- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD FX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
yossarian14
tag
Van egy Item class, és egy Price class. Az Item-hez tartozhat sok Price, amik pedig 1 itemhez vannak kötve, de a hibernate azért is generál hozzá egy kapcsolótáblát, pedig szükségtelen. Miért?
Ilyen a kapcsolat a két osztályban:
Item:
@OneToMany(cascade = CascadeType.ALL, mappedBy = "item", orphanRemoval = true)
private Set<Price> prices;
Price:@ManyToOne(fetch = FetchType.LAZY)
private Item item;Próbáltam @JoinColumn-al is, akkor is ugyan az. Egy netes példában is pont így csinálta, és mind2 megelőzte a kapcsolótáblázást, de nekem nem.
Nem lehet, hogy véletlen egy korábbi próbálkozás eredménye ragadt bent a DB-ben?
Ha nem, akkor szerintem ennél több infó kell, hogy meglehessen válaszolni, bár én nem vagyok egy nagy Hibernate-expert.
-
yossarian14
tag
Arrays.stream(values)- ezzel érdemes nekiindulni -
yossarian14
tag
-
yossarian14
tag
Elakadtam a következő stream soron:
ArrayList<Literacy> list = new ArrayList<>();try {Scanner scanner = new Scanner(Paths.get("literacy.csv"));while (scanner.hasNextLine()) {String[] line = scanner.nextLine().trim().split(",");list.add(new Literacy(line[0],line[1],line[2],line[3],Integer.valueOf(line[4]),Double.valueOf(line[5])));}} catch (IOException ex) {System.out.println(ex);}list.stream().sorted((p1, p2) -> {return p1.getLiteracyRate() - p2.getLiteracyRate();}).forEach(l -> System.out.println(l));
A fordítási hibaüzenet: incompatible types: bad return type in lambda expression
possible lossy conversion from double to int
ALiteracyosztályban agetLiteracyRatedouble típus.Nem értem mi a baja két double kivonásával és visszaadásával? (int-el működne, de nem az a feladat)
Egy másik megoldás még ide, amit gyakran szoktak alkalmazni:
.sorted(Comparator.comparingDouble(Literacy::getLiteracyRate)) -
yossarian14
tag
Ha már MOOC... Van ez a kód:
public boolean equals(Object compared) {
// if the variables are located in the same position, they are equal
if (this == compared) {
return true;
}
// if the compared object is not of type Person, the objects are not equal
if (!(compared instanceof Person)) {
return false;
}
// convert the object into a Person object
Person comparedPerson = (Person) compared;
// if the values of the object variables are equal, the objects are equal
if (this.name.equals(comparedPerson.name) &&
this.age == comparedPerson.age &&
this.weight == comparedPerson.weight &&
this.height == comparedPerson.height) {
return true;
}
// otherwise the objects are not equal
return false;
}Itt nem igazán értem, hogy a type cast-ra (
Person comparedPerson = (Person) compared;) mi szükség van, hiszen a metódus már megkapja a compared objektumot
Ha megnézed a metódus paraméterét, akkor láthatod, hogy Object típussal érkezik be. Ahhoz hogy össze tud hasonlítani a különböző Person specifikus fieldeket, először le kell castolnod, hogy elkérhesd őket.
-
yossarian14
tag
-
yossarian14
tag
Sziasztok Segítséget kérné mivel kicsit elakadtam a tanulásban.
Lenne egy feladat amit nem tudok értelmezni,
és a setterek megírásával gondban vagyok.
Egyenlőre írtam egy vázlatot mire is gondoltam de a settereket még nem írtam meg rendesen, gondolom ott kellene levédeni az adattagokat???import java.util.Scanner;
/*Készítsünk a korábbi Diak osztályhoz konstruktort!
Tegyük a benne található adattagokat kívülről módosíthatatlanná!
Működjön a következő kódrészlet:
Diak jozsi = new Diak("Nagy Jozsef Leopold", 1999, 4.5);
System.out.println(jozsi.getAtlag());
System.out.println(jozsi.getNev());
A futtatás eredménye a következő lesz:
4.5
Nagy Jozsef Leopold
Az osztályban a korábbiakhoz képest ne legyen új adattag!
Legyen minden adattaghoz getter és setter!*/
/**
*
* @author spidi
*/
public class Diak {
private String nev;
private int szuletesiEv;
private double atlag;
private Diak() {}
public Diak(String nev, int szulEv, double atlag) {
this.nev = "Nagy Jozsef Leopold";
this.szuletesiEv = 1999;
this.atlag = 4.5;
}
public void beolvas(Scanner sc) {
System.out.println("Kérem a diák nevét!");
this.nev = sc.nextLine();
System.out.println("Kérem a diák születési évét!");
this.szuletesiEv = sc.nextInt();
System.out.println("Kérem a diák átlagát!");
this.atlag = sc.nextDouble();
}
public void kiir() {
System.out.println(getNev() + " (" + getSzuletesiEv() + "; "
+ getAtlag() + ")");
}
public void setNev(String nev) {
this.nev = nev;
}
public String getNev() {
return this.nev;
}
public void setSzuletesiEv(int szuletesiEv) {
this.szuletesiEv = szuletesiEv;
}
public int getSzuletesiEv() {
return this.szuletesiEv;
}
public void setAtlag(double atlag) {
this.atlag = atlag;
}
public double getAtlag() {
return this.atlag;
}
}Valóban kissé ellentmondásos a feladat a módosíthatatlansággal és a setterekkel, de valószínűleg arra gondolt a feladat szerzője, hogy a field-ek legyenek private-ek és így kívülről közvetlenül ne lehessen módosítani őket.
-
yossarian14
tag
Két egymásba ágyazott for ciklussal: első ciklus az első tömbön iterál, második a másodikon és a belső ciklus belsejében kiiratod az aktuális elemet mindkét tömbből.
-
yossarian14
tag
sziasztok, abszolút laikusként, hobbiból nézegetem a programozást, csak érdeklődés meg egy-két alapszintű feladat szintjén volt eddig javascript, python meg most java. pályát nem akarok módosítani, csak elfoglalom magam
felmerült bennem egy miniprojekt: olyan programot szeretnék írni, ami az egyik helyi topik hozzászólásaiból mentené le a képfájlokat a merevlemezre (mondjuk adok egy -tól-ig intervallumot, és ha az adott topik hozzászólásaiban volt kép, azt menti le). kérdésem: ez egyáltalán megvalósítható? és ha igen, javával megoldható? vagy az ilyenekhez más kellene? köszönöm előre is, ha valaki válaszol
.Ehhez elsősorban egy HTML parser library-re lesz szükséged. Minden nagyobb nyelvhez, köztük a Java-hoz és a Python-hoz is van ilyen. Nincs akadálya a megvalósításnak
-
yossarian14
tag
A Java 9-ben megjelent modulokat nem kötelező használnod. Ettől eltekintve pedig a munka nagy része a különböző dependency-k frissítése új verzióra. Persze, projekttől függően lehetnek extrémebb dolgok, de semmi olyan, amit már nem oldott meg valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest