- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás előtti hardverszemle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Én jávás vagyok, de pythonban sokkal könnyebben dobtam össze egy desktop appot. Bár nem is volt olyan szép, mint egy alap javafx cucc, cserébe töredék idő alatt elkészült.
A mobil app szerintem halott. Én a magam részéről biztosan nem telepítenék fel a telefonomra egy huszonharmadik valamit is csináló appot, mert minek. Szerintem más sem. Persze lehet, hogy én vagyok a különc.
Ergo egy javascript, sőtmitöbb egy typescript szerintem többet tud adni egy kezdőnek, mert egyrészt szuper frontendet lehet vele készíteni, és ami elfut egy böngészőben, az "bármilyen" mobilon is elfut. Másrészt a nodejs-sel immáron az ismerős javascript környezetben heggeszthet az ember backendet is az appjának. Egy nyelv ismeretével meg van a fullstack.
Bár a java+vaadin kombóval is egészen szép web appokat lehet gyúrni. De ha java vs python a kérdés,és az egyszerűség fontosabb mint a szépség vagy mondjuk a teljesítmény, akkor a pythont jobb választásnak érzem. Talán ez ízlés dolga is.
És igen, legalább egy sqlite adatbázis ajánlott. Az is egy fájlban tárolja a cuccot, de mégis van egy rendes apija, vannak hozzá eszközök, libek, amik megkönnyítik az ember dolgát. Pythonban néhány sor és kész az egész adakezelés. Fájlba írogatással egy csomó kockázatot húzol magadra, és oda jutsz, hogy feltaláld újból a kereket. Hacsak nem egy faék egyszerűségű, szöveget kiírok - szöveget beolvasok szituációról van szó, akkor nem árt az adatbázis. Egyszerűbb, mint szövegfájlt parzolgatni.
Az "elfogytak az adatbázisok" kiejentést nem nagyon tudom hova tenni, mysql-ben ez egy parancs, ami tulajdonképpen virtuálisan hoz létre egy új db-t. Bár nem értek a hosztolt adatbázisokhoz és hogy ott mit szabad és mit nem.
A meglévő mysql-be új táblát is vehetsz fel, ha a db tulaja / használója ezt nem bánja. Technikailag nem zavar be, csak az átláthatóságot rontja, hogy minden csak be van hányva egy DB-be.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest