- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Analóg fényképezés
- Gaming notebook topik
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Hobby elektronika
- VR topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Univerzális kontrolleradapter PlayStationökhöz és PC-hez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Azt hittem azt már jeleztem, de ezek szerint csak feléd, hogy jelenleg Segafredo Chrema-ból próbálkozom.
Előbb főztem le újabb két adagot és jelentem, hogy az 5. kávém meghozta a változást.
Sajnos nem tudom mit lehet ezekből kihozni,de most már tudom mennyi a 30 ml, így ehhez mérten 25-30 mp-ig csorgattam.
Lemértem az asztalon a 18-20 kg-os nyomás,ami azért nem kevés és ez alapján próbáltam határozottan nyomni a tamperrel is.
Az őrlés finomásgot a Graef cm800-on 12-ről 8-ra vettem és így kb. 10g kávéból 18kg körüli tömörítéssel és 25 mp alatt hoztam egy kb.28-30 ml-nyi folyadékot.
Holnap már készítek róla videot és képet is,amit felteszek és lehet véleményezni.
Ennek az íze már kezd eltérni az előtte lévő 4-től,ami vetekedett a szarvasi főzőjével, ez meg már kezdett hasonlítani egy gyengébb vendéglátóhelyen kapott espressoval.
A chrema-t tekintve kavargatás után is szépen összeáll,viszont nem elég vastag,de az utolsó eresztésnél hiába volt már 30 perce a gép bekapcsolva,a második főzés előtt kb. 5 perccel engedtem le vizet kb. 1 decit és úgy vettem észre, hogy így nem lett kellő hőmérsékletű a kávé.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Analóg fényképezés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! ÚJ ASUS TUF GAMING Geforce RTX 5080 OC Edition 16GB VRAM Ray Tracing DLSS4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest