Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz lord_m #18322 üzenetére
A Ledvance nem egy noname gyártó a szakmában, meg szabad venni.
Viszont tény, hogy egyben van az egész, ha valami elhullik, kuka mindenestől.Ha nem kell szabályozható, akkor a szimpatikus küllemű UFO-lámap és a megfelelő fényerejű led (e27, vagy ledtányér).
A 3600 lumen elég egy 16 m2-es helyiségben, de kellhet helyi megvilágítás pl olvasáshoz, varráshoz, stb.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mzso
veterán
Nem spot félére gondoltam. Hanem olyanra ami az ágyra teríti a fényt.
Ilyen félkör alakú fali lámpát bírok elképzelni valami, vagy valami nyújtottat.
Valami lámpából kilógó (esetleg húzós) kapcsolóval. Ez utóbbi jó is lenne mert most így van kialakítva egy dupla ágyhoz. Máskülönben házilag kell valamilyen kapcsolót csinálni. -
Kernel
nagyúr
Nem, de az is lehet, hogy az Osram gyártja.
Tesco LED Star Classic:
Osram LED Star Classic:
Még ilyen nyomott rész is van a csomagoláson, kb. ugyanott, bár nem mondanám egyformának:
Nyilván egy csomagolást le lehet másolni, formát is, de ennyi erővel lehet Osram is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
macilaci78
nagyúr
Nálunk van a hosszú fal tövében egy állólámpa a fehér mennyezet felé néző foglalatában egy 10W Elgo led körte, meg egy 6 ágú csillár lefelé néző E14 6W-os kompakt fénycsövekkel.
Hát so-so... Majdnem annyit ér az állólámpa, mint a csillár, de 2 db tuti elég lenne.
Csak kérdés, hogy a lefelé néző 6 db E14-be berakható 4W-os (összesen 24 W) ledfény mit adna elő.A belmagasság kb 265 cm, a csillárizzók kb 205 centire érnek le, az állólámpa pedig olyan 185 cm magas.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Killer01
őstag
-
Piedon
tag
Haver már 4 vagy 6 darabot (pontosan nem emlékszem a darabszámra) vitt már vissza az ikeás E27es ledesekből. Ő nekem nem javasolta, hogy ilyet vegyek.
Mondjuk én meg ma vittem vissza a harmadik OSRAM 10W-os E27-es körte égőt a Molhoz, ennyit a minőségről, még jó, hogy három év garancia van rá. -
-
Gibbs
csendes tag
Ma itthon a legjobb választás a MOL-os, 10W-os Osram led égő, 2000Ft+5 matricáért, 2-3 év garanciával.
Vettem a Tescoban is akcióban Realm márkájut, 1800Ft-ért 9W-ost. 5 db-ot vittem haza, több alkalommal, otthon megméregettem, hogy mennyit tud a valóságban. 4-et visszavittem, mert, csak 4-6W-ot tudott, szó nélkül visszafizették az árát. Ennek az az egyetlen jó tulajdonsága, hogy szétszedhető, cserélhető benne minden, ha kell és van rá garancia. Szerintem itthon 200Ft/W árat szabad adni egy-egy égőért. -
mzso
veterán
Hát ha olyan a csillár amilyen itt van, ilyen jó vastag matt, tejszerű burával ami alul még sötétített is, akkor azzal kezdeném, hogy kidobnám. Szerintem megeszi vagy a kétharmada fényt.
"Léteznek jó mennyezeti lámpák esetleg, melyekbe megfelelő számú LED izzó hasonló fényárt biztosítson mint a hagyományos 5x60W-os megoldás?"
Mindenképp. De elég csalóka lehet csak az izzók teljesítményéből kiindulni. Mint ahogy említettem jó sokat elnyelhet a csillár.Konkrét lámpa kialakításra nem tudom melyik népszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest