Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
temp123456
tag
elnezest, nem neztem forumot, azt hittem nem kuldtem el a postot aztan most nezem megis
kb ilyen [link]
PremiumLED webaruhazbol vettem mar vagy 3 eve kb. de ugy latom ez a webaruhaz mar nem letezik.
valami 13k penz lehetett darabra es akkor mintha akciosan 10k ala lett volna szoritva. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Egy kb 4*2,5m-es szobába kellene nekem 2db GU10-es égőt vennem, ami elég fényt ad mindenhez. Jelenleg 2db 40W-os halogén izzó világít, egy picit sovány az a fény amit adnak, legalábbis nekem.
Van egy 6W-os, LED-es asztali lámpám is (LSC gyártmány, 2900K), azzal teljesen boldog vagyok, a fényét is nagyon szeretem (warm white).Tudnátok ajánlani villódzásmentes (meg úgy egyáltalán jó minőségű) égőt ebay-ről, aminek a fénye elég szórt az én célomhoz? Nem kell, hogy teljesen egyenletes legyen, van egy asztal, és egy ágy a szobában, ha lehetne mindkettő mellett olvasni az már elég lenne.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Donki Hóte #8496 üzenetére
Spot az spot. Látom 45 fokos, akkor magasabbra kellene tenni hogy ne legyen annyira fókuszált.
Az új házadban jó lesz majd.⭐ Stella
-
veterán
Nem mindegy, hogy milyen a lámpa. Nekem 3 db ilyen 12 W-os világít az előszobában, de sajna nagyon fókuszált a fényük, ahová világítanak, ott baromira világos van, de a szoba többi része félhomályban marad
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
TA68
őstag
válasz macilaci78 #8494 üzenetére
Akkor nincsen jelentősége a zárt búrának.
Ezt én inkább általánosságban írtam, mert sokan beleteszik az ufó lámpába ott is, ahol sokat világít. -
TA68
őstag
válasz macilaci78 #8491 üzenetére
Az nagyon jó fürdőszobába is, pedig sok ember még mindig a sárga fényhez ragaszkodik
Teljesen zárt búrába ezeket a LED lámpákat csak akkor szabad rakni, ha naponta nem megy 1-2 óránál többet, mert nagyon melegszik benne. (nincs légmozgás)
-
zsiz
őstag
válasz macilaci78 #8476 üzenetére
Más a köntöst veszi fel a fürdőben, ti meg a hegesztőpajzsot? Nekem a wc-ben (mármint a helyiségben, nem a csészében ) van 1db 10w-os, pontosan nem tudom, kb 1,5 x 2 méter lehet, meg ugye a fehér falak.. de olyan fény lett tőle, abban a kis helyiségben.
[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Kernel
nagyúr
válasz Zsmester89 #8485 üzenetére
230 V-ra kell kötni, benne van a meghajtóáramkör.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
veterán
válasz Zsmester89 #8485 üzenetére
Tápegység? 230 V-ról megy...
-
Zsmester89
őstag
Ehhez jár vajon tápegység is?
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
TA68
őstag
Abban teljesen igazad van, hogy a körte forma egyáltalán nem ideális. Egyetlen oka van, hogy ilyet gyártanak, az pedig régi izzókkal való kompatibilitás. Képzeld el mennyien vennének LED fényforrást, ha komplett lámpatestet kellene cserélni. A modern irodákban, házakban már nem is építenek be csak LED paneleket. Ott igazán volna létjogosultsága a Remote Phosphor-nak.
-
mzso
veterán
Aha. Mondjuk ezt nem látom akadálynak egyáltalán. Gyakorlatilag a legolcsóbb kínai kukorica ledek is így vannak összerakva.
Az alsó Philips is majdnem olyan. Ha a kiálló nyúlványok helyett is egy lapos felület lenne ledekkel akkor simán lehetnek az egészre egy foszfor búrát csavarni.
Egyébként elsődlegesen nem ilyenekre gondoltam. Az ilyen körte kialakítást szerintem ki kéne pusztítani. Az egyetlen ok amiért létezik az az, hogy az izzók kevésbé legyenek hatékonyok, kevesebb árammal megtartsák üzemi hőmérsékletüket a lehető legkisebb helyre lettek összetekerve.
Ezen kívül csak hátrányuk van. Központosított, szúró fény rossz fényszórással. A LED-eseknél (és némiképp kompakt fénycsöveknél) hatványozódik ez a hátrány. Mivel a központosított hő az elektronikának és a LED-eknek különösen kifejezetten káros.Szerintem praktikusan ilyen téglalap alakú csík világítás lenne a legjobb a termek megvilágítására 25%-ra a faltól. (Nyilván az abszolút legjobb az lenne ha az egész plafon világítana, de az manapság nem realisztikus költség szempontjából)
Vagy legalább ilyen nagy ufó lámpa (gömbsüveg) alakú fényforrások.
-
mzso
veterán
válasz macilaci78 #8478 üzenetére
Így is egy "hangyányit" túlzásnak érződik. Amúgy nem az ilyenekre szokott lenni a tükör felett lámpa?
-
TA68
őstag
Visszatérve a Remote Phosphor technológiára, tényleg nem lenne rossz, ha különböző színhőmérsékletű búrákat lehetne rakni a LED lámpákra. Ennek az az akadálya, hogy nem lehet a foszfort bármilyen távolságra tenni a ledektől. Ezért inkább egy foszfor kupakot alkalmaznak és a búra arra kerül.
Foszforos búrát is lehet alkalmazni, csak akkor a ledeket egy szerelvényre kell rakni, hogy közel legyenek a búrához, mint ahogyan azt a Philips LED lámpánál is látni.
-
TA68
őstag
Az 6000 lm Hány kelvinesek?
-
macilaci78
nagyúr
-
mzso
veterán
Napozni akartok?
-
macilaci78
nagyúr
Megjött a V-Tac rendelésem. Beraktam egy szűk 5 m2-es fürdőszobába 4 db 15 W E 27 ledet, elég a fény...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Zsmester89 #8474 üzenetére
Én pákát használok, a pisztolyt elő se vettem pár éve.
Folyatószert használj és a szalagon a réz felületet érdemes megkapargatni kicsit, mert lehet rajta bevonat.Conradban vettem akciósan egy ZD-99-et, megfelel. Ez alapján bármilyen páka jó. Villanyszerelő haver gázpákával csinálja esőben, szélben...
-
Zsmester89
őstag
Led szalag forrasztásához milyen forrasztót tudtok ajánlani? Pisztolyt vagy pákát? Esetleg konkrét bevált típust?
-
mzso
veterán
válasz Zsmester89 #8471 üzenetére
Mármint felettem. De nem is lényeges. Nem szoktam tovább olvasni amikor valamire válaszolni akarok, úgyhogy nem láttam. Vagy be sem volt frissítve az oldal.
Indukciós lámpával kapcsolatban arra voltam leginkább kíváncsi milyen a valóságban. Meg hogy mennyiért vette.
Amit linkelsz azt én is megtaláltam. Mondjuk többet vártam volna az indukcióstól 60 lm/w-nál....
-
Zsmester89
őstag
Pont alattad, 4 órával korábban linkelt a kolléga egy ugyan olyan erős led fényforrást
Indukciós lámpa - google második találat.[ Szerkesztve ]
-
TA68
őstag
"Nem hinném, hogy létezik ilyen erős LED-es E27-es."
Vanni van, mint ahogy fentebb linkeltem 40W 3400 lm, csak nem éppen hétköznapi burába való. -
mzso
veterán
válasz temp123456 #8464 üzenetére
Nocsak. Van akinek van is indukciós lámpája. Én még látni sem láttam.
Mikor, mennyiért vetted? Van róla képed? Vagy esetleg tudsz linket valamilyen webshophoz?Egyébként a kérdésre válaszolva: Nem hinném, hogy létezik ilyen erős LED-es E27-es. Max kettőből tudsz összerakni ekkor fényerőt. Két ilyen 17W-os 1800lm-es V-TAC-ból - amit korábban emlegettek ebben a témában - pont kijönne.
-
TA68
őstag
válasz temp123456 #8464 üzenetére
-
576ft volt a meleg meg a hideg. [link]
Menni mennek 1 órája kb. Fény meg vanni van, de nem sok.V-tac 10w-os 2700k-s amúgy valóban 10w, néha kicsit kevesebb, de mérési hiba is lehet.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Kernel
nagyúr
válasz Donki Hóte #8462 üzenetére
Akkor hazudtak, mert a dimmable lámpának kompatibilisnek kell lenni a régifajta, fázishasító elven működő szabályzókkal. Másképp fogalmazva izzó helyett bárhol 1:1-ben betehető.
Vannak ugyanakkor most már záróélű (lefutó élű) fázishasítók is, ami nem triac vagy tirisztorral működik, hanem FET-kapcsolóval, a LED-lámpákkal való kompatibilitás érdekében. (Erre azért van szükség, mert egy triac / tirisztor egyszer begyújt, utána már csak a szinuszjel következő nullátmenete oltja ki, míg a FET igény szerint vezérelhető.)
De ezek elvisznek sok olyan lámpát is, ami nem dimmable (nem teljesen egyértelmű, mert azért a driver felépítése így is befolyásol).
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
temp123456
tag
Sziasztok
Van nekem itthon etkezoben egy indukcios lampam, ami 50w 3300+lumen melegfeher E27 es ugy megszoktuk hogy jo fenyesen vilagit de kicserelnem egy ledre ha tudnam hogy ilyen erosebb tipusbol mit lenne erdemes venni.
Koszonok barmi infot -
Zsmester89
őstag
válasz Donki Hóte #8462 üzenetére
1.5-3W akkor lehet, hogy mire leviszed, már le is kapcsolod
-
veterán
Bocsánat ha (látszólag) hülyeséget kérdezek, de mit jelent az, ha egy LED lámpa mellé az van írva, hogy dimmable?
Én kis buta, azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy fényerőszabályozható. Nos, amit vettem, az nem az
Ha belearakom a csillárba, akkor hiába veszem le a szabályozóval a fényerőt a legkisebbre, a LED lámpa akkor is a legnagyobb fényerővel világít. Csak nulla/max módban működik, csökkentett fényerőt nem tud
-
macilaci78
nagyúr
-
pmol
csendes tag
válasz macilaci78 #8449 üzenetére
-
Kernel
nagyúr
válasz macilaci78 #8454 üzenetére
Relé is szokott benne lenni, ami kattan, annak is kell a táp a meghúzáshoz. Szenzor, illetve annak elektronikája is figyel folyamatosan.
Bár lehetne elvileg triac kapcsolós is, de amikor ilyen 1000 W-okat tüntetnek fel, meg motort is kapcsol, azt relével intézik. Hasonló van nekem is, lámpával együtt.
-
mzso
veterán
Hát igen. Kár.
Pedig én el tudnék képzelni ilyen fényforrásokat otthonra is. Nagy felületű ledes lámpákként, szalagokként és körtékként is.Lehetőleg mindegyikhez külön lehetne kapható a változtatható színhőmérsékletű búra.
Akár olyan próba készletet is ahol az ember próbálgathatja az összes variációt. -
válasz macilaci78 #8450 üzenetére
PIR szenzornak is kell táplálás, vagy másra gondoltál?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
macilaci78
nagyúr
Ezt a bekötést én nem értem. A kék vezetéket minek kellene direktbe a hálózatra kötni? Egy sima 2 pólusú kapcsoló kell, amit a fogyasztó elé sorba kötök, hogy a fázist kapcsolja.
-
macilaci78
nagyúr
Villanyszerelési szaküzletben lehet ilyeneket kapni. Több, mint valószínű, hogy a lakhelyeden is kapni legalább rendelésre.
Van, ami hagyományos fali kapcsoló helyére megy és van, ami egy kb 6×6× cm-es dobozka, amit valahol a villanyóra és az fogyasztó közt kell eldugni.
Ha mész a szaküzletbe, tudd megmondani, összesen hány Wattnyi fogyasztást kell elbírnia, nehogy túlméretezzék.Illetve én olyat használtam tíz éve, ami infrás volt, egy sima érintős fali kapcsolóként is működött, de a TV-távirányító bármely gombjára is reagált. Több nagy szerelvénygyártónak is van a kínálatában, így nem ütne el a többi szerelvényedtől sem a stílusa.
-
Kernel
nagyúr
Van ez a fajta kültéri mozgásérzékelő, ami 230 V kapcsolására alkalmas:
http://www.ebay.com/itm/181974751914
Ott van a bekötési rajza is, de ezzel nem azt mondom, hogy érdemes vele barkácsolni, ha már komplett is kapható. De van.
-
veterán
-
Vegha
senior tag
válasz Zsmester89 #8439 üzenetére
és mozgásérzékelőt nehéz ezekre aplikálni ? Vagy jobb ha olyat veszek ami gyárilag azzal van szerelve ?
-
pmol
csendes tag
Sziasztok,
Dimmelhető LED izzókkal és a fényerőszabályzóval kapcsolatban szeretnék szakértő segítséget kérni.
Hangulatvilágításnak 5 db 220V-os GU10-es LED izzókat szeretnék felszerelni egy távirányítható fényerő szabályozó egységgel.
Az üzletben elvileg tudnak adni dimmelhettő izzókat, illetve falra szerelhető fényerő szabályzót, de távirányítós szabályozót nem tudnak beszerezni.
Tudnátok ajánlani ilyet? Hol lehetne ezt beszerezni?
Köszönöm!
Üdv.
-
Vegha
senior tag
Egy kb. 6x6-os kültéri terület bevilágítására szerintetek mekkora refire lehet szükség ? A korábban linkelt reflektor összehasonlító tábla alapján ezt a kettő találtam jó ár/érték arányúnak:
Tracon R-SMD-20W
NFL 107A 20W
Hátrány hogy utóbbinak csak 90° a szöge, ráadásul mindkettőből hiányzik a mozgásérzékelő. Ez utóbbit nagy meló utólag pótolni ? -
mzso
veterán
Én azt nem értem miért nem ígényesebb és kevésbé melegedő (a foszfor nem melegíti a ledeket mivel nincs beleépítve.) "remote phosphor"-os világításokat csinálnak, ami nem roncsolja az ember szemét.
Egy párat már csináltak más felhasználásra:
Philips remote-phosphor LED lamp teardown
Introduction to Area 48 Phosphor LED soft light -
zsiz
őstag
Valahol már találkoztam is vele, de már nem tudom merre volt. Viszont baromi jó fény volt az úton.
Itthon már nekem is kb 90%-ban 4000-4500K LED van (VTAC és Canyon, meg egy darab Global). De az a pár darab maradék nagyon zavar mostmár, hogy mennyire sárga. Mondjuk többnyire energiatakarékosak voltak a LED előtt is, így a fogyasztás csökkenés nem annyira szembetűnő.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
TA68
őstag
válasz Donki Hóte #8431 üzenetére
Így igaz.
A Slim SMD LED reflektorban sokkal nagyobb felületen érintkeznek a LED-ek a hűtéssel. Újabban közvilágítási célokra is használják -
TibChee
tag
Üdv!
Milyen G9-es foglalatú LEDes izzót ajánlanátok?
Én az alábbiakkal próbálkoztam eddig:Időrendben jobbról balra. Az eredeti halogén izző fényével nagyon nem voltam megelégedve, ráadásul baromi sokat fogyasztott, ezért vettem egy ILYET. Az összes közül ez volt a legdrágább, de a fénye még talán gyengébb is volt, mint a halogénnek. Ellenben a helyi boltban 2300-at kértek érte.
A mellette lévő másik kettő (egy 5050-es és balra mellette egy 5730-as LEDekkel szerelt). Ebay-ről rendelt, kínai cuccok, asszem valami 1200LM körüli fényerőt és 10W körüli fogyasztási írtak rájuk. Sajna egyik sem bírta sokáig, de a fényük már jobb volt, mint az eredeti halogéné.
Végül a baloldalit vettem, azon 2835-ös LEDek vannak, elméletileg 2880LM-es fényerővel (ami a LEDek milyenségét és mennyiségét tekintve stimmel is) és 19W-os fogyasztással (ez már baromira nem stimmel...). Bő fél éve üzemel, eddig hiba nélkül, és a fényereje is megfelelő.
Ezek a kínaiak amúgy olyan 1600Ft körüli áron voltak, ha jól emlékszem.Nem rég szert tettem egy ILYEN égőre. Azt kell mondjam, hogy baromi elégedett vagyok vele. Igaz, a dobozán kicsit más adatok szerepelnek, mint itt, de annyi baj legyen. Ezek alapján a gyártó G9-es LEDes izzói is számításba jöhetnek, Mi a véleményetek?
TL;DR
Itt van EZ az égő (a képen a legbaloldalabbi). Az Ebay-es adatok alapján 144db 2835-ös LED van rajta, összesen 2880LM-es fényerővel, és 19W-os fogyasztással (ez a két adat nem igazán jön össze, tudom).Illetve van EZ: 320LM, 4W.
A számok alapján (még ha erősen túlzóak is a kínai esetében) nem érdemes lecserélni a kínait. Vagy igen?
Mi a véleményetek? Mit tudnátok ajánlani?Köszi előre is, aki végig olvassa és válaszol is.
-
veterán
-
v_viktor
csendes tag
A sok SMD led az újabb technológia, én is ezt találtam legolcsóbbnak:
-
Raruh
tag
Üdv kedves LED guruk. Addig számolgattam, mire sikerült meggyőznöm magam, hogy érdemes lenne beruházni és a lakás pilácsait LEDre cserélni. A következőkre lenne szükségem:
4db G9 (melegfehér, 2w körüli, 200lm körüli értékkel)
4db GU10 (melegfehér, 3-4w körüli, 200lm körüli értékkel)
2db E14 (hidegfehér, 2-3w körül, 200 lm körüli értékkel, ez asztali olvasólámpákba talán kisebb is elég lenne)
1db E27(melegfehér, 3w körül, 200-300 lm körül, állólámpába)
1db E27(melegfehér,4-5w közöttre saccolom, 300lm körül. Ez fürdőszobában váltana ki egy 50w os standard izzót, fontos, hogy búra nélkül szeretném használni, a másikon ugye volt búra, hogy a pára miatt el ne pattanjon.)
Hol tudnám mindezt a lehető legolcsóbban, garanciával beszerezni? Bp-n lakom, személyes átvételt vagy postapontot preferálom.
Ötleteket, tapasztalatokat, tanácsokat szívesen fogadok!Raruh voltam! ~Do or do Not, There is NO try!
-
dajkapeter
senior tag
Az létezik, hogy itthonról olcsóbban veszek 50 watt-os ledes refit, mint kínából???
Bár, lehet elég lenne nekem a 30 wattos is.
[ Szerkesztve ]
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
Kernel
nagyúr
válasz Zsmester89 #8415 üzenetére
L és N, fázis / nulla (Live / Null) szabadon felcserélhető, a védőföld megy a harmadikra, ami általában sárga-zöld vezeték, de ezt mindig illik ellenőrizni a multiméter szakadásvizsgálójával.
Multiméter nélkül pedig elvileg nincs szakember, tehát nincs hálózati szerelgetés.
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Próbaképp vettem egy Landlite 15W-os E27-es LED-et, de a mérete miatt éppen nem fér be oda ahová szántam. Nem lehet a burát valahogy eltávolítani róla?
-
Zsmester89
őstag
Megjött ma a rendelésem:
Gondolom ehhez elég egy olyan tápkábel, mint ami a számítógéphez van. Lecsípem a végét és rákötöm A kötéssel kapcsolatban egy kis segítséget kérnék.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Vegha
senior tag
válasz jozsi252 #8413 üzenetére
Érdekes amit írsz, bár nem lepődtem meg. Alapvetően W/lumen arányokat néztem eddig, hiszen nem fogyasztást akarok venni, hanem fényerőt. Erre pedig itt találtam egy tök jó táblázatot.
A leddiszkontot böngészve futottam bele ebbe a tesztbe.
Igazából csak annyi lenne a lényeg, hogy ha már fényszennyezek a természetben akkor ezt szeretném minél kevésbé sokkolóan tenni.
Vannak szomszédok, itt nincsenek indiánok, lopástól nem tartok. -
veterán
Hát ilyen nem nagyon van szerintem. Én a helyedbe vennék egy sima 50W-os LED mozgásérzékelős refit aztán kész. Ez hogy folyamatosan emelje a fényerőt, nem nagyon "tartozék" a refiknél.
Mindenestre jó magasra rakd fel, mert akikneknemmondjukkianevét, mindent magukéva tesznek!
Ja és 50W és 50W-os refik között is elég nagy különbség van!! Az udvarba nekünk 2db van, az egyik egy leddiszkontos, a másik márkájára nem emlékszem, de a leddiszkontos refinek sokkal erősebb a fénye! Igaz hogy dupla annyiba is került, na de mégis.. ne írják már rá hogy 50W ha egyszer csak 30W-ot tud.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
-
veterán
-
Vegha
senior tag
Sziasztok,
kültérre szükségem lesz mozgásérzékelős nagyobb fényerejű reflektorra. Mivel nem akarok diszkóvilágítást a szőlőbe ezért olyan megoldást keresek, ami a mozgásérzékelője bekapcsolásakor nem küldi rá azonnal a 100% teljesítményt, hanem fokozatosan világosodik és alszik is ki. Tudtok ajánlani ilyet ? Amiket nézegettem elfogadható áron azok még a dim funkciót sem tudják.
-
veterán
válasz szabifotos #8401 üzenetére
Olyan helyről vegyél LED szalagot, ahol odaírják, hogy milyen színhőmérsékletű fényt ad ki. Az se 100 %, hogy olyan lesz, de ahol oda se írják, az bármilyen lehet
-
TA68
őstag
válasz zsolti72837 #8402 üzenetére
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Ha már szóba került a kelvin.... Led szalgból gyártanék videó lámpát, ezért jó lenne megközelíteni a "műfény" hőmérsékletét. (5500K) Vajon ezek a "White" szalagok milyen hőmérsékletűek? Nagyon kékek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest