Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
TazLeacher #36847 üzenetére
Lehet ha nem lenne normál távkapcs én is azt hiányolnám,de mivel van nem is használom
csak az Mr-t
-
yodamester10
őstag
válasz
Pedig a világ egyik legjobb találmánya az MR
Nekem nagyon bejön,ja és nem fészbukozok
-
Tanczi01
tag
válasz
3D-t próbáltad már valamilyen formában?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Tanczi01 #36846 üzenetére
Péntek óta vagyok tulaj, én imádom, nagyon tetszik. Kb. 8. alkalomra sikerült olyanra beállítani a képet, ahogy én szeretem, így pöpec. Lejátszóról nem tudok nyilatkozni, nem használom, külső lejátszót használok. A magic remote szerintem egy sz@r. Vagyis nem sz@r, de az, hogy csak ezt adják a TV-hez, az sz@r. Szerencsére Logitech Harmony-t használok, de ha ez nem lenne, szerintem én már földhöz csaptam volna. A használati utasításban persze ott villog a normál távirányító, de egy felső-közép kategóriás TV árába ez nem fért bele.
-
Tanczi01
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok.
Kinéztem magamnak az LA690s/691s típust. Akinek van valamelyik,leírná róla a véleményét?
Lejátszó problémák vannak? Főleg 3d-s fronton érdekelne. -
huncutka1029
addikt
válasz
berbatov2 #36838 üzenetére
azért nem megy át mert gyengus nagyon a videokaártya
integrated Hd graphics.
Dedikált memóriával, ne várj tőle csodát, nem full HD anyagok feldolgozására van kitalálva.
Egy 720p-s anyaggal még elboldogul, de kb ennyi.
Ennél komolyabb vas kell ha 3D Bd-t akarsz rajta tolni. -
berbatov2
senior tag
Laptop+HDMI kombón megy a filmezés. Egy ilyen I3-as 4GB ramos laptopon is akadna vajon? Megnéztem Half ou-ban a Thor 2-t de nem jött át a 3d sajnos. Ezért lenne ez számomra érdekes. Tehát érdemes-e kikölcsönöznöm az 50 Gigás változatot vagy nem lesz jobb mint a 15 Gigás?
-
1stVikman
senior tag
válasz
Tomy Yayo #36817 üzenetére
Köszi az infókat, akkor nem szenvedek tovább, hanem csak melléteszem a 2D-s .srt feliratokat, és ennyi.
(#36822) OldMike
Neked is köszönöm. Csináltam egy ilyen .ass fájlt is, csak nem remuxoltam, hanem csak a film mellé tettem.
Sajnos a pozíciót nem tudja belőni a lejátszó, csak simán beilleszti a szöveget duplán, meg előtte/ utána a pos kódokat.
Szóval úgy látszik marad a 2D-s forced feliratozás, de ez is több a semminél. -
berbatov2
senior tag
Valaki írta itt nemrég, hogy pl The_Hobbit_The_Desolation_of_Smaug_2013_3D_BluRay_1080p_AVC_DTS-HD_MA7_1-CHDBits egy ilyen is elfut a passzív tv-ken.
Én azt hittem, hogy csak half ou vagy sbs-t hasznáva tudunk 3d-t nézni.
Valaki felhomályosítana? -
ZaXXoN
tag
Hali,
csak én érzem a magic remote-ot olyan nehézkesnek néha? Pl amíg eljutok a vinyón lévő filmekig, szenvedés.
Vennék hozzá hagyományos távirányítót, amin van input gomb kapásból. Vajon ez tényleg működik minden típussal? Nekem LA740-eshez kéne:
Vagy van jobb, ti mit használtok?
-
nobeige
tag
LA660-as tévén be lehet állítani, hogy az optikai hangkimenet állandóan menjen? (AV receiverbe megy az optikai kábel)
Egyelőre csak azt találtam meg, hogy a Hang menüben a Hang ki menüpontban tudok váltogatni, hogy hová menjen a hang. Ez nekem szokatlan és kényelmetlen. Eddig Samsung tévéim voltak, ott ez nem volt probléma, az optikai kimenet mindig élt.
Válaszokat előre is kösz. -
Pörp
senior tag
Hi!
Vannak mkv filmek, amiket a 620S nem hajlandó lejátszani érvénytelen file hibaüzenettel. Utánajártam, és tsmuxerrel meg szoktam oldani, de most van egy ami nem akar sehogy se menni. 4.0, 4.1, 4.2 headerrel sem, dts hang kiszedve. Van még valami ötlet hogy lejátszható legyen?
-
Tamás34
senior tag
válasz
RealZuperman #36826 üzenetére
Szia!
Nekem is ez a cisco van UPC! Mi volt a baja?
-
RealZuperman
tag
Kicserélték a T-nél a Cisco routert D-Linkre. Fenntartásaim voltak, de rácáfolt. Faxán rátoltam a TV-t a wi-fire, nincs akadás. Még tesztelem
-
farkas-j
őstag
válasz
baandii #36823 üzenetére
Ebben a fórumban sok hasznos infóhoz hozzájutsz!
-
baandii
senior tag
köszi a válaszokat...esetleg erről eGreat EG-R6S Pro vkinek tapasztalata?...véleménye?
-
OldMike
őstag
válasz
1stVikman #36816 üzenetére
Két dologról írnék, bár lehet hogy az első teljesen nyilvánvaló:
A 3D-s filmhez adott 2D-s feliratot (*.srt) a tévé simán megjeleníti, a beállításokban a színét és valamennyire az elhelyezkedését is lehet módosítani. Egyetlen probléma, hogy nem lesz térben, kvázi a kijelző síkjában fog látszani.
A linkelt honlapon leírják, hogy a programjukkal a *.srt fájlból konvertált *.ass fájlt az mkvmerge GUI nevű ingyenes programmal az adott mkv file részévé kell tenni (ez a remuxolás). A program angol nyelvű, de könnyen kezelhető. Jelenleg nincs olyan filmem, amivel ki tudnám próbálni, de az látható hogy a hozzáadásnál (Add) a *.ass kiterjesztés is támogatott, ezért valószínűleg működhet. Persze a tévén lejátszás még így sem biztos, mert írja hogy nem minden tévé támogatja a *.ass fájl POS cimkéit. A másik kérdéses dolog, hogy lesznek-e megfelelő ékezetek a hozzáadott fonttal.
-
baandii
senior tag
hellosztok!
milyen médialejátszót érdemes most venni? ki milyet használ amivel elégedett és ajánlja?
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
1stVikman #36816 üzenetére
Tudom, hülyeség, de most az ugrott be, hogy talán ha rá lehetne égetni, akkor megoldható lenne
Mert a "kép" része lenne a felirat. Bár gyanítom 3D-s feliratot nem is lehet ráégetni úgy, hogy jó legyen.
Mivel én is végigmentem amin most te, és sok lehetőséget mérlegeltem, ezért hidd el, ha azt mondom, nem éri meg azt az időt amit a kutakodásba ölsz, a legjobb megoldás ha laptopról/gépről megy a lejátszás HDMI-n. De előfordulhat, hogy még táblagépről is megy, nagy részük simán viszi már a nagy bitrátájú filmeket is, csak azt nem tudom, hogy pl. az androidos VLC kezel-e 3D feliratokat. De egy asztali windowsos VLC biztos, azt használom én is erre. Igazából minden más (pl. amiket te is leírtál) túl időigényes/bonyolult/működésük kérdéses, ezzel szemben ott a kész megoldás HDMI-n. Hozzá még egy olcsó vezetéknélküli egér, beállítod a gombokat VLC-ben a megfelelő lejátszókezelő funkciókhoz, és távirányítód is van.
-
1stVikman
senior tag
válasz
Tomy Yayo #36815 üzenetére
Még nem találtam megoldást.
Ezt olvastam/ próbáltam: [link], de a végén valamit remuxolni kéne, azt meg nem tudom, hogyan kell. De ha melléteszem az elkészített .ass fájlt a film mellé, akkor sem jelenik meg a kép mindkét felén, csak ugyanúgy alul középen, mint az .srt. Ami azért is érdekes, mert ha megnyitom szerkesztővel a feliratot, ott látszik, hogy duplázza és térben el is helyezi a szöveget, mégsem úgy jelenik meg, ahogy kéne.
Itt egy video is a fenti program egy régebbi verziójáról, és itt a gyereknek .srt formában lett két helyen megjelenő felirata. Ezt sem sikerült reprodukálnom.
Úgyhogy ha van valakinek megoldása rá, akkor szívesen várjuk! -
Tomy Yayo
senior tag
válasz
1stVikman #36781 üzenetére
Nem tudom kaptál-e már választ, de én is küszködtem ezzel, személyes tapasztalat egy LG 47LM640s-el, legfrissebb szoftverzió mindenből (és erre vonatkozólag egyetlen frissítés sem hozott még változást), hogy 3D-s feliratokat egyáltalán nem játszik le. Én egyetlen megoldást találtam: laptopot HDMI-vel rákötni. VLC természetesen beolvas bármilyen 3D feliratot. Ha van valaki okosabb, ne tartsa vissza, mert én is örülnék más megoldásnak
-
sbalu1
senior tag
Én az iMediaShare nevű droidos aplikációt használom arra, hogy a mobil eszközeim média tartalmát a tv-re wifin átvigyem.Nagyon jól müxik.
-
Vackor1
tag
válasz
farkas-j #36804 üzenetére
Köszönöm szépen, a Bubble-t töltöttem le és teljesen jó, mindent lát a Tv, ami a telefonomon van.
Így ezzel és az LG Remote appal megvan az oda-vissza kapcsolat a mobil és a TV között!Már csak a 3D-t kell valahogy megtanulnom és a többi funkciója már nem is érdekel , nekem az már sok..
Még egyszer köszi a tippet
, legyen szép a napod!
Üdv! -
Gicz
addikt
válasz
TazLeacher #36805 üzenetére
igen, csak amit úgy rögzítenek, meg amit a tv interpolál az nagyon nem ugyanaz minőségben....
-
Tamás34
senior tag
válasz
LucasGrant #36809 üzenetére
Rendben! Nem nyalizni akarok, de te egy tök segítőkész fórum tag vagy!
Köszönöm a gyors válaszodat!
-
Tamás34
senior tag
Szép napot mindenkinek!
LA 620S-hez melyik Remote magic távirányító passzol? Van több fajta is!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
bankapeter #36803 üzenetére
Se belson, se kulson nem szaggatnak.
-
sbalu1
senior tag
Nekem szerencsére a különféle képjavítók, pl.true motion, bekapcsolása nélkül se szaggatnak a külső merevlemezről lejátszott HD, vagy akár 3D tartalmak.(42LA620S)
-
farkas-j
őstag
válasz
Vackor1 #36739 üzenetére
Először is ahhoz, hogy képet küldj mobilról a TV-re ahhoz nem kell NFC cimke! A telefonodra fel kellene telepítened egy DLNA appot. Én a BubbleUPnP és a TCL nScreen Pro appokat próbáltam, és mindegyikkel működött a videó és zenelejátszás, valamint a kép megjelenítés a TV-n.
-
bankapeter
csendes tag
Hello.Külső médialejátszónál is szaggatnak a filmek LG-nél?
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Sima .srt felirat esetén gond nélkül megy a felirat, de 3D-s filmeknél van 3 fájl .sub, .idx és .xml kiterjesztéssel. Hiába ugyanaz mindegyiknek a neve, hiába van a filmnek a mappájában, a beépített lejátszó is "látja", hogy van felirat, mégsem jelenik meg a képernyőn.
Van egy olyan filmem, ahol az mkv-ban benne a felirat is, de a TV nem mutatja. (PC-n belenézve megy a felirat)
Szóval nem értem a dolgot.
Pedig elvileg tudnia kellene a vobsub.idx-et is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest