Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- Mindenestől eltörölné a Nuvia dizájnokat az ARM
- Hobby elektronika
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Apple notebookok
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint82
senior tag
válasz hulp01 #68914 üzenetére
Akad pár nekem is. Mondjuk ezeket a város összefoglalókat szeretem a legjobban.
6 van már kirakva:
- Buckingham első verzió
- Flatiron
- Kínai Nagy Fal
- Velence
- Chicago
- Sydney OperaházDobozban csücsülnek:
- New York
- Tokyo
- Párizs
- Szabadságszobor
- Szingapúr
- Lego House
- LondonSan Francisco és Vegas tetszik még, de azoknak meg kezd elszállni az ára.
@sb pont annyira repetitív, hogy ezekben a kisebb szettekben nem unja meg az ember.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Mozaart
aktív tag
válasz hulp01 #68459 üzenetére
Írtam "spekuláció". Neked legyen igazad. Egyébként ilyet is olvasni:
"The model was originally slated for release in August or October 2022 for €449.99, but the release is now expected to take place in August 2023 with an anticipated LEGO Shop retail price of €679.99. " link
"The 1-metre tall 2,883-piece motorised model, which was originally slated for release last year, will cost $560 in the Eurozone, so probably $550 in the USA and around £500 in the UK when it goes on sale on August 1st." link
Nagyon szórnak a cikkek. Meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #62798 üzenetére
A technic autókban is van aránytalanság. Sokszor a kerék mérete a kasztnihoz, az ülés, kormány, a motorblokk, dugók.
Még az 1:8 szuperautókban is a váltó mérete a motorblokkhoz viszonyítva (és akkor még nincs is annyi sebességfokozat, mint a valóságban).
Egyszer itt meg lett fogalmazva, hogy a legó nem modellezés.
Szóval mindenhol találsz aránytalanságot legó berkein belül. -
apholyon
aktív tag
válasz hulp01 #54126 üzenetére
Mindenkinek megvan a szubjektív véleménye, nincs ebben semmi bántó. Én az eredeti trilógián nőttem fel, akkor is kedvenc volt, most is imádom. A feleségem nem látta egyiket sem, így megnéztük együtt 1-6. részt. Általában nem rajong a scifi-ért, de a 4-5-6 rész tetszett neki, a többi kevésbé. Az újakat hagyjuk, szerintem gyász az összes.
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Tony21
tag
Van egy régi magyar sorozat, a Pirx kalandjai. Na az teljesen jól öregedett, ugyanolyan vérgagyi volt régen is, mint ma. Mondjuk régi gyerekek előnyben, ők még felismerik az épületekben a virágcserepet, pilleszéket, az űrben lebegő dolgok között pedig a rakéta porszívót, citromfacsarót, stb
-
Dilikutya
félisten
Én a mai napig élvezettel meg tudom nézni, igaz, én 30 éve láttam először. Ráadásul nem is a sokszori felújítottakat, hanem az eredeti moziverziókat nézem. Szerintem egyáltalán nem rosszak a trükkök mai szemmel se, ami esetleg bénán néz ki, az a lények maszkjai, bár a buckalakók a Boba Fett sorozatban is ugyanilyenek voltak. Vontatottnak sem mondanám, 2 órásak, nem igazán van üresjárat, unalmas rész pláne. Inkább a Marvel filmek lettek túl pörgősek. Én azok iránt vesztettem el az érdeklődésem a Végtelen háború után. Univerzum, multiverzum, saga, minden több, nagyobb, sehol egy sima film szólóban, még az újkori első Pókemberben is sikerült Vasembert beleerőltetni, pedig semmi nem indokolta volna. Mostanában jó pár régi Marvel sztorit megvettem képregényben, sokkal élvezetesebbek, mint a filmek.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
timar88
tag
válasz hulp01 #43522 üzenetére
Ugyanez. Főleg, hogy nálunk 2 gyereknek is mennek a legok, évi 100 ezerbe minimum benne van... Asszonynak is veszek néha, ő is nekem néha, és akkor még ha magamnak is vennék... Áhh..
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
sb
veterán
válasz hulp01 #43513 üzenetére
Ebben semmi újdonság nincs. De ettől még fogyasztói oldalról tapsolni nem szükséges hozzá és meg lehet a véleménye az embernek egy 100%-os (nincs ott az ábrán, de nettó nyereségben 140%-os! és hol van még karácsony... ez H1 volt) növekedéshez.
Ez azt jelenti, hogy 1.5x nagyobb profitrátára ugrottak. Adott bevételből 1.5x annyi profit jön egyik évről a másikra. Innen emelni azért kissé felemás érzés.
(Oké, persze, infla van, főleg az energiaárak amik tuti nekik is betesznek. Így szinte biztos, hogy jövőre nem lesz ugyanannyi a költségük sem.)Ennyi. Mást nem kell mögé látni. A gazdasági indokokat értem és látom. Amit Mauzes ír, új piacok is kitermelnének több bevételt ha esne valami miatt a kereslet. De még csak nem is esik... lásd fentebb a +36-46%-os eladás-/bevételnövekedést.
Innen a gazdasági matek tök egyszerű: kb. 40%-kal több vevő ill. 40%-kal többet költenek? Akkor adhatom drágábban is. Nyilván tökre megérné addig is emelni az árat amíg mondjuk kevesebbet adnak el darabra, de mondjuk +20-30%-ra árazva ugyanannyi profit (kevesebb bevétellel is) jön.
Ha kevés van valamiből/nagyobb a kereslet, lehet emelni. Akár pofátlanul is.
De ettől ez még nem lesz szimpatikus. Főleg az arányokat látva. Épp amikor nagyon beindult... Ennyi.Visszatérve az új piacokra és az általános keresletnövekedésre (pl. Covid miatt is), gyk. bármerre tudnának növekedni. Többet eladni is lehetne, új piacot növelni... és árat is. Tuti helyzetben vannak jelenleg.
Egyébként azért is fogott meg a +100%-os szám mert valahol olvastam és a többi statból látszik is, hogy a Lego egy viszonylag visszafogott növekedési pályára volt beállva. Lehetett volna jobban is bővülni, de nem tették korábban sem.
Lehet, hogy ez hülyeség, de a grafikonokról ez simán visszaköszön szerintem, ill. mint vevő a készletek/szériák futtatása, exkluzivitás kezelése, felnőtt készletek felé fordulás is azt mutatja nekem, hogy inkább ebbe az irányba mennek. A kevesebb több. (Kevesebb kocka, több EUR )[ Szerkesztve ]
-
Lajti
tag
válasz hulp01 #43180 üzenetére
Ennek nem örülök. A régi (30 év) technic készletekkel pont ez volt a (amúgy egyetlen) bajom, a fekete pin. Bazi nehéz volt őket benyomni, kihúzni végképp, így szétszedte az ember ujját és kicsit nyúlós volt. Az új technikeknél annyira tetszett, hogy végre nem ilyenek, hogy pont eltalálták az erős tartás és könnyű szétszedés erejének viszonyát. Erre most visszahozzák azt a régi vackot, tuti valami iszonyú pici spórolás céljából (ahogy írtad) amit valami öltönyös maki talált ki...
-
kbalage2
aktív tag
válasz hulp01 #43166 üzenetére
Valóban változtattak a pinek kialakításán (nem csak a feketén, az összesen), de szerintem semmivel se nehezebb szétszedni mint a régit. Gondolom nem a hasukra ütve optimalizálták azt az alkatrészt amiből messze a legtöbb van a Technic szettekben úgy általában...
Egyébként a talpaknál nem tragédia ha elöl-hátul nincsenek szinkronban, mivel az aktuátorokat túl lehet tekerni a végponton és nem árt nekik, így könnyen szinkronba hozható az összes talp.
A fekete hátterű instrukciók a 18+ vonalnál jöttek be, gondolom ezzel akarták hangsúlyozni hogy mennyire más ez a téma mint a gyerek szettek, a fekete elvileg elegáns stb. Persze ez láthatóságban nagyon nem jött be, szerencsére elég felhasználó verte a tamtamot (köztük én is) úgyhogy több ilyen új szett nem fog jönni.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
RapaNui1
aktív tag
válasz hulp01 #43166 üzenetére
Nekem nagyon tetszik a vontató technikai megoldása. Hiába szerintem technic vonalon a munkagépek vannak a legjobban megoldva. A pineket nem is néztem de valóban nehéz volt összeilleszteni a paneleket és szétszedni sem egyszerű, bár amilyen összetett az egész nem is szeretném szétszedni majd újra összerakni. Elég lesz azt egyszer is összerakni, mivel jelenleg még csak a felénél tartok. Kicsit féltem tőle milyen élmény lesz a Dodge után mert az számomra nem volt valami nagy szám, de ezt csuda élvezem, számomra minden fillért megért. Csak azok a fránya matricák ne lennének, nem szeretek velük bajlódni és nem is mindig sikerül pont úgy felragasztani ahogy szeretném. Erről mondjuk nem bánnám ha leszokna a lego. A Pneumatika is tetszik, na meg játszhatóság szempontjából is renben van, szerintem ez az a készlet amit egy gyerek is örömmel épít meg, kihívást is jelent, és még játszani is lehet vele, nem hullik mindjárt darabjaira. Az ilyen készletek miatt szeretem a technic vonalat, na meg az ár sem egy horror nem úgy mint a Cat D11T
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hulp01 #43060 üzenetére
Nekem sajnos egyelőre ennyi a LEGO tárolási hely illetve két IKEA kallaxkallax 4x2 tetején vannak még pl. Bugatti chiron, meg a technic távirányítós lánctalpas. A garázsban áll vagy 20 bontatlan doboz,. köztük a creator expert London busz, F40, Harley Davidson, vagy a Technik mack anthem. Költözés után ez a pár polc sem volt. Akkor 4-2-0.5 évesek voltak a fiúk. Egy éjszakai műszak után arra mentem haza, hogy a mini, a bogár és a caterham darabjaiban hever keverve a szobában. Napokig tartott visszaépíteni őket. Azóta van ez a pár polc.My name is Bond, James... Dean.
-
sb
veterán
válasz hulp01 #42634 üzenetére
Túltolják de van mit kompenzálni. És itt nem az elsődleges nemi szerepekről van szó szerintem hanem amit te is írsz a cikk alapján az a gáz: Ha ez meglátszik tök irreleváns területeken is, mint előítélet. Vagy kijön a felmérésből, hogy a mérnök=férfi, tehát férfi=okosabb. Vagy az is tiszta, egyszerű statisztika amikor kevesebbet keres a nő ugyanazért a munkáért. Meg amikor nem azért kevesebb a nő X területen mert nem érdekli őket hanem mert eleve nem jut be oda.
Egy rakás ilyen van (és nyilván nem csak férfi-nő felosztásban) ami szerintem káros tudat alatt és helyre kéne billenteni. De mivel nagyon egy irányba ment minden szükségszerűen túllőnek a célon sokszor.
A leírtak ellenére nem vagyok benne amúgy részletesen a témában, de érdemes szerintem onnan indítani, hogy hátralépve miről szóltak pl. az egyenjogúsági sztorik az utóbbi évtizedekben a fejlett országokban ill. akár még ma is mi van a fejletlenekben. Belemélyedés nélkül látszik mennyire mélyről indulnak a hátrányos megkülönböztetések és még ma is a fél világ a kőkorszakban él ilyen szempontból. A nyugat is 3/4 részben. Hiába háborog mindenki az LMBTQ propagandán, józanul kb. 5 perc végiggondolni, hogy mennyire remek élete és lehetőségei vannak bárkinek innen indulva, akár nyugaton is.A Legonál én csak azt olvastam, hogy leszedik a fiú/lány jelölést és keresőt.
Tegnapi cikk, hogy ettől függetlenül valahol játékboltban egymás mellét pakolnak fiú-lány játékot.
Ez szerintem tök rendben van. Engem nem zavar úgy sem, hogy 2 fiú gyerekkel nyilván a traktoros polcot rohanjuk meg és praktikus külön. De pl. amikor játékporszívót néztünk 2-3 évesen mert érdekelte akkor 10-ből 8 rózsaszín volt... Mert miért is?Legonál is vannak jó szettek "lányosban" is, ahogy írtátok. Ha mondjuk semleges doboza lesz vagy akár 2 fiú figura bekerül közéjük (mert fordítva is lehet, nemcsak kalózok közé kerülhet lány) attól nem megyünk falnak.
-
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #41557 üzenetére
Sokszor az ülés/kormány arányt sem találják el, pláne az egymáshoz viszonyított pozíciójukat sem.
A Sián se kivétel, pedig ott van hely mindenre.
Vagy pl Technic dodge-ban a kormány gyakorlatilag a vezetőülés közepéig benyúlik .
Azért 1-2 plusz kormányméret még elférne, hiszen elég sok autós szettje van és lesz még a legónak.
Ülést meg lehet építeni, elég sok féle is létezik.Igazából engem ez nem zavar, mert ez egy építős, kirakós játék, nem pedig modellezés.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz hulp01 #41557 üzenetére
Node a 8855-ös számú hidroplánban volt egy bizonyos ülés (ID: 2717), amibe passzolt a Technic emberke. A piros tesztautónak meg lényegesen nagyobb, épített ülése volt. Màr ebből levonható a logikus következtetés, hogy ez a két modell valszeg nem azonos méretarányú. Hidroplán + Technic emberke oké. Piros tesztautó + Technic emberke nem oké.
QNX is cool!
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #41553 üzenetére
Nem értek a versenylovakhoz, de nekem úgy tűnik néhány alkatrészt alapulvéve méretezik a szetteket.
Ilyenek lehetnek a kerekek, szélvédők az autós szetteknél. A kormány már nem.
A minifigek szinte biztos nem ilyen "alapkövek". Még pl egy Speed Champions verda sem méretarányos, pedig ott elég közel vannak a minifig mérethez. A 6 bütyök széles verdák hosszban, míg az újabb, 8 szélesek széltében nagyjából arányosnak mondhatók. -
Tony21
tag
válasz hulp01 #41418 üzenetére
1,2V a névleges, de ez mindegy is. Feltöltve közelítik a 1,5V-ot, viszont a feszültség nem minden, a kivehető áram is számít. A minőségi akkuk (Eneloop, Ladda) feszültsége terhelés hatására kevésbé esik be, így lehet, hogy az elején gyorsabb elemmel, de ez az előny hamar elillan, onnantól pedig az akkué az előny
Ráadásul akkuval jóval olcsóbban jössz ki. -
Sordoran
addikt
válasz hulp01 #41418 üzenetére
Igen, ez biztos így van. Na de ki győzi azokat venni mindig. Hosszabb távon drágább is, na meg környezetszennyezőbb is. Itt több motort hajt meg, szóval a teljesítmény számít, de erre az Eneloop Pro 2500 mAh-ra az van írva "For high drain devices", én értelmezésem szerint ez akkor ideális a célnak.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
kbalage2
aktív tag
válasz hulp01 #41135 üzenetére
Nem akartam lebecsülni a Seinfeld rajongók bizonyára roppant népes táborát, de ahogy te is írtad Amerikán kívül szerintem minimális az ismertsége. A "sokkal magasabb szint mint a BTTF" azért elég megmosolyogtató, tekintve hogy a közmegegyezés szerint egy popkulturális alapfilmről beszélünk amit világszerte nagyságrendekkel többen ismerhetnek mint egy random amerikai sitcomot.
Maradjunk annyiban hogy ha a Seinfeld mint 20 éve elkaszált sorozat kaphat szettet 2021-ben, akkor egy BTTF DeLorean is pont ugyanúgy elfér a portfólióban.
szerk - most látom hogy szerintem te a The Big Bang Theory-t hoztad be valahogy a képbe, én a Back To The Future-ről beszéltem.
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
válasz hulp01 #40944 üzenetére
Nézőpont kérdése. Szerintem a filmbeli is egy szép, karakteres járgány. Az egyik legjobb prequel hajó. Így elsőre ez a verzió is tetszetős, de majd délután a részletesebb képek alapján jobban kiderül. A korábbi minifig méretűek közül sajnos egyik sincs meg, így ezen elfogok gondolkodni még ilyen ár mellett is.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
draco31
veterán
válasz hulp01 #40743 üzenetére
Úgy kellene ezt, ahogy mondta az Építsd fel-es pali. Az elektronikát külön árulni, és mindenki eldöntheti, hogy olcsóbban akarja motorok nélkül, mert úgy is csak polcon lesz, vagy drágán mindennel.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
kbalage2
aktív tag
válasz hulp01 #40743 üzenetére
Kevés full RC szettje volt a LEGO-nak a PF korszakban ennyi motorral, azokhoz lehetne hasonlítani. Pl 42030 volt $250 2014-ben szintén 4 motorral és 1636 darabbal, ez mai áron ~$285 ami nincs annyira messze.
Viszont az EUR-USD váltásuk nagyon merész, ugyanannyiért adják a Mercit meg a kamiont is holott most van jó 20% különbség a 2 pénznem között. Arról nem is beszélve hogy a Ford Raptor meg $100 vs 140 EUR, ez masszív 65% különbség
-
törölt tag
válasz hulp01 #40702 üzenetére
mostanság többször előkerült a téma es a Lego emberei elkezdtek magyarázkodni, hogy sokszor uj elemek gyártásának hátránya a gyárban levő helyhiány. elvileg minden egyes elemnek/printnek külön "doboza" van. no ennél a készletnel mondjuk nem lesz ilyen gond, mert nem lesznek uj printek es elemek, szóval be kell erned a szokásos válasszal: a lego marketingesei értenek a dolgukhoz es felmertek minden igényt.
az, hogy normálisabban hozzáállva meg tobb pénzt is ki tudnának sajtolni a dologból nem számít. kijelöltek egy biztonságos 5k-s limitet, amit alig egy óra alatt teljesítettek is. a részvényesek, scalperek es a főnökök boldogok. az egyszeri vásárlók meg kit érdekelnek, hiszen a következő akciónal is teljesen mindegy mit csinál a lego, menni fognak es agy nélkül költik majd a pénzüket.
-
törölt tag
válasz hulp01 #36144 üzenetére
a tetszik nem tetszik szubjektiv. a Lego meg mindig egy gyerekjatek, a tronok harca viszont nem gyerekeknek szant cucc. amugy en nem tudom milyen hangulata volt az eredetinek, mivel annak a kepeit csak gagyi, renderelt fotokon lattam. mig ezt normalis fenyek kozott irl megepitve.
vagy mi a baj vele pontosan? anno a sarga kockakbol epitett var nem volt eleg mesebeli? mint ha ez lenne a lego elso elenkebb szineket hasznalt keszlete. abba pedig nem artana belegondolni, hogy milyen lenne, ha csak sotet szineket hasznaltak volna.
de nem csak ezzel van bajuk, es ha csak a kinezetet kritizalna azt elfogadom. viszont ott a mostansag divatba jott, miert van noi karakter, noi lovag nem volt regen bs.
miert husky a kutya? na nem mint ha a fejukben letezo kepen kivul barhol tenykent lenne kezelve, hogy az egy husky es nem csak egy feher kutya. ugye az atszinezett valtozata az egybol mehetne nemetjuhasznak is.
Fachwerk house "mukodese" es kinezete. vegulis csak fel perc google kell hozza, hogy az ember erre is racafoljon.
es meg lehetne sorolni, de bejefezem. igy is tul sok idot szantam erre a hulyesegre. irigylem oket, amiert ekkora problemat jelent nekik egy kis sarga muanyag fej egy kek muanyag torzon.
-
-
Parson
addikt
válasz hulp01 #34715 üzenetére
Mert az már másik problémakör - föként (ha csak nem egyedül) a gyártás során a termékben maradó belsö feszültség témája.
Lehet számítógéphez ülök és ott kényelmesebben leirom a zanzásitott lényeget.
De elöljáróban jó hír a rosszban: ez ellen még kevesebbet (vagy szinte semmit) nem tud tenni a felhasználó - ergo nem te vagy a hibás kicsit sem - logikusan (bár nem látok én se a fejükbe) ezért küld a LEGO is automatice cserét, ha jelzed.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
válasz hulp01 #34715 üzenetére
gondolom mert kitagul annyira, hogy az anyag mar nem birja "osszetartani" magat. ugye osszeepitett allapotban egy folyamatos ero nyomja szet az elemet, ahogy azt Parson is leirta. ha egy anyagot folyamatosan feszitoero belulrol "nyom szet", akkor az egy ido utan megadja magat.
jo nyilvan ez anyagfuggo is, de itt most lego kockakrol beszelunk.de en csak egy epitomernok vagyok, szoval nem ertek a muanyag kockakhoz. raadasul annak is azon a vonalan, ahol ilyen erokkel szerencsere annyit nem kell foglalkozni.
#34713Parson: koszi erdekes volt nagyon. meg ilyet, johet. arrol valami, hogy miert lehet egy mas szinu muanyag gyengebb minosegu?
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz hulp01 #34693 üzenetére
Szerintem a TheVR Pistiék ezt meg a Sián-t fogják idén kirakni
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
nagyúr
válasz hulp01 #34617 üzenetére
LEGO 10276 Colosseum is rumoured to be arriving in November, with Eurobricks users suggesting the set to be 9,035 pieces. That would make it the largest LEGO set ever released by quite a margin, with 75192 Millennium Falcon currently holding that title with 7,541 pieces.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
czanga
őstag
válasz hulp01 #34243 üzenetére
Azt már most tudom, hogy a 75302 Imperial Shuttle nálam must have lesz, de tartok tőle itthon az ára nem egészen 30 felé fog konvergálni. 75090-ről lemaradtam anno, de az mondjuk pont 28-30 körül kezdett és maradt is ott. Kíváncsi leszek az itthoni árazásra, és a képekre is nagyon.
-
kbalage2
aktív tag
válasz hulp01 #34228 üzenetére
Ez egyelőre nem termék, kb annyira valós mint a kamu LEGO light kitek amikkel a népet tesztelték. Ez is egy olyan oldalon volt fent amin az emberek véleményét kérdezték hogy "mit szólnál ha lenne egy ilyen készlet". Szerintem tesztelik hogy mennyire lenne igény rá, de tuti hogy ha lesz akkor nem ebben a formában.
-
törölt tag
válasz hulp01 #33531 üzenetére
És azzal mire mentek volna? Ha a Lego egy ilyennél beadta volna a derekát, akkor innentől kezdve már csak pénz kérdése a következő modern katonai jármű, amivel aztán tényleg teljesen szembe mentek volna az amúgy is sokat szidott (állítólag) gumi elveikkel. Bár én személy szerint ezzel a gumi dologgal se feltétlen értek egyet, mert eddig elég következetesek voltak a mit szabad és mit nem dolgokban.
És ezt kellene már végre megérteni, hogy közvetve egy olyan cég termékeit és ezáltal elveit támogatták volna ezzel, ami jellemzően háborús célokat szolgál.
Igen vannak egyéb licenszelt termékeik is, amik gyártói szintén gyártanak a hadseregnek (Illetve vannak hadi célokra használt gépeik) is, de ott az adott Lego készlet nem erről szól és nem látod az esti híradóban szembe jönni, amint pl épp csapatokat tett le egy mocskos terrorista országban.
Részemről ennyi, mert teljesen felesleges ugyanazokat a köröket minden kommentben lefutni. Remélem azért sikerül megértetni egyszer, hogy mi a különbség egy vár készlet és egy Osprey között.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hulp01 #33525 üzenetére
Mert most jutott el a kiadásig. Mert neked csak most jutott el a füledbe ez az egész az nem jelenti azt, hogy most is “robbant ki”. Ezért is javasolta edgR hogy érdemes a dolgoknak utánajárni.
Van egy sajat nézőpontod amiből képtelen vagy engedni és egy pillanatra is belegondolni a másik oldalba. Nálad kb mindenki hülye, aki a készlet ellen volt. -
Pötyi
őstag
válasz hulp01 #33451 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy a Krokodil mozdonyt több országban is használták a II. VH alatt úgy, hogy olyan szerelvényeket vontatott, amin katonai felszerelés, vagy katonai szállítmányok voltak, tehát _van_ köze a népírtáshoz -> azonnal tiltsák be azt is!
Sőt, minden teherautót is, hiszen teherautói a legtöbb ország hadseregének vannak, azokon is szállíthattak hadianyagot, fegyvert...
QNX is cool!
-
Pötyi
őstag
válasz hulp01 #33230 üzenetére
Különben ne hidd azt, hogy kis hazánkban nincs meg az istenadta tehetség bármelyik 12 éves kiskrapekban, hogy hasonlót összrakjon. Mindössze az a különbség, hogy itthon nem engedhetjük meg magunknak, hogy összevásároljuk az ilyen alkotásokhoz szükséges 17 és fél kilónyi alkatrészt...
QNX is cool!
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #33230 üzenetére
Pedig titkon bíztam abban, hogy ha visszaáll valamennyire az élet, akkor a forint erősödik egy picit, ami jól jönne - többek közt - a lego vásárlásnál is.
Így nem vártam tovább és a listámról két szettet be is rendeltem.Kezdeti ellenszenvem ellenére Dodge Charger az egyik.
Egy fekete kockahalmaz. Ráadásul a Mustang mellett a másik kedvenc Challenger után max harmadik lehet ez a típus...nálam persze.
Valóban nincs sok részlet az autón, pláne egy Mustang-gal összehasonlítva.
A legnagyobb negatívuma számomra az oldalsó kis ablakok - pillangó ablakok - , ezzel nagyon elbántak. Emellett a visszapillantó hiánya sem nyerő...
Mégis felkerült a listámra.... Az egyedüli hibás kbalage2, illetve nem ő, hanem a videói. .A másik a Ducati moci. Az alap, hogy kell a gyűjteménybe. Az új alkatrészek, az egyedi "kitámasztó", ami nem lett túl stabil, de még nem volt ilyen, a váltó, ami szintén újdonság ebben a kategóriában.
Jöhetne már egy méregzöld, vagy a terep motornál sötétebb zöld színű motor....Szóval elment nagyon közel egy Defender ára.
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #32786 üzenetére
Amiket a kezdeti dobozkép alapján írkáltunk, az szerintem mind bejött, de ezek ellenére nekem is tetszik -sajnos - pláne, hogy lamborghini-ről van szó....
Aztán a countach-t is felemlegette a dizján során ... régebbiek közül ez, és a diablo nagy kedvenc.
Továbbra is várom a videó anyagokat erről a szettről.
Hát, nem tudom lesz-e idén akció erre a szettre, 125k-t le kéne faragni. Webshop sem biztos, hogy elenged ebből... -
Segal
veterán
válasz hulp01 #32645 üzenetére
Én nem azt írtam hogy tökélets lett vagy hogy egyáltalán szép lett hanem hogy ha valamibe nem érdemes belekötni akkor az pont az orr. Minden másba viszont simán. Főleg hogy tutira 20 körül lesz az ára...
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
balint82
senior tag
válasz hulp01 #32342 üzenetére
Dettó, ezekkel a lépésekkel meg simán tolják fel az egekbe az ajándék szettek árait.
Lsd. Ajándék batmobile 25+ , 3 db-os MU figura szett szintén 25+ & a mini polybag sw droid hármas szintén ennyiért.
Legalább írnák azt tényleg, hogy eddig a napig mindenki, aki ezt a, szettet veszi blablabla.
Ráadásul a fenti példaim szettei mindegyik esetben 60+ áron vannak S@h-ban, tehát nem az alsó polcos szettek voltak... És lám, ha jól emlékszem reggel nyitásra már egyiknél sem járt az ajándék.[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Sordoran
addikt
válasz hulp01 #31619 üzenetére
Nem néz ki rosszul, de jól se. Creator vonalon tényleg jobb lett volna, főleg hogy abban adták ki a Mustangot is, illetve a Aston Martin-t. Cserébe ez talán tud pár technic trükköt (ez a fel/kiugratás még lehet jó pofa).
Árban viszont legalább nem rugaszkodott el annyira (100 euro 1.077 kocka, míg a Mustang 140 euro-n indult 1.471 kockával), és a mérete közel ugyanakkora.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Parson
addikt
-
kbalage2
aktív tag
válasz hulp01 #31195 üzenetére
Lehet hogy csak én vagyok gyakorlatlan ezekben a LEGO témákban és azért látom őket hasonlónak, nem tudom. Nekem ránézésre hasonló építési technikákat használnak, a lényeg hogy a standard elemhasználattól/szögektől eltérjen, legyen benne deszka/kő/cserép imitáció és lehetőleg valami épített növényzet is.
Talán összehasonlítási alapnak hivatalos szettben a különbséget egy modullarral vagy 3 az 1ben Creator épülettel tudnám szemléltetni, azok nagyrészt megszokott technikákkal operálnak. Hivatalosban ehhez az Ideas stílushoz nekem a Stranger Things szett állt legközelebb, ott volt pár hasonló megoldás, főleg az upside down verzióban.A lényeg - nem azt akartam mondani hogy "mind tök egyforma", de szerintem van egy felismerhető trend vagy stílus, ami vissza-visszatér ezeknél az Ideas épületeknél amik rendszeresen befutnak a 10k klubba és jó esélyük van hivatalossá válni.
-
kbalage2
aktív tag
válasz hulp01 #31185 üzenetére
Mármint milyen témát utasítottak el eddig, ezt a kovácsműhelyt?
Nekem az Ideas kezd nagyon egy kaptafára működni, treehouse, old fishing store, pirate bay, most meg ez, mind hasonló stílus. Szerencsére van más is ami befut de olyan mintha az ilyen stílusú épületekkel stabilan lehetne nyerni.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
válasz hulp01 #31120 üzenetére
Picit bizakodom, hogy lesz majd egy "üres" lambo is, olyan 35-40k huf körül (webshop áron értem). Szó se róla nagyon érdekel a váltó meg minden, amit beleépítettek az előző kettőbe. YT videón is néztem, ahogy motort kapcsolnak rá és váltogatnak fel-le (kasztni nélkül persze).
Az is biztos nagy élmény megépíteni egy ilyen monstrumot, csak az árakkal vagyok bajban. -
Sordoran
addikt
válasz hulp01 #31114 üzenetére
Ez nekem se jön be, kár érte, igazán vennék már egy techicet is. (2017-ben tértem vissza lego-hoz, azóta egy Technic-et se vettem még sajna).
Lambo-nak a zöld szín szerintem tökéletes lenne, esetleg narancs vagy citrom sárga ami megfelel. (narancs kevésbé, az a McLaren fő színe)Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
törölt tag
válasz hulp01 #30886 üzenetére
Olvasgattam brickset kommenteket és nem igazán láttam olyat akit lenyűgözött volna (sőt).
Nem tudom mi járt a Lego fejében. Elég spéci piac és nem is az architecture sorozatban adják ki. Ráadásul egyből egy közel 4000 darabos óriást.
Mit várnak? Hogy a köztudottan Lego fan Beckham megveszi és “kitwitteli” majd mindenki rohan megvenni?Egy picit azért bízom benne hogy lassan pofára esnek az ilyen húzásokkal. Oké csak egy gyerekjáték, de még mindig nem hiszem, hogy a felnőtt piac olyan pici lenne és őket elég látványosan telibekakkantják. Tavaly is az a halom Lego 2 movie készlet. Azt meg lehet nézni mennyire volt népszerű.
Plusz a készletek is idén olyanok amilyenek... Trollok, most meg ez... Idén a city is egy nagy meh. -
törölt tag
válasz hulp01 #30307 üzenetére
elegge vegyes. a reszletek szemely szerint nagyon tetszenek. a butorok, a konyvtar elotti fa a madarfeszekkel es a dronnal(?). sokkal tobb kis elem lesz benne, pl: a burkolt lepcso, a konyvtar homlokzata, mindegyik apro kis elemekbol epul fel.
lehet azert mas szin, mert az az elem nincs medium dark flesh(?) arnyalatban. bar azt eljatszhattak volna, hogy tobb helyen is alkalmazzak a masik szint es akkor eletszerubb lenne az omladozo vakolattal. igaz ez korabban se volt jellemzo.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
-
-
Warton
őstag
válasz hulp01 #29706 üzenetére
Ilyen böszme izét biztos nem. Nem 6 évesnek való, túl nagy, túl drága.
Nagypapa megvette a 3 in 1 Pirate rollercostert, kb. 3 napig raktuk azt is. Az eleje jó volt, de a vége már nagyon szenvedős, ennyi időre nem nagyon lehet lekötni ezzel.
Azt néztem, hogy ház az kb. Friendsben van, csak azok meg nagyon lányosak Lehet, majd egyszer bekínálom egy ilyennel, hátha tetszik neki. A másik, lány gyerek (4 éves) meg annyira nem legózik, persze rakosgatja néha, de látom rajta, hogy annyira nem érdekli.Kompromisszummentes linux gaming.
-
thesound
addikt
válasz hulp01 #29706 üzenetére
Pont így vagyok vele én is. A daru tetszik, a 42009 miatt magamnak nem veszem meg, de gyereknek remek választás lehet.
(Egyébként is a 42009 nálam benne van a top3 technic készletben)Nagyon várok már egy technic készletet amire rögtön azt mondom, hogy kell. Remélem a backhoe ilyen lesz, ha megvalósul.
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
-
Sordoran
addikt
válasz hulp01 #29237 üzenetére
Még meg se vettem a nagy T-Rex-et, de már a következő is "megvan" mi lesz.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
törölt tag
válasz hulp01 #29183 üzenetére
nekem anno egy kereskedő mesélte, hogy a legolcsóbb webshopok (amik fizikai bolttal nem rendelkeznek) valóban trükköznek az áfával.
mivel a Lego mint cég, bolt méret vagy valami hasonló után ad kedvezményt és ezért adhatják/adhatnák azok olcsóbban. például a kockashop is ezért költözött anno nagyobb üzletbe, igy lehetővé téve nekik, hogy jobb áron áruljanak.hogy ebből mennyi a valóság? nem gondolnám, hogy volt oka hazudni a fenti embernek.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz hulp01 #29183 üzenetére
Az afacsalas a letezo legolcsobb webshopos arra utal, amit egyesek 'alaparnak' velnek, en pedig azt mondom, ez nem kene mervado legyen. Ugyanis sok esetben a forintban denominalt letezo legolcsobb webshop nem fizet adot - se helyit, se hazait.
Abban pedig ugy latom te is egyetertesz, hogy semmi ertelme fizikai uzletet online-nal, illetve hazait kulfoldivel hasonlitgatni. Feljebb viszont megfogalmazodott egy olyan elvaras, hogy a letezo legalacsonyabb ar (orszagtol es bolttipustol fuggetlenul) az 'alapar', es az a mervado minden uzlet szamara.
@zbundy
Honnan tudod, honnan szallit? Sok magyar nyelvu weboldal van valodi hazai tevekenyseg nelkul, aki csak szallit ide. Vasarlokent pedig ugy szamit neked, hogy ne fogalmazz irrealis elvarasokat a legalisan mukodo hazai uzletektol. Idezlek: "biztos túl volt árazva. 49,3ért már kidobja az árukereső [...] bennem mindig ott van ez hogy ilyen meg olyan nagy kedvezmények egy egy boltnál, de csak azt érik el vele hogy megütik az alap árat."Tehat rakerestel a letezo legolcsobb arukeresos webshopos arra, amit kvazi kineveztel 'alaparnak', es osszehasonlitottad egy ismert hazai, fizikai uzletekkel rendelkezo bolttal. Most attol fuggetlenul, hogy magyar-e vagy csal-e adot, vagy ki tudja miert arulja ennyiert, reszletkerdes. Viszont a teljes magyarul elerheto online univerzumon megtalalt legalacsonyabb arat 'alaparkent' kezelni eros tulzas.
[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
válasz hulp01 #29061 üzenetére
Egy pneumatikus backhoe régóta érik már és szerintem motor is lesz az első félévben. Illetve jövőre aktuális az új supercar is.
42100-ról mi a véleményetek? Az furcsa, hogy a belseje eléggé üres, ehhez képest a mérete nem annyira durván nagy.
Viszont a működése úgy tűnik, hogy nagyon jól sikerült. Gyors, bírja a súlyemelést, kisebb akadályok sem jelentenek gondot...stb.
Egyre jobban tetszik és amúgy is érik már valami technic vásárlás.[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Netfone
- Hardcore café
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Dyson akkumulátoros porszívók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest