- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Karakter kódolási problémával kapcsolatban kérdeznék.
Java 17 és Spring 3.2 verziókat használok.
Egy Spring Boot-os alkalmazás fejlesztése Windows alatt történik. Egy .csv file-t készít amit le lehet tölteni. Windows helyesen jelenek meg a magyar karakterek. Viszont ha feltelepítem egy hardenelt Ubuntura, akkor a magyar karakterek helytelenül jelennek meg. Elvileg minden már csak UTF8-at használ, de nincs elképzelésem sem, hogy mi lehet a probléma. -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok.
Spring Boot-ban lehet futás közben dinamikusan állítani a port-ot?
Vagy induláskor ha foglalt eggyel nagyobb port számot választani amin induljon? -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Csaby25 #11648 üzenetére
Szia.
[SanFranciscobol Jottem]
[Java Brains]
[Amigoscode]
így hirtelen. -
Taoharcos
aktív tag
Szia.
1. Azért a frontend, backend fogalmával jó alaposan tisztában lenni.
2. Abban teljesen igazad van, hogy egy fórumon minden sokkal átláthatóbb, ha jól csinálják meg (láttam már jó pár fórumot ami tök átláthatatlan volt). Viszont az emberek nagyobb részének teljesen elég a Facebook felszínessége. És ez nem informatikai okokból van, hanem Cukor Márk tudja mi kell az embereknek, és ezt az igényt kielégíti.
3. Ha egy fórumot akarsz készíteni, használj egy kész fórum motort. azok már kiforrottak, sok bosszúságtól kíméled meg magad.
4. Mi az hogy az adatbázis korlátozva van? Ez így elég laikus megfogalmazás.Amit írtam, nem megbántani akarlak, csak pontosabban kéne fogalmaznod. Teljesen igaza van floatr -nak, a karbantarthatóság nagyon fontos!
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Csaby25 #11528 üzenetére
Szia!
A resources-ba schema.sql-ként vagy data.sql-ként legyen és akkor létrejön. De a schema.sql a jobb megoldás.
A pom.xml-ben ez is benne van:<dependency>
?
<groupId>com.h2database</groupId>
<artifactId>h2</artifactId>
<scope>runtime</scope>
</dependency>
San Franciscoból jöttem?
Üdv, Zoli -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
A Log4j2-nél a log file maximum mérete a SizeBasedTriggeringPolicy -val adható meg? -
Taoharcos
aktív tag
válasz
disy68 #11413 üzenetére
Ez egy régebben (10+ éve)megírt dll. Biztos nem vírusos. Eddig más programnyelvből (Delphi) lett meghívva, és ott működött jól. Talán annyi tudtam még észrevenni, hogy ha elindítom a saját programomat, és leállítom, majd újraindítom, akkor jön elő, de az bizonytalan, hogy mennyi idő múlva és hányadik újraindításnál. Elvileg a Windows újraindítása után rögtön nem csinálja.
-
Taoharcos
aktív tag
Van egy projektem, ami egy külső dll file-t használ egy feladat elvégzéséhez. Jna-t használok. Általában működik is, de néha teljesen váratlanul Microsoft Visual C++ Runtime Library: "Buffer overrun detected! A buffer overrun has been detected which has corrupted the program's internal state." hibát dob.
Találkozott már valaki ilyen hibával, vagy van valami ötlete mi lehet a hiba? Mivel ez túlnyúlik a Java-n és inkább csak a Java-ban vagyok otthon, ezért nem tudom hogy kéne a hibát keresni.
Java 8 , Windows 10 az oprendszer és elvileg 4.8.03752 a .NET verzió. Esetleg rossz .NET verzió lenne a probléma? -
-
Taoharcos
aktív tag
Szeretném megoldani, hogy az alkalmazásom autentikációjához ne kelljen felhasználónév / jelszó párost használni, hanem automatikusan az Active Directory-ba bejelentkezett windows felhasználó accountját használja az alkalmazás. Ebben szeretnék tanácsokat (esetleg példa vagy tutorial linkeket) kérni. Keresgéltem, de nem találtam használható információt.
-
Taoharcos
aktív tag
Spring Boot, JPA, adatbázisnak a legegyszerűbb H2, be lehet állítani, hogy újraindításkor is megtartsa az adatokat, viszont nem kell külön telepíteni. Nem tudom felületnek mit szeretnél, de a Thymeleaf-t könnyű használni.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Csaby25 #10995 üzenetére
Nem túl szép, de talán így:
values.forEach(value -> {
Student studentInner = student;
studentInner = populateStudent(value);
});
values.forEach(value -> {
Mark markInner = mark;
markInner = populateMark(value);
});
Esetleg még az elején a Student, Subject, Mark -t inicializálni; -
Taoharcos
aktív tag
válasz
disy68 #10976 üzenetére
Két különböző db, létre vannak hozva (Oracle és Mssql). Alapból nem szeretném beállítani, két külön alkalmazásban kapcsolódok most a db-khez, ott nem is kell beállítani. Most hogy megpróbáltam egy alkalmazásból kapcsolódni mind a kettőhöz, jött elő a hiba, hogy be kéne állítani a dialect-et.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Spring Boot-ot használok, szeretnék két adatbázist is használni. Találtam rá példát:
[baeldung.com] [medium.com] .
Az a problémám, hogy a Spring Boot mindenképpen kéri, hogy állítsam be a dialect-t. (pl.: spring.jpa.database-platform=org.hibernate.dialect.Oracle10gDialect).
A medium.com-os példában szerepel, hogy a spring.jpa.database=default -el be lehet állítani a dialect-t, de nálam ezzel is "access to dialectresolutioninfo cannot be null when 'hibernate.dialect' not set" hiba jön elő. Viszont a fentebb leírt módon csak az egyik adatbázis dialect-jét tudom beállítani. Valakinek van valami ötlete? -
Taoharcos
aktív tag
Elnézést a késői válaszért, de köszönöm az ötleteket.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
JPQL lekérdezést szeretnék egy olyan táblából, ami nem tartalmaz egyedi id-t. A táblát nem lehet módosítani. Elvileg a JPA ezt nem támogatja. Van valakinek valami ötlete, hogy lehetne ezt a problémát megkerülni? -
Taoharcos
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #10471 üzenetére
MySQL
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
UUID-t milyen típusban tároljátok az adatbázisban? Binary, Varchar?
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Mikor van értelme rekurzív függvényt használni egy for vagy while ciklus helyett?
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Mit gondoltok, megéri erre elmenni?
https://rendezveny.hwsw.hu/kepzes/13 -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Egy webservice-nek (Restcontroller-es) lehet paraméterként tree-t, list-t stb komplexebb objektumokat bemenő paraméterként megadni? Ha igen tudnátok valami példát? A lényeg, hogy nem lehet tudni az elemszámot, csak azt hogy milyen kollekció.
-
Taoharcos
aktív tag
Azért elnézve az álláshirdetéseket, több mint felükben a legfontosabb elvárás a JEE ismerete.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Osztály diagramon a getter/setter-t egyenként szokás jelölni, vagy van rá valami egyszerűsített mód? És az Autowired kapocslatot hogy szokás jelölni?
-
Taoharcos
aktív tag
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Az STS-ben belassult a console ablakom, de csak az. Indítottam már -cleanel is ,de nem használt. Van valakinek valami ötlete?
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
A linken található projektben a personService Person findByName(String name) és void save(Person person) metódusa jól működik, viszont a List<Person> findAll() metódusa nem működik
com.vaadin.event.ListenerMethod$MethodException: Invocation of method uriFragmentChanged /
org.springframework.beans.factory.BeanCreationException: Error creating bean with name /
org.springframework.beans.BeanInstantiationException: Failed to instantiate
hibát dob. Csak akkor van hiba ha a visszatérési érték List. -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Újabb problémába futottam bele. Egy Vaadin-Springboot-JPA login/logut alkalmazást csinálok. Az újabb probléma, hogy az adatbázissal kapcsolatot tartó AkarmiService/AkarmiRepository injektálva van azokba az osztályokba amiknek majd el kell érniük az adatbázist. Ha az egyik osztály amelyik először "használta" az AkarmiService-n keresztül az adatbázist, utánna egy másik oszály hiába injektálta ő is, nem tudja használni.
"org.springframework.beans.beaninstantiationexception: failed to instantiate" exceptiont dob. -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a példát kipróbáltam, és mivel jól érthető, megpróbáltam Spring boot-al "összehozni". Az Authentication osztályt a LoginPage osztályba akartam injektálni, de java.lang.NullPointerExceptiont dob. Az általam átalakított kódot ide töltöttem fel.
A végső cél JPA adatbázishoz való csatlakozás lenne. -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről. A cél a Vaadin Springboot JPA segítségével egy kis egyszerű gyakorlás. A jelszó tárolás mennyire megfelelő? Hogy lenne célszerű session kezelést is megvalósítani?
Minden őszinte kritkát várok, még kezdő vagyok. -
Taoharcos
aktív tag
Éppen STS-ben programozok. Ha elkezdek írni egy nevet, és CTRL+Space-el auto kiegészítést csinálok felajánl egy jó pár metódust stb. Van hogy egy TextField-hez több package is kapcsolódik. Mostanában Vaadin-t használok, de van amikor az első helyre a java.awt csomagból ajánl importot. Le lehetne valahogy tiltani a java.awt-t ne ajánlja fel? Volt néhány figyelmetlemségen amikor nem vettem elsőre észre hogy rossz import miatt van hibám. De pl volt már amikor a List-nél is a java.util helyett véletlenül a java.awt.*-t importáltam.
Úgy gondolom, abszolút nincs szükségem a java.awt csomagra.Szerk.
Bocsi, túl gyorsan kérdeztem, sikerült kigúglizni. Megoldva. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Aethelstone #9596 üzenetére
+1
-
Taoharcos
aktív tag
UML, használati eset és Adatbázis ábrákhoz milyen rajzolóprogramot tudtok ajánlani? Van valami erre vagy esetleg powerpoint?
-
-
Taoharcos
aktív tag
Hirtelen ilyen hibaüzenetbe futottam at STS-el:
Plug-in org.eclipse.jdt.ui was unable to load class org.eclipse.jdt.internal.ui.javaeditor.CompilationUnitEditor.
Plug-in org.eclipse.jdt.ui was unable to load class org.eclipse.jdt.internal.ui.packageview.PackageExplorerPart.
Próbáltam a saját könyvtárára teljesen jogosultágot adni. de az nem segítetett.
Valami ötlete van valakinek? -
Taoharcos
aktív tag
FIGYELEM MINDEN KEZDŐNEK!!
Nagyon jó, magyar nyelvű, érthető, ingyenes.
http://sanfranciscoboljottem.com/ui: Nem szoktam nagy betűvel írni, de ezzel szeretném a kezdők figyelmét jobban felhívni erre az ingyenes lehetőségre. Kérem emiatt senki ne moderálja ki a hozzászólásomat, de most kiabálnom kellett.
Ja és tényleg kéne már egy összefoglaló a topik elejére, honnan mit érdemes tanulni.
-
Taoharcos
aktív tag
Valaki el tudná magyarázni mi a side effect? Nem pontosan értem.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
#68216320 #9191 üzenetére
A swing is elvesztegetett idő, egy munkaadó se kiváncsi erre. Inkább valami mást tanulj, Vaadinon kivűl még ott van a GWT, Struts, de a JSF vagy JSP is hasznosabb, vagy JPA, Hibernate, Eclipselink, Spring, Junit, Mockolás, TDD, SQL stb.
Ha már könyvből tanulsz "az agyhullám java" sokkal hasznosabb, aktuálisabb és érthetőbb. Ráadásul a Youtube-on sok jó java oktató videó van, angolul rengeteg, de még magyarul is sok. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Aethelstone #9186 üzenetére
Szia, mondtad, hogy írsz mik a Vaadin hátrányai. A fenntiekben csak részleteket írtál róla. Lehetne bővebben? Akár privátban is. Nagyon érdekel.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Aethelstone #9158 üzenetére
Kifejtenéd bővebben? Érdekel mert tanulgatom.
Tudom hogy két külön dolog, csak abból a szemszögből nézem. hogy a swingre az álláshirdetések alapján nincs szükség, míg a vaadin ismeret egyre sűrűbben bukkan fel. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
motoflug #9150 üzenetére
Még mindig szükség van swing tanítására? Egy Vaadin sem nehezebb, viszont abszolut értékes, aktuális tudást jelent.
JA! a Vaadinnak a saját oldalán kutyajó alapok vannak videóval az alapokhoz.
Ebből pikk-pakk meg lehet tanulni, persze kell hozzá java alap. Ráadásul pl meg lehet érteni mi is a singleton tervezési minta, és a CustomerService osztályból is sokat lehet tanulni. -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában próbálok átszokni Netbeansről Ideára. Netbeansben volt egy menüpont ahol tudtam hozzá tudtam adni depedenciákat. Ideában nem találom. Hogyan lehet?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Aethelstone #9071 üzenetére
Szerintem meg Kellően erős érdeklődéssel, lelkesedéssel és sok szorgalommal mindent lehet.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
fordfairlane #9060 üzenetére
Szerintem igen.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Boryszka #8791 üzenetére
Szia.
Nem tudom hogy pontosan mi a koncepciód. Én úgy kezelném a dolgot, hogy egy objektumot ad, és ennek az objektumnak az osztályában lehetne meghatározó milyen tulajdonságok fontosak. Pl: hány hengeres, hány lóerős stb. és milyen kép tartozik hozzá. Az szerintem nem jó módszer, hogy a kép neve alapján akarod eldönteni hány hengeres. -
Taoharcos
aktív tag
Néha fel-fel bukkan a kérdés, hogy Java tanulás, de honnan. Mindenek előtt le kell szögeznem én is még javában tanulom. Alapból mostanában az Agyhullám Java-t említem az alapokhoz. Viszont utána tovább kell lépni, mert az alap Java tudás még ló****. Most saját tapasztalatom alapján szeretnék két oldal ajánlani. Nagyon jók, angol kell hozzájuk, viszont az utóbbi hetekben sokat segítettek a Hibernate és Spring megértésében, az első egyszerű működő progik megírásában. De számos egyéb technológiáról van jó tutorial.
http://www.javatpoint.com/
https://www.tutorialspoint.com/ -
Taoharcos
aktív tag
válasz
smallmer #8670 üzenetére
Bevallom én is gyenge vagyok angolból, de TÉNY csak angolul szabad! Akkor ki kell szótárazni/google.translate-zni. Szokni kell, és közben ráadásul az ember nem csak a programozást tanulja, hanem az angolt is. Ráadásul a használható tutorialok, jó oldalak angolul vannak.
A Clean Code elvek miatt is szükség van a jól kifejező angol nevek ismeretére. -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
A problémám az alábbi kóddal, hogy a session.invalidate után nem lép ki még "érvényes" a session. Van valami ötletetek?
package com.zolee.jsfloginhome20160924a;
import java.io.IOException;
import java.io.PrintWriter;
import javax.servlet.ServletException;
import javax.servlet.annotation.WebServlet;
import javax.servlet.http.HttpServlet;
import javax.servlet.http.HttpServletRequest;
import javax.servlet.http.HttpServletResponse;
import javax.servlet.http.HttpSession;
@WebServlet (urlPatterns = {"/LogoutServlet"})
public class LogoutServlet extends HttpServlet{
protected void doPost(HttpServletRequest request,
HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException{
response.setContentType("text/html");
PrintWriter out = response.getWriter();
HttpSession session = request.getSession();
session.invalidate();
if(session!=null){
out.print("még be vagy jelentkezve");
request.getRequestDispatcher("welcome.html").include(request, response);
}
else{
out.print("kijelentkeztél!");
request.getRequestDispatcher("index.html").include(request, response);
}
}
} -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Melyik alkalmazás szerverrel érdemes inkább gyakorolni/garázsprojectet csinálni?
Most éppen Tomcat és Weglogic szerverekkel próbálkozom. Mi a véleményetek a TomEE és Geronimo szerverekről? -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Chesterfield #8480 üzenetére
Agyhullám, nagyon jól elmagyarázza!
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
ToMmY_hun #8457 üzenetére
Igazából a dolog egy részét már ismerem, Java SE, JSP, JSF, JDBC, SQL, Netbeans szoktam használni, de Eclipsehez is volt szerencsém(ha nagyon kéne akkor még az IntelliJ Ideával is megküzdenék). Próbálom a Clean Code elveket használni, a projecteket Mavennel csinálom, a Git-et is ismerem, habár még nem igazán használom, próbálkozom a TDD-vel de azért ez elég nehéz még.
Viszont hiányzik még Java EE átfogó ismerete, Spring, JPA meg valami igazi gyakorlat. -
Taoharcos
aktív tag
Mi a véleményetek erről a képzésről:
[link]
Már rengetegszer találkoztam a hirdetéssel. Szinte egy nagyságrenddel kevesebbe kerül mint más 7 számjegyűek képzések. Érdemes lenne belefogni? -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Nagytoll #8408 üzenetére
Szia.
Én ActionListernert használnék (mert megszoktam és erre a célra szerintem müködik). A két doboz között mi írja ki a műveleti jelet? Végül is mindegy mert mindegyiknek meg lehet változtatni a feliratát. Pl lehet Jlabel és setText(). Esetleg ha mégsem akar kiíródni a megfelelő jel akkor egy setVisible(true); -t kell még kiadni, mert arra biztosan frissül. -
Taoharcos
aktív tag
Kicsit szégyellve írom a problémámat, de 64 bites java-t szeretnék installálni és az alábbi problémával szembesülök: "Error: Could not find the required version of the Java(TM) 2 Runtime Environment in '(null)'". Van valakinek ötlete?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
kemkriszt98 #3896 üzenetére
Akkor inkább úgy futtasd, hogy parancssorba beírod, úgy "megmarad" a hibaüzenet.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
kemkriszt98 #3890 üzenetére
Én most a Core JavaServer Faces-el küzdök, mert az angolom még nem tökéletes, de megéri, mert közben az angolomat is fejlesztem. És számomra a kellő mélységben tárgyalja a témát.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #3886 üzenetére
Én inkább a 24 órát ajánlom, Nekem az Agyhullám kicsit kusza a sokféle bekezdés miatt, de van egy ingyenesen letölthető, kicsit nehezebben értelmezhető magyar könyv, viszont alaposabb: Nagy Gusztáv: Java Programozás. Ha tudsz egy picit már angolul, akkor viszont inkább válasz valami angol nyelvű anyagot, sokat jelent, ha rögtön angolul tanulsz, először én sem hittem, de nagyon hasznos. Ha valahol elakadsz angolul rengeteg segítséget lehet találni.
Jó még az Angster Erzsébet féle könyv, de az már mélyebben tárgyalja. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #3884 üzenetére
Ha akarod menni fog az...
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #3874 üzenetére
Vagy elmész valami fizetős képzésre, vagy önmagad a megfelelő könyvekből. De az igazán jó eredményhez először valami alapozó tanfolyam, utána pedig autodidakta módon.
-
Taoharcos
aktív tag
Köszönöm a sok tanácsot, sok hasznos instrukciót kaptam.
Végül az alább látható containsUser-el oldottam meg a feladatot. Mi a véleményetek a megoldásról?package com.corejsf;
import java.io.Serializable;
import java.util.*;
import javax.faces.bean.*;
@ManagedBean(name="userbean")
@SessionScoped
public class UserBean implements Serializable{
private String name;
private String password;
private String userListToString;
private static ArrayList userList = new ArrayList();
private User user;
public String addUser(){
user = new User(name, password);
userList.add(user);
userListToString = userList.toString();
if(containsUser(userList, user)){
return "thankYou";
}
else {
return "loginFail";
}
}
public boolean containsUser(ArrayList<User> userList, User user){
boolean isContainsUser = false;
for(int i = 0 ; i < userList.size(); i++ ){
if(userList.get(i).getName().equals(user.getName())&&userList.get(i).getPassword().equals(user.getPassword())) {
isContainsUser = true;
}
}
return isContainsUser;
}
public String loginUser(){
if(containsUser(userList, user)){
return "thankYou";
}
else{
return "loginFail";
}
}
public String getUserListToString() {
return userListToString;
}
public String getName() {
return name;
}
public void setName(String name) {
this.name = name;
}
public String getPassword() {
return password;
}
public void setPassword(String password) {
this.password = password;
}
}A JSF-el ismerkedem, csak közben gondoltam, egy kis kitérőt teszek az ArrayList irányába. Természetesen később nyilván egy adatbázis a végső megoldás. De egyszerre kezdőként nem akarok több dolgot is csinálni.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Taoharcos #3785 üzenetére
Ja valami kód is:
package com.corejsf;
public class User {
private String name;
private String password;
public User(String name, String password){
this.name = name;
}
return name;
}
this.name = name;
}
return password;
}
}
}package com.corejsf;
import java.io.Serializable;
import java.util.*;
import javax.faces.bean.*;
@ManagedBean(name="userbean")
@SessionScoped
public class UserBean implements Serializable{
private String name;
private String password;
private String userListToString;
private static List userList = new ArrayList();
private User user;
public String addUser(){
userList.add(user);
if (userList.contains(user)){
return "thankYou";
}
else {
return "loginFail";
}
}
public String loginUser(){
if(userList.contains(user)){
return "thankYou";
}
else{
return "loginFail";
}
}
public String getUserListToString() {
return userListToString;
}
return name;
}
this.name = name;
}
return password;
}
}
} -
Taoharcos
aktív tag
Az alábbi lenne a problémám. Egy oldalon név - jelszó párost olvasok be, amit egy statikus ArrayList-ben tárolok. Amikor hozzáadom a listához (addUser), akkor a contains -el még ellenőrizni tudom, hogy a lista tartalmazza-e, utána a loginUser-nél a contains false lesz a már felvitt név - jelszó párossal. Az ArrayList pedig tartalmazza, amíg be nem zárom a programot, mert a toString-el kiíratom és ott van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest