Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Billentyűzet gondom van
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
ayo
veterán
válasz adalbert1 #43096 üzenetére
nálunk Xiaomi Mi Air Purifier 3H van a nappaliban. lakás mérete miatt egy bőven elég és mivel ott vagyunk mindig ezért odaraktuk. nem 100%-os megoldás, de alapvetően valamennyit tud szűrni, ami jobb mint a semmi plusz sok minden másra is jó, pl. ha konyhaszag bejön, v akár kintről valami para, v szagos szerek használata után is tök jó, v kisebb munkálatoknál szépen elviszi a fölös port. én nagyon olcsón vettem 35 körül, annyit megért, takarítani azért még kell
[ Szerkesztve ]
http://jateknaplo.blog.hu
-
Mauzes
addikt
De nem ez volt a fő szempont, hogy szét lesz-e szedve egyáltalán az eladott szett vagy nem, hiszen szerintem is 99%-ban fel akarja építeni az, aki vette. Hanem hogy jogosan mondod-e, hogy az eladónak kell szétszedni és ha nem teszi, akkor lusta. De amúgy túl is beszéltük kicsit, hiszen ebben nem létezik igazi konklúzió, sokféle vélemény lehetséges.
-
Lajti
tag
"Az eladónak garantálni kell az építési élményt is?"
Miért is veszünk legót, főleg újonnan? Azért, hogy megépítsük (és aztán kirakjuk a polcra nézegetni).
Technicnél ez még nem olyan nagy gond, töbségénél még mindig akad B verzió, szóval szétsedésnél rá lehet fogni arra, hogy azt rakjuk ki, aztán megint szétszedjük és jöhet az A (vagy akár csomó más cucc, amit saját kútfőből építünk, ball contraptor és egyéb cumók). De egy Creator Expertnél, aminek nincs is B verziója, összerakotttan tulajdonképpen mit veszünk 50-100e pénzért? Egy nagyméretű szobadíszt, szobrot. Nem drága dolog ez egy kicsit így? Én sok lego készletet pont azért nem vettem meg, főleg art vonalat, mert számomra a lego szobor elnagyolt, art vonalon művészetet csak haloványan fedezek fel benne. Akkor már inkább egy rendes festmény, szobor, ami tényleg művészi értékkel bír. Szóval építés, építési élmény szerintem nagyon fontos. Van itt valaki, akinek nem és megveszi összerakva mondjuk a sarok garázst aztán soha nem nyúl hozzá?
De annyiban igazat adok, nem leszek álszent, hogy bizony én se szedném szét elsőre eladáskor, csak ha a vevő külön kéri. Ez csak úgy megy, hogy belegondolunk a fentiekbe és ha úgy látjuk, hogy más is az építési élményt keresi a legónál (a fentiek alapján én azt feltételezem, hogy igen, de szóljatok, ha tévedek és miben) akkor egyszerűen megadjuk ezt neki és reménykedhetünk, hogy más is így tesz. A valóságban meg maradnak az összerakott készletek.
Kicsit talán aggresszív lett a bejegyzésem és lehet, hogy túlságosan magamból indulok, érdekel a ti véleményetek is, mint pl. Mauzesé, akit nem zavarszerk: közben kaptam másikat is Ereshkigaltól, köszi, írja csak aki szeretene hozzászólni, kíváncsi vagyok rá!
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Kényelmesebb nem szétszedni, ez tény, de ilyen alapon meg akkor a vevő is lusta, miért nem akarja ő szétszedni?!
Különbözőek az emberek. Volt aki mondta, hogy nem baj, ha egyben van, mert látja legalább, hogy 99%-ban biztos megvan minden elem, őt nem zavarja, hogy szét kell szedni. Meg olyan is volt, aki kérte, szét ne szedjem, mert úgyis megy fel a polcra.
Több ezer darabos készletnél én tuti rászámolok pár ezrest, ha szét kell szedni. De mindenki más. -
Mauzes
addikt
Én mondjuk azt is megértem, hogy van aki nem akar a szétszedéssel bajlódni. Pl. egy-egy komplexebb Technic vagy bármilyen nagy készlet szétszedése - szortírozással együtt - simán lehet akár 2 óra is. Ha valakinek mondjuk évek óta csak a szekrényben áll és helyet akar felszabadítani vagy pénzhez jutni, akkor nem szívesen rak bele még további órákat (pl. munka után, gyerek mellett, hétvégi program helyett, stb). Nagyobb gyűjtemény eladásánál meg konkrétan nagyon sok munka is lehet vele.
Ezzel csak azt mondom, hogy sokféle hozzáállás van és nem biztos, hogy ez "lustaság". Meg hát sokféle vevő is van, én pl. ilyenkor nagy buzgósággal állok neki a szétszedésnek is és nem érint rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
Lajti
tag
válasz Mauzes #43077 üzenetére
Mauzes: Azt hiszem ez ízlés, vágy kérdése, ahogy te is írod.
RapaNui1: Úgy látom, sajnos te és a hozzád hasonlók a kivételek. Az eddig használtan vett készleteknél egyszer tudtam csak így vásárolni egy technicet, ott a srác szépen szétszedte több zacsira, nem volt hiányos sem agyonhasznált.
RapaNui1, Mandi99: Gondolom az emberek alapvetően lusták, minek szenvedjenek a szétszedéssel, oldja meg a következő tulaj, és jön a kamu duma, hogy "sokan összerakva szeretik, hogy lássák minden megvan-e". Azért kamu, mertmindegy, hogy igaz-e, nem ezért nem szedik szét, hanem mert lustákMandi99: ez a Ghostbusters ház mennyire jó? Első ránézésre semmi különös, elég uncsi, nem is tűnik túl nagynak és a rendes bolti ára is 99e volt, most meg a csillagos egekben. A belsejét nem láttam, lehet, hogy úgy már más, de basszus ez az ár...
Más: tegnap este bementem tacskóba kenyérért, -25% akció minden legóra. Na mellékesen vettem kenyeret is...
Pár kép:
[link] [link] [link] [link]
Jó része épphogy más bolti árak alatt van, de volt pár egész tűrhető is. A kínálat olyan, amilyen, bonsai, potter, speed champions, stb.. Egy db vár volt 27-ért, azt elhoztam (doboza majdnem tökéletes, a régebben említett hibáknál kevesebb volt, az egyiket nekem sikerült összehozni, kicsit megroppantottam rossz megfoggással; vertem is a fejemet a falba, ennyit arról, hogy vigyázok ) -
Sordoran
addikt
válasz smilix #43087 üzenetére
Berendeltem egy virágcsokrot, már ideje szemezek vele. Edigis üzletben vehetem át már ma, ha csúnya lesz a doboz lövök képeket. (amúgy míg csak edigital volt, rendeltem oda üzletbe többször is lego-t, azoknál nem volt probléma dobozzal)
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Dilikutya
félisten
Bárhol, bármikor elérhető árak, az Auchan/Tesco/Interspar is egymást váltva tolja a 20-30%-os akciókat, lényegében 1-2 hétnél több idő nem is telik el, hogy valamelyikben ne lenne.
Pár hete a 60242 készletet (Itt 6440 helyett 5200Ft hűségkártyával) 3800-ért vettem az Auchanban.
Coop-nál maximum a valahol talált utolsó darabos cuccok lehetnek jó vétel, a nyáron a helyi egységben 6000-ért volt egy Friends kávézó (árukereső már nem releváns árakat hoz, kivezetett), aminek 10 ezer körül volt az alapára akkoriban.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Mandi99
csendes tag
Olyan szempontból jó, hogy tényleg látszik minden meg van e használt készletnél ha egyben van. Én ajándékba vettem használtan Ghostbusters - Firehouse Headquarters (75827), így eljátszottam vele míg szétszedtem. Idő megszépíti, utáltam szétszedni...
Sipmsons házat használtan zacskózva lett megvéve. Akitől kaptam összerakta, újra szétszedte és megrendelte kb 3db hiányzó elemet. Szerintem ő jobban szívott így vele. -
RapaNui1
aktív tag
A legtöbb esetben ha eladok egy egy készletet azt darabjaira szétszedve színenként szortírozva külön-külön zacskóba téve adom el útmutató a gyári zacsiban, régi gyári tasakokkal, pótalkatrészekkel, dobozzal, gondosan kartonba csomagolva, hogy az építés élménye meglegyen a vevőnek is ne csak nekem, és úgy jusson el hozzá a lego ahogy én is elvárnám mastólis,Technic készleteknél külön csomagolom a fekete, kék és piros pineket is, ja és ezért nem kérek plusz pénzt, mármint a szétszedésért, mint sokan mások. A múltkori emagos sérült Assembly Squaret sikerült eladnom korrekt áron és sikerült helyette vennem egy bontatlan hibátlant ha jól számoltam nagyon jó áron így már én is elégedett vagyok. Én a legokat a korábbi képeken látható Ikeás vitrinben tartom meg a szobai nagy vitrinbe a könyvek és a whisky mellett
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Hehe, a szőke haj nélküli Downtown Diner-t én is néztem, de végül még így sem találtam elég olcsónak. Mármint főleg abból a szempontból, hogy nekem ez a moduláris tetszik a legkevésbé az elmúlt kb. 10 db közül, szóval nagyon max majd akkor veszem meg, ha a jövőben beakad egy bontott olcsón.
Meg az is kontextusba helyezte nálam a kifutott modulárisok árazását, hogy nemrég majdnem vettem 75 ezerért egy összerakott Roxfort kastélyt (több hirdetés is volt hasonló áron), ami azért jóval magasabb kategória szerintem minden szempontból. Az összhasonlítás nekem nagyon oda mutatott akkor, hogy nehogy már ennyivel a régi árán felül vegyek modulárist, amikor hasonló pénzért már sokkal nagyobb egyéb készleteket is tudok venni. Aztán persze ez sem egyetemes szabály, mert a Párizsi éttermet mondjuk megvettem utólag is régi árán felül, mert annyira tetszett.
-
Lajti
tag
"Megvan, mikor tartja idén a Black Fridayt az Emag és az Edigital, November 19-én
A közös Black Friday-t az Emag platformon fogják lebonyolítani. Az Edigital az Emag platformra fog mutatni, igyekszenek vásárlókat terelni az Emagra, és különösen az applikációba. Ott előbb nyílnak meg az akciók majd.
A közös Black Friday azért is lehetséges, mert lényegében lezárult az Edigital és az Emag fúziója.
Kérdésre válaszolva Várkonyi Balázs elmondta, hogy az Emag és az Edigital lényegében már alkalmazza az egyébként 2022-ben életbe lépő új uniós árdirektívát. A Gazdasági Versenyhivatallal kötött egyezség keretében az áthúzott (nem akciós) ár feltüntetését már nyáron kivezették. Ahelyett az ajánlott fogyasztói árat tüntetik fel." -
Lajti
tag
válasz HUN_Sector #43055 üzenetére
Az a véleményem, hogy a legközelebbit már remélem meghagyod nekem
Amúgy meg megpróbálnám hajszárítóval leszedni az emagos ragasztókat, és talán lenne egy nem is teljesen vállalhatlan dobozom. Leszakadt a hátad mire hazaértél?Még ide tartozik meg kicsit más téma is: köszi mindenki véleményét meg tapasztalatát a fehér kockákról, ez nekem fontos. Az eredménye az lett, hogy úgy döntöttem, megkockáztatok két pár éves készletet. Valami miatt nekem a Downtown Diner nagyon bejön, tetszenek a harsány színei, kivitelezése. Paradoxondként egy kicsit giccses, de valahogy mégis jó ízléssel, nekem még pont a határon mozogva de attól innen
Mivel újonnan nem lehet kapni, nézegettem a hirdetéseket, de a lehúzós bontatlan csomagolású 80-90e-sekre sem pénzem, sem kedvem nem volt, használt mellett döntöttem, amiből volt kb. egy, arra is vártam jó ideig. Vélemények és utánaolvasás után felhívtam az eladót, aztán egy huzamban megvettem tőle az Assembly Squaret is, minimálisat alkudva.
Szétszedéskor fogtam több fehér elemet és odaraktam az új Városi kisállatkereskedés és kávézó fehér elemei mellé, forgattam jobbra, forgattam balra, de akárhogy néztem, nem láttam különbséget, szóval most még biztosan jók, ez azért megnyugvást hozott.Ezekről a konkrétan megvásárolt készletekről meg úgy általában a Creator expert használt vásárlásáról:
A Downtown diner 2,5, az Assembly Square 1,5 éves. Állítólag összerakás után rögtön dobozba kerültek és úgy tárolták őket. Ez kicsit fura volt ilyen készletnél, de mondom jó, legyen. Amikor elhozták, kiderült, hogy átlátszó/áttetsző műanyag doboz volt, szóval lehetett nézegetni így is. Úgy tűnik, hogy tényleg abban volt végig, mert egy mákszemnyi por nem volt rajtuk és gyönyörű, karcmentes állapotuk volt. Elméletileg az egyik figura haja hiányzik csak, a figurákat végignéztem, az épületek ránézésre kívül-belül rendben voltak és megvan bennük minden alkatrész. Tutira majd csak az összerakáskor fog ténylegesen kiderülni.
És itt jön be a dolog rákfenéje. Ugye ezeknél a készleteknél talán maga az építési élmény a legfontosabb tényező, illetve a kiállítás. Na de ahogy látom, szinte mindenki imádja, hogy ezt összerakom ezzel-azzal, fogalmam sincs, mi a franc lesz belőle és csak az utolsó lépéseknél derül ki, ez az egyik legjobb része az egésznek. Egy összerakott készletnél ez nagyon csorbul. Hiába szedi szét az ember, látod a szétszedésnél. Meg szétszedni azért, hogy összerakd ugyanazt? Szóval ez egy nagy negatívum. El lehet dönteni, hogy mire van pénze az embernek. Kevesebb új készletre, amit még nem raktak össze, vagy több használtra, amit igen. A Downtown dinernél úgy éreztem, nincs választásom, bolti nincs, hiénákat nem támogatok és túl drága is lett volna úgy. Az Assembly square-t külön nem vettem volna meg használtan, ez most így csomagban jött.
Részemről egyébként túl könnyűnek találom az építést úgy, hogy egy számozott zacsiban csak egy szakaszhoz való alkatrészek vannak. Ha valamilyen szisztéma szerint szét vannak válogatva külön a darabok, de azért keresgetni is kell kicsit (nem percekig minden egyes darabot!), az jelenleg nekem hozzátesz az építéshez. Szóval ezeket most szedem szétfele, igyekszem nem odanézni és úgy bontani a kisebb elemeket, hogy később valamennyire meglegyen a "na ebből mi lesz" varázsa. Viszont később azt hiszem inkább igyekszem majd bolti forgalmazás alatt megvenni a készleteket, aztán legfeljebb valamennyire összeöntöm és máshogy rakom össze. Tudom, más máshogyan van vele (tényleg, ki hogyan?)
A szétszedéskor látszott, hogy maximalista típusú volt a sárc, ez tetszett, nem csak egyszerűen szép állapotban voltak az épületek, hanem minden kis elem szépen a helyére ilesztve és forgatva, az 1x1-es oszlposzerűen egymásra rakottak precízen beigazgatva, ez nagyon tetszett. Összességében nem ez volt talán a legolcsóbb vétel, cserében tényleg szép álapotúak voltak, ez nekem megérte a pluszt.[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mozaart #43071 üzenetére
Nem volt még időm jobban megnézni, és a képek sem élesek. De nekem egy túl hájpolt - fan service - felnagyított 75288-nak tűnik. A külső elhanyagolva a belső oltárán. Az arányok furák picikét.
Ha végiggondoljuk hogy ugyanolyan áron lesz mint az UCS Falcon, nem tűnik olyan kidolgozottnak.
Ez zavart amikor megláttam.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
ayo
veterán
-
Mozaart
aktív tag
Első képek kiszivárogtak a lépegetőről:
[link]A doboz képei alapján, nekem picit nem jön át, de én elfogult vagyok. Bádog lemeznek tűnnek a páncélai például és nem jön át a robosztus hangulat.
De persze bele kellett férni 7000 pcs alá.A lábak álílthatóak csavarhuzóval.
Maga az interior remek.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
hulp01
senior tag
válasz Memmaao #43061 üzenetére
Nem rossz, csak így nálam rettentő gyorsan poros lenne. Viszont tetszik, ahogy a rohamosztagos ott ől a polc sarkán.
Az Architecture városok már nálam sincsenek vitrinben, mert nagyon magasak lettek a sok felhőkarcoló miatt. De azok a szekrény tetején sorakoznak. Meg ott van még a szabadságszobor, és a híd vitrinjének a tetején a Red Five. De azok meg szemmagasság felett vannak, szóval nem zavar, ha porosak. A Technicek meg zacskóban ikeás dobozban. Azoknál nekem az építési élmény a lényeg, nem kiállítani veszem őket. Amelyik éppen össze van rakva, az meg a földön van letakarva, hogy ne porosodjon. A helyigény szempontjából nem jó, hogy egyre nagyobbak a készletek.[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Janaboy #43064 üzenetére
hát nincs ott aki megmondja
blekfrájdéjkor elvileg luke kardját adják a lépegető mellé, meg vmi fényképezőgép is lesz ajándékba adott érték felett (mondjuk azt nem vágom, hogy mihez kapcsolódik )
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Janaboy
veterán
Nem tudjátok, hogy várható mostanság ajándék rendeléshez S@H-ban?
Janaboy
-
addikt
válasz hulp01 #43060 üzenetére
Nekem sajnos egyelőre ennyi a LEGO tárolási hely illetve két IKEA kallaxkallax 4x2 tetején vannak még pl. Bugatti chiron, meg a technic távirányítós lánctalpas. A garázsban áll vagy 20 bontatlan doboz,. köztük a creator expert London busz, F40, Harley Davidson, vagy a Technik mack anthem. Költözés után ez a pár polc sem volt. Akkor 4-2-0.5 évesek voltak a fiúk. Egy éjszakai műszak után arra mentem haza, hogy a mini, a bogár és a caterham darabjaiban hever keverve a szobában. Napokig tartott visszaépíteni őket. Azóta van ez a pár polc.My name is Bond, James... Dean.
-
hulp01
senior tag
válasz lazioforever #43058 üzenetére
Ikea Besta üveg ajtóval. Kettő van belőle, főleg a Creator expert autóknak és az Architecture készleteknek. A nagyoknak meg egyedi üveg vitrin, vagy porolás. Mondjuk egy Big Ben, vagy Tower Bridge nem nagyon fér el semmilyen szabványos vitrinben. De pl. a nagy Technic Porsche nem fér bele a Besta vitrinbe, mert pár centivel hosszabb. Vagy mondjuk a Sydney Operaház meg valamivel szélesebb. A Saturn nem kapott vitrint, mert állítva bemutatva néz ki jól és elég kicsi az a felülete, ami porosodik, és könnyű takarítani. Szóval nem egyszerű. Már nekem is több olyan nagy készletem is van, amiket nem raktam még össze, mert nincs hely kiállítva bemutatni.
A Lego is szivatja a vásárlókat, mert régen az Architecture városos széria úgy indult, hogy 4 stud mély volt az összes, jól ki lehetett volna állítani őket. Most meg, hogy egyre részletesebbek és szebbek lettek, már nem egyszer 8-10 stud mélyek. Szóval ha anno ennek megfelelő vitrint vett volna valaki, akkor az most megszívta.[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
hátha nátha.....nyóccász ójró
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
lazioforever
tag
válasz Mauzes #43027 üzenetére
Ezt már én is akartam kérdezni itt a fórumban, hogy ki milyen polcon/vitrinben tartja az összerakott készleteket.
Nekem ugyan nincs sok, és nagy készletem (talán a legnagyobb a Creator Mustang), de egy ideje gondolkodom, hogy be kellene szereznem egy külön vitrint számukra.
A minél olcsóbb megoldás híve lennék, ezért már nyár óta szemezek az Ikea-s Baggebo "occó" vitrinnel. Ebből vennék kettőt, és egybe lehetne nyitni oldalt. Csak kár, hogy fehéren kívül nincs más szín belőle. -
Dilikutya
félisten
válasz RapaNui1 #43053 üzenetére
Technic elvileg sosem a dizájnról szólt, annak mindig is a forgó, mozgó részek volt a lényege. Tök alap készletekben is volt régen valami egyszerű kormánymű, vagy egyéb mechanika. Persze jól néznek ki ezek a nagy, sokelemes autók, de a Technic elemkészlete miatt sosem lesz annyira szép, mint egy Creator Expert.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
RapaNui1
aktív tag
Miután megláttam belülről nekem is nagyon megtetszett, így előbb utóbb biztosan meglesz.
Más
Nem tudom hogy vagytok vele de most építettem össze a Halálos iramból ismert Dodge gépet. Nem egy alkalommal nagyon nehéz volt a pineket összeilleszteni.
Sokkal nagyobb lett mint gondoltam.
Tudom hogy más irányt képvisel de szerintem a mellette állo Creator Aston Martin sokkal jobb lett, kisebb kezelhetőbb, ötletesebb, szebb, játszhatóbb stb, holot árban nem sok volt köztük a különbség.Szerintem a technik készletek között a munkagépek a legjobbak, de ez a szubjektív véleményem.
-
manokaj
tag
válasz magickonfig #43049 üzenetére
Lesz még vmi az idén? 😭🤑
-
Mauzes
addikt
válasz RapaNui1 #43042 üzenetére
Azért ezt ne mondjuk már, hogy "csak kicsivel olcsóbb", amikor tök gyakran van -20% akció vagy akár nagyobb, újracsomagoltakat is akár jelentősen olcsóbban szoktak adni. Hogyan érné már egy készlet értékének 20%-át a doboz? Amikor pedig nem olcsóbb, akkor valóban nem biztos, hogy megéri onnan rendelni.
Értjük, hogy megutáltad őket, már sokszor leírtad. -
RapaNui1
aktív tag
válasz HUN_Sector #43043 üzenetére
Egyébként már a múltkor is említettem, hogy mostanában az emag egyre többször kartonba csomagol, míg az extreme hanyag módon emag zacsiban küldi a termékeket.
-
válasz HUN_Sector #43043 üzenetére
Ha zavar kuldd at, szivesen osszerakom
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
LÁZ
Topikgazda
vajon ez a kevines nyereményjáték lesz nálunk is
-
manokaj
tag
válasz Mauzes #43036 üzenetére
Titanicra, a sima ikeás falipolc tökéletes lesz.Igaz többet kell majd porolni, de a látvány ennyit bőven megér. En is mindig megfogadom, hogy egy ideig semmi, de hát köcsögök ezek😁, mindig jön vmi gyönyörűség. Most éppen a home alone-t venném, de várok a 8-i ajándékra.
-
Segal
veterán
Akár több darabban is
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Throme
veterán
Szerintem 2 lehetőséged van
- Annyi lego szettet veszel amennyit akarsz, de annyit építesz, amennyi helyed van, a többi szettet meg majd ezek helyére, ha meguntad és szétszedted.
- Kompromisszumot kötsz és csak annyi szettet veszel, ami kifér a polcokra, vitrinbe, de akkor mind kint lehet, nem kell cserélgetni.
Esetleg eladsz belőle idővel, hogy legyen megint üres hely.... ja, nálunk Besta ikeás szekrényben vannak, üvegajtóval és polcokon, meg étkező szekrény tetején, és sikerült egy virágcsokorral az étkező asztalt bevenni . Nappaliben még a tévé mellé is sikerült egyet betenni
Még van egy szett a hálóban, a szintén a tévé mellett[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz manokaj #43030 üzenetére
Akkor a Titanic is be fog férni (állítva )
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
manokaj
tag
Nekünk Regissör ikeas szekrény van. Elég mély, még a lombház is befér. Polcokkal meg lehet játszani, ha nagyobb magasság kell.Viszont kell neki a hely,jó nagy darab. A saturnV-nek,kellett egy tálaló szekrény a jyskből😁. Középre pont befér, miután a kis polcok kikerültek.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, csak részben kapcsolódó téma, de akiknek viszonylag sok kirakott készlete van: ti hogyan tároljátok ezeket? Már a kis/közepes méretű cuccokból is nehéz sokat tárolni kiállítva, de van az általam már megvett vagy tervezett készletek között néhány irgalmatlan nagy és/vagy magas szett is. Néhány példa (HxSZxM): Roxfort kastély 69x43x58 cm, City Gardens 44x33x73, Hullámvasút 88x41x53, és még csomó hasonló (moduláris sorozat, Saturn V, T-rex rampage, stb).
Nekem van pár Ikea termékem, de nem ideálisak Lego-ra: a Kallax rekeszei túl kicsik, a Pax szekrény meg böhöm nagy és 5 oldalról zárt.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz fausto #43023 üzenetére
20-25-30% szinte mindig van valahol, a Sparban múlt hétig volt, most a Tesco-ban van, online shopokban is szokott lenni. Karácsonyra is biztos lesz sok helyen, BF is esélyes. Figyelni kell.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Nem igazán vagyok képben a témával kapcsolatban. A kisfiamnak LEGO Mario starter készletet szeretnék venni karácsonyra. Az lenne a kérdésem, hogy év vége felé (BF, karácsony előtt) szokott lenni nagyobb volumenű leárazás?
Köszi előre is! -
válasz HUN_Sector #43017 üzenetére
Most miert mondod hog neppershop . Ha valaki ravetne magat a tobbszoros korcsolyazasra, haztartasonkent egyet adnak.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Segal
veterán
válasz Nekton #43020 üzenetére
Kb mint a VR csapatnál
-
Nekton
aktív tag
válasz timar88 #42973 üzenetére
És Mozaart!
Én olyan klubon gondolkodtam, amikor közösen megveszünk készleteket, de nem otthon, hanem valami közös helységben együtt rakjuk össze. Mint a kocsmázás, csak LEGO-val. Így össze lehetne rakni olyan készketeket is, mint a Titanic, amit egyedül szerintem nem jó. Közben van jó társaság, móka, kacagás. A készletek további sorsa meg megbeszélés kérdése.
-
MODERÁTOR
Adidas cipő 51 GBP szállítással együtt a zavvi-n.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
HUN_Sector
őstag
Karácsonyi koripálya promo a kocka(nepper)shopnál: https://kockashop.hu/lego-hirek/ajandek-karacsonyi-korcsolyapalya-keszlet?from=hirlev1101-karacsonyipromo
-
addikt
-
ayo
veterán
új lego mario érkezik luigi [link] mansion témában
http://jateknaplo.blog.hu
-
addikt
-
wolfcsibe84
csendes tag
válasz kbalage2 #43008 üzenetére
Egyértelmű, hogy nem egy kategória, de attól még jó is lehetne... Persze az is igaz, hogy volt már hasonló eset, hogy a végeredmény jobb lett, mint a szivárogtatás.
Ennek ellenére lassan azon kapom magam, hogy az alternatívák miatt veszem meg a készleteket és ez szerintem gáz. Még akkor is ha minden szubjektív. Legutóbb a 42122 és a 42126 járt így...
-
kbalage2
aktív tag
válasz wolfcsibe84 #43001 üzenetére
Körtét az almával? Azért egy Creator Expert és egy kis-közepes Technic autó soha nem lesz egyformán kidolgozva... Mostanában ezekből a kereskedői katalógusból "kölcsönzött" képekből úgy sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, a CAT-ről meg a Zetrosról is jelentek meg anno olyan előzetes képek amiknek aztán kb semmi köze nem volt a végeredményhez.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
addikt
-
Lajti
tag
válasz Memmaao #42999 üzenetére
Nekem ez valahogy nem adja ki, az előző verziója ugyan nem volt kész, mégis valahogy tetszetősebb, formaadóbb volt (nekem). A visszapillantója nagyon nem begyere, az jobb ezen, viszont a fehér kerék és a szürke motorrács szerintem jobban mutatott rajta.
A többi autó viszont fantasztikusan jó lett! Nagyon bírom, amikor ilyen piciben sikerül egy-egy jó formát összehozni.
@maross: a tumbler meg a dínók elég érdekes összképet mutatnak a házzal
Batman kergeti Jurassic park szökött dínóit Viszont a méretarányok majdnem pont jók.
A pici tumbler nagyon bejön, jó ára van és mutatós, meg fogom venni. A mérete miatt meg biztos lehet találni helyet neki. -
addikt
Óóó, de csúf! Ha nincs ott a kobra, azt hinném, valami japán tunning.
My name is Bond, James... Dean.
-
timar88
tag
Jajj, remélem ez kamu..
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Mobil flották
- LG LCD és LED TV-k
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest