Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- Mindenestől eltörölné a Nuvia dizájnokat az ARM
- Hobby elektronika
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Apple notebookok
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz Sordoran #85758 üzenetére
Közben újra ránéztem, és azért akad anomália 29. éjfél utáni S@H rendelésnél. Jelenleg DPD-nél még át se vették csomagot, LEGO nyomkövetés hibára fut. Ami viszont furcsa, hogy eltérő telefonszámot adtam meg direkt számlázási és szállítási címhez. DPD oldalán viszont a számlázási cím telefonszáma szerepel. Ennek el se kellett volna jutnia a DPD-hez, szóval itt nem lehet csak rájuk fogni a problémát, ezek szerint a LEGO eleve rossz adatokat adott át. (maga a szállítási cím helyes amúgy)
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Crus
őstag
válasz Sordoran #85641 üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem csak bennem van állandóan a hiba. Minap odébb kellett tennem a Mikulás látogatását, aminek az alapja szintén nem a kedvencem... hát nyilván alig értem hozzá már megint szét akart potyogni, de nagyjából sikerült stabilizálni a helyzetet.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Sordoran #85519 üzenetére
Igen, értelek, de én is azon a véleményen vagyok, hogy utólag összeszedegetni alakrészenként a mentőscsónakot nem hangzik túl vonzó sztorinak... pl. én biztosan nem vágnék bele, nagy macera és a Shackleton fig bár nem egyedi, de tudjátok ugye, hogy hol volt? Hát a méregdrága Rivendellben...
Na most én abszolút nem vagyok fig fanatic, de gondolom nem sok Rivendellből kiszedett figura kering a neten olcsón. De cáfoljatok meg, simán lehet, hogy tömegével mennek a Rivendellből kiszedett hobbit torzók és Gimli fejek.
Szakértőktől kérdezném is: Az a Shackleton fig. 1:1-ben összerakható máshogy is, a Rivendellből származó alkatrészek nélkül?
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Sordoran #82836 üzenetére
...azért az vicces, hogy hamarosan leverik a hibridekről - jogosan - a zöldet. Már rég le kellett volna. Nem is értem, hogy gondolták.
-
Mozaart
aktív tag
válasz Sordoran #79319 üzenetére
Erre is van megoldás ráadásul Legotól. Csak ezekszerint nem elterjedt még minden Boltban. Én a Westend Lego Storeban találkoztam vele.
A lego tud a dologról és arra hozta be tudtommal a 25-ös sorozathoz először! Mivel papír a csomagolás könnyen megoldható.
Én imádtam, mert a zsákbamacska érzését adja el, de a QR kód ugye rajta szóval adhatják minden országban is.
Az ugye nem valid hogy emberünk bemegy és akkor az eladó előtt kiszedegeti majd felül visszatölti egyesével.
Persze egy hatalmas tescoban ha ráér emberünk és akkora tahó, akkor képes egyesével felülről visszadugni.
De egy Lego Store-ban működik! Ahol előtted az eladó/helper.Szóval a Lego tényleg igyekszik. Csak hát vannak az emberek..
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
apholyon
aktív tag
válasz Sordoran #79152 üzenetére
Igen, az. Nem rossz, de nekem annyira nem jön be (az idejében nyilván tökéletes volt, mai szemmel nekem már nem tetszik + 70k körül indul... használtan is 40k+, annyit nem adok egy negyed évszázados készletért...). A másik, ami jó lenne, csak más színben, felújítva az a 8000 Pit Droid. Az utóbbi időben begyűjtöttem néhány droidot, R2D2 (eggyel régebbi, nem a mostani), Imperial Probe Droid, BD-1... BB8 és a másik "újabb" kimaradtak, mivel az új filmeket egyáltalán nem szeretem és ezek a robotok sem tetszenek annyira.
Neurotoxin + Djuree: Kinek mi, én kifejezetten szeretem az első részt, szerintem a 2-3. sokkal rosszabb lett. Nyilván a 4-5-6. a kedvenc, utána pedig már nem jött ki sajnos több SW film.
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
-
kbalage2
aktív tag
válasz Sordoran #67836 üzenetére
Realisztikusan annyit fog tudni mint a 42099 a gyári áttétellel, szóval szerintem a Zetros-nál jóval gyorsabb lesz de a 42124 Buggy-nál valamivel lassabb. Ha bármi hasznát akarják venni a felfüggesztésnek akkor nyomatékot is kell hagyni, különben úgy jár mint a gyári 42099 ami néha még egy küszöbön is fennakadt
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
-
Crus
őstag
válasz Sordoran #48177 üzenetére
Így van, nem vagyunk egyformák... hogy én milyen vagyok, az adatlapomon látszik.
Múltkor a kisfiamnak akartam venni egy Edigitalnál leakciózott Mario legót. El is fogadták a rendelést, vissza is igazolták, előre ki is fizettem. Majd bő 1.5 hét múlva jött az üzenet, hogy sajnos mások előbb foglaltak több darabot, így nekem nem jutott. Körbenéztem jófogáson, vaterán, legós csoportban, volt ahol 5 volt feltéve 6.000 Ft haszonnal. Nem írom le, hogy ki és mire költse az ilyenkor szerzett profitot, meg azt se, hogy gyakran ki elől veszik el a lehetőséget...Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
kbalage2
aktív tag
válasz Sordoran #41566 üzenetére
Kérdés hogy mi számít normálisnak. Sajnos a LEGO általános árazása szerint az ottani van bőven leakciózva és mindenhol máshol 140 Euronak megfelelő összegért vesztegetik.
Ez egyértelműen a 18+ kategória felára, ehhez képest ott van 150 EUR-ért a 42128 ami ég és föld funkcionalitás terén. Remélem elég gyorsan rájönnek LEGOéknál hogy nem kéne ezt a 18+ vonalat erőltetni Technic fronton, a supercaroknál még elmegy a polcdísz státusz de egy ekkora Raptor legyen játszható és legyenek normális funkciói ennyi pénzért.
Egyébként a Ferrari 488-at is simán lehet már 30%-al a hivatalos LEGO ár alatt kapni különösebb akciók nélkül, a Ford is be fog állni szerintem erre a szintre.
-
Throme
veterán
válasz Sordoran #41566 üzenetére
Ha tökös lenne az eu lego közösség, ilyenkor lehetne kicsit bojkottálni ezt a ford szettet, amíg nem lesz ugyanannyi, mint az usa ár....
..de majd ezt is veszik, minta cukrot...Mondjuk én nem veszem meg, tökéletesen megfelel nekem a meglévő 42029, piros, medvés, noname pick-up.
[link]
Ráadásul nem matrica a lámpája, ja és a tetején is van fényszóró, plusz frankón ki van vezetve a kipufogója, csörlő van az elején...#41568LÁZ : ez is egy megoldás. Kérdés mennyi lesz mire megkapod (az ingyenes haver furán fog kinézni a reptéren egy zsáknyi legóval ).
[ Szerkesztve ]
-
elektrotank
aktív tag
válasz Sordoran #41486 üzenetére
Gratula hozzá! Én is néztem még a Defender motorizálásáról videót, azt lehet megvalósítom egyszer, de nincs tervbe ilyen árért hasonló (motorizált) szett. Akartam kérdezni, hogy vajon az a "kis" mennyiségű matrica printelve van e vagy sem, de hát meg se lepődöm. Bár lehet csak én utálom ennyire a matricákat. Az a legnehezebb része a legónak
kbalage2: Azért azaz off-road cucc szerintem instant get lenne számomra Azokkal a kerekekkel elég "menőn" néz ki, ha lehet így fogalmazni.
[ Szerkesztve ]
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
kbalage2
aktív tag
válasz Sordoran #41486 üzenetére
Gratula Kintre ajánlom ezt a módosítást a hátsó tengelyen hogy ne legyen nagyon fogaskerék darálás a vége a sztorinak. Ha nincsenek ilyen alkatrészek kéznél akkor érdemes odafigyelni hogy a fogaskereket tartó 5-ös beamet told vissza a helyére ahogy recsegést hallasz.
Ami az árat illeti, a régi full RC PF készletek se voltak arányaiban olcsóbbak (bár elég kevés volt belőle), szóval ez az árazás egyáltalán nem újdonság a LEGO-nál. Sima RC játékkal meg full értmetlen összehasonlítani, teljesen más világ.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Sordoran
addikt
válasz Sordoran #41472 üzenetére
Nem bírtam ki, összeraktam a 42129-es Mercedes-Benz Zetros Trial Truck-ot. Héten úgyis home office-ban vagyok, majd a hétvégén bepótolom a munkát.
Belegondolva eddig a legnagyobb Technic készletem az a 42123-as McLaren Senna GTR volt, ami azért kicsi készlet. Szóval így vágtam bele ebben a 2110 darabos eszközbe. Ilyen, vagy ehhez közeli elemszámú készletet raktam már össze korábban, de ez technic, és szegény ujjaim kikészültek. Persze amúgy is érzékenyebbek, de néhány elem összerakásával megszenvedtem. Összességében nem is tudom hány óra volt, de egy nap alatt teljesíthető, talán olyan ~8 óra lehetett nekem kisebb-nagyobb megszakításokkal. Mivel motorizált így azért aggódtam hogy rendbe lesz-e. Szerencsére csak két bakim volt, az egyik nagyon minimális bontást igényelt, a másiknál lemaradt a műszerfal matrica de ez a kész járműnél is könnyen orvosolható volt. Ha már matrica, abból sok volt, és nekem nem is jön be ez a "versenyjármű szponzorok" dolog. Amúgy élvezetes volt az összerakás, és a végeredmény is bejön. Rendben működik, csak a sebessége az ami fájdalmasan lassú, de ezt előre tudtam. Mondjuk a kanyarodás is megér egy misét, de hát le kell nyelni a dolgot. Cserébe a mászó képessége jó, de ezt később fogom igazán tesztelni. Ha jobb lesz az idő (nem sülök meg se én, se a telefonom) kiviszem hosszabb tesztre is, meg úgy az egész készletről akarok egy hosszabb írást csinálni.
Az árához még annyit (mivel jogosan a legtöbben ezt tartják negatívumnak) hogy más control+ készletekhez képest nincs itt semmi látnivaló. Szimplán a lego árpolitikája az oka, vastagon fog a ceruza ha a távirányítás szóba jön, nem ennek a terméknek a kiváltságos tulajdonsága.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Throme
veterán
válasz Sordoran #41427 üzenetére
Nem olyan régen (kb 1 hete) voltunk a budaörsi Ikeában és még láttam fehéret. Nem tudom miben más az új (a színt leszámítva). Lehet még környezetbarátabb anyagokból van. A 4db-os töltő is megváltozott. Az ii fehér volt, de most hasonló színű az új akksival.
...csak nem rontottak a minőségen... -
kbalage2
aktív tag
válasz Sordoran #41412 üzenetére
Szerintem tökre nem off-topik. Én az összes LEGO RC készletben IKEA LADDA újratölthető elemeket használok (ez a változat), ár-érték arányban egyértelműen a legjobb. Biztos hogy van itthon 100+ darab, semmi gond nincs velük. A max feszültség ugyan papíron alacsonyabb mint az alkáli elemeké, viszont a gyakorlat azt mutatja hogy az alkáli elem csak vadonat újan tudja hozni a 1.5V-ot, utána gyorsan esik a feszültségszint az újratölthető elemek szintje alá is.
Töltőből jó az IKEA-s is akár, ha komolyabban szeretnéd nyomni és kímélni az akkukat illetve több tipust is tervezel használni akkor egy ilyen jó választás lehet, én ezt használom.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
thomeef
őstag
válasz Sordoran #40500 üzenetére
Nagyon finoman fogalmaztok. Szerintem katasztrófális volt az egész, konrétan ilyen cringe műsort nem is emlékszem mikor láttam utoljára. Semmiről nem szólt, és még az a semmi is ilyen Teletubbies szinten volt tálalva...
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Mozaart
aktív tag
válasz Sordoran #40461 üzenetére
Egyet már talaltal. :)
Most valoszinubb az UCS republic gunship. Errol erkezett hivatalos update is az sw team creative leadjetol. "Nyar kozepen tobbet tudtok meg rola."
A masik kerdeses ucs szett pedig november vegere varhato. Ami lehet hogy egy AT AT lesz.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Szada85
aktív tag
válasz Sordoran #40238 üzenetére
Az "érthetetlen" ebben nekem az, hogy az Ideas ötletekböl egy csomó, egyébként hatalmas támogatói/rajongói számot elért darabot kukáznak, a nemrég volt évfordulós témáknál is a végén egy maradt, majd a semmiböl jön egy ilyen szett, aminek a létezése/szükségessége valóban sokakban felmerül kérdésként...
Mindegy, én inkább átálltam a régi, gyermekkori készleteim "visszaszerzésére", a gyerekkori kimaradt álomkészletek beszerzésére, azokban több örömöt találok. -
-
válasz Sordoran #39606 üzenetére
Engem még nem hívtak, top geart rendeltem, "RENDELÉS STÁTUSZA:
Kiszedés alatt" feliratom van az auchan weboldalon.Emag ujracsomagolt mclaren senna, eros idegzetueknek . Elso legos doboz, amit kidobtam.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Marrone5
csendes tag
-
-
ayo
veterán
válasz Sordoran #37845 üzenetére
ez a rész a fontos: "azért kérdem, mert sokszor volt már, hogy hétfőn is volt, miközben hivatalosan csüt. "
és nem akarom, hogy csütre megint le legyen rabolva minden, mert múltkor se jutott semmiből nekünk, közben meg mindenki véletlenül duplán kapott és ezért eladja
[ Szerkesztve ]
http://jateknaplo.blog.hu
-
Llew
senior tag
válasz Sordoran #37833 üzenetére
a 200$ elég húzós, a Saturn V csak ~400 elemmel kevesebb és csak 120$
az ilyenOk ez hivatalos bejelentés már.leak képeket hol lehet fellelni?
Múltkor olvastam a city vonalon jövő az állatmentős készletekről és megnézném őket[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
pardus
csendes tag
válasz Sordoran #37422 üzenetére
Igen, nekem is pont jó séta táv, meg helyben jobban meg is tudod nézni ha esetleg van bármi para. És megspórolom a plusz költségeket.
Kupont meg dettó, biztos hogy nem fogom felhasználni. Szebb gesztus lett volna konvertálni meglévő rendelésbe.
Akkor legalább összevonást megoldották nálad, az jó hír. -
vesir
tag
válasz Sordoran #32671 üzenetére
Sziasztok! Van infó arról, hogy mikor lesz újra elérhető a Bricks & Pieces rendelés?
Bocs Sordoran, nem válasznak szántam!
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz Sordoran #31889 üzenetére
Csinálj 1 gyereket és problem solved
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kbalage2
aktív tag
válasz Sordoran #31672 üzenetére
A Technic és a szobadísz nálam alapból ütik egymást, ez azért van szerintem hogy az ember használja a funkciókat Ezért nem is vagyok különösebben rajongója a supercar szériának...
Egyébként ha valaki szép Creator Expert-szerű Chargerre vágyik akkor lehet noszogatni Firas-t hogy ehhez is készítsen instrukciót[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Sordoran #31657 üzenetére
Még csak a képeket láttam róla (este jöhet a videó) , de engem se győzött meg.
Fekete lego halmaz (az oké, hogy a filmben is így néz ki...).Amúgy megvan a speed champion-os duplaszett , de onnan is szívesebben vettem volna a dodge challenger-t így nagyban (akár creator, akár technic vonalon).
Egyelőre nekem is kvázi spórolás (bár még a video meggyőzhet...)
-
Throme
veterán
válasz Sordoran #31117 üzenetére
Ha a motorokat szereted, akkor idén megveheted a ducati-t, már ha jó lesz, de azt nagyon nem lehet elrontani.
(#31115) thesound
Ezen is van pár ív. Nem lesz könnyű.
Én arra leszek kíváncsi mennyire, vagy milyen trükkel mutatják majd be mi van a kasztni alatt...
Kíváncsi lennék, hogy akik megvették az előző 2 modellt, mennyire pörgetik a váltó mechanizmust, vagy inkább nem olcsó dísztárgy lett belőle.
Ezért örülnék a porsche rsr vonal folytatásának.... -
Segal
veterán
válasz Sordoran #31106 üzenetére
Engem is
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz Sordoran #31100 üzenetére
A visszapillantó tutira ugyanaz lesz mint a Porsche és a Bugatti esetében is volt. Csak kattingattam és most persze nem találom a videót Ha megtalálom belinkelem.
-
Mandi99
csendes tag
válasz Sordoran #29842 üzenetére
Két nagyobb készletet vettem magamnak. Kevésbbé sérült sarok garázst megtartottam 40e-ért, Párizsi étterem 34ért is maradt (abból most kettő van, de láttam pár jó dupla moc-ot hozzá).
Felraktam szekrény tetejére, hogy majd karácsony után építkezek. Párom egyik este kérdezte, hogy nincs több Lego fent. Neeeem... Mindig is ennyi volt.Mondjuk nem tudom, hogy Lego miért nem optimalizálja jobban a dobozok méretét. Egyre nagyobbak lesznek és félig üresek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sordoran #29304 üzenetére
Igen tudom, hogy kb semmit se lehet erről előre látni. Legalábbis a tavalyi bank, detektív iroda kettősből kiindulva még inkább képlékeny az egész.
Engem történetesen a ninjago docks érdekelne legjobban. Egyet már vettem, de ár/elemszám arányban az egyik legjobb készlet, így gondolkodok egy másodikon. A bounty is évközben, szépen csendben retired lett, holott tavalyi az is. Így tartok tőle hogy ez is az lesz (bár semmi se indokolja).
Azért a Párizsi éttermet behúztam a biztonság kedvéért most így dupla pont, ajándék időszakban.Tavaly kezdtem el gyűjteni cirka 17 év szünet után. És az a zavaró ebben az egészben, hogy még mindig futnom kell a dolgok után és nem vehetek kb semmi újat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Throme
veterán
válasz Sordoran #25620 üzenetére
Szerintem a választás a porsche-k közt azon is múlik, hogy ki miért veszi meg.
Ha csak kirakni vitrinbe, akkor a nagy testvér - 42056 - nem biztos, hogy megéri, mivel ott a külső mellett a burkolat alatt van a tartalom.
Azok a videók tetszenek, ahol a váltó és futómű került megépítésre, és rácsatlakoztatnak lego motort, majd végig váltogatják a fokozatokat. Az nagyon klassz.Nekem marad az olcsóbb - RSR - verzió.
-
törölt tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Netfone
- Hardcore café
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest