- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Egyelőre nem tartja beszámításra érdemesnek az első Vision Pro kiadást az Apple
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Raven Ridge – amikor a Zen és a Vega találkozik
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- ROG Xbox Ally X: Összefogás
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Én jávás vagyok, de pythonban sokkal könnyebben dobtam össze egy desktop appot. Bár nem is volt olyan szép, mint egy alap javafx cucc, cserébe töredék idő alatt elkészült.
A mobil app szerintem halott. Én a magam részéről biztosan nem telepítenék fel a telefonomra egy huszonharmadik valamit is csináló appot, mert minek. Szerintem más sem. Persze lehet, hogy én vagyok a különc.
Ergo egy javascript, sőtmitöbb egy typescript szerintem többet tud adni egy kezdőnek, mert egyrészt szuper frontendet lehet vele készíteni, és ami elfut egy böngészőben, az "bármilyen" mobilon is elfut. Másrészt a nodejs-sel immáron az ismerős javascript környezetben heggeszthet az ember backendet is az appjának. Egy nyelv ismeretével meg van a fullstack.
Bár a java+vaadin kombóval is egészen szép web appokat lehet gyúrni. De ha java vs python a kérdés,és az egyszerűség fontosabb mint a szépség vagy mondjuk a teljesítmény, akkor a pythont jobb választásnak érzem. Talán ez ízlés dolga is.
És igen, legalább egy sqlite adatbázis ajánlott. Az is egy fájlban tárolja a cuccot, de mégis van egy rendes apija, vannak hozzá eszközök, libek, amik megkönnyítik az ember dolgát. Pythonban néhány sor és kész az egész adakezelés. Fájlba írogatással egy csomó kockázatot húzol magadra, és oda jutsz, hogy feltaláld újból a kereket. Hacsak nem egy faék egyszerűségű, szöveget kiírok - szöveget beolvasok szituációról van szó, akkor nem árt az adatbázis. Egyszerűbb, mint szövegfájlt parzolgatni.
Az "elfogytak az adatbázisok" kiejentést nem nagyon tudom hova tenni, mysql-ben ez egy parancs, ami tulajdonképpen virtuálisan hoz létre egy új db-t. Bár nem értek a hosztolt adatbázisokhoz és hogy ott mit szabad és mit nem.
A meglévő mysql-be új táblát is vehetsz fel, ha a db tulaja / használója ezt nem bánja. Technikailag nem zavar be, csak az átláthatóságot rontja, hogy minden csak be van hányva egy DB-be.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Dell precision 7530 laptop
- ROG Strix G513RC 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- VivoBook S M3402QA 14" 3K OLED Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Részletfizetés. ASUS TUF Gaming F16 FX608JMR-QT021
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest