanak (a fenti példámban szereplő konkurens márka 50"-os készülékéhez is ők szállítják a panelt).

Érdekességnek és informálódásnak persze nagyon jó ez az eset, de felvonulást szervezni érte azért kár és butaság lenne :)

UI.: Sry, nem akartam, de ez megint a szokásos Wall of Text lett ;]

Új hozzászólás Aktív témák