Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alvarez81

csendes tag

Leírom mi keserítette ma meg az életem, hátha másnak is hasznos.
    A Gaggia Baby-m mióta megvettem pár hete, szépen tette a dolgát, és főzte a kávékat, de a hétvégén, azaz már tegnap feltűnt, hogy nagyon későn kezdenek kifolyni a kávék.
    Gondoltam, hogy biztosan jobban tömörítettem, vagy a WDT :) ...ma este eljutottam odáig, hogy szinte csak csöpörgött. Aztán volt, hogy majdnem teljesen be is dugult. IMS 35u szűrőt levettem, pont azért vettem, hogy védje a szelepet, de nem volt mögötte kosz. A mágnesszelep szép nagyot csattan gombnyomásra, tehát az jó. Gőz, víz a gőzcsövön szépen jön. Manométert rátettem, szépen felment a nyomás kb 8.5 bar-ig, de kellett hozzá kb 12-16 másodperc ! Tehát biztos dugulás. Mivel ugyebár legutóbb még nem én vízkőmentesítettem, gondoltam teszek egy próbát citromsavval. (mert még csak az van itthon)
    ne tudjátok meg... nem akart átmenni rajta, vagy 20 gőz ciklussal, és kb 100 visszaöblítéssel (backflush - van erre jó magyar szó?) sikerült megindítanom, de utána is bedugult mégegyszer. Kb 2 óra után megindult, és nem viccelek, de ha leszűrtem volna, kb 4-5 gramm kávézaccnak tűnő rettenetet öblögettem ki.
    A fura az, hogy nem a szűrőtartón, szinte kizárólag a 3 járatún keresztül távozott a túlnyomással.
    Összesen 4- szer töltöttem meg a tartályt, de kitisztult...
    Rendszeresen, minden kávézás után lepucolom a szűrőt, átöblítem, és szinte mindig megjáratom a szelepet is.
    Kíváncsi leszek, hogy előjön-e még.

Ezen kívül egyébként a Kapuczíner Skybury egy csokoládés álom a gépen, de most nem tudom, hogy a visszafogott nyomásépítés, vagy a kávé öregedése miatt, eltűnt a citrom íz 90-91 fokon, és csokisabb, mint volt.

Új hozzászólás Aktív témák