Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni időjárás-állomás
- ZIDOO médialejátszók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
Azt valóban nem mértem meg a szobák több pontján, hogy mekkora a fényerő, hanem csak közvetlenül a csövek alatt. A fogyasztást illetően a neon csak névlegesen fogyaszt 58w-ot ezt tudom tehát a ledfénycső még ha felmegyünk 30-40 w körülig akkor is veri a neont ebben a kategóriában. Itt az ár/élettartam/fényerő arányok kérdésesek számomra. Bár nem sok választás jöhet számításba, mert az elektronikus előtétetk is alultervezetettek élettartm terén. Tehát vagy veszek egy előtétet vagy egy ledfénycsövet...
A meghatjót elektródákról az jutott eszembe, hogy amikor még nagy szám volt az E27-es foglalatu "neon körte" elég volt egy ellenállást cserélni benne és így ha egy drága árfekvésű philipset is vett az ember az több év után is a fényerősség csökkenését leszámítva jól bírta. Ezt a malőrt áttételezni a meghajtóra valószínűleg nem lehetséges.
-
mzso
veterán
Amíg gyújt nyilván csak azon pocséklódik áram, de emlékeim szerint akkor is folyik rajta valamennyi amikor a fénycső már kigyulladt.
A led fényforrások egészére adják meg a lumen értékeket. Míg a fénycsőnél simán csak a csőre, amit csak lejjebb visz akármi is hajtja meg.
A hűtőbordák meg leginkább a ledek hűtése végett vannak és nem másért. (A fénycsőfoszfort nem kell hűteni)
-
pjen
félisten
-
mzso
veterán
90 CRI-s fényforrás ledesekből is akad. A lm/w-ban nincs benne az elektronika (vagy fojtó)
A fénycsövek fénye CRI ide vagy oda tapasztalataim elég ramaty. (Gyanítom spektrum hézagoknak betudhatóan) Konkrétan hányingerem van, ha rénézek egy fénycső görbéjére, olyan ocsmány: tüskék, meg lyukak.
Volt egy barna sapkám, ami az össze fénycső fényénél sötétzöldnek nézett ki, ócsó ledeseknél meg sápadt barna volt. Izzónál meg vöröses.
(Kár hogy elhagytam)
Egyébként mi az, hogy három vagy öt sávos fénycsöveknél? Ezt konkrétan eddig nem hallottam. Angolban milyen néven fut?
-
mzso
veterán
Lux méréssel nem tudod jól összehasonlítani. A fénycsövek nagyjából egyenletesen sugároznak (oda is ahová nem kell) ledesek meg nem és attól függően változik, hogy mennyi sikerült szórni a fényüket.
Egyébként elméletileg sincs annyi hatékonyságbéli előnyük. A legjobb led fényforrások kb 100lm/W a kompakt fénycsövek meg kb 60lm/W.
Mondjuk az 58W-ba meg nem vontad bele a fojtó/gyújtó veszteségét ami nem kevés."de pont ott jelentkezett egy élettartambeli problémám"
Ez mondjuk nem a ledek baja, hanem az meghajtó elektronikáé. A LED-ek maguk simán hoznák az ígért élettartamot.
-
quint
aktív tag
Az ötsávos (T5 v. T8) fénycsövek CRI-je 90 körüli, élettartamuk 10-20 ezer óra, hatásfokuk ~80 lumen/watt. Persze találsz olyan ledes cuccot, amire hasonlót vagy jobbat írnak, de kábé 99 százalékban bazi nagy kamu az egész. A fényük általános minőségéről pedig kár beszélni. Van még hova fejlődni...
-
Sinisi
senior tag
Na ez az! Jó lenne ezeknek utána számolni! az ár jelenleg itt az egyik jelentős hátrjány. Az E27/14-es izzóknál és a gu10-eknél a cob/ mcob ledekben látok fantáziát, persze ez élettartam függő is... mert amíg a gyártás
alulkalibrál e téren csak tényleg kidobott pénz, és már ott fogounk tartani amit írtál, hogy előre fizetjük meg a villanyszámlát... -
pjen
félisten
Hát nem tudom.Öt éve egy nomál 100w os izzólámpa 40 ft volt néhol még olcsóbb, és esett aztán kezdték őket kiszórítani a kompakt fénycsövekkel,amelyek 25-30 szor annyiba kerülek a 10000 üzemórájuk felénél már csak 50% a fényereje+környezet szennyező tehát nem jött be.Akkor jöjjön a led,egy normálisabb mondjuk Philips100w nak megfelelő led fényforrás 60-80szor annyiba kerül mint a százas égő.A Philips nél tartott tavaji termékbemutatón,hogy a tervezett 20000 üzemórát jó ha a fényforrások fele eléri.Valakinek nagy üzlet volt ez!
-
Sinisi
senior tag
A nálam mért lux alapján azt mondom, hogy a névleges 22w-os ledfénycső még nem hozza az 58w-os neoncső erejét (bár nem sokkal marad el). A színfokokatl, és a teljesítményüket nézve már egész jól haladnak, a cob és az mcob ledek. A g10 foglalatos halogénes spotoknál főleg jól teljesít ezt a kettő változat de pont ott jelentkezett egy élettartambeli problémám, persze egy eset nem eset... És már a háztartásbeli izzószálas körtéket is szépen kezdik lepipálni, de az áruk még (bár az is esik szépen) még azért soknak mondható.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
z123456789 #9570 üzenetére
Egy átlagos IR remote az utoljára beállított programot indítja, ha újra áram alá helyezed. Tehát mindegy, hogy az előtte lévő 12, vagy 230 V-t szakítod-e meg.
Amit radiator ír, az is jó. A piros szál marad a 12 V, az RGB mindhárom színére meg a fekete közösen.
PHM: lehet, hogy színese van elfekvőben...
-
Sinisi
senior tag
Le vagyok maradva mint a borravaló! A háromsávosnál vesztettem el valaha a fonalat. Amúgy az ötlet, hogy nekivágjak az az elektronikus előtétek árából jött. Nem adják olcsóért! és egy 150-es ledfénycső 2,2eftért még mindig olcsóbbra jött ki... de a megérősnek mondható technológia még nem ért el hozzám.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
z123456789 #9571 üzenetére
Megoldható, hogy fehér világítson, de házilag kell csinálnod.
Valami ilyesmi kell hozzá, és úgy kell ráforrasztani a tápot, hogy mindhárom szín világítson egyszerre. Hüvelysor a neve, elektronikai alkatrészt árusító boltban kapsz ilyet.
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
5050 RGB led szalaghoz mi kell nekem, hogy simán kapcsolóval működjön? Nem kell nekem IR remote hozzá, meg távirányító, hanem ha belépek a helyiségbe, kapcsolok egyet, és világít...a fehér.
Így, hogy leírom, kezd tisztulni, hogy ha RGB, akkor valamivel csak kell vezérelni a színt ugye?
Szóval a kérdésem az, hogy megoldható-e, hogy csak a fehér világítson, IR remote nélkül? -
Sinisi
senior tag
Kiváltásra bármilyen ötlet jól jön, bár az ár/érték arányt szeretném figyelembe venni... azaz nem tudom, hogy létezik-e olyan megoldás ami nem hosszú évek multán igazolódik. Hiszen jártam úgy G10-es halogén kiváltásánál, hogy 1évet sem bírt és bekrepált... a blokk persze nem volt meg sajnos (azt hiszem, hogy 5 évet adtak rá)...
-
Sinisi
senior tag
Igen! ami még fontos lehet! Nem Philips márkás csövekről van szó hanem V-tac-ról (az összes amit vettem). Mert a Philipsről nem tudom elképzelni, hogy jelenleg az ára miatt megéné, hogy kiváltsa a neonokat... bár lehet, hogy tévedek.
-
Sinisi
senior tag
Illetve olyan is előfodult egy esetben, hogy a vibrálásmentes ledcsö, vibrált. Az be lett rakva egy olyan mellé amelyiknem tette és így megszűnt a jelenség, beszéltem a forgalmazóval, de nem jutottam sokra a kérdésben.
-
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Fényövet (neon) próbáltam kiváltani ledfénycsővel(T8 LED fénycső (150 cm) 22 Watt - VT (3000K) üveg). A fénycsövek(neon) 2db a plafonon, bemelegedés után: 193 (20000) LUX, és ugyanez a felállás a ledfénycsövekkel 143 LUX (2000).
Pedig a forgalmazó szerint ényforrás neve:
Teljesítmény: 22.0 Watt
Fényáram: 1900 lm
Azaz megfelelne a neonoknak.
Akinek van már ledcsöves tapasztalata, ezek az eltérések "átlagosnak" lehet mondani? -
Nudlee
aktív tag
válasz
balazs1956 #9561 üzenetére
Wago vezetékösszekötő, ez épp tömör kábelhez való.
Sodrott -hoz sorkapcsot vagy a lecsukós változatát használd. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Ufó lámpa csillagot szeretnék bekötni (két vékony vezeték) , a falból pedig két vastagabb sodrott réz vezeték jön ki. Ilyeneket találtam otthon, nem tudom ezek alkalmasak-e csoki helyett, illetve minek is hívják ezeket?
Nagyon pirinyók, és csak az egyik végükön van az a két lyuk, ami látszik a képeken. A másik oldal zárt.
Jó ez arra?
Kérdezném még, hogy ezek oldhatóak? -
Nudlee
aktív tag
válasz
balazs1956 #9559 üzenetére
Nem gondolom, de ha nagyon zavar cseréld le a zsinórközi kapcsolóját egy kétpólusúra, vagy
úgy csatlakoztasd, hogy a kapcsoló a fázist szakítsa meg. -
Nudlee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #9543 üzenetére
Véletlenül nem AC táppal próbálod a szalagot meghajtani?
-
Nudlee
aktív tag
válasz
balazs1956 #9544 üzenetére
Valószínűleg 1P a rászerelt zsinórközi kapcsoló, így attól függően, hogy miként dugod be, vagy a nullát vagy a fázist szakítja meg. Ha fix fázist kap + valami occsó elektronika van benne, akkor előfordulhat.
Dugd be fordítva, úgy nem fog világítani. -
mzso
veterán
válasz
bajnokpityu #9550 üzenetére
Hát akkor már csak az lehet, hogy te az alkonyzónában élsz ahol máshogy működnek a fizika törvényei.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Milyen spot, AC/DC nyilván világít mindkét irányban, miután egy Graetz-híddal kezdődik.
A szalagnak is biztosan megvan a fizikai magyarázata, de még mindig kevés az információ.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Vertigo18 #9551 üzenetére
Dolgoztam sima egyszínű analóg szalaggal, a toldókat választottam, és a csatlakozóval együtt zsugorcsöveztem.
Ezek motorra kerültek fel, nedves környezetbe időjárásnak kitéve. Sose volt gondom vele.
Még csak le se csúszott eddig, bár ragasztva van a csatlakozó is a burkolathoz.Ha újracsinálnám forrasztanám. Csőbe húzni szopás volt, meg ugye pénzbe kerül a csatlakozó is.
(#9552) bajnokpityu
De miért felszerelve kell forrasztani? Már telepítve van a szalag? (Akkor nem lenne kérdéses a sarok.)
Vagy ha nincs, akkor mi a probléma? Tudod használni a mérőszalagot, nem? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Elnézve a 144 ledes szalagokat így hirtelen, jah csatlakozó nem játszik.
Háát, forraszt... -
Vertigo18
addikt
válasz
Teasüti #9549 üzenetére
Én a forrasztásmenteset senkinek nem ajánlom. Anno nagyon sokat coptam vele pasi létemre, aztán saját magam, itteni segítséggel képeztem magamat kicsit forrasztás témában és a készség szintjére, mondhatom hamar el lehet jutni. Azóta mindent forrasztok, majd zsugorcső, és nagyon szépen néz ki.
Javaslom, hogy mérj, majd vágj és készítsd el előre, csak utána ragaszd.
-
bajnokpityu
félisten
ipari 12V kapcsiüzemű tápokról van szó. összesen 4 féle tápom van, mindegyikkel világit, kellően erősen.
ledszalag is, 12V spot is világit.
Teasüti
lyat viszont nem akarok játszani, hogy csak ezért elvágom másfél méterenként a szalagot, felszedem kicsit a ragasztót, forrasztok fej felett, majd vissza....
2eres, viszont ahogy irtam 120 led/méteres, ehhez toldó sincs. -
Teasüti
nagyúr
válasz
bajnokpityu #9546 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy a sarokban felszerelve kell összeforrasztani.
Ez milyen szalag? Lehet kapni forrasztásmentes csatlakozókat is led szalaghoz.
Mondjuk 3 eresben WS2812-höz még nem találtam ilyet. -
Kernel
nagyúr
válasz
Biztos, hogy nem világít fordított polaritással, ez fizikai képtelenség, de ilyen kevés információból nem lehet tudni, hogy mit kötöttél és hogyan, esetleg AC-komponens jut rá, vagy ki tudja.
(#9544) balazs1956
Kispóroltak belőle egy ellenállást, ami a szivárgóáramra ráterhelve megszüntetné a jelenséget.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
balazs1956 #9544 üzenetére
glimmes a kapcsoló?
mármint amikor nem világit a lámpa, akkor a kapcsolóban egy pici lámpa pislákol?
mert akkor a glimmet ki kell venni, mert egy picike áram azért csak folyik ilyenkor is, és ezért villog a led.Teasüti: nah, ezt szeretném elkerülni, mert irdatlan szar helyen vannak ezek a sarkok.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Elvág, forraszt? (Én ezt tenném, megtoldani egy-két centi vezetékkel.)
Szilikon V alakban kivág, majd behajtogat?
Ha törik, még mindig forraszthatod.
Nyilván ott kéne hajlítani, ahol nincs alkatrész a szalagon. A ledet viszonylag nehéz lesz behajtogatni a sarokba. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a "gyári" lidlis ,kapcsolóval, vezetékkel dugóval ellátott ledlámpa kikapcsolt állapotban is világít( dereng)
Kettőt vettem, mind a kettő így viselkedik. -
bajnokpityu
félisten
120led/m szalagot hogyan szokás a sarokban átvezetni?
valamint hogy a bánatba lehet, hogy a ledeknek van polaritása, közben fordított polaritással is világit?
-
Nudlee
aktív tag
válasz
Donki Hóte #9538 üzenetére
Igen, szögletes.
-
-
stinky14
csendes tag
A szerelvény doboz nem gond. Hétvégén kerülnek csak a helyükre.
Az nem tiszta, hogy az oldalon lévő képek alaján a 4 szalaghoz 4 dekóder kell.. Annak meg darabja kinából is 8-9 ezer. -
Clever0
senior tag
válasz
Donki Hóte #9538 üzenetére
Írja az oldalon: Hagyományos 65-ös szerelvénydobozban nem fér el! A beépítéshez a szerelvénydobozt az ár tartalmazza.
-
Ennek a vezérlőnek a hátulján kerek, vagy szögletes az áramkör háza?
A leírás aljának a jobb oldalán szögletes van rajzolva, de attól persze még lehet kerek.
Szóval ha szögletes, akkor nem szabad megvenni a vezérlőt. A szögletes hát az angol szabvány, hozzánk kerek kell, mert különben nem megy bele a falba süllyesztett szerelődobozba.
Sajnos én sem figyeltem, megvettem a szögletes hátuljút, nem is tudtam beszerelni a kialakított szerelődobozba
(Beton a fal, oda nem egyszerű szögletes lyukat vésni a kerek helyett
)
EU szabvány: [link]
Angol szabvány: [link]
-
stinky14
csendes tag
Sziasztok!
Ház felújítás közben járok, ugyhogy eljött az ideje a led szalagnak.
Egy fali kapcsoló -ról vezérelném, de sajnos nem tudom mire lenne még szükségem hozzá. 2x5 méter RGB 5050 300 led-es szallagot, és 2x5 méter fehér 600 ledes szalagot szeretnék kapcsolni vele. Valahol olyant irtak, hogy max 10 méter ledhez jó. Ez valahogy kiküszöbölhető? -
0021666
tag
válasz
macilaci78 #9532 üzenetére
Elővettem minden Paint tudásomat és csináltam egy tervrajz féleséget szemből nézve. A szintkülönbségeket kalkulálva 5 méter körül jön ki, mert az íróasztal jobb oldali peremére szeretnék rakni még szalagot, ami 60cm, egyúttal innen is indítanám el. A bal oldali magas szekrényen a bal felső sarkától már nem tudnék levezetni szalagot, ott fogyna el körülbelül, de lehet hogy 5+1 métert vennék, így bőven jutna mindenhova. 5050 30led/m jónak tűnik (v_viktor és Nudlee tanácsára), a 60led/m gondolom már neonreklámot csinálna a szobából
Szerintetek ez a megvalósítás így rendben van, vagy változtassak valamin? Ha esetleg nehezen érthető a dolog, szóljatok és próbálom pontosítani! Ebayen néztem forrasztás nélküli kis csatlakozókat, amivel össze lehet kötni 2 szalagot [link], terveim szerint a bútorok között elvágnám és egy ilyennel csatolnám össze őket, hogy felújításnál/rendezésnél ne kelljen az egész szalagot leszedni a bútorokról. Ezek a kis csatlakozók megbízhatóak? 6 métert még elbír 1db vezérlőegység?
Előre is köszönöm! -
balazs1956
senior tag
válasz
macilaci78 #9524 üzenetére
-
Vertigo18
addikt
Én nagyon sok helyen használok 3528-ast, ahol nem "világítani" akarok, hanem "dekorálni"!
Semmi gondom nincs vele.
Világításhoz természetesen 5050-es.
-
v_viktor
csendes tag
válasz
0021666 #9529 üzenetére
Én a 3528 típust nem ajánlom. Ott 1 led 1 szín. Tehát ha csak pirosat akarsz akkor minden harmadik világít majd. Ugyanez van a kéknél, zöldnél. Az 5050 szalagnál 1 chipben 3 szín van. Szerintem homogénebb. A táp akkor érdekes amikor tudod a szalag típusát. De ha találsz kalkulátort egyből kidobja neked mekkora trafó kell.
-
0021666
tag
Sziasztok!
Szeretném a szobámat felszerelni RGB LED szalaggal, elsősorban nem a megvilágítás ereje lenne mérvadó, inkább "dísznek" szeretném. Ahogy néztem 3528 és 5050 szalagok a népszerűek, erre a megvilágításra elég lenne a 3528, vagy ruházzak be a drágább, erősebb megoldásra? Célom az lenne a megvilágítással, hogy pl. egy szekrény hátuljára ragasztanám és úgy világítaná meg körbe a falat, ugyanez íroasztal/tv állványhoz. Ehhez melyik típusú lenne a legjobb választás? Milyen adaptert kell vennem egy 5 méteres szalaghoz? Nem nagyon értek ezekhez, ezért fordulok hozzátok!
Előre is köszi!! -
Kernel
nagyúr
Nem is életszerű egy ilyen disszipatív stabilizátor, ráadásul alapvető félreértés van itt. Szó szerint így írtam:
Ez egy vasmagos trafó lényegében (ami természeténél fogva nem stabilizált).
Trafóról beszéltem, ami az én fogalmaim szerint transzformátor, ami a lenti képeken is látható.
Hogy a laikusok trafónak nevezik a különböző adaptereket, dugasztápokat (belső tartalomtól függetlenül), az egy dolog, számomra inkább csak vicc kategória, nem tudok vele mit kezdeni.
-
Kernel
nagyúr
Ha a trafó után építenek egyenirányítót és DC-stabilizátort, akkor nyilván stabilizált, de ez csak egy szimpla trafó.
A trafó negatív visszacsatolással, szabályzókörrel nem rendelkezik. Áramforrásként van viszont egy belső impedanciája, amin áram hatására feszültség esik, így természeténél fogva nem adhat stabil feszültséget.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
balazs1956 #9522 üzenetére
7: Size: 350 mm - ha ettől nagyobb, akkor reklamálj, ha nem, akkor keress megfelelő méretű lámpát.
-
balazs1956
senior tag
válasz
balazs1956 #9458 üzenetére
Beszámoló, a mozgásérzékelő "javításáról"
A műtét sikerült, a beteg meghalt.Sikerült kicserélnem az általatok ajánlott ledekre, de mivel közben legalább hat műanyag szétolvasztott rögzítőt kellett megbontani/visszaállítani, a végén elvált a nyákhoz forrasztott rendszer, és hiába vetettem be a tudomány legújabb vívmányait( forrasztó állomás, ónszippantó, nagyítós ledes fejlámpa, nyákrögzitő állvány),még egy utolsó felvillanást sem tudtam kicsikarni búcsúzóul.
Mozgattam mindent minden irányban, de szerintem a ledek nem voltak megfelelőek.Az eredetin az alábbi feliratot találtam :
HXT-1104-00 94 VO 1,6 mm
Hogy ez a ledekre vagy másra vonatkozik, azt nem tudom eldönteni.
Mindenesetre köszönöm a segítséget, és levontam a tanulságot:cipész, maradj a kaptafánál -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
5let kéne!Megérkezett a led ufócsillag, ami összeszerelve 26,5 cm átmérőjű. Nincs most kéznél ufólámpa, de egy fórumtárs szerint, a hazai ufók kb 3 cm-rel kisebbek átmérőben. Valami megoldás?
Előre is köszönöm. -
Kernel
nagyúr
válasz
Demokatona #9517 üzenetére
Továbbá ez az az eset, amikor a tömege, formája is árulkodó, ha beraktad volta a teljes képet, ami a típusszám alapján is megtalálható.
Ez egy vasmagos trafó lényegében (ami természeténél fogva nem stabilizált) 130 °C hőbiztosítékkel ellátva:
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Demokatona #9517 üzenetére
Ez váltóáramú táp, ami csak halogén izzókhoz jó!
A hullámos jel mutatja, hogy váltóáramú. -
-
Nudlee
aktív tag
válasz
macilaci78 #9509 üzenetére
Jaja, az úgy szerintem is elég lesz
McReay: 2db 5w / 120° kb. jó lehet oda.
-
mzso
veterán
válasz
Donki Hóte #9510 üzenetére
Már hogy a halálba ne adna?
Az általad linkelt oldalon is sokkal nagyobb területet világít be lágyabban. -
Azt gondolom már tudod, hogy a 35 fokos sugárszögű GU10-es halogén izzónál semmivel sem ad nagyobb fénykört a tükrös kivitelű 120 fokos sugárzási szögű LED fényforrás. Tehát olyat kell venni, ami a lehető legnagyobb sugárzási szögű, ahol a fényforrás előlapjára van szerelve a sok-sok LED.
Ezután már csak azt kell tisztázni, hogy mekkora teljesítményű kell. A helyes válasz pedig az, hogy ebből a verzióból a lehető legnagyobb teljesítményűt érdemes megvenni, mert itt nem segíti a fényerőt tükör a LED-ek mögött.
Tehát minimum olyat vegyél, amire 400-500 lument ír a forgalmazó (pl. ezt), ezzel már talán jobban fogsz látni, mint előtte a halogén izzókkal.
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
A folyosón szeretném cserélni a GU10-es foglalatú 38 fokos sugárzási szögű izzóimat (2 állású lámpa), mert semmit sem lehet látni.
Tudnátok adni tippeket, hogy mi az a minimum lumen, ami normális minőségben megvilágítja a helységet?
A 120 fokos sugárzási szög és a meleg fehér adott, csak a lumennel nem vagyok tisztában.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Nudlee
aktív tag
-
Teasüti
nagyúr
Hali!
Milyen változtatható színhőmérsékletű (RGB nem érdekel, elég a hideg és meleg fehér), hálózatba köthető "smart" világítások léteznek hagyományos foglalatokba? Ami megjegyzi a beállítást áramtalanítás után.
Csillárba, álló lámpába, stb.
Esetleg Aliexpress-ről vagy Ebay-ről rendelhető?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni időjárás-állomás
- Könyvajánló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest