Új hozzászólás Aktív témák

  • titusz248

    csendes tag

    Pár napig nem voltam gépnél és visszaolvastam a hozzászólásokat, tapasztalatokat a kávé döglésével kapcsolatban. Erre reflektálva irnám meg a saját tapasztalatom.Én általában 500g-osokat szoktam venni, mindig friss pörkölést. Eleinte mindig szétporcióztam, aztán beleuntam - azóta jó a kávé. Az 500g kb. felét beleöntöm egy csatos üvegbe, a másik felét bennehagyom a zacsiba, feltekerem és szikszalaggal áttekerem és megy a spejzba. Az üvegből pedig kanállal veszem ki szemeket. Naponta 3 dupla fogy, ami napi három üvegnyitást jelent és egy hét után sem kell állitanom a darálón abszolult konstans minden. Ha jól emlékszem egyszer fragola is irta, hogy a co2 nehezebb mint az o2 ezért ha nem borogtjuk a kávét hanem "kanalazzuk" akkor nem fog elszökni a co2 és megmarad a természetes védelem.

Új hozzászólás Aktív témák