Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz inf3rno #126313 üzenetére

    Öblítsd át a papírszűrőt forró vízzel előtte, utána nem lesz semmi íze.
    Én legalábbis mindig azt csinálom: "cold brew gyártó" egy sima széles szájú üveg (tiszta, szagmentes befőttes üveg is tökéletes a célra), abban áll 24 órát majd utána átszűrőm v60-on (2 ezer Ft újonnan).

    "Talán itt is nyomást kéne alkalmazni és valami finomabb acél szűrőt."
    Minél nagyobb nyomást alkalmazol, annál több fine fog átmenni a szűrőn. Elvben a finomabb szűrő segít, gyakorlatban az szemcsék nem gömb alakúak, így a nagyobb nyomás segít "beforgatni" a szemcséket úgy, hogy átférjenek a szűrőlyukon, szóval összeségében sokkal kevesebb szemcsét fog megszűrni a szűrő, mint a méretcsökkenéstől várnád.
    Én akkor már inkább darálnék durvábbra és áztatnám tovább (48h vagy akár több).

Új hozzászólás Aktív témák