Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz Ábi #36730 üzenetére

    +1 a Caravelnek. Az előbb taglalt metódussal 12g kávéból pünkt 24g-os világbajnok shot jön ki. Én most vegyesen nyúztam Belardi papájéval és az enyémmel síelés alatt. Hagytam magában rotyogni 5-8 percet, aztán már csak kvázi csészemelegítésként húztam át rajta egy-egy adagot üresen. Szerintem, nem igazán tud túlforrósodni a nyílt bojler miatt (valszeg amúgy is elég sokat veszít a dugattyú/henger kitettsége miatt). 4 szimpla gyors egymásutánban egyáltalán nem hozta zavarba. Engem annál inkább.

    Egész pontosan nekem a következő húzástechnika vált be:

    kb. 5 perec rotyogás addig pont előkészíthető két szimpla őrleményadag (ha elég fakír vagy azt is manuál csinálod)

    betölt, eloszt, tömörít, felhelyez

    kar felemel (felső holtponton tart 5-8mp-ig)

    lassan elkezdem húzni lefelé, amíg át nem ázik teljesen a szűrő alja (naked)

    lassan visszaemel totál

    ismét lefele (érdekes, az enyém - igen ez tariatti exe - itt kicsit levegőt nyom még át a párnán), amíg fel nem keményedik

    itt ismét felemel totál

    és lehúz.

    24g pazar shot volt kivétel nélkül a jutalom.

Új hozzászólás Aktív témák