- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoxx
őstag
Nos, a telefonban van scanner, de nem tudom hogyan lehetne okosítani. Azon kívül, hogy megmutatja a dekódolt szöveget és link esetén megnyit egy browsert semmi egyebet nem láttam még benne alapból. Aztán hogy éppen ezen a telefonon valahogy talán össze lehet mégis barkácsolni, hogy custom url-t hívjon, de esetleg egy másikon nem ezért szerintem jobb egy külön app erre.
Az említett leltározó program remek, de idő közben újabb igény merült fel, így magam kell írjak egy egyszerű appot. Szerencsére sok forrást találni a már említett ZXing libre alapozva, ezek lesznek a kiindulási alapok.
ZXing embedded lesz természetesen, hogy ne kelljen külső app a használathoz.
Kotlin-nak nem állok most neki, egyelőre JAVA alapon fogom elkészíteni.
Szóval a kiinduló kérdés itt el is dőlt. -
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Segítsetek, ha tudtok légyszi.
Celsius fok átváltás fahrenheitre javával(studicore-os feladat).
Már kész vagyok...
Minden megy, csak a végösszeget az istennek se tudom tizedesvesszővel kiiratni.
Ezt kéne kapnom kimenetben, leszámítva a számok értékeit:
Kérem a Celsius-fok értéket: 100
Fahrenheitben: 212,0 fok.
Eddig jutottam, de ez csak ponttal írja ki a tizedest:
package fahrenheit;
import java.util.Scanner;
/**
*
* @author Nonem
*/
public class Fahrenheit {
/**
* @param args the command line arguments
*/
public static void main(String[] args) {
double c,f;
Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.print("Kérem a Celsius-fok értéket: ");
c = sc.nextDouble();
f = c * 9/5 + 32;
System.out.print("Fahrenheitben: "+f+" fok.");
}
}
Előre is köszi a segítséget.Szia, ezt próbáld meg.
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
S.O.S segítségre van szükségem.
Netbeans-ben készítettem egy programot, amelyet most szeretnék a .jar fájl futtatásával indítani.
Sajnos windowsban a két kattintást követően nem indul el a program. Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja?
Leginkább semmi nem történik az indítás után. Netbeans-ből futtatva rendben megy.Java környezeti változó be van állítva a Windowsban?
-
Zsoxx
őstag
Köszönöm, de ez a libgdx library-ban van. És valóban pool-t használ. Azért módosult. Csak rácsodálkoztam hogy mik vannak

Android Studio-ban ha debugolok akkor miért nem jelenik meg semmi System.out.println() a console-on?
Csak ennyi: Connected to the target VM, address: 'localhost:59661', transport: 'socket' -
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Tudnátok segíteni abban, hogy lehetne összehozni helyesen az alábbi két szkirptet? Nem tudom szintaktikailag hogy lenne jó, nem értek a Javához. A lényeg, hogy az if-es rész megnézi szerepel-e a webcímben az adott string, ha nem, lefuttatja a további részt.
if(document.URL.indexOf("searchtext") = -1) { """"kód"""" }
És akkor a """kód"""-részben ez lenne:
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<ins class="adsbygoogle"
style="display:block;height:140px;border-collapse:collapse;"
data-ad-client="xxxxxxxxxxxxxxx"
data-ad-slot="xxxxxxxxxxxx"
data-ad-format="horizontal"
data-full-width-responsive="true"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
Ez nem Java.
-
Zsoxx
őstag
Miért melegen ajánlott egy osztályban a private field?
Hiszen ha felveszek hozzá egy public setter-t akkor ugyanott vagyok mintha publikus lenne.class X {
private int y;
public setY(int y) {
this.y = y;
}
}Ráadásul a setterben kontroll alatt tarthatod a bemenő értékeket (nem enged akármilyen értéket átadni a változónak).
-
Zsoxx
őstag
[JAVA tanulás] kozep sulis szintu java alapokat keresek, esetleg erettsegi teteleket kidolgozva, magyarul vagy angolul gyerekeknek irodott anyagot /foleg interaktiv/ ?
szeretnek megtanulni JAVA zni , es azt alacsonyabb szinten, lebutitva kezdeni,hogy mindent jol ersek es fokozatossan neheziteni az olvasmanyokat/videokat/tananyagot/andoroidos tanito app/ - barmi johet
Kismillió ilyet találsz a Youtube-on, akár magyarul is.
https://www.informatikatanarok.hu/erettsegi-feladatok/emelt-szintu-informatika-erettsegi-feladatok-es-megoldasok -
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Egy java windows alkalmazást készítek Java FX használatával.
Szeretnék tőletek kérni segítséget abban, hogy mi a legegyszerűbb és legszebb módja annak, hogy az egyik menüre kattintva egy tájékoztató szöveg jöjjön be néhány képpel? Nem tudom, hogy mibe rakjam a szöveget, hogyan építsem fel, stb...Köszönöm szépen
Talán GridPane lenne a legegyszerűbb.
-
Zsoxx
őstag
Úgy látom kimaradt egy "nem" az utolsó fél mondatomból.
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
public class Nfb {
Nfb nfb = new Nfb();
Object innerke = nfb.calculate();//innerke.?????
}private Object calculate() {
int width = 20;
class Inner {
public void multiply() {
System.out.println(2 * width);
}
}
Inner inner = new Inner();
inner.multiply();
return inner;}
}
Az innerke objektum cuccaihoz hogy lehet hozzáférni?
reflection-on kivül?Nincs ez egy kicsit túlbonyolítva?
Mi ez amúgy, valami állásinterjú-kérdés? -
Zsoxx
őstag
Egyszerubbnek egyszerubb. Ha viszont valamiert tobben is hasznalnak ugyanazt a peldanyt, abbol meg baj is lehet. En csinalnek egy osztalyt, aminek a konstruktora letrehozza a textfieldeket, de nincsenek setterei. De van metodusa amivel a mezoket meg lehet szerezni. Ez mar igy kvazi egy immutable osztaly lesz, s akkor tobb szalon is jol mukodhet. Mezoben eltarolni azert veszelyes szerintem, mert nem garantalhato sorrendiseget varsz el. Lesz fv-d, ami beallitja a mezot, meg lesz ami lekerdezi. Mi van ha elobb hivjak meg a lekerdezot, mint a letrehozot? Az en javaslatomban ez nem fordulhat elo, mert letrehozni csak egyszer tudod a peldanyt, es amig az nincs meg, addig nem nem tudod meghivni. A te esetedben meg nem garantalja semmi a helyes meghivasi sorrendet.
Jó ötlet, köszi!
-
Zsoxx
őstag
Talan az a legszebb, ha csinalsz egy masik osztalyy, ahol az emlitett valtozo osztalyvaltozo, s az ot cseszegteto metodusok is az uj osztalyban vannak.
De fejtsd ki jobban a problemat. Remelem olyan dolgok nincsenek, hogy meghatarozott sorrendben kell meghivogatni a dolgokat.
Vagy ha ez valami seged metodus, ami mindenfele muveleteket tud vegezni a parameterrel, akkor mehet egy utility osztaly static metodusanak.
Konkretabb pelda tenyleg sokat segitene.
Pl. JavaFX-ben van egy metódus, ami TextFieldeket kérdez le, de ugyanezeket a mezőket egy másik metódus hozza létre, amikor egy menüpontra egy panel felugrik.
Adjam át az összes textfieldet a lekérdező metódusnak? Nem egyszerűbb osztályváltozóként kezelni? -
Zsoxx
őstag
Melyik az elfogadott/ajánlott eljárás, ha egy metódus módosít egy változót, és arra egy vagy több másiknak is szüksége van?
1. Az adott változót osztályváltozóként kezelni, vagy
2. A másik metódusnak paraméterként átadni? -
Zsoxx
őstag
Mit szoktatok javasolni, ha valaki ~nulláról akar megtanulni programozni? (Lehet angol, magyar, könyv, videó, ingyenes vagy olcsó fizetős, csak legyen lényegre törő, "intenzív".)
Rám jött a hepp. Minimálisan konyítok a C++ hoz (féléves választható tárgy volt régen egyetemi mérnök képzésen), de azt tanácsolta egy ismerősöm, hogy azt felejtsem el és inkább mondjuk Java (esetleg ~Script). De most még átküldhettek másik topic-ba.

Én azt javaslom, hogy csak akkor vágj bele, ha annyira szereted, hogy egész hátralévő életeben ezzel akarsz foglalkozni.
-
Zsoxx
őstag
Nyilván... hosszú éveken át használtam Eclipse-t az összes hülyeségét nem sikerült kiismerni, mert ez is olyan, mint a Skyrim - vég nélküli kihívások. Volt már mindenféle fizetős edition a kezem alatt, egyik rémesebb volt a másiknál. Azt gondoltam, hogy az IntelliJ tényleg tud mást letenni az asztalra, de ez valahol törvényszerű, hogy minél összetettebb valami, annál nagyobb hulladék. Egyik sem érdemli meg, hogy rajongótábora legyen
Akkor marad a NetBeans.
-
Zsoxx
őstag
Egyébként a Netbeans néha indokolatlanul magas processzorhasználatára született már valami megoldás?
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Sok értelmét nem látom a második verziónak. Nem sokkal lesz rövidebb a kód, és nem olvashatóbb.
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Hali
Hogyan nézne ki ez a kód, ha nem lambda expressionnal írnám? (JavaFX)
Nem igazán értem, hogy mit csinál, talán a régebbi módon írva érthetőbb lenne.private List<Sprite> sprites() {return root.getChildren().stream().map(Node n -> (Sprite) n).collect(Collectors.toList());} -
Zsoxx
őstag
Innen kell letölteni? [link]
Ebben nincs jfxrt.jar fájl, tudtommal ez kell és a jfxswt.jar
Ha nem adom meg a jfxrt.jar-t nem is tudja importálni a javafx-et.
Telepítettem a JavaFX Scene Builder 2.0-t, ebben van jfxrt.jar. Megadtam neki, így már importálja, kiterjesztem a Application osztályt, futáskor hibát ad:
"Error: Could not find or load main class TestFX
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: javafx/application/Application"Nem tudtam megnyitni az Application.class forrástfájlt, nem találta. Megadtam neki az src.zip forrást ami a javafx-sdk-13.0.1-ban található, amit innen szedtem le: https://openjfx.io/
Most mar megnyitja forrástfájlt, de ugyanez a hiba maradt. Valami ötlet? Mindez Eclipse 2019-12-ben....JDK 11 óta nincs benne a JavaFX.
https://youtu.be/nbn_tjHBRV8 -
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Adott egy könyvtár/mappa, ahol fájlok találhatóak. Szeretném a mappában található fájlok nevét, méretét, esetleg még más adatait is tárolni. Fontos lenne, hogy a névhez tudjam párosítani a többi adatot.
Miután feldolgoztam őket, szeretnék velük dolgozni is, tehát a JAVA programomban használnám is ezeket az adatokat.
Mit ajánlanátok leginkább? Mivel a legcélszerűbb ezt megoldani?Köszönöm szépen
Létrehozol egy osztályt a fájloknak és a szükséges adatokat osztályváltozókban tárolod.
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Van itt valami, amit mindig tudni akartam a java-ról, de sosem mertem megkérdezni. Vagy valami olyasmi.
A java-nak már van fizetős verziója is. Azzal az sdk-val felépítek egy alkalmazást. Utólag a jvm vagy a felhasznált offici libek vonatkozásában olyasmi derül ki, hogy trojan jutott be az alkalmazásba. Üzleti károkozás is történik annak kapcsán. Vállalni fog azért az Oracle üzleti felelősséget? Konkrétan kártérítés. Igen / Nem ?
Hogyan derítik ki, hogy egy alkalmazás fizetős SDK-val készült, illetve hogy fizettek-e is érte?
-
Zsoxx
őstag
A praxisomban ilyesmivel még nem találkoztam. Standard nyelvi eszközről nem tudok (legalábbis Java 8-ig bezárólag) - ettől persze még létezhet. A probléma viszont nyilván nem megoldhatatlan. Az első lehetőség a java fordító meghívása (lásd az előző hozzászólást), majd a gyártott osztály dinamikus betöltése (mint a JDBC driver-nél) és végrehajtása. Lásd pl. itt. Ennél a megoldásnál az a korlát, hogy a fordítási egység az osztály. A másik lehetőség, ami eszembe jut, a byte kód manipuláció (bytecode instrumentation), amivel lehet turkálni a már lefordított osztályok belsejében (új eljárásokat hozzáadni, meglévőeket kiegészíteni, stb.) Lásd pl. itt. Elképzelhető, hogy vannak ezekre alapozva kész megoldások is, bár én egy gyors kereséssel nem találtam ilyet.
Én nem vetném el teljesen a script nyelveket sem. (Bár nem tudom, hogy pontosan mi a feladat...
) A Groovy nagyjából felülről kompatibilis a Javával (azaz a Java forráskód érvényes Groovy forráskód is), legalábbis kb. a 7-es nyelvi szintig, bár a szemantikában vannak apróbb eltérések. A script nyelvek és a java kölcsönösen hívhatják egymást (azaz egy programon belül keverhetők). A script nyelvek mellett szól még, hogy tömörebbek (elhagyhatók a változó deklarációk, stb.), azaz pár soros kódokhoz alkalmasabbak.Akkor tárgytalan, kösz. Nekem ezek többsége még kínai.
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Java-ban van arra valamilyen osztály, hogy egy String tartalmát parancsként dolgoztassuk fel a programmal? (DB-t leszámítva)
-
Zsoxx
őstag
Tömör, egy felelőssége van, se többet, se kevesebbet nem csinál mint ami a célja. Magas a koherencia a az adattagok és a metódusok között, meg az összes SOLID principle felsorolása, kifejtése, 1-2 design patternen keresztüli elmagyarázása. Én ezt várnám el egy interjúzótól. Bár juniortól lehet nem ilyet kérdeznék, hanem inkább alapvetőbb algoritmus kérdéseket, adatstruktúrákat.
*Tömör, de átlátható.
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, biztosan nem ez a legmegfelelőbb topik erre a problémára, de minél hamarabb megoldást kellene találjak rá, amit egyelőre sehol nem találtam, hátha most ti tudtok segíteni!Adott programok a JAVA, ANYK (általános nyomtatvány kitöltő [ez kell az adóbevalláshoz is]) valamint egy nyomtatvány .jar kiterjesztésben. Na az adott gép, ahol szeretném telepíteni ezt a jar fájlt az ANYK-hoz, egyszerűen nem futtatja azt. Felvillan egy commander ablak, lefut valami villámgyorsan, de be is zár (ez kb fél mp.) Közben meg kellene nyisson egy telepítő részt. Otthon a saját gépemen működik.
Próbáltam vírusirtót (tűzfalat) kikapcsolni, a programokat újratelepíteni, de ugyan úgy semmi. Erre valami ötlet? Mi foghatja meg, miért nem fut le? Lett valami telepítve, ami megfogja?Parancssorban indítsd el, akkor nem zárja be és el tudod olvasni, mit ír ki.
-
Zsoxx
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, nektek köszönhetően sikerült túllendülnöm a problémán.
(#10653) Szmeby: az első karakter szortírozásnak az volt a célja, hogy ha bizonyos számokkal kezdődött a telefonszám, akkor a megfelelő osztályt kellett meghívnia, ahol kiszámolta az adott szolgáltató díjszabása szerinti összeget.
A System.exit()-et valóban nem szeretem használni, de if-else esetében hirtelen nem tudtam mást kitalálni, aztán inkább váltottam switchre, ahogy (#10654) axioma is javasolta.
Valóban nem tanultam még az exceptionről, de utánanéztem azóta.
A változók nevét azért írtam nagy kezdőbetűvel, mert a feladatban is így szerepelt, és a kiértékelő már ezért is pontlevonással büntet, ha nem minden ugyanúgy van, ahogy elvárják.
Végül pedig, a return phoneNumber-t tényleg elég volt egyszer kitennem, a legvégén, és sikerült működésre bírnom.(#10654) axioma: a konstruktorokkal igazad volt, elfeledkeztem róluk, utólag pótolva megoldódott a probléma.
Az öröklést már az elején beállítottam, azzal nem volt semmi gond, de köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet.(#10655) sztanozs: Igen, a feladat meghatározása és kiértékelése elég szigorú, sajnos minden értéket ugyanúgy kellett felvennem, ahogy a meghatározásban szerepelt.
Miféle oktatási intézmény az, ahol nem ismerik az alapvető kódolási konvenciókat?
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Java programozást tanulni hol éri meg elkezdeni? Főiskolán és egyetemen kívül, munka mellett, teljesen az alapoktól, egészen mást tanultam és mással foglalkozom jelenleg.
Attól függ, mennyi pénzt akarsz rááldozni, és milyen gyorsan tudsz/akarsz haladni.
Az alapokat megtanulhatod Youtube-videókból is ingyen, de gyorsabb, ha egy oktató cég (pl. Codecool, Helixlab, BrainingHUB, GreenFox, ZeroToHero) tanfolyamai közül választasz. Itt viszont már feszítettebb a tempó, és nem mindegyiket lehet munka mellett bevállalni. -
Zsoxx
őstag
Sziasztok.
Hogy lehet egyik osztály függvényéből átadni értéket egy másik osztály függvényének?
Jelen esetben:
Innen szeretném
public class Ital {
String nev;
double szazalek;
int ml;
public double getAlkoholGramm() {
return 0.8*ml*szazalek/100.0;
}
}a getAlkoholGramm() függvény értékét átadni a veralkoholEzrelek() függvénynek:
public class Ember {
String nev;
int kilogramm;
double alkoholGramm;
public double veralkoholEzrelek() {
return alkoholGramm / kilogramm;
}
}Ha a veralkoholEzrelek()-be beleírom, hogy
alkoholGramm = Ital.getAlkoholGramm();, akkor pedig ezt az üzenetet írja ki NetBeans: non-static method getAlkoholGramm() cannot be referenced from a static contextTudnátok segíteni, hogy mi a gond és hogyan lehet megoldani? Előre is köszönöm!

Csak statikus metódust tudsz meghívni osztálynévvel (Ital.getAlkoholGramm()).
Példányosítani kell az Ital osztályt, és azon a példányon meghívni a getAlkoholGramm() metódust. -
Zsoxx
őstag
Ezt tanulmányozva talán kicsit közelebb kerülsz a válaszhoz.
Fent van a megoldása is egyébként. -
Zsoxx
őstag
Jelenleg egy ilyen Udemy-s anyagom van. Ez megfelelő lehet szerinted? Nekem jónak tűnik a content alapján.
Illetve találtam a YT-on magyar nyelvű anyagot is. A San Franciscoból jöttem csatornán Spring Boot ismeretek címmel.
A magyar nyelvűvel kezdeném, mert az angol lassabban megy kicsit sajnos (még). Gondolom nem gond, ha két külön helyről jön infó. Átfogóbb képet kapok. Igazából nem rohanok sehova csak veszett módon érdekel a Java és most lett egy kis időm.
Eddig PHP vonalon dolgoztam, kevéske OOP-vel sajnos a régi projectek miatt, mindenféle framework nélkül. A JAVA mellett állt rá az agyam is az OOP szemléletre. De ez egy másik történet ...
SFJ úgy tűnik leállt, már vagy fél éve nincs új videójuk. Bár a Spring Boot kurzus teljes, de a Dockert félbehagyták.
-
Zsoxx
őstag
Üdv!
Konzolos menüt szeretnék készíteni, hülyegyerek biztosat, ami nem akad ki, ha nem int-et kap válaszként. Eddig az Angster Erzsébetes extra csomagot használtam, de szeretném nélküle megoldani, scanner-el. Egy ideje gondolkodok rajta, de nem jutok előbbre ,a netes keresés eredményeként a hasNextInt-ig jutottam el, de annak az else ágát nem tudom rendesen használni a megoldásra, mert pl. itt működik:public static void main(String[] arg) {
Scanner in = new Scanner(System.in);
System.out.println("How many are invading?");
if (in.hasNextInt()) {
int a = in.nextInt();
System.out.println(a);
} else {
System.out.println("Sorry, couldn't understand you!");
}
}de én a saját kódomban nem tudom felhasználni:
private static Scanner inputScanner = new Scanner(System.in);
System.out.println(" *** Welcome to the board game ! *** ");
selectInMainMenu();
}
private static void selectInMainMenu() {
int mainMenuChoice=0;
do {
showMainMenu();
if (inputScanner.hasNextInt()) {
mainMenuChoice = inputScanner.nextInt();
} else {
System.out.println("Wrong input! Please, select 1, 2 or 3! ");
break;
}
} while (mainMenuChoice < 1 || mainMenuChoice > 3);
switch (mainMenuChoice) {
case 1:
showHelp();
selectInMainMenu();
break;
case 2:
startAGame();
selectInMainMenu();
break;
case 3:
System.out.println("\nGoodbye!");
break;
}
}
private static void showMainMenu() {
System.out.println("1 - Game info");
System.out.println("2 - Start a game");
System.out.println("3 - Exit");
}
private static void showHelp() {
System.out.println("\nShowing help!\n");
}
private static void startAGame() {
System.out.println("\nPlaying a game!\n");
}Ha csak 1 számjegyet vársz, lekérdezheted a Character osztály statikus függvényével, hogy számjegy-e (isDigit).
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Skacok, létezik az, hogy a Java-ban nincs egy nyomorult osztály, amellyel számrendszerek között lehet konvertálni? (Pl. hexadecimális és decimális között)
-
Zsoxx
őstag
A kódot is látni kéne, de úgy tűnik, hibás egy tömbindex hivatkozás.
-
Zsoxx
őstag
Aha látom már, hogy a free sem teljesen free.
Én megpróbáltam kimásolni egy részét és sikerült, de sok helyen indokolatlan sortörések kerültek a szövegbe.
Esetleg próbáld másik böngészővel kicopy-zni. -
Zsoxx
őstag
Üdv Guruk!
Tényleg nem tud segíteni senki, hogy egy Javas oldalról hogy lehet lemásolni szöveget?Egy oldalon találtam párat régi kedves könyveim közül és nem tudom leszedni őket. Bár az oldalon olvasható, látható a szöveg, Ctrl+A, Ctrl+c - Ctrl+v sem tudja leszedni csak az első pár bekezdést, utána kimaradoznak részek. Azért írok ide mert valami javás varázslás van. Egy régi portable Firefoxomban amivel szintén megpróbáltam letölteni, nincs java támogatás, avval meg sem jelenik a könyv szövege. Ha sikerülne leszedni csinálhatnék hangoskönyvet és meghallgathatnám. Bár a könyvek megvannak, nem jutok az olvasáshoz. Problémás oldal: [link]
Hátha tudtok segíteni?
Köszi előre is.Download gomb megvolt?
Sign up today for unlimited downloads free for one month. -
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Hát nagyon szomorú vagyok, az emelt szintre van megoldás, de a középszintre nincs.Berakom a megoldást de nem működik. Már az elején nem ismeri fel a dolgokat:
using System;
using System.IO;
using System.Collections.Generic; using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;szerintem a többi menne vagy nem.
Megoldás:
using System;
using System.IO;
using System.Collections.Generic; using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;namespace footgolf
{class versenyzo
{
public string nev { get;private set; } public string kategoria { get; private set; } public string egyesulet { get; private set; } public byte[] pontok { get; set; }public versenyzo(string sor)
{
string[] m = sor.Split(';'); nev = m[0]; kategoria= m[1]; egyesulet = m[2]; pontok = new byte[8];
for(int i = 0; i < pontok.Length; i++)
{
pontok=byte.Parse(m[i+3]);
}
}5. //Készítsen függvényt vagy jellemzőt, amivel meghatározza egy
//versenyzőnek a bajnokságban(8 fordulóban) elért egyéni összpontszámát! //A versenyző legrosszabb két eredménye kiesik az összpontszámból
//A maradék hat pontszámot össze kell adni.
//Ha a versenyző legrosszabb egy vagy két eredménye nem nulla akkor +10 pontot kappublic int osszpontszam
{ get {
int osszpont = 0; Array.Sort(pontok);
for(int i = 2; i < pontok.Length; i++)
{
osszpont += pontok(i);
}
if (pontok[0] != 0) osszpont += 10; if (pontok[1] != 0) osszpont += 10; return osszpont;
}
}static void Main(string[] args)
{
2.//Olvassa be a fob2016.txt állományban lévő adatokat és tárolja el egy olyan
//adatszerkezetben, amely a további feladatok megoldására
alkalmas!
double versenyzokszama = 0;
List<versenyzo> vers = new List<versenyzo>(); foreach(var i in File.ReadAllLines("fob2016.txt"))
{
vers.Add(new versenyzo(i));
// Console.WriteLine(" {0} ", i);//sorok kiíratása
}3. //Határozza meg és írja ki a képernyőre a minta szerint, hogy //hány versenyző indult összesen a két kategóriában a bajnokságon!
versenyzokszama = vers.Count();
Console.WriteLine("3. feladat: Versenyzők száma: {0}", versenyzokszama);4.//Határozza meg és írja ki a képernyőre a minta szerint a női versenyzők arányát az összes
//versenyzőszámhoz képest!A százalékos értéket két tizedesjegy pontossággal jelenítse meg!
double noiversenyzokszama = 0; foreach (var i in vers)
{
if (i.kategoria == "Noi") noiversenyzokszama++; }Console.WriteLine("4. feladat: A női versenyzők aránya: {0}%",
Math.Round((noiversenyzokszama / versenyzokszama * 100), 2));
6. //Határozza meg és írja ki a minta szerint a 2016-os footgolf
//bajnokság legtöbb pontot szerzett női bajnokát!
int maxpont = 0;
string bajnoknoegyesulet = ""; string bajnoknonev =""; foreach(var i in vers)
{
if(i.kategoria=="Noi" && i.osszpontszam > maxpont)
{
bajnoknonev = i.nev; bajnoknoegyesulet = i.egyesulet; maxpont = i.osszpontszam;
} }
if (maxpont!= 0)
{
Console.WriteLine("6. feladat: A bajnok női versenyző");
Console.WriteLine("\tNév: {0}", bajnoknonev);
Console.WriteLine("\tEgyesület: {0}", bajnoknoegyesulet);
Console.WriteLine("\tÖsszpont: {0}", maxpont);
}7. //Készítsen szöveges állományt osszpontFF.txt néven, amelybe kiírja a felnőtt férfi //kategóriában indult versenyzők nevét és a bajnokságban elért összpontszámát pontosvesszővel elválasztva
List<string> kiirsor = new List<string>(); foreach (var i in vers)
{
if(i.kategoria=="Felnott ferfi")
{
kiirsor.Add($"{i.nev};{i.osszpontszam}");
}
}
File.WriteAllLines("osszpontFF.txt", kiirsor);8. //Készítsen statisztikát a minta szerint, hogy az egyes egyesületekből
//hány versenyző indult a bajnokságon!
//Az egyesületen kívül indult versenyzőknél az egyesületnél az „n.a.” adat szerepel. //Ezek a versenyzők és az egy vagy két versenyzőt indító egyesületek ne szerepeljenek a statisztikában!Console.WriteLine("8. feladat: Egyesület statisztika"); Dictionary<string, int> d = new Dictionary<string, int>(); foreach (var i in vers)
{
if (d.ContainsKey(i.egyesulet))
{
d[i.egyesulet]++;
} else
{
d.Add(i.egyesulet, 1);
} }
foreach (var i in d)
{
if(i.Key!="n.a." && i.Value >= 3)
{
Console.WriteLine("\t{0} - {1} fő",i.Key,i.Value);
}
}Console.ReadKey();
}
}
}Ez nem JAVA kód.
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Az ágazati középszintű érettségi informatika ismeretek eddigi (2017, 2018) java programozási feladatok megoldását keresem, ha valaki tudna segíteni.
Előre is köszönöm.Google mit mond?
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok! Ha tud valaki segíteni az ágazati középszintű informatika érettségi eddigi feladatainak megoldása érdekelne: 2016/2017/2018 helsinki/fob2016/footgolf . Ezek a 2. feladatok minden évben.
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Külön szálon van?
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni Java programozásban?
Készítsen olyan programot Java-ban, amelyben adott egy osztály: állatok. Az állatok rendelkeznek névvel, színnel. Az állatok osztályból öröklődéssel hozza létre a kutya osztályt, amely tagjai a fenti attribútumokon kívül még rendelkezzenek fajtával és korral is. 3pont
Ügyeljen az elnevezéseknél a Java-konvenciókra: mi kis- és mi nagybetű! Az osztályokat külön fájlokban tárolja el. 1pont
Minden esetben állítsa be a megfelelő láthatóságokat az adatvédelmet szem előtt tartva!Előre is köszönöm a segítséget!
Amúgy meg pl:
class Allatok {
String nev;
String szin;
}class Kutya extends Allatok {
String fajta;
int kor;
}A láthatóságban már nem segítek.
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni Java programozásban?
Készítsen olyan programot Java-ban, amelyben adott egy osztály: állatok. Az állatok rendelkeznek névvel, színnel. Az állatok osztályból öröklődéssel hozza létre a kutya osztályt, amely tagjai a fenti attribútumokon kívül még rendelkezzenek fajtával és korral is. 3pont
Ügyeljen az elnevezéseknél a Java-konvenciókra: mi kis- és mi nagybetű! Az osztályokat külön fájlokban tárolja el. 1pont
Minden esetben állítsa be a megfelelő láthatóságokat az adatvédelmet szem előtt tartva!Előre is köszönöm a segítséget!
Milyen JAVA-képzésre jársz?
-
Zsoxx
őstag
Aktuális elvárás..ilyen nincs. Egyébként Java/Kotlin/c# kombóval nem nagyon tudsz mellélőni.
JAVA junior pozícióban kb. melyek a követelmények? Milyen jellegű (rész)projekteket bíznak junior programozókra?
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok
JavaFX-szel ismerkedem (+JAVA természetesen). Egy-két egyszerűbb programot már létrehoztam vele. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet önállóan, Win alatt futtatható programmá konvertálni a kész projektet?
Illetve mennyire érdemes belemélyedni az FX-be? Van nála modernebb megoldás asztali alkalmazásokhoz?
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Ez most komoly? Miféle Java-tanfolyam az, ahol az számít, hogy milyen a kimenet, nem az, hogyan oldja meg a tanuló a példát?
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy egyszerű feladathoz:Készíts programot, ami beolvassa egy téglatest három élének hosszát, és kiírja a térfogatát és a felszínét!
A programba bevitt adatok helyesek és a program tört értéket is elfogad. Az eredményt egy tizedesjegyre kerekítve, vesszővel írjuk ki! (System.out.printf)
Figyeljünk a szóközökre és soremelésekre, a kimenet ehhez hasonló kell legyen:
Példa:
Téglatest térfogat- és felszínszámoló
a=10
b=20
c=15
Felszín: 1300,0
Térfogat: 3000,0A vastagon szedett részt a felhasználó írta be.
A problémám az, hogy a feladatot egy program vizsgálja át, és csak 57%osra értékeli. Működik, megcsinálja amit kell(NetBeansben tökéletesen lefut), szerintem ugyanúgy néz mint ahogy a példa. Nem találom a hibát.
A programom a következő:
package tegla;
import java.util.Scanner;
public class Tegla {
Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.println("Téglatest térfogat- és felszínszámoló ");
System.out.print("a=");
double a = sc.nextDouble();
System.out.print("b=");
double b = sc.nextDouble();
System.out.print("c=");
double c = sc.nextDouble();
double felszin = 2*(a*b+a*c+b*c) ;
double terfogat = a*b*c;
System.out.printf("Felszín: %.1f \n",felszin);
System.out.printf("Térfogat: %.1f \n",terfogat);}
}
Előre is köszönöm a segítséget.
Miért a main-ben számolsz? A számoló metódust és a változókat a Tegla osztályban definiáld, utána példányosítsd és az objektumon hívd meg a metódust a main-ben.
-
Zsoxx
őstag
-
Zsoxx
őstag
Vannak ingyenes YT videók, pl. SFJ. Amúgy épp most indul egy fél éves tanfolyam, 750.000+áfa.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Tőzsde és gazdaság
- Revolut
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Diablo IV
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
- Új Dell Pro 14 Plus Ultra5 238V vPro 8mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Arc iGPU 130V Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S20 FE / 6/128Gb / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

te csak a programozási feladatokat csináld meg.