Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz RapaNui1 #45896 üzenetére
Nem tudom, nekem van 10 éves bontatlan szettem az eMAG-ról, hibátlan csomagolás (42029). Azért nincs összerakva,mert nem volt rá időm. Van itthon így még vagy 15-20 szett,. köztük az F40, London busz, Mack anthem, stb. Soha nem voltam doboz fetisiszta. Az ecto-1-t is,.mint sérült csomagolású készletet vettem, bolti átvétellel. Le.is ellenirizhettem, hogy minden csomag megvan. Egyébként befektetési céllal is, ha vesz valaki, 15 év múlva a minimál doboz sérült is eladható lesz
My name is Bond, James... Dean.
-
RapaNui1
aktív tag
Üdv. Kiváncsiság képpen kérdezném, no meg kicsit irigykedve is esetleg valaki rendelkezik közületek Mr Gold minifigurával, illetve el meri árulni hogy van neki ilyen? Nagyon szerencsés akinek esetleg van.
-
válasz HUN_Sector #45897 üzenetére
Van itt még par. Balint82: persze kep nelkul, de szerintem a negyedik az amit multkor neztunk, "Minifigure faces" néven.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
HUN_Sector
őstag
Hátha valaki vevő az impossible puzzleokra. Space rajongók előnyben.
[link] -
RapaNui1
aktív tag
-
h1mpi
félisten
válasz RapaNui1 #45893 üzenetére
Egyet értek az eMAG mindig is borzalom volt, de mióta fevásárolta az edigitalt az is az lett. A Ferraris Lego-m is edigitalos, mert kaptam kedvezmény kupont egy másik már hetek óta csúszó rendelésem miatt. Egyedül nálam az a lényeg, hogy olyan helyen vegyem, ahol elfogadnak Enenred utalványt, mert én mindig abból veszem a Legoimat
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Llew
senior tag
válasz HUN_Sector #45889 üzenetére
Na most megijesztettél, ez a figura nekem is megvan. Mondjuk éppen dobozbam, de ezek után lehet kitúrom.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz HUN_Sector #45891 üzenetére
A kérdésedre nem tudok válaszolni, viszont nekem nagy nehezen visszautalta az edigi a pénzem. Azóta tényleg hanyagolom ezt a két céget. Elismerem, hogy néha az újracsomagolt vagy akciós árú termékeikkel a cég nagysága miatt nem tud más kisebb cég versenyezni de az amit te is említesz hogy utána nem lehet őket elérni, vagy, ha eléred a kérdéseidre protokoll szerű számodra semmit sem érő válaszokat adnak, számomra többé nem éri meg a fáradtságot. Ráadásul annyival nem olcsóbbak, mint mások, illletve a jófogáson összeismerkedtem már pár olyan megbízható eladóval, aki szintén olyan jó áron vagy még olcsóbban is adja a termékeket mintha az Emagnál venném meg, de pl a kocka.hun ha ajándékkal együtt adják azt eladhatom, a lego.com oldalon sokszor ugyan az az ár vagy még jobb is plusz jár a pont amit utána beválthatok az ajándékot pedig eladhatom. Ezzel nem azt akarom mondani hogy más ne vásároljon náluk, csak nem értem, sajnos belértve önmagam is hogy eddig miért is volt szükségem arra hogy ettől a két semmit érő cégtől vásároljak azért hogy pár ezer forintot spóroljak esetleg egy összenyomorgatott csomagért ami ha nincs szerencsém nem is jön meg, vagy mást küldenek helyette.
-
HUN_Sector
őstag
Más: December 28-án rendeltem egy kalendáriumot az emagtól, előre ki is fizettem. Azóta semmi. Írtam nekik egy hete. Válasz semmi.
Az emailjeikben lévő telefonszámokon (amik akkor vannak leírva amikor valamit a kosárban hagysz) elérhetőek ezügyben is szerintetek? -
Pötyi
őstag
válasz HUN_Sector #45889 üzenetére
Basszus, rohantam a vitrinhez egy lupéval, de hála az égnek, az enyémnek semmi baja!
QNX is cool!
-
HUN_Sector
őstag
-
Lajti
tag
Én most rakom össze a 10260-as Dowtown dinert és baromi lazán illeszkednek egymáshoz az elemeik. A basic elemek a legtűrhetőbbek, de egyszerűen nincs meg bennük az a szorosság, amihez hozzászoktam. A bütyök nélküli sima vékony elemek kifejezetten lazák, a legrosszabb viszont ezeknek az alaplapra rakása, majdhogynem leesnek fejjel lefelé, elég gáz. Színtől független. Tört elem nincs szerencsére és nem érződnek törékenynek. Ez az illeszkedés viszont olyan érzetet ad az egésznek, hogy ha a falakkal fogod meg a cuccot, összeomlik a kezedben. Az eladója szerint egy kb. 2,5 éves készletről beszélünk, nagyjából 2 évig volt összerakva, dobozban. Az oké, hogy semmi sem tart örökké, de ez elég kevés idő.
-
czanga
őstag
Egy picit hasznos is legyek a topic számára, lejelentettem az Emag-nak, hogy több LEGO teméket sem lehet egyálltalán easyboxba kérni. Kipróbálta a supportos is, nekik se ment, tovább küldték és visszajeleznek ha megoldották a hibát.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz HUN_Sector #45881 üzenetére
Képet nem csináltál?
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
-
HUN_Sector
őstag
Kivettem egy 10 éves, egyébként újszerű figurát a diorámámból eladni. Sötétvörös volt a torzója anyagszíne. Látom ám, a fehér karján repedés van. Mindkettőn. Pedig nem játszott. Nosza kicserélem. Először kiszakadt a teljes oldala, majd ropiként szétporladt a kezemben a torzó többi része.
[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
válasz Throme #45879 üzenetére
Ezt írták az egyik ilyen pletykákkal erősen képben lévő oldalon, hogy azért csúszhat 2023-ra a bemutató, mert az az autó sem jelent még meg amiről mintázták. Az autó iparban is hatalmas alkatrész hiány van, ezért simán elképzelhető a csúszás. Amúgy a Chiron idén kifutott volna, de meghosszabbították az életciklusát, ezért több mint valószínű, hogy idén már nem lesz új super autó technic-ből.
B-tag: H3lios#2825
-
Throme
veterán
Mennyire lehet igaz az a pletyka, hogy idén nem lesz supercar technic szett, hanem csak jövőre, mert a lego partnere csúszik. Nem tudom mi lenne a soron következő verda, de lehet valami új, még nem bejelentett szörnyeteg?!
[ Szerkesztve ]
-
skyie
csendes tag
válasz Mozaart #45872 üzenetére
Két korszakból vannak a családban nagy számban játékként használt lego készletek, a 90-es évek eső feléből, és 2007-2013 közöttről. Még tavaly a kijárási tilalom alatt az volt a nagy projektem, hogy ezeket mind leltáraztam, ami szét volt szedve, azt összeraktam, ami össze volt rakva, azt szétszedtem, megtisztítottam az elemeket és újra összeépítettem, stb.
Az újabb elemeknél a dark red és különösen a reddish brown színűek nagyon könnyen törtek, még azután is, hogy megtanultam, hogy különösen vigyázni kell velük. Ahol ilyen színből clip-es elem volt, az mind egyből tört, akár kiszedni, akár bepattintatni akartam valamit, és bricklinken is nehéz belőlük használtan sérülésmenteset találni (pl. [link] ). A régi elemeknél ami az eddigi 25-30 évet túlélte, az mind egyben maradt az újbóli szétszedés-összerakás alatt is.
Ezen túl általános minőségbeli különbséget én sem tapasztaltam, az meg jó kérdés, hogy ilyen specifikusabb színekre/elemekre jellemző problémák régen is voltak-e, csak esetleg kevésbé kerültek be a köztudatba...
[ Szerkesztve ]
-
-
Freddy76
addikt
Régóta nem fogott meg egy Technic készlet sem, de ez az új BMW motor nagyon bejön. Az ára mondjuk sokkoló, pedig én nem is vagyok annyira árérzékeny…
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mozaart
aktív tag
Jo reggelt
Uj temat tennek be. Mennyire igaz hogy a mai legot 5 10 ev tavlataban mondjuk. Jobban tornek es oregszenek akar csak allnak vagy jatszanak veluk mint a 30 40 eves elemek?Egyik magyar legos fb csoportban nok hada irja hogy igy ugy tornek jobban? Mennyire jaj veszekeles es mennyi a valosag tartalma?
Nem lehet csak mivel szenzitivebb a vilag. Barmire kiakadnak a nepek jo forman. Barmi beszedtema a neten manapsag.
Sokkal gyakrabban veszuk ezeket eszre? Lehet regen is tortek az elemek. Csak nem volt kozossegi halo csak ismerosok es baratok. Igy nem tudtunk rola annyira.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Kissj3232
újonc
Emag 3000 feletti Mario setekhez ajándék
https://www.emag.hu/legor-super-mariotm-96669-iroszer-keszlet-5060373573094-fc/pd/D2P7THMBM/ -
Kissj3232
újonc
Tesco soroksári út 75967 8000 Ft
-
-
asysoft
aktív tag
válasz Mauzes #45840 üzenetére
Mi általában szétszedjük akkora méretű komponensekre, hogy vissza lehessen tenni a dobozokba. Előtte még bezacskózzuk őket, mert volt, hogy 1-2 alkatrész nyomtalanul eltűnt, bár gyanítom inkább a bontás során maradhattak ki.
Karácsony előtt pedig összerakjuk először ezeket a szetteket (10299 Cottage kivételével elég gyorsan szokott menni egy szett, bár már akad pár :)), majd jön az aktuális új. -
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz czanga #45852 üzenetére
Itt van az akkori akció.
Nem volt minimum összeg. Én 1000 Ft -os minifighez kaptam koripályát, de a legolcsóbb az a 700 Ft -os szétszedő volt, amihez adták. Most is így lehetett valószínűleg. Nem véletlen adták akkor 4k -ért a koripályákat a FB csoportokban. Szerintem biztos volt aki tizesével rendelte a szétszedőket.
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
Throme
veterán
Én se szedem szét a szetteket, mert nem lenne idő megépíteni következő szezonban.
Műanyag dobozokban tárolom, amik gyakorlatilag az alapját is képezik a falunak. Konkrétan a dobozokat lefedem hó szerű anyaggal és arra mennek az épületek.A dobozban csak 1-2 szett van kicsit megbontva, hogy beférjenek.
Dobozok meg szekrényben, szekrény tetején...ahol épp van hely...
Építési élménynek ott az aktuális WV szett és a falu építés. Legutóbb a világítás kialakítása volt az újdonság... mindig van valami változtatás -
czanga
őstag
Ne viccelj, nem a te hibád, csak pont 75320-as Hoth szettet szeretném behúzni, és jó lett volna úgy, hogy a Miki bácsin túladok. Ez most bukta..
A korcsolyapályát milyen feltételekkel adták? Minden rendeléshez vagy bizonyos témájú cuccok mellé, vagy összeghatár volt?
[ Szerkesztve ]
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz czanga #45846 üzenetére
Másfél két órája kezdődhetett, akkor megint adtak korcsolyapályát meg azokat mint decemberben (valószínű nagyon kevés volt belőlük). Mire feleszméltem már csak mikulás kulcstartó volt, az meg tavaly is elérhető volt sokáig, hát nem tettem ki ide, csak az Ármegosztóra, elnézést!
[ Szerkesztve ]
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
czanga
őstag
Akartam írni, hogy eMag-nál akció van, és LEGO rendelés mellé ajándék Télapó kulcstartó figura jár, de mire lerendeltem volna "elfogyott.." Ez pár percet jelenlett. Nem picit vagyok dühös...
Persze ezek az akciók sehol sincsenek jelezve, az is lehet tényleg elfogyott pár perc alatt, lehet futott 1 napja, vagy lehet tévesen tették ki..Ez járt volna mellé, kosárba is tette, pár pec múlva rányomram, hogy rendel és hopp már nem lehet...
LEGO® 850150[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Edigital újracsomagolt lombház
54000ft
[link] -
Freddy76
addikt
Én szétszedem őket. Eleinte (amikor még csak pár volt), akkor teljesen szétkaptam, most már nem. A kisebb önálló egységeket (pl. korcsolyapálya a pékségnél és a tűzoltóságnál, autó a postánál és a tűzoltóságnál stb.) ahogy vannak beteszem zacskóba és úgy a dobozba, és a fő épületet is főbb darabokra szedem szét, hogy férjenek be a dobozba. Így 10-20 perc alatt össze tudom rakni őket kibontás után, többre sajnos nincs idő...
November végén, amikor megszállják a lakást az angyalkák, rénszarvasok, télapók és hóemberek, akkor vesszük elő a winter village készleteket is, sajnos már nem fér el mind (de idén nappali projekt, szóval jövőre megoldom...
-
Mauzes
addikt
válasz Nono_ka #45839 üzenetére
Hozzáadod a keresett részeket és darabszámot egy wanted list-hez, és ott a "buy all" gombra nyomva megkeresi az eladókat és elérhetőség alapján azok lesznek felül, akiknél a lehető legtöbb megvan belőle. Felül pedig az eladó típusára is szűrhetsz, pl csak magyar.
MÁS: nem túl szakmai kérdés, de kérhetek egy gyors közvéleménykutatást Winter Village kollekció témában? Az lenne a kérdésem, hogy ti az ünnepek után szétszeditek és elpakoljátok ezeket a szetteket és minden évben újra összerakjátok, vagy pedig nem? Nekem ez az első évem ilyen készletekkel és nem tudom magam elhatározni, hogy melyik a jobb megoldás (mindkettőben látok előnyt és hátrányt).
-
Nono_ka
csendes tag
Szaisztok
Szükségem lenne 1x2, 1x3, 1x4, 1x5,1x6, stb brickekere újra több darabra is
Hogyan tudom ezeket megkeresni legegyszerűbben mondjuk briclinken egy eladónál? -
Pötyi
őstag
válasz Freddy76 #45836 üzenetére
Lego.com
Ügyfélszolgálat -> Küldjön e-mailt -> Bármi más
Ott van a szabad szavas levélírás lehetősége elrejtve...
Kiegészítés:
Ha a "Bármi más" helyett a Pótelemek -et választod, ott is van szabad szavas mező...
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
Freddy76
addikt
Csakhogy a Lego.com oldalon ez nincs megkülönböztetve, egyféle alkatrész van az adott készlet alkatrészlistájában, történetesen a rossz, a 40687... Tehát nem tudom kiválasztani a 30157 "design number" elemet, mert nem ajánlja fel. És nem is tudom megvenni a Lego.com oldalon csak a rosszat.
És mivel nincs sehol "szabadszavas" felület, e-mail cím, ahol leírhatnám a problémámat (legalábbis én nem találtam), marad a telefon. Vagy hagyom a fenébe, a WV Camper készletben volt a jó elem, és ahogy néztem a Camper építési útmutatóját, ott mindegy, hogy melyiket használom.
-
Pötyi
őstag
válasz Freddy76 #45833 üzenetére
Megnéztem BrickLinken, ott jól meg van különböztetve a két változat. Még kereszthivatkozás is van mindkét alkatrésznél a másikra.
Kép is van mindkettőnél, amin látszik a kérdéses eltérés és a leírás is tökéletes:
30157 : Thin Angled Supports - Vékony, (45 fokos) szöget bezáró támaszokkal
40687 : Thick Reinforced Supports - Vastag, megerősített támaszokkal
QNX is cool!
-
-
Throme
veterán
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Freddy76 #45819 üzenetére
Én ma felhívtam őket délelőtt. Kb 2 perc után fel is vette egy magyarul nagyon jól beszélő kedves hölgy. A VIP pontjaim után érdeklődtem hogy szeretnék rendelni de még nem írták jóvá. Közölte hogy az utolsó rendelés pontjait 24 órán belül írják jóvá, de ha nem jönne meg hívjam őket délután és jóváírják manuálisan. Délután ismét hívtam őket de ekkor már kicsit többet kb 7-8 percet kellett várnom de ekkor is egy, kedves magyarul jól beszélő hölgy vette fel. Közölte hogy délelőtt feltehetően a kolléga nőjével beszéltem de természetesen jóvá írja a pontjaim és majd korrigálják a különbözetet ha közben automatikusan is megérkezne. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Kb 1 óra múlva ismét megkaptam automatikusan a pontokat így gyorsan azt is felhasználtam, de nem gond majd a többi rendelésemből levonják.
-
ayo
veterán
válasz maross #45824 üzenetére
a fekete lapoknál legalább a felhasználókat szeressék, ha a környezet nem érdekli őket full kellemetlen.
doboznak van vásárlási ereje, épp ezért néha túlzóan nagy a doboz a szetthez képest. lehetne ott is bőven javulni. az meg megint egyéni gond, mikor a fölöslegesen nagy dobozokat kell tárolni.
[ Szerkesztve ]
http://jateknaplo.blog.hu
-
válasz balint82 #45823 üzenetére
Amig igeny van a papir konyvre, ne vard. Ha a 100-200 oldalas, 90%-ban fekete hatteru leiras gondolatara nem csilingelnek naluk kis veszharangok, hogy talan nem kene, akkor sok jora ne szamits. Doboz mar alakul helyenkent, pl micimacko meglepoen kis dobozban van.
Nem is adnek ki ilyen kis dobozert 30ezret, ott rohadjon rajuk[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
válasz Mozaart #45821 üzenetére
Én csak a tényeket írtam, valószínűleg némi szakmaiatlan ferdítéssel, elnézést érte.
A többi részét maximálisan fenntartom, pont az ilyen mega cégeknek kellene iránymutatónak lenni és nem köbméteres dobozban adni azt, ami harmad annyi helyen elférne.
A virtuális összerakásít én speciel nagyon várom, az még egy hatalmas lépés lenne ebben az egész folyamatban..Google Pixel 4a
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mozaart #45821 üzenetére
+1
Kovetkezo lepesuk lehetne a Leirasok elhagyasa a szettekbol valamint a Katalogusoket a boltokban. De ez meg par ev. De szerintem a mai felnovo generacio is annyira digitalis hogy kerdojeles ezek gyartasa.+2
Lego muanyag visszavalto pontok peldaul Lego store okban. Persze nehez kivitelezni. De egy idealis vilagban ahol nincs hamisitvany mukodhetne ez is.
Peldaul eltorott kockakra. Hogy ne egyesevel kuldozgesse a lego a cserelt kockait a Usernek. Csokkentve a karbon labnyomot.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Mozaart
aktív tag
válasz balint82 #45820 üzenetére
Azért a "muanyag" eleg eles ferdites. Nem ennyire fekete feher a tortenet. Folyamatosan fejlesztenek. A kerdes egyebkent az hogy a PET palackbol eloallitott Lego muanyag melyhez titkos folyadekot adnak hogy megfeleleljen a szigoru kovetelmenyeknek a kocka mennyire marad zold majd.
És ne feledjuk a papir zacskok hasznalatat a muanyag helyett a dobozokban. Persze hulladek ugyanugy lesz de legalabb nem még tobb muanyag.
Nem vedem oket. Elegge szomoru hogy csak most jutottak el ok is ebbe az iranyba. De a trend tisztan latszik es ez szamit.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Freddy76
addikt
No, ebben a hozzászólásban leírtam, hogy milyen problémába futottam bele az építés kapcsán. Írtam a legónak, kértem a hiányzó elemet. Meg is küldték, csak éppen újra a rosszat...
A gond az, hogy nem tudok úgy rendelést leadni, hogy magyarázatot is fűzzek hozzá, tehát leírjam, mi a bajom. A Lego oldalon csak előre formalizált eljárásban tudok bármit írni, kérdezni nem lehet, általános e-mail cím nincs... A 0080053465555 telefonszámról van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Sundesz #45814 üzenetére
Most volt tiz folos percem, keves remennyel, de felhivtam oket. Roviden: lepattantam, nagyon nem akarták, hiaba probalkoztam webes rendeles hozzaados iranybol es mostazonnal telefonos rendeleshez hozzaados modszerrel. "nincs lehetoseg ra", nem ugy tunt, mintha meg lehetett volna ingatni tovabbi rimankodassal. Ettol fuggetlenul hivhatjatok oket, jo lenne ha ereznek a nyomast
[ Szerkesztve ]
-
válasz RapaNui1 #45812 üzenetére
10-ert lehet probalkozni, bar van bricklinken is egy magyarorszagi 8800ert.
Ugyfelszolgalatot még senki nem zaklatta coin ugyben? Mindig elfelejtem, most mikor eszembe jut persze indulnom kell.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Üdv. A VIP fényképezőt mennyiért lehet eladni? Én fb-n nem vagyok fent viszont a jófogáson meg nem találtam egyet sem.
-
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #45809 üzenetére
Jó lenne, ha olcsóbb lenne a BMW.
Most nézem összehasonlytásban a Range Roverrel.
Most a lego oldalán (igaz utánrendelős fázisban) gyakorlatilag 70k huf és 2573 darab, míg a motor 75k huf és 1920 db. Szóval 27 ft/db vs 39 ft/db.
A licensz mindkét esetben él, igaz nem tudom mennyivel kérhetett többet a BMW....Túlárazott ez a motor, csak sajnos tetszik és kéne....
-
RapaNui1
aktív tag
válasz zbundy #45805 üzenetére
Mondjuk nekem eddig egyik sem volt meg azt sem tudtam hogy mi fán terem ez. Most hogy újra megvehető és mivel a Boutique hotelt és a Technic Bmw t valamint a 80036 ot amúgy is meg akartam venni ráadásul volt 2000VIP pontom szóval mivel ezek a készletek jelenleg annyiba kerülnek a Lego oldalán is mint máshol gondoltam miért is ne rendelném meg ezeket az érmeket is. El fogom adni őket. Amennyiben sikerül jó áron eladni elmennek ha nem hát megmaradnak emléknek. Ennyit a befektetéstől.
-
Mozaart
aktív tag
válasz RapaNui1 #45804 üzenetére
Már az ujra megjelenes is fura volt. Ha tenyleg tenyleg limitalt lenne nem szabadott volna iden januarban megjelennie.
A lego furan ertelmezi a korlatozott szamot. Lasd az ujra kiadott szettek. Vagy az elofizetoi vip tagsagert cserebe jaro regi szettek, ami meg kerdeses.
De egy trend latszik.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
RapaNui1
aktív tag
válasz kbalage2 #45791 üzenetére
Azt lehet tudni hogy most összesen hány darabot adnak el vagy 60 napon keresztül mindenki megveheti akinek van elég pontja és lead 5 külön rendelést? Mert ha nem limitált a készlet akkor feltehetően erősen be fognak esni az árak, hisz csak az nem fogja, vagy tudja megvenni aki nem akarja.
-
LÁZ
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest