- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fujifilm X
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASUS notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
redbulz
tag
Sziasztok!
Naív kérdéseim lennének, hogy az alábbi tv képminőség terén(ez lenne a legfontosabb szempontom) a hasonló árú most forgalmazott tv-kkel állja-e a versenyt? Ez a 8000-es széria valami felsőbb kategóriás volt a maga idejében? Érdemes ezen az áron foglalkozni még vele? Sajnos 37-es tv-ből nem túl bő a kínálat de nagyobb nem fér el
Előre is köszönöm, ha valakinek van válasza/ajánlása/lebeszélése
http://grx.hu/shop/televizio/lcd-tv/lg-37sl8000-37-94-cm-full-hd-lcd-tv
-
petoth
csendes tag
Sziasztok,
Olyan problémám van a szüleimnek frissen vásárolt LG42LM3400-as televízióval, hogy a 3D-s filmeknél bizonyos alakzatoknak olyan mintha árnyéka lenne (Litchmond Moonlight 3D - egyébként mindenkinek ajánlom aki nem látta még a filmet). Az én LG42LM620S tévémnél minden tökéletes, nincs ez az "árnyék" jelenség.
További probléma más 3D-s filmeknél az ő tévéjükön, hogy a kép bizonyos részei homályosak - kissé összemosódottak -, ugyanazok a filmek szintén a én tévémen ismét csak tökéletesek.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Náluk vásároltuk: Electropark
http://www.electropark.hu/lg-42lm3400-p93417.htmlGondoltam, hogy mielőtt bejelentem hibára itt érdeklődök.
Vizsgázhat az európai garanciájuk is. Kijönnek megnézni/javítani, vagy be kell majd vinni? Erről van tapasztalat, hogy, hogy történik ún.. európai garancia esetében a garanciális javítás?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Cole86 #21992 üzenetére
Ebbe én kb 3 éve futottam bele a régi LG tv-mel. azon is kijött egy pixelhiba, felhívtam a szervízt hogy mondjam mi a helyzet, ki is jött egy szerelő és ő is bizton állította hogy ez cserés lesz. Elvitte a tv-t DE estefelé hívott hogy itthon vagyok-e mert hozza a tv-t vissza. És akkor mondta hogy 2.5cm-en belül három pixelhiba kell legyen. (Ez számomra is érdekes volt és gondolhatod mennyire be voltam rágva rájuk)
-
csizo13
tag
válasz
sz.z.csicsi #21989 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy az én tévém is ilyen. Nézegethetném a mások által kitalált hibákat
(nem elég mély fekete szint, a színhűség csapnivaló, a hang, amit kiad magából elképesztő ócska, az internetes része szégyen, a lejátszóját meg se említsük, felhősödés és a többi eszement dolog),
vagy "beletörődöm", hogy van egy kegyetlen jó tévém hihetetlen részletes, csodálatosan szép képpel (amit a magam kedvére állítottam be, és nem a szomszéd nyugdíjas néni jött át kalibrálgatni a saját örömére), ha simán a tv-n jönne a hang az sem hatna meg különösen stb.Tessék, nézd meg ezt inkább az LG kocka helyett: [ingyen]
-
Lacinavi
tag
válasz
doriath #21991 üzenetére
Sajnos igen, mert mint digitális adatot veszi abban lévő csomagokat infókat, de a hardware nem képes kibontani a képinfókat. Más algoritmusokkal dolgozik az mpeg2 meg a 4. És ezt még szoftverrel sem lehet frissíteni.
Kb olyan mint a rádiónál a DAB adás ami nálunk van nem kompatibilis a szomszédos országokkal ezért nem szólal meg sok kintről behozott DAB rádió csak a DAB+-os de kiírja a dolgokat, hogy éppen minek kellene szólnia. -
Cole86
senior tag
SziasztoK!
Lenne egy fontos kérdésem ! Alapból az LG Led 3d tvkre jár 3 napos pixel garancia? lg 42 lm 765s típust vásárolt egy barátom és volt rajta egy pixel hiba.
Ő szlovák. Hétvégén kiderült ,h pixel hibás közép tájékon, zöld pöty (monitoként zavaró) (subpixel)
24órán belül vissza lett víve a boltba, de ott már letagadták ,hogy van rá LG 3 napos pixel garancia.. pedig a vételnél és korábban is ezt hangoztatták természetesen..! (Pc land magyarország)
LG magyarország részéről kaptam 4 embertől olyan választ ,h cserélniük kell és van rá persze, de a végén 1 nő levélben azt a hivatalos választ küldte ,h nincs ilyen az LG részéről...
A boltnak 72 órán belül a jogszabályok értelmében vissza kell cserélnie a tv-t bármi nemű hiba esetén.. (legjobb tudomásom szerint)
nem?
Ezt is próbálják megtagadni, immáron 1 hete ott áll a tv..
Fogyasztóvédelemmel beszéltem ,de érdekel az itteni szakik véleménye is, h a bolt részéről ez meddig fedezhető.
8 napos ellállást lehetőségét sem akarják eszközölni (nyilván ez az utolsó amihez folyamodnék, ha nem cserélik, mivel külföldi szlovák cégre lett vásárolva a tv).
Feltételesen nehezen átvették a tv-t még aznap hétfőn . (pénteken lett elhozva a boltból, tehát 24 órán belül)
Várom a véleményeket, a szolid megoldási javaslatoktól, egészen a drasztikusig akár..
Köszönöm előre is!
-
doriath
tag
Még egy kérdés, mert most már kezdek elbizonytalanodni.
Ha mpeg2 tuner van benne akkor a földfelszini mpeg4-et a képek alapján se kellene behoznia, vagy igen? Annyira nem vágom ezt a DVB-T dolgot.
-
joco79
csendes tag
Sziasztok!! van egy lg32le3300 tipusu tv-m. most vettem egy opticumhdx406p tipusu műholdvevőt. hdmi-vel van összekötve a tv-hez. a problémám az hogy gyenge a képminöség a hagyományos adásoknál. upc direct elöfizetésem van a szolgáltatoi médiaboxal jobb képet tudtam kihozni a tv-ből pedig az csak scartal volt összekötve. ezen tul világos a fehér és tul sötét a fekete!! kérdésem az lenne hogy milyen beálitásokat kéne használnom és pl milyen funkciokat kéne kikapcsolnom a tv hdmi bemenetén! köszi a választ előre is
-
doriath
tag
válasz
ForWhhy #21977 üzenetére
Igen be tudtam fogni. Többi tvvel próbàltuk. Azokon mennek. Egyébként Békés megye, hogy ki a földfelszini sugárzó fogalmam sincs. De ha van a tvben dvbt akkor minek a földfelszinihez dvbc? Tuti tv specifikus gond de nem tudom merre induljak el. Ha ugyan arra az antennára ráteszek egy másik földfelszines tv-t az tökéletes. ..
-
Hege1234
addikt
ferob
ForWhhy
köszi ! -
-
ForWhhy
csendes tag
válasz
Hege1234 #21979 üzenetére
4.20.53-as frissítés után tapasztalt változások:
-gyorsabb navigálás a menüben, bemeneti listában, smart worldban
-a beépített videólejátszóban a feliratok sokkal körvonalasabbak
-egy új almenüpont, beállítások, kép, további beállítások, kívánt szín, itt lehet a bőr színét, a felhő és a fű színét kedvünkre állítani, ez egy nagyon jó beállítás ami a 3D élményt növeli, stabilabb képet ad.
-több paraméter jelent meg amely bekapcsolt 3D módban jelenik meg szöveges formában, a menü felső részén.
-a böngésző fejlődött belsőleg, strapabíróbb, nem gond most már az online filmnézés teljes képernyős módban olyan weboldalakon ahol eddig TV-vel nem nagyon sikerült a hülye reklámok és felugró ablakok, memória gond(megtelt) vagy más egyéb miatt.
nem omlik össze(telik meg a memória úgy mint rég) személyes tapasztalat, hogy a soundcloud.com-oldal betöltése után, vagy ha tovább bírta, mikor rákerestem egy előadóra, akkor már megtelt a memória vagyis összeomlott a böngésző. A jelenlegi frissítéssel órákon át soundcloudoztam minden probléma nélkül, youtube fullhd videóknál sem telt még meg a memória eddig.
-az 5.1-es hang bluray lejátszótól vagy más eszköztől:
HDMI kábel--> TV--> Optikai kimenet --> erősítő / hangrendszer.
Valószínűleg még nagyon sok más változás is van ami még nem tűnt fel, aki felfedezz valami újat az jelezze. -
Hege1234
addikt
valaki tapasztalt változást az új fw-nél ?
-
ftamas0201
senior tag
válasz
ForWhhy #21977 üzenetére
Először is meg kéne tudni hogy melyik szolgáltatóról van szó és hogy adják a dolgokat szerintem.
Én is be tudtam fogni a szolgáltatómtól a digit csatornákat (előfizu nélkül is) viszont nem volt se kép se hang ( a kódolatlanokon) mert nem volt DVB-C tunerem és nem tudta az mpeg-4et.
Ez ugyan már megváltozott mert a héten vettem egy 42lm620s tv-t
-
ForWhhy
csendes tag
válasz
ftamas0201 #21976 üzenetére
De ő befogta a földfelszíni adásokat DVB-T és azok nem mennek
-
ftamas0201
senior tag
-
doriath
tag
válasz
ForWhhy #21974 üzenetére
Igen nem full hd-s 720-as hdready, mert minden földfelszini 1080-ban jön? De attól még meg kellene neki oldania vagy sem?
Ami dtv az semmi nem jön, már a dtv keresésnél is csak fekete képernyő van.
Viszont minden más infó a DTV-ről van, ami a képeken is látszikHa analógra keresek, akkor jön 3 magyar és 2 román itt a határnál
-
ferob
őstag
válasz
ForWhhy #21971 üzenetére
Hangsáv váltásával kapcsolatban annyit elmondanék, hogy azért, mert te azonnal lefrissítetted és sose tudtál váltani, attól még volt és működött, de az más kérdés, hogy hajlandóak-e az LG-nél újra megcsinálni.
Miért válaszolsz olyan hozzászólásokra, amik lassan egy hónapja voltak vagy épp olyanra, ahol már kiderült a probléma oka és le is lett írva?
(#21963) sz.z.csicsi: Próbáld meg, hogy a helyi sötétítést magasra állítod, az segít elég sokat.
De ha még így sem tökéletes, akkor megpróbálhatod az ebben a hozzászólásomban megtalálható paraméterekhez hasonlóan beállítani a tiedet is. -
ForWhhy
csendes tag
válasz
ordoghl #21929 üzenetére
Igen, tapasztaltam, a probléma a rossz manuális időbeállítással is lehet. Hagyd automatán menj fel a netre, állítsd be újra a hálózatot ez nekem segített. Amúgy az új frissítés nagyon jó, a böngésző már sokkal strapabíróbb, nekem a régi szoftverrel a soundcloud.com-on azonnal összeomlott a tv böngészője. ezzel megy kifogástalanul.
-
ForWhhy
csendes tag
A garancia nem vonatkozik a pixelekre. 1-2 világító pixel, vagy több nem világító 4-5 db felett cserélik ki csak.
Olvasd el a kézikönyvet amiben le van írva, hogy erre nem tudnak garanciát biztosítani mivel más gyártónál is van ilyen, ezért ennyivel megoldják. Samunál is ezt csinálják. -
doriath
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen Tv-nk [link]
Az adatlapja szerint is mpeg4 tuneres. Ebbe még csak a T-s tuner van benne. Rákeresünk a földfelszini sugárzásra, talál 35 csatornát, jelerősség, minden szuper. Jön a guide is, stb. Csak fekete a képernyő minden csatornánál és azt írja ki a képernyőn hogy HD szolgáltatás. Már mindent átnéztünk amit csak lehet, de semmi. Alaphelyzetbe állítás, stb.
Valakinek valami 5lete?
-
csizo13
tag
válasz
sz.z.csicsi #21963 üzenetére
Talán nézz valami filmet vagy műsort, akkor nem fog zavarni.
-
Yogibear974
senior tag
válasz
Yogibear974 #21952 üzenetére
A probléma megoldódni látszik! 2. HDMI bemenetre kötöttem rá BD-Playert. Lehet, hogy az 1. az ARC miatt voltak ilyen jjelkimaradozás gondok. Meglátjuk.
-
olahjana
tag
válasz
karl00 #21961 üzenetére
hi
sajna ennyire nem vágoma dolgot, de szerintem ha wifin osztod meg akkor a tv saját lejátszóját használod, (mert dlna-n keresztül azt használod). így semmi változást nem fogsz érzékelni.
én azt mondtam, hogy tedd fel a gépre a powerdvd progit, direktben hdmi kábellel tedd rá a gépet a tévére, és indítsd el a lejátszást.
valszeg az asztali gép jobban fogja bírni.
tehát a tv csak megjelenítőként funkcionáljon. -
sz.z.csicsi
tag
válasz
sz.z.csicsi #21962 üzenetére
-
karl00
csendes tag
válasz
olahjana #21960 üzenetére
Nem nagyon szoktam PC-ről nézni filmeket, van egy külső vinyóm így egyszerűbb. Viszont most a 3D kipróbálása miatt felraktam a laptopra egy 3D filmet és a TV nem látja.
Nem értem, mert a mellette lévő filmeket, képeket látja. Megosztottam, a film tulajdonságaiban is megjelenik.Van egy asztali gépem és egy laptopom. Win7 oprendszerrel és wifis kapcsolatokkal.
Nekem ez a megosztás dolog nem tiszta.
Miért nem látja?
-
olahjana
tag
válasz
karl00 #21956 üzenetére
nekem pc van hozzá, de ég és föld a 2. a powerdvd-vel tényleg el kell néha hajolni
abban pluszban is van állítási lehetőség 3d mélységet illetően, bár kicsit összekapja a képet ha nagyra van állítva.
a tv lejátsója viszont minden más 2d dologra rendben van. a gagyi 300 megás sorozatokat is értékelhetően játsza le -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
huncutka1029 #21958 üzenetére
Köszi
Ezeket a megoldásokat végigpróbáltam már, és sajna nem vált be.A legjobb megoldásnak a Tv-én és a távon egyszerre megnyomni az OK gombot, de ez sem jött be... egyszerűen nem tudom előhozni a szerviz menüt.....
-
huncutka1029
addikt
válasz
sesomaru1989 #21957 üzenetére
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
Lg M227 WDP tévén,hogyan tudok firmware frissíteni ?
Vagy, hogyan tudom beállítani, hogy kezelje a divx filmek lejátszását, USB-ről. -
karl00
csendes tag
válasz
olahjana #21954 üzenetére
42LM620 TV-m van.
3D-t eddig a TV saját lejátszóján néztem és nem ájultam el.
Ha a TV lejátszóját használtam a mélység állítás szinte semmit nem csinált. A kép nem "lógott" ki a TV-ből. Nem volt igazi a tér érzet. Arra én is rájöttem, hogy teljesen szemből érdemes nézni a képet, mert akkor a legszebb.Ha jól értem Te azt mondod, hogy 3D-t nem a tv saját lejátszóján kell lejátszani, hanem egy külső lejátszón vagy számítógépen és jobb lesz a minőség? A mélység állítása is működni fog?
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
Azurooandrew #21950 üzenetére
A Digitalko megbízható és korrekt.És tényleg LG garancia.
-
olahjana
tag
Akit érdekel leírom a tapasztalataimat 55lm620al kapcsolatban.
először is szék nagy
a kép még SD adásoknál, mezei kábel tv esetén is teljesen rendben van.
nézési távolságom kb 3, 3,5m.
Van aki azt számolja hogy ilyen távolságból nem ajánlott.
Baromság. egy TV soha nem lehet elég nagy
3D a passzív 3d teljesen rendben van.
az örzők legendáját néztem meg rajta 1080 half ou-ban. ezt kb 1,5, max 2 méterre tőle.
csíkozódás nem volt a felezett felbontás miatt. Avatar is odabasz.
1 dologra viszont oda kell figyelni. a fejed a képernyő közepével egy síkban legyen lehetőleg, mert akkor nincs szellemkép. be kell lőni rendesen a tv magasságát.ha a szemüveget 90°ban elfordítod akkor a kép nem lesz jó.
a tv lejátszója 3d esetén szerintem kuka egy powerdvd pc kombó mellett.
persze a nézőpontot meg 3d mélységet még állítgatom, de így is 1x 1x pofáncsap a hópihe -
tomimidi
tag
válasz
ordoghl #21931 üzenetére
Mivel az EPG infód cache-elve van, ezért kikapcsolásig vagy újraindításig memóriából olvassa be a készülék. Tehát már korábban leállhatott az EPG, csak te restart után vetted észre. ;-) A lényeg, hogy megy!
Ellenben a beígért csatornamentés külső eszközre még mindig sehol... Pedig alap lenne. Ugyanúgy mint a DTV átnevezés, vagy törlés a listából. A hang csúszás probléma nálam ugyanúgy megvan a felvétel visszajátszásnál. Nem értem LG-t. Kicsit komolyabb support-ra számítottam.
-
Yogibear974
senior tag
Sziasztok!
Imerős valakinek az alábbi probléma?
Adottott egy LG Blue-ray lejátszó (BD-370) és LM620S TV.
HDMI-vel összeköt. Olyanokat csinál néha, hogy "szakadozik" a jelátvitel.
Függetlenül atól, hogy film megy, vagy csak be van kapcsolva.
Lehet attól, hogy a kábel csak 1.3-as? ((A BD player nem 3D, tehát nem kell az 1.4)
A tv HDMI bemenetét áltottam blue-ray-r. Úgy is csinálja a tv, hogy nics jel.
RGB öszekötéssel még nem prbáltam, az a következő léps lesz.
Amúgy a kábel viszonylag új, mielőtt vettema TV-t,állt fiókban 1 évet.
Nem hinném, hogy tönkrement volna. Persze ettől még lehet hibás.
(HAMA, aranyozott, hajltott csatis)
Régi TV-n scart-on tökélets volt.
BD player alap beálltáson.
HDMI szinkezelésnek milyennek kell lennie? RGB vagy YPbPr vagy valami
ilyesmin van jelenleg.
Remélem nem a TV rossz!
Segitségeteket köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Projektor topic
- Xbox Series X|S
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Drón topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP szerverek áron alul
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest