Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
dajkapeter #8599 üzenetére
igen, ennek az ára is nagyon jó, de a 400LM az csak kb. 40W-nak felel meg, ha jól tudom. az meg kevés nekünk sajnos oda ahova kell.
-
dajkapeter
senior tag
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
E27 (gömb) és E14 (gyertya) foglalatú ledes izzókat keresek, melegfehéret, 60W hagyományos izzónak megfelelő fényerejűt, opálosat, viszonylag nagy megvilágítási szögűt.
triviális megoldásként az IKEA oldalára tévedtem fel, itt találtam ezt a típust, ami megfelelne, E14-ből viszont itt csak 400LM-eset látok
mindenképpen valami minősített, biztonságos, ismert gyártótól/forgalmazótól származó megoldást keresek, kínai, dzsunka stb. megoldásba nem tudok belemenni, nem is szeretnék.
tudtok nekem abban segíteni, hogy hol és mit nézzek, akár bolt akár márka szinten? anrodíszlécet ismerem, de ott akkora a kínálat, amiben nem igazodok el.
-
Tegyél a plafon alá körbe a szobában ilyen díszlécet.
Ebbe bele tudod fektetni a LED szalagot és akkor nem látod direktben a LED-eket, csakis a plafonra vetített fényük fog látszani.
Azt, hogy adj nekik kakaót mindkét végükön, azt pontosan úgy kell érteni, hogy adj nekik kakaót mindkét végükön
A LED szalagnak két vége van, jobb ha a tápot nemcsak az egyik, hanem mindkét végén ráadod. Sima egyszínű szalagnál ez a 12 V elvezetését jelenti a LED szalag másik végéig. (RGD LED szalagnál viszont nagyon macerás, mert négy vezetéket kell elvinni a LED szalag másik végéhez, RGB-nél ritkán is alkalmazzák.)
-
moma
őstag
Azt értem nem egyenletes alatt, hogy néhány lednél mintha más szín is beszűrődne. pl ég egy zöldes valami és látok ott egy kis pirosat is.
A fehér nem feltétlenül hiányzik, inkább az zavar, hogy olyan nem természetes érzésem van és mintha zavarná a szemem.
Amúgy lehet az okozza a gondot, hogy van egy ablak, amiben vissza tükröződnek direkten a ledek. Lehet az a tükrözött fény, ami bántja a szemem. Csak azt nem tudom, hogy tudnám kiiktatni.
Lehet tényleg le kéne takarni valamivel, ami szórttá tenné az egészet. valami nagyon vékony papír vagy nem tudom.
macilaci78: ezt az adj neki kakaót mindkét végén ezt hogy kell? link is elég.
-
mzso
veterán
Bennem is megfordult a gondolat. Csak azzal sok a vesződség. Külön megvenni profilt, led-et, tápot, kapcsolót/szabályzót, összeépíteni őket.
Ráadásul ilyen húzókapcsolóval (vagy hasonlóvel) bonyodalmas megoldani, hogy a hálózati feszültséget kapcsolja. Oda vissza kell vezetékezni ami elég ronda, mert ugye a falra nem rakom fel a tápot.
Folyamatosan meg nem jó járatni. -
mzso
veterán
válasz
macilaci78 #8589 üzenetére
Oké. Akkor már "csak" egy jó lámpát kell találni.
-
macilaci78
nagyúr
Mit ertesz az alatt, hogy nem egyenletes a fenye?
30 led van meterenkent, azaz kb 3 cm van minden led kozott. Ne is varj olyan folyamatos fenyt tole, mint egy fenycsotol! Vagy tedd messzebb a megvilagitando felulettol, esetleg egy bura ala, ami jol megszorja, hogy homogenebbnek tunjon.
Ez a szalag, ha egeszben van, nagyon hosszu, elfaradnak az elektronok, mire vegig szaladnak rajta, ezert a vege mar nem ugy vilagit, mint az eleje. Adj neki kakaot mindket vegen.
Igen, ez egy mesterseges feny, van ebbol is sokfele, szin, szinhomerseklet. Az adott feladathoz meg lehet valasztani a legmegfelelobbet,de ehhez vag7 szakertelem kell, vagy lelkes, kitarto probalkozas.Letezik WRGB, tobb formaban is: a szinek es a feher kozos tokban, igy minden led tudja a feheret es a szineket is. Vagy felvaltva vannak a W es RGB ledek, de ez hasonloan ritkan elhelyezett ledeket jelent fajtakra levetitve. Van olyan is, ahol egy szelesebb szalagon a feher es színes ledek egymas mellett vannak, igy ugyanolyan surun lehet oket elhelyezni. Ha feher feny kell, akkor dedikalt feher ledre van szukseg, a szinhomersekletet talald ki. Az alacsonyabb ertek a melegebb.
-
mzso
veterán
-
moma
őstag
Nektek mik a tapasztalataitok led szalagokkal? Ilyen RGB-t vettem próbaképpen, de nagyon nem jön be a fénye. Elég mesterséges akárhogy állítom a színt és nem is egyenletes a színe. Meg lehetséges, hogy kicsit vibrál? Mintha látnám néha a három színt, ha mozgatom a szemem.
Más típus barátságosabb fényt ad ennél? Vagy ha egyszínű lenne a megoldás?(csak az meg kevésbé mókás)
-
mzso
veterán
Nem spot félére gondoltam. Hanem olyanra ami az ágyra teríti a fényt.
Ilyen félkör alakú fali lámpát bírok elképzelni valami, vagy valami nyújtottat.
Valami lámpából kilógó (esetleg húzós) kapcsolóval. Ez utóbbi jó is lenne mert most így van kialakítva egy dupla ágyhoz. Máskülönben házilag kell valamilyen kapcsolót csinálni. -
mzso
veterán
Én már rég lemondtam az emberiségről. (Kár hogy nincs "kiábrándult" emotikon)
Szerintem a mai világban a lesötétedés korát éljük. Jönnek vissza babonák, táltosok, médiumok, boszorkányok, istenek (ufók meg egyebek is ide tartoznak). Hozzá jöttek újonnan az elmebeteg összeesküvés elméletek.
-
TA68
őstag
Vannak viszont olyan oldalak is, ahol véresen komolyan beszélnek chemtrail-szóró gépekről. Az egyik ismerős egyszer felháborodva mesélte, hogy repülőgépekről mérgeznek minket, mert amit eddig kondenzcsíknak hittünk, az valójában méreg.
Nincs akkora hülyeség, aminek ne lenne közönsége....
-
TA68
őstag
És ha egy foglalat átalakítót tennél be?
Az egyik szomszédnak polcot tettünk az ágy fölé és annak az aljára ragasztottunk led szalagot.
-
mzso
veterán
Ágy fölé való ledes éjjelilámpával találkozott már valaki?
Kéne valami ilyesmi. Most valami ronda régi e14-es lámpa van. De ebbe kompaktot is nehézebb kapni. Ledesből megfelelő fényerejű meg nincs is. (Az ebay-es kukorica förmedvények nem számítanak)
-
mzso
veterán
válasz
Silentfrog #8575 üzenetére
"Szerintem meg a szalonna több mogyorót tartalmaz mint az írása tényeket!
"
Ez egy ilyen kigúnyoló oldaltól elvárható.
-
Silentfrog
veterán
A cikk írója "Felsotudat" és az írása Nyomokban tényeket tartalmaz.... Ezt ő vallja.
Szerintem meg a szalonna több mogyorót tartalmaz mint az írása tényeket!
De várjunk csak én Hódmezővásárhelyen lakom , itt hidegfehér ledes közvilágítás van. Én most is nagyon hideg van, sőt ez van már hónapok óta. Csak neki lesz igaza?
-
TA68
őstag
válasz
macilaci78 #8573 üzenetére
Nekem is ez volt az első reakcióm, amikor elolvastam.
"Ha ez igaz, akkor munkahelyen nyárra beruházunk hideg fehér ledekre, mert a klíma zabál rendesen."
Látod milyen hasznos dolgokat tudunk meg ebből az irományból? Akkor a meleg fehérrel ezek szerint fűteni is lehet. -
TA68
őstag
-
TA68
őstag
válasz
peter889 #8568 üzenetére
Szerintem 555 Ft nem akkora összeg, hogy ne érné meg 2db LED lámpát rendelni, de mindenki maga dönti el, hogy mi éri meg neki.
"Akkor nem teszem rá a búrát. Jó lesz úgy?"
Az a kialakításától függ. Ha hozzá lehet érni bárhol is a 230V-hoz, (még akkor is, ha a plafonon van) akkor nem tanácsos búra nélkül üzemeltetni! -
peter889
őstag
válasz
macilaci78 #8565 üzenetére
Köszönöm az infókat Mindegyikőtöknek.
Nyíregyházán lakom, és egyelőre csak 1-2 LED izzót vennék. A V-Tac-ról való rendelés alapban 555 Ft-ba kerülne. Sztem úgy nem érné meg.
Tudnátok nyíregyházi boltot ajánlani? Esetleg hipermarketeket.(#8565) macilaci78
"Ha fürdőszoba, akkor zárt armatúra esetén egyhuzamban ne menjen sokat, mert a melegedés nem barátja."
Akkor nem teszem rá a búrát. Jó lesz úgy? -
koqxdio
csendes tag
Sziasztok!
Adott a fotón látható, két döglött világításvezérlőm(csak távos, ki-be kapcsolós, 230V be-ki)
Hol találok ilyet vagy mást amivel behelyettesíthetem?Köszönöm!
[ Módosította: radi8tor ]
-
lord_m
senior tag
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Az otthoni hagyományos izzóimat, kompakt fénycsöveimet szeretném lecserélni LED-re. Szeretnék venni normál foglalatba csavarható LED lámpát. Melegfehéret, úgy kb. 2700 Kelvin-eset. Fényereje legyen legalább 60 wattos normál izzónak megfelelő.
Konkrétan milyen márkájút, típusút ajánlanátok és honnan érdemes beszerezni?
Érdemes az eBay-ről rendelni?
Tungsram kompakt fénycsövek nálam beváltak. Honnan érdemes megbízható (nem selejtes) Tungsram LED lámpákat venni?Más. Itt a topiknyitó hsz-t szerintem jó volna frissíteni, mivel 2010-es.
Köszönöm előre is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #8517 üzenetére
Na, a V-Tac 5050/60 RGB ledszalagok is darabokból vannak összeforrasztva.
-
mzso
veterán
válasz
ngabor2 #2922 üzenetére
Ha 8 métert raktál ilyen kis helységbe nem is csoda. Még jó hogy 120db/m-es 3528-as szalagot raktál. Akkor lett volna csak igazán fényes.
Az ilyen ebay-ese ledeknél, szerintem úgy érdemes nézni, hogy kb ugyanannyi legyen a teljesítmény mint kompakt fénycsövekkel. (Az ilyen igényesebb boltiak lehetnek jobbak is, de olyan szalagból nem létezik.)
-
TA68
őstag
válasz
macilaci78 #8555 üzenetére
+1
Ezt benéztem, tényleg hálószobáról volt szó. -
TA68
őstag
válasz
Hequila #8553 üzenetére
"Sehol nem találok a neten hasonlóról leírást."
ilyet nem is nagyon fogsz találni. Ezt a megoldást szobában nem szokták használni, mert finoman szólva igen érdekesen néz ki. Szerintem egy gipszkartonból kialakított világító szigettel a plafon közepén, sokkal jobban járnál. (esetleg pár darab GU10-es LED spottal megtámogatva) -
Hequila
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Egy ~ 11m2-es hálószoba fővilágítását szeretném LED szalaggal megoldani.
Elképzelésem szerint alu profilba menne 2835/60-as vagy 3528/120-as szalag. Összesen kb. 4-6 méter, "behálózva" vele a plafont.
Valaki csinált már ilyet? Mennyire adna ez "jó fényt"? Sehol nem találok a neten hasonlóról leírást. -
kissgéza76
újonc
Ismerem a vtachungary-t is nem rosszak, csak drágán szállítanak. Egyébként minden márkát csak egy-egy kft ad el Magyarországon
Úgy látom, hogy a vtac.hu is meg a vtachungary is importőr és disztribútor. Egyébként meg a cocacólát is egy kft adja, meg pl. az aldi meg egy bt. Na bumm! Nekem tökmind1 csak jót adjanak
. A sarki közértbe is láttam a minap vtac-ot, csak 2x-áron
. a dobozon meg a vtac.hu volt rajta, mint forgalmazó
-
GPU-Z
újonc
Sziasztok!
Mi a véleményetek az OMEGA fantázianevű ledes világításról. Használ valaki ilyet? Itt a HA-n árulgat egy fickó kimondottan nagy fényerejűt. 15 wattosnak mondja 1300 lumennel. Ránézésre elég jó hűtése van, és megbízhatónak mondja...
ÜDV -
mzso
veterán
E14es gyertya ledből nem lehet 6w-nál 500 lumennél erősebbet kapni? (Most normális bolti ledre gondolok, nem ebay-es tákolmányokra)
Már régóta nézek ilyet de nem találok. Az a helyzet, hogy <500 lumen kevés lenne. Most egy 15w/750lm-es kompakt fénycső van, ami valószínűleg nem húzza már túl sokáig.
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi két V-Tac led lámpa között valójában mi a különbség szerintetek méretén kívül? Mert a különböző Watt ellenére egyforma adatokkal bírnak...
1. VT-4285 Led gömb izzó E27 5W 470lm 6000K hideg fehér V-TAC : [link]
2. VT-4378 Led fényforrás E27 A60 7W 470lm 6000K hideg fehér V-TAC : [link]
A számkódokat érdemes nézni, netán a 2. újabb gyártmány lehet?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Nemrég a garázsba csináltam világítást, armatúrával oldottam meg, illetve mozgásérzékelősre csináltam. A bekötését így csináltam. KATT
Bal oldalt jött a hálózat felől a kábel, jobb oldalra meg ment tovább az armatúra fele.
Na most van itthon egy 50W-os led reflektor, mozgásérzékelő nélkül. Ha akarok hozzá mozgásérzékelőt, akkor ugyanígy meg tudom oldani annak is a bekötését ugye?
-
Silentfrog
veterán
Pontosabban a fehér szín a jó a 6500K színhőmérséklet. A kék és a piros a a növények miatt kell és a halak színe is szebb ha van kék led. A zöld teljesen felesleges,édesvízi akvárium felett.
A "rossz" és az erős fény kedvez az algáknak,de ez a szűréstől is függ. De ez már Akvarisztika topikba tartozik!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Silentfrog #8538 üzenetére
Fehér LED állítólag kedvez az algásodásnak. Keverni szokták legalább kék, de lehetőleg egyéb színekkel is.
http://www.ledaquagrow.com/LEDAquariumLight.html
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog #8538 üzenetére
Talán csak nagyot akartak írni. Kérdezz rá náluk milyen szuper cuccot árulnak.
-
Silentfrog
veterán
Felvetődött az akvárium világításnál egy cég ami ledes fényforrásokból alkot lámpákat.
Egyértelműen ledszalagot használnak.
Viszont az adatokban valami sántít.
Szerintetek létezik olyan ledszalag ami 3240 lumen fényerőt 21 wattból előállít? 154 lumen/watt.
A 2835 szinte csak a felét tudja azonos fogyasztás mellett. 87 lumen /watt.
-
TA68
őstag
válasz
Black&White #8536 üzenetére
Csak W-ban és színhőmérsékletben különbözik a kettő.
-
TA68
őstag
válasz
Black&White #8534 üzenetére
Ajánlottam, az első link a hozzászólásomban
-
TA68
őstag
válasz
Black&White #8532 üzenetére
"Azt hittem ezek a COB cuccok annyival jobbak, hogy azonos ár mellett érdemesebb azt választani."
Már nem, sőt ezek újabb típusok:[link] -
TA68
őstag
válasz
Black&White #8530 üzenetére
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #8527 üzenetére
Amúgy ha a vezérlőt nem kötöm rá, csak áram alá helyezem a digitális szalagot, akkor annak kéne világítani így is?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Zsmester89 #8527 üzenetére
Nézd meg a tápon a feszültségeket multiméterrel, hogy minden stimmel-e.
-
Zsmester89
őstag
Megjött minden rendelésem, a led szalagot lepróbálnám, de nem működik...vagy velem van a hiba.
Van a tápegység, 20A/5v amibe bekötöm a fázis-nullát (sorrend mind1) és a föld. Megnézem ezek jók, vezeték is, tápegységen a visszajelző led szép zölden világít. Aztán fogtam a ws2812b 60led/m 5m-es szalagom V- ba a GNDt, V+ ba VCCt bekötöttem, a szalag mindkét végéről. Áram felkapcs, nem világít..rákötöttem a datot és a gndt a vezérlőre, akkor sem világít. Egyik oldalról táplálom, akkor sem. Megnéztem a ledeket és a szilikont (ip65) de nem látok hibát. Mi lehet a gond? Köszönöm -
TA68
őstag
válasz
Black&White #8525 üzenetére
Én nem ajánlanám a Foxanon LED lámpákat. A specifikációiban elég nagy lódítások vannak.
Specifications:
Base type: GU10
Voltage: AC 85-265V
Power: 5W 180LM/W
Lumen:900LMEgy példa: [link]
-
Black&White
addikt
Egy 20nm-es nappali álmennyezetébe szeretnék LED-es világítást, GU10-es foglalattal.
2 sorban lenne a hosszanti oldalakon, 3-3 foglalatban.A sorok külön-külön kapcsolhatók.
Ez a típus mennyire ajánlott: LINK ?
Köszi! -
válasz
macilaci78 #8523 üzenetére
Szerintem az általánosságban elterjedt fényerőszabályozós kapcsolók tirisztoros/triacos fázishasítás elvén működnek (a 230 V-os színuszjel egy részét kapcsolják csak rá a fogyasztóra), tehát nem az áramot, hanem a feszültséget szabályozzák.
-
macilaci78
nagyúr
Maga a leddióda dimmelhető, de az elektronika, ami mögötte van, kérdéses.
Egy ledszalagnál nincs nagy elektronika, van 3 diódára egy ellenállás, ez sorba kötve és annyi.
Egy ledizzónál (E 27 pl) már az egység részét képezi a trafó is, ami a hálózati áramról a lednek adja a delejt. Ha ez nem tudja a funkciót, akkor nem dimmelhető.
Egy dimmelős kapcsoló a rajta átmenő áramot változtatja. Nem mindegy, hogy a kapcsoló mögött a led van csak, vagy a trafó is. -
laolaj
aktív tag
Kedves Urak!
tanácsot szeretnék kérni.
A falra szeretnék feltenin 2db dimmerhető ilyet: [link]
azaz valami ilyetMire érdemes oda figyelni vásárláskor és hol érdemes venni? Banggood?
+ kellene mellé tekerős kapcsoló, dupla jó lenne mert a plafon még várja a megvalósításra váró világítást ( jelenleg üres)Egyébként minden LED dimmelhető vagy csak a kimondottan erre valók?
-
csucsotke
aktív tag
Nekem is Kínából van, az ebay-ről rendeltem. 5050-es, elégedett vagyok vele, már másfél éve megy, picit sárgult talán a szilikon, de nem csúnya, tartja magát. Leszereltem, mert a végén a kábelek ...szóval kicsit gányolva volt, tettem rá csatlakozókat, aztán visszaragasztottam pillanatragasztóval, akkor vettem észre a toldásmegoldást , de végülis nem zavar. Meg kicseréltem a 2mm-es alumíniumlemezt 25x3mm-re, hátha még pöpecebbül duruzsolna
A 25mm szélesség még csak elmegy , de a 3mm
már tényleg túlzás, így utólag szerintem is teljesen elég a 2-es lemezvastagság.
-
PHM
addikt
válasz
csucsotke #8514 üzenetére
Nem kellene toldottnak lennie.
Nekem is volt ilyen toldozgatott a kínai piacról.
Gondolom a gyártáskor keletkező maradékokat hasznosítják így.
Végül is nem éreztem magam becsapva, hiszen a szalag ára kárpótolt a
minőségéért, ráadásul úgy adódott, hogy pont 8 db 50 cm-es szakaszra
kellett vágni. -
csucsotke
aktív tag
Üdv! A ledszalagoknál az normális, hogy kb. 50 centiméterenként össze vannak forrasztva? Tehát úgy kell elképzelni, hogy amikor az ollóval jelzett szétvágható rész következne, két pöttyel össze van forrasztva a folytatásával. Ezeket így gyártják, vagy csak belefutottam egy toldott változatba?
-
updog
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata hasonló megoldásokkal? SV díszlécben spot+ledszalag: ragasztás tartóssága, deformálódás, takarítás, tűzveszélyesség, ilyenek.
Vagy maradjak a gipszkartonnál? (panelban nehézkesebb megoldani)
Köszi
-
dajkapeter
senior tag
Nem tudom mennyire off topic, de azért leírom.
Vettem ebay-ről kis usb-s ledlámpát. Én meg vagyok vele elégedve, a 6 kis lednek elég komoly fénye van. Viszont full fényerő mellett érezhetően meleg pár perc után. Viszont kicsit lejjebb véve a fényerőt már nincs vele gond. Én lakásba, háttérvilágításnak vettem. Arra tökéletes.
-
Siriusb
veterán
válasz
macilaci78 #8508 üzenetére
a pozdorja adatlapján nincs feltüntetve.
Melléképület megér ennyit?
Sikerült úgy összetákolni, hogy lehajtott fejjel kelljen tartózkodni bent, szóval valami okosabb megoldás kell, mint egy szimpla steklámpa. És a szalaggal mindkét végén lenne elegendő fény, s árnyékvetés is kevés lenne.
Na, erre még alszom egyet, kösz a választ. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Siriusb #8507 üzenetére
A tápnál 20%-ot hagyj rá!
1) profil, mert a "jő fényerő" jó hőleadást kíván meg, az meg a pozdorja adatlapján nincs feltüntetve.
2) 2,5 mm-es hangszóróvezeték is jó oda, még lehet, túlzás is. Vagy sima 3×1,5 mm-es kábelből használsz fel 2 eret.
3) 5050 jó, 5630 jobb. De a fényerőt nem csak a csip típusával, hanem a darabszámával is tudod váltogatni. Vannak már 204 ledes csodák is.Melléképület megér ennyit? Nem jó egy kábel végén lelógatott műanyag foglalatban egy 15 W-os E27 ledkörte? De egy felcsavarozható foglalat is párszázas ajánlat.
-
Siriusb
veterán
Tanácsokat kérnék. Melléképületben kellene világítást megvalósítani. Úgy gondolom, 2x1 m LED szalag megfelelne a célnak, amit pl. egy 25W-os táp bizonnyal kiszolgál.
1) Pozdorján megtapad a szalagon lévő ragasztó, vagy érdemesebb lenne valamilyen profilba rakni?
2) A táptól kb 3 ill 6 méterre lenne elhelyezve a LED szalag. Milyen átmérőjű, illetve sodrott vagy tömör rézvezetéket érdemes használni?
3) Milyen chip? SMD5050? "Jó" fényerő kellene.Kösz.
-
Kernel
nagyúr
Normális esetben az érinthető fémrészes lámpáknál nem tudják megkerülni a leválasztótrafó, ezáltal a PWM-driver beépítését, noha a pufferkapacitás alulméretezése attól még okozhat vibrálást, mert a 100 Hz pulzálást még az elektronika sem tudja kivédeni, ha nincs elég tároló kapacitás. De kétségtelenül nagyobb hullámzást tud áthidalni, kiszabályozni.
Akadnak persze kukoricalámpák is leválasztás nélkül, ahol érinthető fémrészek vannak, de az már nem normális eset. Nálunk olyat nem is engednek forgalmazni, hivatalosan legalábbis (trafós változatát lehet).
Egyébként is a pár LED-et tartalmazó lámpák kisebb feszültséget és nagyobb áramot igényelnek, amihez PWM-driver kell.
Sok db soros LED-hez nagyobb feszültség és kisebb áram kell, ezeknél van lehetőség az egyszerű kapacitív előtétes áramkörök használatára.
-
mzso
veterán
válasz
temp123456 #8499 üzenetére
Jó drágán mérték, és mérik is még azóta is...
Hogy döntöttél végül? Lecseréled LED-esekre?
-
TA68
őstag
válasz
Donki Hóte #8496 üzenetére
12W és csak 300 lm ?
Nem is csodálom, hogy sz@r. Én a helyedben kukáznám és vennék valami normális 110° -osat
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest