- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Melyik tápegységet vegyem?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
berbatov2
senior tag
Készülök a tv érkezésére, addig is fel akarom készíteni a szgépet meg a laptopot a filmezésre. Tervezem 3D, Full Hd meg mindenféle filmek streamelését. Van általános gépigény, videokártya vagy nem tudom követelmény? Laptopom, csak 4GB ram van benne. A számítógép pedig egy 3 magos amd + 6750 videókártya, ha ez számít valamit.
A tv-hez közel van a tplink 941nd router szóval ahogy itt már régóta olvasom érdemes rákötni kábellel a tv-re, mert stabilabb, mint a wifi.
Milyen oprendszert ajánlotok ( Win 7, Win 8 ami elérhető)?
Milyen programokat, kodekeket kellene felrakni?
Minden egyéb tanácsot köszönettel fogadok -
Ravenloft
tag
válasz
huncutka1029 #25498 üzenetére
Igaz én egy 802.11n-es routert használok (Serviio a DLNA kliens) OXS alatt. És ott minden gond nélkül megy akár az 1080p-s 3D-s film is. Full stream minden akadás mentesen.
-
-
Ravenloft
tag
válasz
huncutka1029 #25488 üzenetére
Nálam minden gond nélkül (DLNA & wifi) lehet a filmet ide-oda tekergetni, és nem dobja el, nem akad meg, nem lép ki. Arról nem is beszélve, hogy pikk-pakk a kívánt részhez ugrik. Szóval nem hinném, hogy az lehet a gond.
-
huncutka1029
addikt
válasz
gamer0101 #25494 üzenetére
akkor neked is ajánlom figyelmedbe ezt a leírásomat a legolcsóbb megoldás,
Illetve ha an rca bemenet a DVD-den akkor is!DVD hangerő max-ra, és akkor a tv hangjával játszatsz a levellel
majd mindjárt jönneka fikázások, hogy ez csak stereo, meg virtual Dolby szőrrand, de ne törődj vele, ha gondolod,gyere el hozzám, és meghallgathatod, mit szól!
Hidd el nem rossz! -
gamer0101
aktív tag
válasz
huncutka1029 #25491 üzenetére
Gondolom az Arc-os HDMI-be nincsen valami HDMI - RCA átalakító kábel...
A DVD lejátszó már van vagy 5-6 éves, szóval semmi ilyen csodára nem képes, abból amit felsoroltál...van rajta 230~V-os csati, egy halom "csíptetős" hangszóró kimenet az 5.1-nek valamint egy Scart... Nagyon sajnálom pedig.
El is adom a TV-t...
-
huncutka1029
addikt
válasz
gamer0101 #25490 üzenetére
Azért van, mert audió kimenet kizárólag a fülesen, vagy optikán keresztül megy ki, kivéve a tv tuner hangját.
HDMI 1 (ARC) porton keresztül lehet még esélyes, ha a házimozid simplink támogatott, akkor a tv távjával még irányítható is, és ott valszleg a hangot is kitolja. A scarton, RCA-n csak a tv tuner hangja megy ki.
-
gamer0101
aktív tag
Haló! Az mitől lehet, hogy a TV adást igen, viszont a Smart funkciókon belüli hangokat (Youtube, DLNA-n lejátszott filmek, stb...) nem lehet kihangosítani a DVD lejátszóm Scart csatlakozóján keresztül. Hiába kapcsolom a DVD-t "AUX" funkcióra nem hallani semmit az 5.1-en. Sokat dobna a filmek élményén pedig, ha nem a TV hangszóróján kellene hallgatni. Esetleg megoldás lehet, ha veszek egy RCA - RCA kábel? Azzal IS összekötném a TV-n lévő "AV2" piros és fehér RCA-it a DVD lejátszón lévő bemenetekkel! A DVD-n optika és HDMI nincs, szóval marad ez az egy lehetőség... Vélemény???
TV-m pontos típusa: LG 42LN570S-ZA
-
huncutka1029
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #25487 üzenetére
erre valszleg, csak a szervíz tud válaszolni.
Én meg csak remélem, hogy mi nem is fogunk hasonlót tapasztalni a mi tévéinken. -
huncutka1029
addikt
ne tekerj bele a filmbe, ha DLNA-n játszod, és főleg ne wi-fin keresztüli lejátszásnál.
Sok filmnél a kódolás, vagy a változó bitsűrűsg miatt "dobja el" a lejátszó a filmet.
TS muxerrel konvertáld újra, vedd ki a felesleges feliratokat, és hangsávokat, a headerét pedig nyomd le H@level4.1 re. utána próbáld meg lejátszani.Win 8 alá nem jó a nero, az universak mediaserver jó lesz.
-
Sziasztok!
LG 42LF2510 LCD tévénk van, 2010 őszén vettük, tehát lassan egy éve lejárt a 2 év gari. Ez a TV az asztali gépünk monitora is. Néhány napja, amikor reggel bekapcsolom a TV bal fele szellemképes, nem csak a kijelzett kép, hanem az OSD/csatornaszám-név is is. Ez pár perc után elmúlik, nem tudom, hogy magától-e, mert még sosem bírtam ki, hogy ne mozgassam meg a TV-t meg a kábeleket. Első előforduláskor a második negyed teljesen fekete volt. Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet ez? Elengedte a forrasztás az LCD vezérlő IC-ket? Úgy néz ki 4 darab vezérli 480x1080 pixeles darabokban. Lehet ezt javítani szervizben emberi áron? -
Land
veterán
Azt mi okozhatja, hogy elindul a film és 1-2 perc után "Érvénytelen fájl." kiírással leáll?
Nero Media Home 4 Essential-lal osztom meg a filmeket gépről. TV-m: 42lm660s. Nagyon idegesít, hogy nem lehet normálisan filmezni...
Máskor "csak" "Leválasztva...blabla"-val egyszerűen eltűnik a bemeneti listából a Nero Media Home és nehezen jön csak vissza.
NOD-ot is lelőttem, de semmi változás. Win8-am van. -
Ravenloft
tag
válasz
gamer0101 #25477 üzenetére
Jómagam elég sokat "szívtam" ezekkel a Media Serverekkel, mivel nem Windows (OSX) alól használom őket. Kezdetben volt a Plex, de sajnálatomra nem minden file formátummal boldogult rendesen. Kipróbáltam a TVMOBiLi-t, ami gond nélkül vitt mindent (1080p-s 3D filmek döccenés mentesen) viszont ott sajna az volt a gond, hogy csak trial volt belőle. Aztán jött a Serviio féle DLNA kliens, amit a mai napig használok, és meg kell, hogy mondjam "kopp...kopp" semmi gondom vele. Minden formátumot ismer, pikk-pakk be lehet állítani és már mehet is a stream. Nincs akadás, nincs szaggatás, nincs olyan amivel ne boldogulna. Ja és laptopról (MBP) megy a stream, wifin keresztül. A net sebessége 40/20-as és a router egy AirPort Express (új).
Szóval tehetsz vele egy próbát, ha gondolod. Ja és frankó kis mappa rendszer van benne ami nagyban megkönnyíti a HDD-n lévő filmek "szortírozását".
-
berbatov2
senior tag
Na megrendeltem a 47La691s-t innen. Ma még elmegyek MM-ba lecsekkolom mégegyszer, hogy hogyan is néz ki
Kicsit aggódom, hogy elég lesz-e a 3db Hdmi.
Esetleg falraakasztáshoz tudnátok vmi tartót ajánlani ehhez a tipushoz? -
gamer0101
aktív tag
Ahoj! Volna még egy kis problémám! Feltelepítettem ezt az Universal Media Server nevű progit, megy is frankón, viszont vannak filmek amik élvezhetetlenül akadoznak a TV-n. Nem tud olyan gyorsan buffert tölteni a progi, mint ahogy "fogy". Van erre valami megoldás? Jah...ne nézzek ilyen minőségű filmeket...
A másik! Nem tudok nyelvet állítani! Egyszerűen szürke az a menürész a TV-n ahol az angol nyelvet magyarra tudnám állítani...hogyan kell???
LG 42LN570S-Z Please help!
-
vzoltan
aktív tag
-
Laca0
addikt
válasz
StSanya #25469 üzenetére
A lényeg, hogy a földi digitális tévé adások 790MHz alá költöznek. A frekvencia kiosztás átalakításával a mindigtv több frekit fog kapni, több csatornát fognak majd szolgáltatni (alacsonyabb frekvenciákon).
Ez a tévénézőnek 2 okból is jó, mert nem csak több csatorna lesz, de valamivel jobb minőségben is fog érkezni, stabilabb lesz a jel.
A zárt kábeltévé hálózatokat nem érinti a változás, bár itt megjegyzem, ha beindul a telefon szolgáltatás, a magasabb programszámú adásokban gyakrabban lesz zavar. -
tozso88
csendes tag
Hali!Azt szeretném megtudni hogy pontosan mi a digitális zajcsökkentés és a zajcsökkentés közötti különbség és hogy ezeket a led tv-knél hogyan kel használni.Köszi
-
szab.tam
nagyúr
válasz
huncutka1029 #25458 üzenetére
szerinem nem vagyok fogalomzavarban.
abszolút nem értelmezted az általam leírtakat.
pont ugyanazokat lököd csípőből, mint ha bemegyek a upc ügyfélszolgálathoz az utolsó pilantaban befizetni a net korlátozás előtt, késedelemes fizetéskor, vagy ha felhív az értékesítő díler.
mindig kb. 5 percembe kerül, mire elmagyarázom az érveimet, és a túloldalról mindig sűrű hápogás a vége.. -
petya2012
őstag
Sziasztok
Tudnátok nekem segíteni??
Van egy Samsung LE32C530 tv-m,de egy pár HD csat nem megy rajta.Irtam a samu chaten és azt javasolta,hogy firmware-t frissítsek,csomagoljam ki és a tv csinálja magától.Na most én letöltöttem kicsomagoltam,de a tv nem csinál semmit-azt írja nincs frissíthető fájl(pedig nem ugyanaz a verziószám).Próbáltam már az exe fájl-t,kibontva is ,csak a fájlokat is és semmi.
üdv:petya
-
-
StSanya
senior tag
Nagyon szépen köszönöm!
Most gyorsan utána is néztem, hogy nálunk 610, 770 és 850 MHz-en (38, 58 és 68 csatorna) jön a három multiplex...
De volt valami infó, hogy valami csatornákat kivesznek a DVB-T-ből és a mobiltelefonok kapják meg, csak most hirtelen nem találom, hogy mi is volt ez pontosan...
-
berbatov2
senior tag
Ezt a tv-t néztem ki megvételre, az lenne a kérdésem, hogy a felsorolt boltok közül melyik ad gyártói garit? Az olcsóbbaknál rámentem és ott volt, hogy hivatalos 2 év magyarországi gari, amit nem tudok eldönteni, hogy bújtatottan bolti garancia vagy 2 év LG garancia e.
-
Laca0
addikt
válasz
StSanya #25462 üzenetére
Jó a terv. Működni fog. Biztos siker akkor lesz, ha veszel egy szűrőt, ami valahol 260 MHz fölött vág. Ezt kell a kábeltévé kábelére kötni, utána jöhet a közösítés.
A mindigtv mindenhol 400Mhz fölött szolgáltat.
Még tutibb lesz a rendszer, ha veszel egy másik szűrőt is, ami 400MHz környékén alul vág, ezt meg a tetőantenna ágára kötöd a közösítés elé. Így az esetlegesen befogott 400MHz alatti zavarokat meg tudod szűrni. -
StSanya
senior tag
Hmmm, azt mondjátok, hogy probléma lehet, ha analóg kábel szolgáltatót és MindigTV-t közösítek egy koax hálózatra?
Kis, helyi kábel TV szolgáltató, 19 db műsor, a 48 - 260 MHz-es sávban. Úgy gondoltam, hogy a tetőtérben, ahol bejön a kábel, ott felszerelek egy MindigTV-s antennát, ráközösítem, s a ház minden pontján elérhető lesz. A nappaliban lévő LG-be meg akár vehetek egy conax olvasót, ha több program kéne, jobb minőségben... Ez volna a terv...
-
Laca0
addikt
válasz
huncutka1029 #25460 üzenetére
Kikapcsolható az antenna erősítő 5V táplálása, nem az a gond. Az a gond a közösítéssel, hogy a mindigtv frekvenciáin egy tucat analóg kábeltévés csatorna csücsül általában.
Ha valakinek alacsony csomagja van, kevés csatornával, akkor jó lehet a 800MHz fölötti DVB-T vétel. Legfeljebb egy felülről vágó szűrőt kell a kábeltévé oldalára tenni, hogy biztosan ne zavarjon semmi.
Én sem tudom, hogy miért ragaszkodik az analóg adásokhoz. Pláne, hogy LCD/LED-es tévé topicban érdeklődik. Már egy párszor kitárgyaltuk, hogy ezek a tévék a digitális adásokhoz lettek tervezve. -
huncutka1029
addikt
Ez így van,
ezért írtam, hogy kell egy mindig tv képes box+HDMI
Ha analógra keresel úgy, hogy közben a légi DTV-B antenna is rá van keverve azaz mindkét forrás egyszerre megy, az nálam mindig , és a többieknél akik 2011- óta próbálták,szintén változó mértékű interferenciát okozott, ami miatt néhány csatorna nézhetetlen, illetve nem is hangolja be.
ennek oka valszleg a dvb-t antenna módban alapból automatikusan bekapcsoló 5V erősítő jel, ami bezavar a kábelszolgáltató által továbbított jelbe.ezért ez a módszer nem a legjobb. A2013-as modellek is 1+1sat tuneresek, csak elérték azt a szintet (legalább is azLN750R) mint a samu évekkel ezelőtt, és egyszerre képesek a légi és kábeles csatornákat bekeresni, és tárolni.
Én csupán próbálom megérteni, miért ragaszkodik az analóg adásokhoz.
Amire eddig rájöttem
minimum 3 tévé van a házban, illetve a pc-jében is van tv tuner, amit használ
Mivel az analóghoz nem kell sem dekóder, sem több előfizu, ez így kényelmes ( és valszleg nem minden tv "lapos")De ettől az arra alkalmas készülékhez kérhet digitális csomagot, az abba a tévébe futó koaxot sem kell kihúzni hozzá, csak tegyen be egy mediacardot+ modult, és keresse meg a digitális adásokat.
Az összes többi tévén marad minden változatlan. Ha nem fizet elő HD csomagra, akkor kell a mindig tv -s STB + HDMI csatlakozás. -
Laca0
addikt
válasz
huncutka1029 #25458 üzenetére
Annyi kiegészítést tennék az alapos leírásodhoz, hogy az LG tévék (2012-ig bezárólag) kétféle forrást ismernek az "antenna" bemeneten:
1. antenna (analóg és DVB-T)
2. kábel (analóg és DVB-C)
(Ha van második tuner is benne, akkor az csak DVB-S, tehát csak műholdas adás vételére alkalmas)
Tehát ha a mindigtv-s földi sugárzású digitális adást "rákevered" a kábeles hálózatra, akkor ANTENNA forrást kell kiválasztanod hangoláskor! Ellenben nem fog csatornát találni. A kábeles analóg adásokat antenna forrásként is tökéletesen megtalálja, széles skálájú a keresése.
Ha digitális csomagot is rendelsz a szolgáltatótól, akkor kénytelen leszel KÁBEL-re állítani a forrást és újra behangoltatni a csatornákat. A légi, mindigtv adásokat pedig el lehet felejteni, mert még kábel átkapcsolóval sem fogod tudni nézni. 1 megoldás marad rá, ha azt is nézni akarod: külső STB.
Remélem elég érthető voltam. -
huncutka1029
addikt
válasz
szab.tam #25456 üzenetére
Figyu,
szerintem kicsit fogalom zavarban vagy.
- Kábel tévé: az analóg adás az van, és kész, az akkor is megmarad, ha kérsz digitális csomagot.
Akkor kapsz, egy Ci modult, vagy boxot, és ugyanazon a kábelen, csak más streamen dekódolod a digitális jelet.
attól oszthatod a többi tévére pc-re az anaóg adást.(1en nézel digitálisat, a többin meg analógot)
Elvben ugyanazokat a csatornákat fogod látni,mint analógban, csak jobb minőségben.Plusz lesz EPG, és Időzítés, meg felvétel, time shift, stb
A DTV gondolom nála ezesetben a mindig-tv szabadon fogható adásait jelenti.
Ez egy másik, tuner, satöbbi. (Bár úgy tudom, hogy a 2013-as modellek már párhuzamosan tudják kezelni a T és a C tunert is, ellentétben a régebbi modellekkel amik vagy csak légi, vagy kábeles csatornákat kezeltek.)
És ez külön antennán jön. Ha ezt az antennát nem dugdosod a tévébe, hanem egy mindig tv képes dekóderbe dugod, és a boxot HDMI csatlakozóval a tévéhez megvan a HD csatornád. ennek a mindig tv-nek is osztható a jele, kábele, alap feltétel, hogy a fogadó eszköz DVB-T képes legyen, a mai lapos tévék ilyene, a monitor tévék ilyenek, és a Pc-hez is van DVB-T kártya, vagy usb dekóder, illetve hálókártya.
Olyan meg nincsen, hogy az analógot lekapcsolják, mert van egy digitális csomagod is.
Ha lekapcsolják, akkor mindenkinél lekapcsolják majd. Jelenleg a kábelszolgáltatók mindenüt lekeverik "anlogizálják" a szolgáltatást, ahol ez eddig is volt. -
szab.tam
nagyúr
válasz
huncutka1029 #25451 üzenetére
na, ezt a kedvencek dolgot körbejárom.
nincs digitális kábelem.
több tv-m van, pc is, kell az oszthatóság, de nem kell 3 settop box.
ha pedig a digitálisat megrendeli az ember, hiába kapja az analógot is a kábelen, bármikor lekapcsolhatják, előfizető vesztés nélkül.
meg még több oka van, hogy miért így rendezkedtem be, nem sorolom...digitálisan csak a dvb-t-m van, csak az egyik tv-m tudja, és csak hd sportadásnál lövöm át.
de ez megint hosszú, hogy miért...***
(#25452) Watt25
neked is thx! -
Peat76
őstag
válasz
vityax82 #25453 üzenetére
Én is keresgéltem már, honnan lehet kideriteni a firmware változásokat, de semmi!
Nekem is jött a (VERSION 03.20.40) a .33 után kb 1 héttel, de nem tudom mi lehet a
módositás, azért van még bőven mit pofozgatni.
Nekem pl. az ügyfélszolgálaton azt mondták lesznek Smart fizetős okosságok.
Mert ugye a hitelkártyát be tudtam regelni, de minek....??
Csak a Where's my water c. sikerjátékot szivesen megvettem volna, na de le is szedték.
A limitált 12. pályáig játszható ver. azért még a tv-n van.... -
vityax82
tag
42La660 tv-hez az Lg oldalra felkerült a 03.20.40-es frissítés!
Hol lehet megtudni hogy mit javítottak vagy butítottak az upgradel? -
huncutka1029
addikt
válasz
szab.tam #25449 üzenetére
létre hozhatsz kedvenc mappákat is, ebbe teszed a neked megfelelő csatornát, és azután ezekből váltogatod a csatikat.
Pl piros kedenc gomb alá berendeled az analógokat, kék alá meg a DTV-t.De kérdem én miféle elvetemült elme néz analógot, ha van digitális csatorna is?
A te ideális megoldásod:
Csak digitális hangolás kábel (DVB-C) tunerrel, UPC nek nagyon jó a digitális adása. (kérsz a szolgáltatótol egy mdia cardot, így nem kell set top box sem.
A DVB-T hez pedig beszerzel egy 4000 ft-os STB-t és HDMI-vel rákötöd a tv re.
Így csak a bemenetet kell váltanod, ha nagyritkán HD-meccset nézel.És nem kell dugdosni a kábeleket sem, ami azért a csatlakozónak is hasznára válik
Az analóg adást meg felejtsd el, ott nincs EPG, ütemezés, csatornainf, és "siralmas" a képminőség a digitálishoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest