Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz Silentfrog #8299 üzenetére
Azert a tudasszomjam oltasa vegett elmondhatnad, hogy milyen az uj ledszalag tipusa.
Nem fer el az U-profil masik vegen es hosszu oldalan egy azzal egymagas, kb 2 cm szeles teglatest? Ez lehetne egy kabelcsatorna a tuloldali kabeleknek, ha megis celszeru lenne.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Silentfrog
veterán
válasz macilaci78 #8296 üzenetére
Köszi!
TA68 Az a gondom , hogy ez egy 2 méter hosszú 20 centi széles és egy centi magas nevezzük U profilnak. Nem tudom azt a rengeteg kábelkupacot úgy elrejteni, hogy ízléses legyen és ne lógjon ki mindenhol.
Ez egy akvárium lámpa több tápegységgel különböző időben felkapcsoló szalagok alkotják ami összesen 120 wattot fogyaszt. Így is egy kábeldzsungel! -
TA68
őstag
válasz Silentfrog #8295 üzenetére
Közben újra végigolvasva, már értem hogyan kötötted be.
Ha 20W körül van méterenként a led szalag, akkor mindenképpen mindkét végéről be kell táplálni, különben nagyon melegíteni foga a rajta átfolyó áram. Azon két méter vezetéken már ne múljon.
-
törölt tag
Sziasztok! 2 szobás, 45nm-es lakást szeretnénk ledesíteni. Nappali (3 lámpa a plafonom, különbözö helyen) elöszoba (1db a bejáratnál, közös helység a nappalival), fürdöszoba (1 tükör felett, 1 a plafonon) illetve egy a hálóban.
Most normál 100-as Phillips spirálizzó van mindenhol (E27) Ezeket akarjuk kicserélni ledesre. Kaptunk rokonoktól egy ilyen izzót:
[link]
A fürdöben van, jónak tünik, bár lehet hogy a nappaliba kevés lesz ez a fényerö.
Ezekkel nem járnánk jobban?
[link]A kérdés, hogy nem lenne túl hideg tónusú ez a fény a nappalihoz? Mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
-
TA68
őstag
válasz Silentfrog #8287 üzenetére
-
TA68
őstag
"Inkább ledes lámpákat nyomatnának. Gömbszelet alakú lámpákat, hosszú ledes csíkokat, stb. Azoknak tuti nem lenne hűtési gondjaik és szép szórt fényük lenne."
Azért azt lássuk be, hogy az emberek többsége, aki nem technikai beállítottságú, olyan LED izzót szeretne, mint a régi megszokott villanykörtéje volt. Csak kitekeri a régit, betekeri az újat és még kinézetre sem nagyon különbözik.
-
mzso
veterán
válasz Kolondrum #8285 üzenetére
Bár továbbra sem értem miért meglepő neked, hogy a LED-es fényforrások melegszenek abban igazad van, hogy az izzó majmolás hülyeség.
Eleve azért olyanok az izzók amilyenek mert úgy hatékonyabbak ha egy kis helyre van sűrítve az izzószál.Inkább ledes lámpákat nyomatnának. Gömbszelet alakú lámpákat, hosszú ledes csíkokat, stb. Azoknak tuti nem lenne hűtési gondjaik és szép szórt fényük lenne.
-
Silentfrog
veterán
Bővítettem az akváriumon a ledszalagos világítást így 4X 2 méter nagy fogyasztású ledszalag lett felrakva.
Nem akartam a két végéről tápolni hanem a 4 egymás melletti szalagok kaptak forrasztással bekötést. Az összes vezetéket polaritás szerint egybesodortam összeforrasztottam és így lett az adapterbe bekötve.
Erősítsetek meg kérlek , hogy ez így jó lesz e.
-
Kernel
nagyúr
válasz Kolondrum #8285 üzenetére
A hálózatból felvett teljesítmény kis része alakul fénnyé, nagyobb része távozik hő formájában. Annak is nagyobb része a LED-eken, kis része az előtéten.
De mint magad is írtad, főleg az oldala melegszik (ahová a LED hője van kivezetve), míg az előtét inkább a "tövében" szokott lenni, mit az előbb linkelt videón is látszik.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
válasz Kolondrum #8281 üzenetére
2-3 hét és meg tudom mondani valójában hány wattosak. Még nem ert ide a kütyű hozzá.
Javítom magam! Nagyon sok függ attól hogy milyen pozícióban van az izzó, mert drasztikusan változik a hőmérséklete. 80 fokot is tud. Ezek a hőtöl döglenek meg. Beteszik őket egy kis kamrába, mert hát ugye az izzók alakját kell utánozni. Nyakam rá ha ki lenne térítve az elektronika és lenne hűtése akkor sokkal többet elmennének.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Kernel
nagyúr
De az oldala épp azért melegszik, mert oda vezetik ki a LED hőjét (valahová mennie kell):
http://prohardver.hu/tema/led_vilagitas_a_lakasban/hsz_8177-8177.html
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Minden adat a videón látható. [link] - Ez a 200 fokos szög olyan amilyen, a sima izzóval nem lehet versenyezni ezen a téren. A 60-as izzó és az ennek megfelelő LED ahogy én láttam még szín hőmérsékletre is azt adja amit a hagyományos, csak mögé ne nézz a 200 fok miatt.
A 14W-os max 64 fokra melegszik, a 12W-os 67-re és a 10W-os 65-re.
Ezekre számoljátok rá, hogy nyár van, mennyezet és valami lámpa testben vannak.Az E14-es-es annak ellenére, hogy 30W-nak megfelelő a fénye ugyan azt a színt és fényerősséget hozza mint a 40W-os hagyományos. 65-66 fokra melegszik fel cirka 10 perc alatt. Egyik LED-nél sem a foglalaton vagy a világító teret érinti a hő. Mindig a fehér rész, annak is vannak pár fokkal melegebb részei (trafó) mint a többi. Ezek a hőfokok a maxok amiket mértem.
-
Megjöttek, zajlik a tesztelés. Elöljáróban: Ezek bizony fűtenek nem is kicsit, és egyes izzok zörögnek, valami mozog bennük.
-
TA68
őstag
válasz macilaci78 #8275 üzenetére
Az Optonica ledekről nincs túl jó véleményem. Két ismerősömnél is ment már tönkre több E14 és E27 is pár hónap után.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz macilaci78 #8274 üzenetére
köszi
-
macilaci78
nagyúr
Optonica ledekről mi a vélemény, tapasztalat?
Otthon van 6 db 4,5 W-os E14 a csillárban, illetve 2 db 6-7 W-os a E27 és 2 db 12 W-os E27 a fürdőben, mindezt október eleje óta, 2 év garival.Na, azóta -2 db E14 és -1 db E27 12 W. Cserélik garanciában, ez nem gond, csak hát nyűg.
Bezzeg az Eglo gömbledek egy éve töretlen lelkesedéssel szolgálnak.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
TA68
őstag
válasz Kolondrum #8272 üzenetére
Úgy értelmeztem, hogy a Big Corn Shaped Plastic-ból is rendeltél.
Ettől függetlenül te is leírhatnád a tapasztalataidat,(és bár ki, akinek kedve van) hátha segít másoknak a döntésben.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz alex71995 #8270 üzenetére
Nézd meg, hogy a hibás szakaszon is megegyezik e az előtte levő szakaszon a LED-ek sorrendje.
RGB , nem esetleg RBG...
Illetve ahogy fentebb a kolléga említette, tápláld be a másik oldalról is akkor mit csinál.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz macilaci78 #8267 üzenetére
értem így már, azért mert sehogy nem jött ki hogy miért pont 200.
ÉS szerinted meg tudok birkózni a géptáppal, vagy kezdőként azt inkább hagyjam?
Igen ez mondjuk várható lenne, meg tök logikus is. Tehát akkor azt mindenképpen két oldalról csinálnám.
Köszi szépen, nagyon sokat segítettél!
-
macilaci78
nagyúr
válasz ZTE_luky #8263 üzenetére
Eleg a 180 W, csak az a linkelt helyen dragabb es nincs raktaron.
Nem a legolcsobb helyet kerestem, hanem egy megbizhatot.A PC tapot az alaplap kapcsolja. Van ra megoldas. PC tap is jo termeszetesen, de figyelj oda, hogy a 12 V-os agakat aranyosan terheld.
Ja igen! Az 5 meteren ilyen fogyasztasu szalagon mar jelentos feszultsegeses van, amitol lehet, a vege mar nem is egne. Ezzel egyutt az elejen atfolyo aramtol az eleje jobban is melegedne.
[ Szerkesztve ]
-
Úton a LED csomag. Tesztelni csak később tudom csak, ha érdekel valakit mondok rúluk pár szót. Van itt big LED izzó is meg olcsó. Az egyik valami méreg drága volt. Mind 2700-3000K-s.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz alex71995 #8261 üzenetére
Én is ugyaniylen problémába ütköztem. viszont nálam 1/3-a csak az RGB színeket tudja a többi meg minden színt. De valami nem volt okés a szalaggal, mert több helyen szét votl vágba, és emberi forrasztás volt rajta a gyári nyomtatott helyett. AZ eladó pedig lelécelt, de az oldal (gearbest) visszaszedte az ár felét. Arra gondoltam hogy más fajta, típusú led és az nem tudja jól keverni a színeket, vagy fogalmam sincs megmondom őszintén.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz macilaci78 #8259 üzenetére
köszi a hasznos választ. igen akkor mindneképp rendes, minőségi boltban kéne megvenni. és akkor 200W-is legyen meg minimum. És amúgy mi a különbség aközött hogy egy oldalról táplálom vagy kettő?
A számítógéptápra nem írtál semmit, az hülyeség? mert elvégre az elég megbízható, és vagy 500W-os tehát lehet jobb is lenne mint ha vennék egy másikat.
-
zsiz
őstag
Ma már nem lesz ebből kézbesítés, délután 4kor jött a levél a nyomkövetési számmal, ami ma fél 5 körüli feladást mutat. Szóval ezt a részét nem tartották be, remélem az esetleges garanciáztatással nem lesz gond náluk, úgy mint az edigitalnál.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
alex71995
csendes tag
válasz macilaci78 #8260 üzenetére
Lehet, de most vettem és ha szétvagdalom hogy mi jó benne és mi nem akkor onnantól kezdve már visszavinni nem tudom :/
-
macilaci78
nagyúr
válasz ZTE_luky #8258 üzenetére
Az akkor 6 A-es vezérlő lesz (színenként 2 A), a szükséges és elegendő minimum az 5 m szalaghoz.
Megteheted, hogy két vezérlőt kötsz a 2 szalagra, de hogy egyszerre és ugyanazt kapcsolják-e, az problémás lehet idővel. Ha ezzel bajod van, akkor vagy pluszba rendelsz egy komolyabb vezérlőt, vagy egy komolyabb jelerősítőt, vagy néhány komolytalan jelerősítőt.
Valóban, inged-gatyád rámegy egy 10k-s tápra. Én 3 db 10 A-es trafót rendeltem ebayről egy bő éve, mára egy maradt használatban. Egy már a beüzemeléskor bebizonyította, hogy füsttel működik, egy nagyon zúg, ha nincs rajta legalább 100 W-nyi terhelés. Munkahelyemen 6 db 20 A-es van az álmennyezetben kb 60 m ledszalagra, 2 kiégett, gariban cserélik, rendeltem egy újabbat, mert bővítem a rendszert.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz macilaci78 #8252 üzenetére
az a baj hogy a vezérkőt hozzá kaptam a szalaghoz és semmiféle adatom nincs róla ha a kínait venném azt mindenképp csak akkor tenném áram alá ha mellette vagyok.
ÉS esetleg számtógépnek a tápegységéből lehet varázsolni ledszalaghoz vaó tápot, mert van egy tök fölöslegesem, amit nem tusok felhasználni, és azért ha garival mo-n veszem a tápot az kerülne 10k-ba minimum
-
TA68
őstag
válasz Silentfrog #8253 üzenetére
Én 12 után pár perccel adtam le a rendelést. Arról kaptam mailt, a szállításról még nem, de elvileg holnap meg kell kapnom a csomagot.
[ Szerkesztve ]
-
zsiz
őstag
Nekem is csak annyi jött, még 11 körül kaptam a levelet, úgyhogy elvileg még ma meg kéne kapnom amit rendeltem.
-
lord_m
senior tag
Bocs, hogy Én válaszolok, de úgy olvastam a V-tac honlapján, hogy aznap 12h-ig leadott rendelést másnap szállít(hat)ják, ellenkező esetben a következő napon. A valóság persze ettől eltérhet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz ZTE_luky #8251 üzenetére
Nem mondtam, hogy tápból több kell. Egy db 180 W-os elég, a sorkapocsba bele lehet tolni több vezetéket is.
Vezérlőből is olyan kell, ami elbírja a 12,5 A-t. Ekkor a sorrend: táp->vezérlő->szalagok.
Vagy gyengébb vezérlő és jelerősítő(k):
táp->vezérlő ↓
->jelerősítő(k) -> szalagok
Vagyis ugyanarra az egy tápra dugod a vezérlőt és a jelerősítőt. Az erősítőn már át tud menni a 12-15 A, de a vezérlő mondja meg neki, hogy a jelerősítő melyik színnek mennyit adjon.
Ilyen módon akár megawattnyi ledfogyasztót is lehet egyetlen egy 6 A-es vezérlővel irányítani.Tápot én magyar számlás-garis forrásból vennék. Egy kínai termék esetleg zárlatos lesz. Egy zárlatos ledszalagtól jó eséllyel nem ég ki a ház, de egy zárlatos táptól, ha abban nincs védelem, akkor nagyobb eséllyel. Egy kínai tápban meg vagy van védelem, vagy nincs.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz macilaci78 #8250 üzenetére
tehát azt javaslod vegyek két gyengébb tápot és úgy tápláljam be? és akk összesen legyen 180W-os? tehát 90-90W-os? esetleg tudsz javasolni márkát vagy hogy hol vegyem? ÉS tudtommal ha az elején van a vezérlő, csak oda tudok csatlakoztatni tápot. vagy nem? vagy ha végébe is csatlakoztatok vezérlőt, de nem használom az irányítóját. akk az egész egybe fog változni?
-
macilaci78
nagyúr
válasz ZTE_luky #8249 üzenetére
A tápot illik 20%-kal túlméretezni.
A ledszalagot pedig 5 méteren mindkét végén betáplálni.
Ledvezérlő sem mindegy, milyen. Egy átlagos vezérlő 6 A-t tud, vagy több vezérlő, vagy egy komolyabb, vagy jelerősítő kell.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok. Nemrégiben vettem két ledsort (5050 rgb) 2x5m,
azaz 12V 150W (12,5A)ÉS ehhez szeretnék venni tápot, és érdekelne hogy az alábbi modell megfelelne-e hozzájuk.
2sor:
http://www.gearbest.com/led-strips/pp_226145.html
http://www.gearbest.com/led-strips/pp_202311.htmla táp:
http://www.gearbest.com/led-accessories/pp_218764.htmlElőre is köszi szépen a segítséget!
-
zsiz
őstag
válasz Kolondrum #8245 üzenetére
Én is, holnap hozzák az új mosógépet Úgyhogy itt most nem is nagyon költöttem.. Azért két akciós GU10-est behúztam, ha már GU10 -> E27 átalakítót nem sikerült soha vennem. (Mindig csak E27 -> GU10-es volt, ahol néztem.)
-
TA68
őstag
válasz Silentfrog #8243 üzenetére
Akkor már nem is köll.
-
zsiz
őstag
Ez megéri az árát?
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi!
Akkor megvárom a következő akciót edigibeEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
zsiz
őstag
V-TAC 600Ft felett ingyen szállítás. (Csak ma és holnap.)
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz nelsonmanian #8229 üzenetére
Elfáradt LED szokott ilyet csinálni, vagy akár új is, ha gyári hibás.
Most már késő, valószínűleg a túlmelegedés nem tett jót neki, persze ezt soha nem lehet tudni, hogy amúgy is lehalt volna.
-
nelsonmanian
senior tag
Sziasztok,
Van egy ilyen csodálatos izzóm, kb egy éve vettem talán valamilyen lidlis akcióban:
Egy idő után(kb1-1,5 óra lehet) elkezd villogni. Gondoltam biztos a búrás csillárban bemelegszik, ezért lecseréltem egy búra nélkülire, de még mindig ugyan úgy produkálja a villogást.
Mit lehet ezzel kezdeni? Mire érdemes cserélni ami ugyan ezt tudja?
És végül mi csöröghet benne?
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz alex71995 #8227 üzenetére
Ja...
Van 4 pontod rajta. + R G B
Ugye van a vezérlőd, azon van a 4pin-es csatlakozó kivezetés. Ezt gondolom direkt rátudod kötni a szalag egyik végére.
Na, most, ha ezt a két végéről akarod betáplálni, akkor viszont a vezérlőről ami jön le 4 eres kábel, onnan kell a végét és elejét is megtápláld.
Általában a vezeték jelölve is szokott lenni szín szerint.
Fehér a pozitív
Piros az R
Zöld a G
Kék a B.
Az a lényeg ezen ne változtass, ahogy az elején van bekötve úgy legyen a hátulján is, különben összevissza fog világítani, vagy nem is fog világítani.
Hány méter egyébként?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz alex71995 #8225 üzenetére
Ha nem szilikonos akkor egyszerűen simán ráforrasztod a végén lévő 2 pólusra. Ha szilkonos akkor előtte meg kell tisztítani tőle.
A szalag 3 LED-enként vágható és található rajta negatív - pozitív csatlakozási pont, amit forrasztással, vagy forrasztásmentes csatlakozóval oldható meg. Előbbi biztosabb, utóbbi kevésbé.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
alex71995
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudok egy led szalagot 2 végről betáplálni. Adott egy szalag ami be van táplálva egy végről, másik vége teljesen "csupasz". Tehát semmi kábel, csatlakozó vagy bármi. Hogyan tovább? -
Kernel
nagyúr
válasz jozsi252 #8220 üzenetére
Ha csak egy ponton ér le, az még nem okoz zárlatot, amennyiben az alusín nem vezet sehová. Ha a +/- záródna egymáshoz, az már persze gond.
De nem tűnik vészesnek, vagy a biztonság kedvéért alá lehet tenni egy kis celluxot vagy szigszalagot a tövénél, meg odafigyelni ilyen kis szálakra:
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Led cserét nem tudnám megoldani egyedül, meg igazából nem akarok filléreskedni ilyenen, veszek majd egy másik led szalagot. Arra a pár napra jó ez a megoldás hogy áthidalom a szakaszt.
Na most megcsináltam a forrasztást, de ugye nagyon kicsi a forrasztandó felület, így olyan pontosan nem tudtam megcsinálni ahogy szerettem volna.
Ilyen lett végülis: KATT - - KATTNem tudom pontosan hogy bármelyik 4 forrasztásnál "leér-e" a nyákról az ón az alu sínre. Ha igen, akkor ez ugye okozhat zárlatot, főleg ha a - illetve a + is leér 1-1 helyen?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Zsmester89 #8218 üzenetére
Amit linkeltél az jó lehet.
Én nem vásárolok Kínából közvetlenül.
⭐ Stella
-
Zsmester89
őstag
-
mzso
veterán
válasz SirRasor #8209 üzenetére
Én manapság, ilyen árkategóriában nem vennék ebay-eset semmiképp.
Többen használnak 15W-os V-TAC-ot:
http://v-tachungary.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1869&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=2A 900 lumen elvileg nem is hozza a 100W-os izzó erejét, hanem kéne vagy 1300 lumen.
Egyébként 1000 lumenes van most akcióban a edigitalban 1000Ft-ért és ingyen szállítással:
http://www.edigital.hu/led-izzok/global-a60e2711w-led-lampa-%28e27-920-lm-3.000k-11w-meleg-feher%29-p489909.html[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz jozsi252 #8213 üzenetére
3 LED közül egy hibás csak elvileg, mivel ezek sorosan kapcsolódnak, 1 db hibája a másik kettő áramát is megszaggatja, befolyásolja. Valószínűség miatt kicsi az esély, hogy épp egy helyen, három egyszerre romoljon el.
LED cseréjével javítható, ha nem vízmentes szalagról van szó. Bemérésnek is megvan a módja, ha a hibás LED-et rövidre zárom, a másik kettő rendesen világít.
De ehhez (a teszt idejére) a 12V tápfeszültség csökkentése is szükséges / nagyon ajánlott, mert két LED kevesebb feszültséget, illetve áramot igényel. Ha egyet kiiktatok, a másik kettő túlterhelődhet, továbbá tud olyan trükköt is a döglődő LED, hogy nagyobb áramon mondjuk nem villog. (Ez nem olyan, mint egy lámpában 40 db soros LED-ből egyet átzárni és fel sem tűnik a különbség.)
Vagy úgy is megoldható, hogy rendelni egy rövidebb szalagot javítóanyagnak (később is szükség lehet még rá), abból kipótolni a hibás szakaszt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz PeterPH #8214 üzenetére
Igen ezen is gondolkoztam hogy forrasztással áthidalom. Az a baj hogy az alu sínre külön ráragasztottam pillanatragasztóval a led szalagot hogy ne jöjjön le. Na már most akkor az alu sín is kuka, mert szerintem nincs az a szer amivel le tudom szedni a pillanatragacsot róla. Mert ugye az új meg nem fog ráragadni a régi ragacsos felületre.
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
Az hogy 1 méter 5630-as led szalagon belül 3 led villog, azt jelenti hogy az a rész "kuka"? Ez a szalag (is) 3 ledenként vágható, és ugye pont egy ilyen rész villog. Gondolom az egész szalag csere, nem lehet vele semmit sem kezdeni?
Illetve fura módon nem mindig villog, csak néha random módon rákezd.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Zsmester89 #8211 üzenetére
18W-ot fogyaszt méterenként.
I = P/U
Tehát 72W/5V = 14.4A-t vesz fel.Minimum 15 A-es táp kellene neki, de célszerű 20% fölé lőni ezeket: 17A
Az 5V 10A-es táp kevés lesz 4 méterhez.
⭐ Stella
-
Zsmester89
őstag
Ehhez (60led/m) rendeltem 10A 5W tápot, kb 4m fogok használni. Elég lesz?
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Kernel
nagyúr
válasz SirRasor #8209 üzenetére
A második linken lévő komolyabb igényeknek nem felel meg, túlmelegedésre és emiatt tönkremenésre hajlamos, egyszerű kapacitív előtét szokott benne lenni, alulméretezett pufferrel, ami enyhébb vibrálással járhat. Nem olyan vibrálásra gondolok, ami feltűnő, de attól még a szemet bánthatja.
Az első linken mutatják, hogy abban már aktív elektronikus driver van, pufferkondenzátorokat sem sajnálták belőle, úgyhogy komolyabbnak néz ki, de azt nem tudom, meddig bírja.
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Kéne nekem egy 100w-os hagyományos izzót kiváltó E27-es LED csoda.
Ez túl szép, hogy igaz legyen?
Vagy esetleg valaki rendelt már ilyet?Vagy tudtok valami jót ajánlani, aminek biztosan nem vibrál a fénye?
Make Love not war!
-
279ft postával 74%-al leértékelve. Vettem meleget meg hideget. Egy kb 2nm-es lyukba kell.
Connector E27
Type Bulbs
Light Color Warm White / White
Color Temperature (K) 3000-3500 / 6000-6500
Wattage (W) 3
Voltage (V) AC 220V
Light Source SMD 5730
LED Quantity 6
Luminous Flux (lm) 220
Beam Angle 180°
Dimension (mm) 80 x 48 (H x Dia.)
Package Included 1 x LED Light Bulb2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
veterán
válasz Zsmester89 #8206 üzenetére
22AWG-s 2 eres kábelre jó a 0.5mm2-es érvéghüvely? Vagy led szalagnál a csatlakozásokat nem szoktátok érvégezni?
iPhone 16 Pro Max
-
Zsmester89
őstag
válasz macilaci78 #8205 üzenetére
5V -ról.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Zsmester89 #8204 üzenetére
Alapvetően kérdés, hogy a ledszalag is 5 V-ról megy-e, vagy 12 V-ról.
-
Zsmester89
őstag
válasz macilaci78 #8203 üzenetére
Én ugyan erre gondoltam, egy alu profil a vesa-ra felfogatva (tv és a fali konzol fogai közé).
--
4m ws2812b szalagot elég a két végén táplálni? Egy ilyen elég hozzá?A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
macilaci78
nagyúr
válasz alex71995 #8201 üzenetére
Így van. Első sorban a szakaszos világítás lehet zavaró. A sűrűbben rakott leddel egyenletesebb fényt lehet elérni, viszont ott az összfogyasztást kell kordában tartani, vagy megoldani a ledsor hűtését. Nagy TV esetén több betáplálási pont is kellhet.
Én önmagában nem vagyok híve az ilyen TV hátuljára ragasztok című gányolásnak. Akkor már inkább egy méretre vágott plexi, vagy rétegelt lemez a TV hátulján lévő VESA-ra rácsavarozva és arra már lehet rakni akármit.
-
DonMenyet
tag
válasz alex71995 #8201 üzenetére
Kérdés mire szeretnéd használni. Ha csak dekorációs célra kell, szerintem a gyengébb 3528-as kétrétegű szalag (de 60 leddel) jobb választás lehet.
Az 5050/30-asnál nem a fényerő a probléma szerintem, hanem az, hogy nem lesz homogén fénye mert távolabb vannak a ledek.[ Szerkesztve ]
-
alex71995
csendes tag
válasz macilaci78 #8200 üzenetére
Köszönöm a választ!
Tehát akkor szerinted az 5050/30-as kevés erre? Nincs akkora fénye hogy látványosan, erősen megvilágítsa a falat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik