Hirdetés
- Mini-ITX
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
spiritex #22056 üzenetére
hihetetlen, hogy hol tart a technológia...
kínai usb kanóc, vaskos darab. elvágtam, esp táp lett belőle. keresni kellett benne a rezet... olyan "nanoszál" volt, h azt hittem ez wifi kábel...
a mostani vétel is jó volt, led extension cable, 5 db, ebből 2 alu vezetékkel... azt hittem előónozott réz, de a Jó Istennek sem futotta az ón...
szal. szerintem amit tapasztaltál az normális, ez van 2025-ben a pénzedért. +100 Ft anyag és örök élet lett volna a kábel, de az csak Neked jó... -
spiritex
veterán
válasz
ViZion #22051 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget! Sikerült megoldani!
Nem tudom, hogy egy ilyen gyári kábel hogy tud állásában elromlani úgy, hogy egyáltalán nincs mozgatva, de ez történt. A két cinezés is sértetlennek tűnt.
Amikor találtam itthon egy (szintén 12V , 5A-es) utazó tápegységet, ami a kocsi szivargyújtójáról működik, és a kimenetére ráforrasztottam egy kábelt, a másik végét pedig a LED szalag legvégén levő cinezéséhez érintettem, azonnal szépen világított, és kiderült, hogy a táp is jó, és a LED szalag is. -
spiritex
veterán
válasz
macilaci78 #22053 üzenetére
Kipróbáltam egy külső HDD ház tápjával, ami 12V, 2A (az eredeti V-Tac táp 12V, 5A-jával szemben), de azzal is ugyanolyan.
-
spiritex
veterán
válasz
macilaci78 #22053 üzenetére
Értem, köszi szépen, le fogom ezeket tesztelni!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
spiritex #22052 üzenetére
A tápnál megvan a 12V. A szalag másik végén is?
Úgy látom, sima DC csatis tégla táp, könnyen kipróbálható egy akármilyen 12V áramforrásról a szalag. Lehet ez autóakku is, vagy egy 12V körüli akkus szerszámgép akkuja.
Én egy tárolóban hónapokig használtam egy méteres 5050/60 ledszalagot 7 és 8 cellás Ni-Mh akkupakkról, ami 8,4-9,6 V névleges feszültséget jelent.Érdemes rámérni az alu profilra is, van-e benne áram. Jártam már úgy, hogy letestelt.
-
spiritex
veterán
válasz
Dr. Szilikát #22049 üzenetére
Az összes LED világít, csak halványan. Tehát akkor azt mondjátok, hogy valószínűleg a tápot kell cserélni?
-
Dr. Szilikát
őstag
-
spiritex
veterán
Sziasztok! A hozzáértőktől kérdezném, hogy miért lehet az, hogy ma reggel óta kb. 10% fénnyel világít a konyhai ledszalagom? Voltak előjelei az elmúlt időszakban, mint a nehéz felkapcsolódás pár hete (kb 4-5 másodperc alatt kapcsolt fel), vagy a villódzás (erősebb és gyengébb fény váltakozása) tegnap este, de ezek elmúltak, aztán ma reggel óta folyamatosan világít a ledszalag, de alig, tehát nem ér semmit a fénye.
Lemértem a V-Tec tápegységet, és kiadja a 12V-ot. El tud így romolni egy ledszalag, hogy alig világít? Vagy mégis a táp lehet a hibás, csak terhelés alatt már nem képes leadni a feszültséget?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új okosotthon eszközök bolti ár alatt - Blitzwolf SHP15, Miboxer, Aqara eszközök
- Autós tükörre rögzíthető kamera rendszer - komplett - csere is
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- HomeAssistant és SolarAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!