Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Corsair90

tag

válasz mutyi #45490 üzenetére

Mint írtam ennyi a keret. Kávé készítés téren nem szeretnék maximalista lenni, hobbi szintű kávés vagyok!!!
    Elfogadom, hogy a minőség rovására megy, csak annyit szeretnék, hogy legalább hasonlítson egy jó minőségű "lötyikéhez".
    Darálóból a Hario Mini Mill-t gondoltam beszerezni, illetve kávéfőzőből pedig ezek közül:
    - Philips Saeco HD8423/19 Poemia
    - Philips Saeco HD8423/28 Poemia
    - Szarvasi CM 4677 Espresso 15 Bar
    - Electrolux EEA111

A kazán és a készülék alkatrészek szempontjából, melyik a legjobb minőség, illetve karbantartás szempontjából melyik a legjobb?
    Mind a 4 típusról több jó véleményt is olvastam, ezek közül valamelyik szerintetek vállalható? Vagy valami más?
    Amit laikusként gondolok, egy olcsó eszpresszó kávéfőző nem tudja stabilan, folyamatosan tartani a megfelelő hőfokot, emiatt maradhat el minőségben a jó kávé lefőzése, vagy rosszul gondolom? A megfelelő tömörítés és szűrő beszerzése persze kiküszöbölhető.
    A cél az eszpresszó típusú kávé megközelítése. Kotyogósat nem szeretnék, jelenleg is egy ilyet használok, igaz nem minden nap. Filteres és kapszulás kávéfőző részemről kizárva, mert nagyon drága hozzá az alapanyag, és vélhetően a minőség sem lesz túl jó.
    Sok helyen olvasni, hogy igazából nem is a kávéfőző a lényeges, hanem a daráló. Na meg persze maga a frissen pörkölt kávébab. Amit viszont macerásnak tartok, az a kávé megfelelő tárolása és folyamatos utánpótlása, de ha sikerülne vállalható főzőt találnom, ennyi áldozatot hoznék és nem sajnálnám az időt rá.
    A munkahelyemen üzemel egy philips saeco syntia és ehhez van viszonyítási alapom, egészen jó kávét főz annak ellenére is, hogy a kávészemek hosszú hetekig nyitott zacskóban levegőznek folyamatosan, mire elfogy egy zacskóval.
    Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok ezekről a dolgokról?

Új hozzászólás Aktív témák