Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajti
tag
Áhh jönnek föl az emlékek, nem bírom nem megírni:
2. kép 3. polc mentőautó és bentonkeverő. 4. polcon balról a 3. is gyanús. Jobbról a harmadik, készlet egy mini markoló (közvetlenül a fák mellett). Ezek amúgy zseniális kis készletek, 4 egység szélesek emlékeim szerint, de minden lényeges elemük megvan, abszolút adja a forma és jól játszhatóak is. A betonkeverő forog (persze csak kézzel), a mentőautóba be lehet rakni egy felhajtható lábú(!) hordágyat, elöl fehajtod a tetejét és be lehet ültetni az emberkét. A markoló pedig már gyerekként is a kedvencem volt, már akkor lenyűgözött, hogy kb. 20-30 elemből ilyen kicsiben meg tudtak csinálni egy mindenfelé mozgatható kanalú markolót. Szerintem mindmáig az egyik legszuperebb készlet. Gondolom Memmaonak is innen jött a bíbelődése a 4 széles autókkal, van benne kihívás rendesen, és mégis tök jó dolgokat lehet alkotni.
Bocs mindenkitől, akit nem érdekel és attól is, aki most utál -
Lajti
tag
válasz bobafett #43595 üzenetére
Hát ezeket én is vinném
És azt hiszem, szerencsésnek mondhatom magam. Az első képről három készlet is megvan (még mindig!). Fölső polc középső lépegetője, Föntről harmadik polc harmadik kis lépegetője és asszem a jobb alsó targonca. Vagy a markoló. Vagy nem tudom. Nem vagyok benne biztos, hogy utóbbi kettőre csak vágytam vagy tényleg megvolt. Arra emlékszem, hogy volt két pneumatikus készletem, amiben az egyik irányváltó sajnos eresztett. Megpróbáltam anno megragasztani, de persze csak rontottam a dolgon gyerekfejjel Akkoriban (80-90 tája) még nem volt bricklink meg ilyenek, hogy csak úgy rendeljek pótalkatrészt. Kicsit később kamaszkoromban elkezdtem a Pecsába járni és ott volt egy eladó, akinek sok alkatrésze volt (pneumatik asszem nem, max. fogaskerekek), de olyan aranyárban mérték a cuccot, hogy nem vettem semmit, a zsebpénzemből nem telt rá...Jobban megnézve az első képet, negyedik polc középsője, mellette jobbra a szürke kis űrhomlokrakodó vagy mifene, 5. polc középső egyemberes űrsikló, és mellette 3-al jobbra a szürke holdjárószerűség. Van elvileg két technic elemtartó és motor is, talán a képen lévő 6. polc készletéből az egyik, illetve szintén talán a 6. polc középső technic készlete. Ez utóbbi kettőben megint nem vagyok biztos, hogy pont ezek-e, vagy csak a szénné lapozgatott katalógusokból emlékszem rájuk. A motor és az elemtartó tuti. Lehet irigykedni meg átkokat mormolni
[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
válasz Sirandrish #43590 üzenetére
Persze, sok embernek fog jutni
Egy személy amúgy csak egyszer tudja megvenni ugyanazt az ajándékot. A megvétel után kiszürkül az adott mező és ennyi.
Google Pixel 4a
-
ayo
veterán
-
Throme
veterán
Srácok!
A VIP pontos vásárlást a Lego.hu oldalon a VIP ikonra kattintva a "Jutalmak" oldalon lehet eszközölni?
Itt fog megjelenni pl a fényképező?
Bocs, de sosem vásároltam még VIP pontokkalKösz!
-
timar88
tag
Van jófogáson több eladó, aki folyamatosan sok készlettel, jó áron árusít legot. Kizárt, hogy ezeket ilyen akciókkor veszik, egyrészt, mert nagyobb mennyiségben árulnak, másrészt meg sokszor a bolti akciós ár alatt, és ugye azon még haszon is van... Szerintem ők Nyíregyházi alkalmazottaktól veszik közvetlenül nagyobb tételben. Úgy tudom ők ugyanis bizonyos %-al csökkentett áron tudnak vásárolni a gyárban egy bizonyos keret erejéig. Gondolom ezt lovagolják meg. Az nyilván más aki 2-3 legot árul, de azt még ne bántsuk szerintem, nem rajta fog múlni, hogy te tudsz-e venni akciókor vagy sem, ő max hobbiból árul, és alig keres rajta valamit azzal az évi pár készlettel.
[ Szerkesztve ]
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
Sirandrish
legenda
-
nagyúr
eMAG-ra nincs most valami működő kupon esetleg?
-
balint82
senior tag
válasz Sirandrish #43586 üzenetére
Vip rewardok között lesz, éjfélkor, fog aktivizálódni.
2000 pontba fog kerülni.Hú, akinek pont ez a 2000 pont kellett, befutott végülis a jóváírás?
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Sirandrish
legenda
-
Mauzes
addikt
válasz balint82 #43583 üzenetére
Ez kemény. Abszolút elméleti felvetésként nagyon kíváncsi lennék, hogy ma milyen Lego árak léteznének, ha soha senki nem vett volna/venne befektetésként Lego-t, nem lennének "nepperek". Szerintem ez is kifejezetten erősen hozzájárul a folyamatos árnöveléshez, főleg az AFOL szegmensekben.
-
Lajti
tag
Köszi a válaszokat, megjegyzem
maross: ok, a Liebherre valamiért azt gondoltam, hogy idei kiadás, tévedtem. Végül is érthető, hogy már mennek fel, rossz példákat hoztam. A 800 db-os csávó/nő/gender durva.
Segal, hol láttad 100-ért, boltban? Kuponos-akciós?
Lehet kapni jófogáson is legot, oké, de nem szeretnék ilyen üzletkifosztós embereket támogatni, és sajna ezek a cuccok jellemzően az ilyen sok készletet eladóknál bukkannak fel. És most nem marossra vagy olyanokra gondolok, akik kiállításokra mennek. Ilyen helyeken akkor már használtat keresek inkább, azt meg tudomásul veszem, hogy sokat kell foglalkozni a dologgal, időt és energiát belefektetni, ha - valamivel - olcsóbban akarom üzletből[ Szerkesztve ]
-
Barracuda és Liebherr elvileg kivonul iden, azzal nem er dobalozni . Az ar novekedese jogos, nem lattam, hogy ez is benne van abban a kb 10 darabban, amin emelnek. 35 még lehet ennek ellenere, de igy rogton jobb ar a 36500. Viszont ha arukereson 38k valami, es eppen akcios valahol 36500-ert, az szinte soha nem jo vetel. Valami mindig lesz, vagy nagyobb akcio, vagy 10-20% kupon, vagy 5-10ezer forint ertekben ajandek a lego mellé, stb. Csak akkor vennem ennyiert, ha allnek is neki osszerakni.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Segal
veterán
Nemrég még 100-ért is volt, de pl most is kapható 110-ért jófogáson. Nem kötelező üzletből venni. A piactereket is érdemes átnézni
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Lajti
tag
válasz maross #43576 üzenetére
KaiotEch, maross: hú, gyerekek, ti nem sz*rral gurigáztok
A tapasztalatotok megvan. Azt már tudom, hogy (elvileg) a kiadás utáni évben érdemes venni, ált. akkor a legolcsóbb, tehát mondjuk egy 2-3 éves ciklus közepén. Viszont most ment itt a beszélgetés arról, hogy emeltek és a pletykák szerint várhatón még fognak. Pl. a Barracuda is volt 60 körül, most látjuk, mennyi. A Liebherr-t 120-ért adták kiadáskor, direkt várni akartam vele a mostani karácsonyi időszakig, aztán kerekedett a szemem látva, hogy most már 140-160 között van. Plusz egyéb készletek ára is ment szépen fel. Szóval ha nem titok, honnan tudjátok, hogy lesz ez még olcsóbb? Én meg itt parázok, hogy nem lesz már jövőre semmi jó áron.
Lego en-us oldalon csak 199 dodó a Barracuda, de gondolom nem fognak ide szállítani azon az áron.[ Szerkesztve ]
-
-
Hintalow
senior tag
válasz timar88 #43571 üzenetére
Noha nem lego-s tapasztalat, de alzánál a központjukban való személyes átvétel akkor ingyenes, ha előre kifizeted bankkártyával/utalással.
Amúgy egészen a fizetési mód választásánál rajta volt nekem is a 600 Ft-os szállítási díj, és ott látszódott, ha nem utánvétes fizetést választok, akkor lemínuszolja.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
timar88
tag
Emagon 37 a Porsche, az nem valami jó ár.
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
timar88
tag
Egészségetekre.
Klassz kis készlet bagoly, főleg ennyi pénzért. Két apróbb dolog szúrta csak a szemem. Az egyik, hogy nálam valamiért nehezen lehet tekerni a szárnyát, a másik pedig, hogy a boríték matricája színben sokkal sötétebb, mint a csempe, és mivel a középén nincs matrica, ez eléggé feltűnő.
[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
még ez is jó áron van:
LEGO® Super Mario 71394 Karaktercsomagok – 3. sorozat - 990 Ft
http://jateknaplo.blog.hu
-
czanga
őstag
Benéztem, sorry.[ Szerkesztve ]
-
Lajti
tag
Mostanra jó pár készlet eltűnt, leginkább csak a marketplace-esek maradtak a creator+ okból. Gondolom jó áruk volt, én sajna most lemaradtam Azért karácsonyig még van idő, csak lesz egy-két jó vétel.
Technicek viszont még vannak egész jó áron, főleg a
-volvo csuklós meg a
-ferrari, ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Lego city 60303 kalendárium 3990ft BF az eMAGon. Annyiért Best buy!
Én minden évben ilyenkor válogatom össze a karácsonyi listát, most is náluk maradt 140e[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
timar88
tag
Köszi a képeket. Emagon manó klubház 23790, ha valakit érdekel.
-
Lajti
tag
Na úgy látszik jó nagy marha vagyok. Fennmaradtam éjfélig, hogy ne maradjak le az emagról, erre ki van írva, hogy reggel térnek vissza. Szuper. Reggel mikor? Gondot jelentene kiírni? Aki szemfüles, azé az elsőség? Na mindegy, így jártam.
Szerk: ezt találtam, lego az előzetesek alapján nem nagyon van benne, de majd kiderül, és tavaly 7-kor indult.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Ha konkrétan ott van a boltban és "azonnal átvehető" akkor nincs szállítási díj.
Ha csak raktáron van és ki kell szállítani a boltba is - ilyenkor fél-másfél napon belüli dátumot ír átvételre - akkor van.
Átvételi pontossal még nem volt dolgom, most láttam csak, hogy van ilyen is újabban. -
timar88
tag
Bagoly alzáról elrepült.
-
timar88
tag
-
Lajti
tag
válasz timar88 #43536 üzenetére
Tegnapelőtt megrendeltem alzán a Támadás az Odú ellent, személyes átvétel ingyen volt. Most próbálom Hedviget, 600 pénz. Berakom megint az odút, hátha kevesli az összeget, továbbra is 600. Ez vajon mitől függ náluk
Az odút elhoztam ma az új átvételi pontjukról Zuglóban (itt van a raktáruk, szóval így még inkább wtf az átvételi díj), pufi fóliával becsomagolva, nem is bontottam ki jobban, csak a tetejét, megnéztem a zármatricákat oldalt, okésak, szóval nagyon szupernek tűnik:
RapaNui1: kezdem úgy látni, ennyit el kell tudni viselni a dobozokon, a ritka kivétel inkább amikor gyak. tökéletes, mint most ez itt fentebb.
Továbbra is szívesem átveszem a Barracudát csomagolássérült áron na jó, a beszerzési áron is -
Throme
veterán
Lego-nak a Cseheknél van valami nagyobb raktára?
Rendelésem úton van, jelenleg itt: Nehvizdy (CZ), Czech Republic
Nem gondoltam, hogy külföldről érkezik....
-
nagyúr
-
timar88
tag
válasz maross #43537 üzenetére
Igen, szerintem is, ennyiért vettem múltkor ugyanitt, gyakorlatilag ennyiért ingyen van. Jófogáson 11 körül vannak, úgyhogy keresni nem nagyon lehet rajta, max ha elteszed. Szép dísze lett az asztalnál, a virágcsokor mellett.
[ Szerkesztve ]
-
-
timar88
tag
Hedvig alza-n 7990-ért bestbuy szerintem.
-
RapaNui1
aktív tag
Na megjöttek a Mall.hu Barracudák. Jól becsomagolták, de itt meg pont a gondos, szoros és megnyomorgatott csomagolás miatt keletkeztek minimális apró hibák a dobozon, így azt mondanám hogy 10 ből 8-9 adnék az állapotukra de nem számottevő a dolog, tényleg csak a fanatikus gyűjtőknek jelenthet gondot. Nem is értem miért nem lehet egy normális kartondobozba becsomagolni és azokkal a levegős légzsákokkal kibélelni ahogy a Zavvi is tette a Fiat 500-al ami Angliából sérülés mentesen hibátlanul érkezett meg.
-
sb
veterán
válasz maross #43520 üzenetére
Igen. Erre írtam, hogy eddig is szvsz inkább visszafogott növekedést produkáltak. Kvázi mindig keresleti piac van, előbb elfogy a többség mint a kereslet elfogyna rá. Ez egy szándékos üzletpolitika szerintem.
2020-ban pedig a saját ütemükön felül adtak el és még úgy is elment minden. Tök érhető, hogy ha évi 5-10%-kal többet gyártasz és növekedsz, majd köv évben +50%-ra lenne szüksége a piacnak akkor eladsz 20%-kal többet, nem 50%-kal... de drágábban. Eleve kapacitást sem lehet limit nélkül bővíteni ha fullon a gyártósorok. Ez pedig azért nagy ugrás volt.
@adalbert1
így nézett ki a bevételnövekedés, egyértelmű a hatás szerintem.
És erre jött 2021 első félévben +46%.2016 +6%
2017 -8%
2018 +4%
2019 +6%
2020 +14%[ Szerkesztve ]
-
timar88
tag
válasz adalbert1 #43529 üzenetére
Ráadásul biztos, hogy az otthoni játékok, pl társasok meg lego, kelendőbbek voltak a lezárások, kevesebb program lehetőség miatt.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ebben mekkora szerepe lehetett a járványnak, és ha valamennyire visszaáll a régi élet (már amennyire visszaállhat valamikor), akkor mennyire fog visszaesni a kereslet?
Szerintem most elég sokan spóroltak az élet más területein (pl. ruha, mert otthon ülnek ho-ban), vagy egyszerűen nem tudták elkölteni a pénzüket valamilyen korlátozás miatt arra (mondjuk külföldi nyaralás), amire szerették volna, így több pénzt költhettek LEGO-ra. -
timar88
tag
válasz hulp01 #43522 üzenetére
Ugyanez. Főleg, hogy nálunk 2 gyereknek is mennek a legok, évi 100 ezerbe minimum benne van... Asszonynak is veszek néha, ő is nekem néha, és akkor még ha magamnak is vennék... Áhh..
-
timar88
tag
Nyilván szettenként változik, hogy miből mennyit gyártanak le adott idő alatt, ráadásul az is változó valószínűleg, hogy melyikből mennyit milyen módon terveznek eladni. Így ha egy készletnél ezeket elszámolják akkor akár új dolgoknál is lehet átmeneti hiány, ebből a keresletre nem feltétlenül lehet következtetni szerintem.
-
hulp01
senior tag
Ja, hát örülni én sem örülök neki. De legalább már helyem sincs hová rakni őket. Már a lelkesedésem is csökkent, mert már irreálisan sokat kéne költeni a Legora, ha mindent megvennék, ami nagyon tetszik.
Így vagyok a sorozatokkal is. Akkora mértékű volt a bővülés, hogy esély sincs még azokat se megnézni, amik nagyon érdekelnek.
-
Arról milyen tapasztalatok vannak (az se baj, ha utóbbi hónapokban), hogy egy promot csak egyszer adnak oda lego.hu -n? Angol ügyfélszolgálatos ezzel riogatott. Vennék egy batmobil + dickenst, de ha nem jár hozzá a dickens, elengedem (már kaptam barracudához - elvben, mert még be se futott).
-
A kereslet növekedett, és nem tudják kielégíteni teljes mértékben, különben titanic se tűnt volna el már most a shopból, és egyre többszört tűnik fel az "ideiglenesen nincs készleten" felirat. Többet el tudnának adni, mint amennyit le tudnak gyártani, ilyenkor ideális árat emelni.
-
timar88
tag
Megy valaki tescoba srácok?
-
sb
veterán
válasz maross #43517 üzenetére
Ott van fent. +36+46%. Tudtak, többet eladni. Is.
Visszanézve a grafikonokat eleve nagyobb növekedés volt mint a szokásos. Szóval szerintem a gyártással nem lehetett gond, sőt, többet gyártottak.
De erre az esetre így még inkább ráhúzható az emelés.szerk: A kelet-európai, főleg magyar vásárlóerőbe meg nem mentem bele, de szerintem felesleges is. A Lego nem +15%-kal, de akcióval, -25%-kal sem a mi piacunkra lett árazva. Itt mindenki tudja hol tartunk.
[ Szerkesztve ]
-
-
sb
veterán
válasz hulp01 #43513 üzenetére
Ebben semmi újdonság nincs. De ettől még fogyasztói oldalról tapsolni nem szükséges hozzá és meg lehet a véleménye az embernek egy 100%-os (nincs ott az ábrán, de nettó nyereségben 140%-os! és hol van még karácsony... ez H1 volt) növekedéshez.
Ez azt jelenti, hogy 1.5x nagyobb profitrátára ugrottak. Adott bevételből 1.5x annyi profit jön egyik évről a másikra. Innen emelni azért kissé felemás érzés.
(Oké, persze, infla van, főleg az energiaárak amik tuti nekik is betesznek. Így szinte biztos, hogy jövőre nem lesz ugyanannyi a költségük sem.)Ennyi. Mást nem kell mögé látni. A gazdasági indokokat értem és látom. Amit Mauzes ír, új piacok is kitermelnének több bevételt ha esne valami miatt a kereslet. De még csak nem is esik... lásd fentebb a +36-46%-os eladás-/bevételnövekedést.
Innen a gazdasági matek tök egyszerű: kb. 40%-kal több vevő ill. 40%-kal többet költenek? Akkor adhatom drágábban is. Nyilván tökre megérné addig is emelni az árat amíg mondjuk kevesebbet adnak el darabra, de mondjuk +20-30%-ra árazva ugyanannyi profit (kevesebb bevétellel is) jön.
Ha kevés van valamiből/nagyobb a kereslet, lehet emelni. Akár pofátlanul is.
De ettől ez még nem lesz szimpatikus. Főleg az arányokat látva. Épp amikor nagyon beindult... Ennyi.Visszatérve az új piacokra és az általános keresletnövekedésre (pl. Covid miatt is), gyk. bármerre tudnának növekedni. Többet eladni is lehetne, új piacot növelni... és árat is. Tuti helyzetben vannak jelenleg.
Egyébként azért is fogott meg a +100%-os szám mert valahol olvastam és a többi statból látszik is, hogy a Lego egy viszonylag visszafogott növekedési pályára volt beállva. Lehetett volna jobban is bővülni, de nem tették korábban sem.
Lehet, hogy ez hülyeség, de a grafikonokról ez simán visszaköszön szerintem, ill. mint vevő a készletek/szériák futtatása, exkluzivitás kezelése, felnőtt készletek felé fordulás is azt mutatja nekem, hogy inkább ebbe az irányba mennek. A kevesebb több. (Kevesebb kocka, több EUR )[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz magickonfig #43508 üzenetére
Igen, ezt írtam pont én is fentebb mikor linkeltem, hogy kikerültek a képek és az árak. Elég sajnálatos a dolog.
Mondjuk 7000 Ft-ra számítottam (ami már eleve sok), de 7700-as store ár az nagyon meh..
[ Szerkesztve ]
-
hulp01
senior tag
Az áremelést max. a kereslet csökkenése tudná megakadályozni.
Ha volt egy termék, amit idén 100EUR-ért adtak, de a Lego úgy látja, hogy esetleg ugyanannyi elmenne 120-ért is, hülye lenne nem emelni. Tök mindegy, hogy az előző évben is már rohadt sok pénzt kaszáltak. Plusz ha esetleg nem is tudnak annyit gyártani, hogy mondjuk a 100-ért sokkal nagyobb mennyiség menjen el, akkor végképp nem marad más opció, mint az áremelés. Erről szól a kapitalizmus.
Sajnos az értéktelen pénzünk és a "hasító" gazdaságunk miatt nálunk előbb jön el az a pont, hogy már nem adunk annyit a termékért, mint a németeknél. Majd ha már ott is csökkennek az eladások a magas ár miatt, akkor nem emelnek tovább. -
RapaNui1
aktív tag
válasz magickonfig #43508 üzenetére
Ráadásul állítólag jövőre 15% áremelés lesz mert Magyarország jobban teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
az új SW Hógárdista harci csomag:105 elem - 7690 Ft
ez csak nekem tűnik drágának?http://jateknaplo.blog.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest