- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
aktív tag
Középkori kastély vagy 3 db MOC készítéséhez elfogadható áron nincs valakinek? Nyugodtan keressetek meg privátban.
-
timar88
tag
válasz
magickonfig #44497 üzenetére
Valóban, de eközben a gyerekeknek szánt szettek meg összemennek és leegyszerűsödnek az óvodás szintre
-
magickonfig
tag
Komolyabb (idősebb korosztályt megcélozva) szetteknél , Egyre nagyobbat ad ki a Lego mostanság. És nem is keveset, szinte mindegyik nő nő és nő. wtf
-
thomeef
őstag
Lego. Drága. De meglepő még mindig egyeseknek.
-
Throme
veterán
válasz
Napfénysüti #44489 üzenetére
1920 darabos és érezhetően nagyobb a megszokott motoroknál.
Nézd meg Balázs videóját -
-
Throme
veterán
válasz
balint82 #44477 üzenetére
Nagyon klassz lett és Balázs videója után még inkább tetszik.
Azt nem tudom, hogy örüljek-e neki vagy sem.
Örülök, mert nagyon részletes, kidolgozott.
Viszont nem tudom így mi lesz a szériával?!
Biztos nem 1 szett miatt hoztak ki új alkatrészeket (felni, gumi, szélvédő....), így - sikertől is függően - egy újabb sorozatot kapunk. Kérdés folytatják a régit, a kisebbet.
Ott is történt egy frissülés még 2017-ben. Azt is egy BMW motor hozta el, de méretben nem igazán, csak elemszámban kaptunk többet.
Itt viszont sokkal több alkatrészről és sokkal nagyobb méretről beszélhetünk....
Régiek 3 éves ciklusban érkeztek. Tavaly kaptuk a ducati-t, így 2023-ban lenne esedékes a következő.
Mindenesetre nálam beszerzésre kerül ez a giga moci -
-
balint82
senior tag
-
kbalage2
aktív tag
-
Mauzes
addikt
A 10274 Ecto-1-ről mi a véleményetek olyan szempontból, hogy a hasonló Creator Expert termékekkel összehasoníltva? Azt láttam itt, hogy többeteknek nagyon tetszett. De én arra lennék kíváncsi, hogy mennyivel másabb/élményben milyenebb, mint pl egy Mustang. Persze azon kívül, hogy nagyobb elemszámú.
A másik oldalon ugye az van, hogy jelentősen drágább (fajlagosan), ezért kérdezek rá, hogy ez mennyire érték arányos.
-
bobafett
tag
válasz
RapaNui1 #44463 üzenetére
Nemrég hirdettem pár dologot a jófogáson, volt egy olyan készlet, amiért szabályos közelharc folyt. (Valószínűleg nagyon eláraztam.
) Meglepett, hogy volt jópár olyan üzenet, ismert FB csoportos gyűjtőktől is, akik simán elkezdtek rábeszélni, hogy többet adnak, csak nekik adjam az első jelentkező vevőjelölt helyett. Ez azért elég rossz szájízt hagyott bennem, főleg, mert voltam már én is párszor ennek a rosszabik végén.
-
thomeef
őstag
[Ford Gt-s speed champion készlet akció], ilyen olcsó még nem volt tudomásom szerint
-
Dilikutya
félisten
Gyűjthető minifigurák beazonosíthatóságára van valami trükk? Láttam nem egy olyan hirdetést, amiben bontatlan, de nevesített figura volt.
Meg elkelnek ezek 4-5 ezerért is? Némelyiknek jól felment az ára az eredeti boltihoz képest.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Mauzes #44462 üzenetére
Nem. Ez jófogás hirdetés volt 54990.ft ért. Elvileg miután beszéltünk telefonon és megállapodtunk azt követően döbbent rá, hogy csomagban valakinek korábban már odaígérte a terméket és ezért hívott fel ma reggel. Most ez vagy igaz vagy sem, végül is amit mondott még hihető is, vagy ha szkeptikus akarok lenni lehet hogy valaki ráígert az adott árra. Végül is mindegy, megértem őt is, de kicsit sajnálom is mert egy csöppet már beleéltem magam. Még jó hogy nem gyereknek lett volna, mert akkor most magyarázkodhatnék vagy vehetnék egy jóval drágább bontatlant hogy ne törjem össze a szívét.
-
Mauzes
addikt
válasz
RapaNui1 #44459 üzenetére
Ez az volt, aki 58-ért hirdette meg? Mert ha igen, akkor a fentebbi kommentem már nem érvényes. Amúgy én ezt már többször láttam 60-70 között használtan, szóval érdemes lehet várni egy kicsit. 60 helyett én sem venném meg bontatlanul (mondjuk 85-ért), de 70 helyett mrá lehet.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
goran78 #44450 üzenetére
Úgy látszik korán örültem, mert reggel hívott az eladó hogy annak adja el aki már korábban is vásárolt tőle. Ezt követően megpróbáltam egy másikat megvenni de már azt is eladták, bontatlan készletért, azért hogy én kibontsam és összerakjam nem látom értelmét kiadni 30-40k val többet, így egyenlőre nem lesz Párizsi étterem. Talán majd karácsony után.
-
nexus6
aktív tag
na hajnalban az intersparban indítottam, és halleluja pont volt még a 2 áhított jurassicos készletből, mától 30% van az intersparokban. igaz ott drágábbak voltak a készletek, de így a 30% plusz még ilyenkor szoktam beváltani a supershop pontjaimat is. na így klafa volt
-
adalbert1
veterán
Ááá, a párizsi étterem nekem is egy nagy bánatom, éveken keresztül gondolkoztam, hogy na majd mindjárt megveszem (de végül mindig másra költöttem az erre szánt keretet), még végül úgy jártam, hogy kivezették, a másodpiaci árára pedig eléggé húzom a számat (gyakorlatilag 2 jó áron lévő/akciós modular kijön belőle).
A hotelt felírtam a jövő évi listámra, a sarki garázson még gondolkozom, hogy tényleg kell-e nekem, vagy csak a fear of missing out hajtaná a vásárlásomat. -
Tony21
tag
válasz
HUN_Sector #44444 üzenetére
A 42104 Technic verseny kamion miért volt 1 éves sztori?
A párja, 42103 dragster még most is kapható. F@k logic ...
Gyereknek akartam idén év elején megvenni a drag mellé, eltűnt mindenhonnan ... -
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
HUN_Sector #44447 üzenetére
100ért jobb lett volna
@Rapa: párizsit nagyon bánom, hogy tavaly nem húztam be 35ért a store-os blackfridayon, de lehet tavalyelőtt volt, mind1, addig tököltem, míg így jártam
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
goran78 #44446 üzenetére
Szerintem nem meglepő az ára tekintve a jelenlegi világgazdasági helyzetet, nyersanyag hiányt, globális szállítási költségeket, üzemanyag árakat stb, 200 euro 70.000ft ami nálunk szerintem inkább 85k lesz. Hasonló áron van a Home Alone, és a Harry Potter Hogwards Icon készlete is. Egyébként ezek az árak másodkézből mindig finomodnak, az eladók egymás alá licitálnak, így a végső árat 50-70k közöttire lőném be egy-egy jó akcióval. Egyébként gyönyörű készlet, felkerült a listámra. Épp ma sikerült lebeszélnem valakivel egy használt Párizsi éttermet 55k áron amit már nagyon szerettem volna, remélem a hétvégén sikerül is megvásárolnom.
-
HUN_Sector
őstag
56690 az ideas lombház
[link]Az új modular nekem bejön, kellemes forma. Szerintem megveszem, adnak hozzá spéci ajándékot is majd.
-
goran78
tag
Sziasztok, mit szóltok így első blikkre az új moduláris épülethez (10297)? Nekem nagyon tetszik, de az ára… 😢
-
Mauzes
addikt
válasz
HUN_Sector #44442 üzenetére
Köszi, de nem pont ezt keresem. Hanem van mondjuk bármely random szett, ami érdekel, akkor az melyik évben megy nyugdíjba (az előrejelzés szerint). Pl Roxfort kastély, City Gardens, vagy akármi.
Régen ezt "tudta" a Brickset.
-
Mauzes
addikt
Tud valaki olyan adatbázis szerű dolgot vagy listát, ahol a szettek várható kifutási dátumát, de legalább évét, meg lehet tudni? Tudom, hogy hivatalosan nincs ilyen és az előzetes gyártási terven is bármikor változtathat a Lego, de ettől függetlenül a Brickseten korábban a készletek 95%-ánál meg volt adva a jövőbeli várható retirement date.
Viszont sajnos a Brickset valamiért megváltoztatta ezt, és már csak a múltban kifutottakra mutatja. Az aktív készleteknél konkrétan kicserélték a korábban megadott dátumokat t.b.a. jelzésre. Most nem tudom, hogy ezt a Lego követelte vagy maguktól vették ki a bizonytalanság miatt, de hasznos infó volt (amiket tudtam követni, azok kb. pontosak is voltak).
-
magickonfig
tag
Fél óra várakoztatás után, felvették 5% kedvezmény nincs Ediginél. De kiszúrják a szemedet egy utólagos 5%-kal
-
timar88
tag
Nem igazán értem mi a kérdés. A tracking nélküli levél az egy mezei sima levél, ami pl a villanyszámlád. Nyilván minden villanyszámlát és társait nem adhatnak fel trackinges levélként, mivel akkor naponta 1677 helyre csengetne fel a postás, hogy aláírassa a levelet. Se nem életszerű, se nem megvalósítható. Csak míg a villanyszámla eltűnik és kérsz, kapsz másikat, addig egy legot tartalmazó külföldi levélnél ez nehezebb lesz. De képzeld egyébként a bankok is sima, tracking nélküli levélként küldik a bankkártyát és a pin kódot is. Miért? Mert ezen spórolnak, te meg hiába fizetnél felárat, hogy trackinggel adják fel, nem lehet. A szolgáltatás nyilván ugyanaz mint a trackinggel feladott leveleknél, és a posta vállalja, hogy ezeknek a leveleknek a kilencvenakárhány %-át sikeresen lekézbesítik. Akinek meg nem sikerül, az beleesik a maradék %-ba. Azt pedig hogy sikerül ennyi %-ot meg is csinálni elhiheted, mert uniós előírás, ha nem sikerül akkor keményen fizethene a posta. Ha eltűnik, nem nagyon tudsz mit csinálni hisz te vagy a feladó nem fizetett azért a plusz szolgáltatásért, hogy a küldemény biztosítva legyen a nyomonkövetéssel. Szerintem ez tök egyértelmű. Ez talán kb olyan mint amikor bemész a sparba, meglátod hogy 1800 a csirkemell, aztán találsz olyat féláron ami ma jár le, megveszed, otthon kibontod és büdös.. Te meg mész a sparba veszekedni hogy lejárt... Ja kérem, legközelebb ne leértékelt árut vegyen..
-
Throme
veterán
Modulart ne, de pl - ahogy láthattad manokaj fotóján, a HP is beilleszthető.
Ajándék szetteket is odatettem, meg Brickheadz szetteket is (nyilván a témába vágókat).Vagy ha megnézed, mindkettőnk "performanszában" ott egy kakukktojás téli szett.
Most nem vágom a cikkszámát, de a ház egyik oldala egy sípálya.
Szóval lehet kicsit csalniNálunk a Karácsonyfán vannak Lego gömb díszek is.
Lego behálózza az ünnepet -
sb
veterán
válasz
timar88 #44422 üzenetére
Félve kérdezem mert nem akarom túltolni az offot, de muszáj ha postai dolgozót sikerül megkérdezni, mert régóta nem hagy nyugodni.
Miért létezik tracking nélküli csomag ha ott vagy megérkezik vagy nem? Mi a szolgáltatás amit ad? Lottószelvényen még értem. Ez kicsit olyan nekem mint a bekötött de ki nem próbált (nyomás-, szivárgásteszt) gázkazán/légkondi/gáz akármi. Ilyen nem létezik, nincs. Nincs értelme. Ennek van? Tényleg érdekel mert biztos van de én nem látom. Ha vmit szeretném, hogy megérkezzen soha nem jut eszembe a fentiek miatt.
@LÁZ
A vonatos cucc nekem bejön
Nekem is. Ami furcsa, mert iszonyúan távol áll tőlem ez a stílus. De ez valahogy nagyon egyben van a sok kis "széteső", kilógó, vibráló részlettel. -
Mauzes
addikt
-
kbalage2
aktív tag
válasz
timar88 #44422 üzenetére
Egy szóval se mondtam hogy minden postai dolgozó lop, viszont az továbbra is értelmezhetetlen számomra hogy miért a LEGO hibás azért mert nem trackinggel küld bármit. Fizet egy szolgáltatásért, és ez a szolgáltatás sanszos hogy nem teljesül. Teljesen irreleváns hogy Mari néni levele nem ér célba vagy az alkatrészcsomag. Arról meg mindenkinek meglehet a személyes elképzelése hogy miért nem Mari néni levele "tűnik el" inkább tracking nélkül az alkatrészcsomag helyett.
Ontopic: 40489 GWP Mikulás és Mikulásné nappalijával minőségi problémák miatt törölve. Kár érte, jópofa lett volna.
Másik - a LEGO új gyárat épít Vietnámban.
-
ayo
veterán
ninjago 2021 témákat néztétek? a dojo meg a robot nem rossz, de a többi szintén juniorizált lett ahogy néztem, mint a city :/
elkezdtem a friends-eket nézni, a figurák nem tetszenek, de ilyen szériák mellett egyre jobban tetszenek az épületekhahó Cheesus
-
Mozaart
aktív tag
Nem akarok belefolyni ebbe a Rendelősdi vitába, még szerencsére semmim se tünt el, de szerintem a LEGO az alkatrészekre azért nem rak trackinget, mert "elenyésző" az ára. És itt kellene összeghatárhoz kötni, hogy bizonyos összeg felett kérhetem a Trackinget és bizonyos összeg felett pedig kötelező lenne. Szvsz. Béke.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Cheesus #44419 üzenetére
Üdv a Topikban, haza találtál
Szerintem minden sw fan lakásába kötelező legalább 1 db belőle. Viccet félretéve, nekem 10240-es van egyelőre. Nehezebb őket kiállítani mert nagyobbak, viszont gyönyörűek. Bár a szem hozzászokik időután és "összemennek" szvsz.
Élményben szerintem nem nyújt sokat, pl. a monoton sok szürke elem miatt. De ebben az mondjon véleményt akinek sok UCS szette van.Mégegyszer Üdv Itthon!
-
timar88
tag
válasz
kbalage2 #44412 üzenetére
Azt írtam a LEGO ODAKÜLDENÉ. Senki nem írta, hogy a bolt szolgálná ki. A lego elküdené az alkatrészcsomagot (másoknak is, egyszerre akár nagyobb mennyiséget), te meg bemész a store-ba és átveszed. Ennyi.
9 évet dolgoztam postán, szarul kerestem, de cserébe kidolgoztam a belem, ennek ellenére nem loptam, úgyhogy ha általánosítotok, az sértő azok számára akik normálisan az adott helyen dolgoznak. Én sem mondom, hogy minden influenszer gyökér, biztos vannak normálisak is köztük.. Mégegyszer elmondom, a lego hibája, hogy nem trackinggel küldi, nem lenne nagy ördöngösség, ha a szállításnál te választhatnád ki, hogyan kéred, 900-ért tracking nélkül, vagy mondjuk 2000-ért trackinggel, és akkor a tiéd a választás és a felelősség ha nem úgy.. -
LÁZ
Topikgazda
Akkor, hogy visszataláljunk a topikhoz
Idèn nem lesz seasonal ajándèk
[kép]Minősègileg megbukott a cucc
@Cheesus: addig menekülj, amíg tudsz, szr az összes, unalmas...meg szürke is
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Régi fan vagyok a témában, de még csak most akadtam rá erre a topicra
A kérdésem az lenne, hogy kinek mi a tapasztalata a Star Wars Ultimate Collector szériájával (összeszerelési élmény, minőség, kiállíthatóság stb)?
Erősen gondolkodom egy "kisebb" készlet megvételén, de kíváncsi lennék azért egy-két szubjektív gondolatra is ebben a témában -
sb
veterán
válasz
kbalage2 #44410 üzenetére
Én is azt írtam, hogy a 2. verzió az életképes. A feladó fizet/rendel szolgáltatást és nála van tömeges rendelés és panasz. Ott kellene lépni.
A másik út meg opcionális de szerintem egy próbát megér. Nekem pl. működött mint írtam, valahogy megkerültek a csomagok.
@timar88
A posta meg nem tehet arról hogy a lego így küldi...
A posta az aki gyakorlatilag egy szerződés totálisan alap jogi feltételeit nem teljesíti. Szerződsz: kapsz valamit és fizetsz érte.
Posta: ki tudja mit kapsz és fizetsz érte.Létezik vis maior minden szerződésnél de amikor üzemszerűen benne van a nemteljesítés a szolgáltatásban akkor az inkább sima szerződésszegés, ill. nem is lehetne ilyen szerződést kötni szerintem.
Az a szerencséjük, hogy nagy tételben nem ismerjük a számokat. Nyilván nincs olyan illúzióm, hogy minden postai nem trackingelt levél+csomag 90%-a eltűnik, kivetítve a saját eseteimet, de, hogy nem ezrelékes nagyságrend abban biztos vagyok. Itt meg azért hozni kellene szerintem elég sok kilences hatékonyságú szolgáltatást papíron.
Sajnos itthon minden így működik. MÁV, BKV, várólisták, de a komplett EÜ, oktatás, stb... Itt egyetlen ellátatlan beteg sincs és XY soha életében nem hazudott. Papíron.
A közszolgáltatásban nyilván még rosszabb a helyzet, a posta is inkább oda tartozik, de a magánszférában is többször jön szembe az amit Lajti ír, mint korrekt, hatékony kiszolgálás. -
Lajti
tag
válasz
kbalage2 #44416 üzenetére
Édes istenem, hogy ez mennyire magyar... a sértődött dolgozó, hogy dolgoznia kell meg az ügyfél hozzá mer szólni, megkérdezi, hogy mivel szeretne fizetni, de azzal nem lehet.
Sajnos Hofi megállapításai még jó ideig velünk lesznek:
" Kérek egy kiló fejhúst!
- Nincs.
- Akkor nyolcvan deka pörköltnek valót!
- Nincs.
- Akkor egy kila pacalt!
- Nincs.
...
- Józsi! Ki az aki válogat?" -
kbalage2
aktív tag
válasz
Throme #44415 üzenetére
Az esetek 99%-ában BL-ről rendelek hazai eladótól és ott nem is szokott gond lenni, de volt 1-2 speciális eset amikor pl. az adott alkatrész annyira új hogy B&P-ről kellett rendelni.
Nekem egyébként B&P rendelésem talán 1 tűnt el, viszont sok más esetben vált kámforrá külföldi rendelés ahol nem volt elérhető a tracking.
Legutóbb puszta mázli alapján derült ki egy külföldi levélküldeményről hogy bár nem járt volna hozzá követés de mégis tudtak hozzá adni valamit, és az alapján sikerült lenyomozni hogy 1 hete ül a postán mindenféle értesítés nélkül. Ott röpke fél órás sorban állás és utána 20 perces sértődött puffogás következett a kedves hölgy részéről (pl miért nincs értesítőm - mert nem dobtatok be b**meg), majd persze fizethettem rá a random megállapított vámot/áfát, és a szürrealitás csúcsa a végén:
- Mivel szeretne fizetni?
- Kártyával.
- Miért nem mondta előbb?! Most már nem lehet!
.... -
tPedro_
őstag
válasz
Nekem is pont ez jutott eszembe. Szép nagy boríték, tele csörgő zörgő alkatrészekkel és rajta a LEGO logó. Követés nincs... Épp csak az nincs ráírva, hogy szabadon elvihető.
Mondjuk eddig nekem nem volt problémám, szépen megérkeztek ezek a rendeléseim is, csak ez a legutóbbi csomag nem akar befutni.
A másik pedig pontosan amit írtál:
LEGO szett rendelés, 17.000 Ft felett ingyen szállítás futárral,követéssel.
LEGO alkatrész rendelés akárhány ft összegben, 900 Ft fix szállítási díj, sima posta, nincs követés
Ez kb vicc. -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
"a legalapabb dolgokat se tudják teljesíteni."
Ja. Kb. 13 éve laktam kint Angliában egy kisebb városban. Egyszer úgy hozták a postát (nem DPD, nem futárszolgálat, hanem Royal Mail), hogy nem voltunk otthon, bedobtak hát valami értesítést. Egy weblapra kellett felmenni, hogy kiválaszthasd mikor hozzák ki újra. Félórás intervallumokban lehetett megadni ... szombatra is. Csak pislogtunk.
Nekünk meg már az is sci-fi ha nem lopják el!
-
kbalage2
aktív tag
válasz
timar88 #44411 üzenetére
A LEGO logisztikája teljesen másképp működik, szerinted hogy látnának naprakész készletet xyz helyi kereskedőnél hogy te tuti be tudjál sétálni átvenni?
Egyébként meg a sima szetteket tudják trackinggel küldeni, lassan rájöhetnek hogy a Bricks & Pieces-t is érdemes erre átállítani. Ehhez kell a visszajelzés hogy sajnos errefelé az ilyen küldemények bizony eltűnnek...
Az meg már ne is haragudj de ne legyen alapvetés hogy ha valamin nincs tracking akkor nagy eséllyel "eltűnik", nevezzük ezt lopásnak, hanyagsának, nemtörődömségnek vagy bárminek. A magyar Posta mint szolgáltatás egy vicc, a legalapabb dolgokat se tudják teljesíteni.
Zárójelben jegyzem meg, egy postás mondta nekem anno hogy csak követéssel kérjek bármit ha tudok és véletlenül se látszódjon a csomagon hogy bármi kicsit is érdekes van benne. A fentebb írt 50e ft-nyi alkatrész LEGO logózott követés nélküli levélként szerinted mekkora eséllyel indul hogy "elhagyják" véletlenül útközben?
-
timar88
tag
válasz
kbalage2 #44410 üzenetére
Ne általánosítsunk már ha lehet...egyébként is, a legegyszerűbb és a legjobb megoldás lenne, ha a lego partnerségre lépne minden országban egy kereskedővel, akinek van fizikai boltja, és az alkatrész megrendeléseket oda küldené... Megbízhatóbb lenne, nem tűnne el, bemennél a boltba és szépen átvennéd.. Ha pedig mégis küldeni kéne, akkor ők küldenék tovább vidékre pl, sokkal olcsóbb is lenne, mint trackinggel külföldről tömegével a legonak... Ráadásul a boltnak se lenne valszeg rossz, mert lehet levennél mást is a polcról amikor bemész a megrendelésért...
A posta meg nem tehet arról hogy a lego így küldi, max arról hogy nem fizeti meg az alkalmazottait, de ügyeskedők mindenhol vannak, nem csak a postán, és nyilván nem csak azok vannak, tehát ezt így kérlek ne jelentsük ki általánosságban hogy lopnak.. Max ha tudod xy-ról, hogy lop.. -
kbalage2
aktív tag
Szerintem a postán verni az asztalt színtiszta időpazarlás, tettem én már panaszt személyesen, telefonon, e-mailben, fejen állva, 0 eredménnyel.
A LEGO úgy működik mint egy jó multi, ha a reklamációk mennyisége adott témára eléri az ingerküszöböt akkor lépni fognak. Jelezni kell nekik hogy nem jött meg a csomag, tessék megoldást találni arra hogy trackinggel jöjjön mert itt kérem LOPNAK. Azt fogják mondani hogy ez most nem megoldható mert ilyen a rendszer blabla, de legalább nyoma lesz és egyszer eléri a kritikus tömeget a dolog.
-
válasz
magickonfig #44393 üzenetére
Jó kérdés, mert az edigital csomagom időben jött meg és átvételkor kérdeztem a pécsi eMAG/edigital-ban az edigitalos eladót, hogy eMAG csomagomról van e hír, megnézte, mondta, hogy sokat késik, már most beírja mellé az 5% kedvezményt is.
-
-
sb
veterán
válasz
Mauzes #44399 üzenetére
Nem vagyok jogász te teljesen komolytalannak és ellentmondásban lévőnek tűnik nekem az ÁSZF-ük. Én korábban egy TV rendelésnél olvastam át amikor eltűnt út közben 2-3 hétre a rendelésnél X boltban azonnal átvehető termék.
A megrendelés gomb megnyomására fizetési kötelezettség keletkezik... de szerződés csak a visszaigazoláskor jön létre (akkor vajon miért cserébe keletkezett előtte kötelezettség?)... majd végül leírják (még az elején ezzel nyitnak), hogy a szerződés bármikor bárhogy módosítható.
Az akkor milyen szerződés?
Tldr: kötelezettség/ellenérték az van a gombra ránézés pillanatában. Szerződés és abban foglalt termék/szolgáltatás amit érte kapsz az meg lóf*sz.
És innen átkanyarodnék a postára is. Szerintem ott a postán érdemes balhézni, panaszt tenni.
Alapvetés náluk, hogy ami tracking nélkül utazik arra széttárják a karjukat, hogy "bárhol lehet, sose fog kiderülni". Esetleg túrnak egyet a kockás füzetben. Mintha büszkék lennének rá, hogy semmit nem nyújtanak szolgáltatásként cserébe azért, hogy a feladó kifizette az árát. Feladó oldalról lehetne inkább ezt nyomni, lévén ott fizettek ezért a "szolgáltatásért" és mennyiségileg is ott lehetne hatékonyabban fellépni ha nem 1-1 eltűnt csomagot lenget az ember hanem vélhetően egy rakás ilyen eset van. De nem hiszem, hogy a Lego ezzel vesződne, ők újraküldik és benyelik. Ebben viszont benne van a veszély, hogy egyszer csak betelik a pohár. (Mondjuk egy trackinges küldés vagy akár más szállító azért nem lenne egy megugorhatatlan dolog a Legotól sem.)Ezért érdemes címzetti oldalról besegíteni a dologba. Meg mert szvsz legtöbbször azért helyi viszonylatban is "eltűnhet" a csomag: gyk. lenyúlják. Nekem hogy-hogy nem, szinte minden sima csomag eltűnt, minden trackinges megérkezett. Amikor pedig rákérdeztem, hogy akkor miért is ennyire egyoldalú és hova hány panaszt kell ilyenkor indítani akkor valahogy pár napon belül mégis megkerültek. Akár 2-3 hete eltűnt cuccok is.
-
Throme
veterán
válasz
manokaj #44387 üzenetére
Na ez már szép kari falu!
Kis HP-vel besegítettél.
A vonat és az állomás nálunk a fa alatt van, klasszik, körbe-körbe, távirányítóval.Ez lenne majd a másik koncepció, hogy asztalon a vonattal együtt (esetleg + sínekkel kiegészítve, ahogy itt is).
Nézegetem az arányokat, mekkora lesz a "Mikulás látogatása" szett.
Ezt a műhavat, amit leszórtál jó lesz majd jó lesz eltávolítani bontás során
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Robot fűnyírók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Peugeot, Citroën topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi haladó szinten
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest