Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
Drizzt #11945 üzenetére
Ettől féltem. (Próbálok többek, több kérdésére is választ adni, nem csak neked.)
Amin dolgozom, az egy céges JAVA backend library. A valós feladat, hogy az ügyfél listákat tudjon létrehozni egy adott parent-child business object-ből (listánként vagy csak az egyik, vagy csak a másik). A listáknak azonban különböző saját tulajdonságaik lehetnek (jó lenne ha dinamikusan lehetne őket kreálni és nem kéne folyton a CD-t dolgoztatni), sőt maguk a kapcsolatok is változó változókkal bírnak. Tehát egy BO többször is szerepelhet a listában, ha a kapcsolatnak mások a paraméterei.
Az egyszerűen menne, hogy lepéldányosítok egy közös interfészt, de az nem oldja meg, hogy minden új típusú listára új osztályt kéne csinálnom. Ha csinálok egy lista osztályt és abba dobok egy "tömböt" a plusz paraméterekről, akkor viszont azokat folyton cast-olnom kellene. Ezért gondoltam, hogy inkább csinálok ahhoz is egy marker interfészt, plusz bele az említett függvényt a lehetséges értékekkel és akkor a kliens oldalon nulla tudással lehet kezelni a dolgot.
A backend-nél arra gondoltam, hogy ha foreign key-t szeretnék a különböző paraméterekre, akkor az macerásabb. Listatípusonként tudok csinálni egy táblát, a típusleíróba meg beírom a hozzátartozó tábla nevét, de kicsit mókolásnak érzem.
De bármennyire is keresek, nem találok rá elegáns megoldást. -
Foglalt név
addikt
válasz
Drizzt #11939 üzenetére
Ráadásul ugyanezt meg tudom változókkal is csinálni, ugye?. Csinálok egy marker interface-t(AnimalAttribute), amihez hozzádobok esetleg egy getPossibleValues()-t és legrosszabb esetben kap az adott class egy wrapper-t. Így akár egy dinamikus listát is tudok csinálni, ahol a tigriseknek lesz Csíkvastagsága a kengurunak meg Erszénynyúlásiegyütthatója.
"Szabad" ilyet? -
btraven
őstag
válasz
Drizzt #11881 üzenetére
Én csak azt ismerem TDD-nek amit a 3. pontban írsz.
Programkódot nem szabad írni amíg a teszt nincs meg.
És nem szabad újabb tesztet írni amig nincs kész az előző tesztre a jó program.
unit teszt az más tészta, azt lehet írogatni szabadon a program mellett.
Tehát ha valaki unit tesztet használ az még nem TDD.De lehet rosszul tudja, Robert C. Martin könyvében olvastam.
-
axioma
veterán
válasz
Drizzt #11874 üzenetére
Nalam a tdd ott bukik, hogy mikor me'g semmi nincs a szoftverbol csak tervek, akkor forditjak le a kovetelmenyeket tesztesetekre. Ami meg csak akkor mukodik jol, ha vagy eleve valami mechanikus, a kimenetekkel csak elgepelest ellenorzo a feladat [protokoll vagy kodolas stb. megvalositasa], vagy meglevo 10 eve futo cuccba +1 feature, ahol minden mas kobe van vesve, nincs fejlesztoi dontesi helyzet. Ezektol eltero esetben nagy esellyel lesz menet kozbeni varialas vagy olyan fontos kepesseg amit elfelejtettek tesztesetbe fogalmazni, mert annyira trivialis ha az egeszet nezne a fejleszto, nem csak a fixalando teszteseteket egymas utan.
(Az meg nem tdd, hogy ir teszteket, ir ettol fgtl a kovetelmenyekbol egy szoftvert, es mikor kilora kesz akkor engedi ra a teszteket, es kezd javitgatni. Legalabbis szvsz.) -
Ablakos
őstag
válasz
Drizzt #11863 üzenetére
Mindössze két tag változó van a Book osztályban:
private String name;
private int publicationYear;
-----------------------------------------------------------//------------@Override
public boolean equals(Object obj) {
if (this == obj) {
return true;
} else if (!(obj instanceof Book)) {
return false;
}
return (((Book) obj).name.equals(this.name) && ((Book) obj).publicationYear == this.publicationYear);
}
-
Foglalt név
addikt
válasz
Drizzt #11839 üzenetére
Ettől egyáltalán nem kevesebb lesz az alapfeszültség, hanem pont hogy feltépi ezt a sebet szerintem. Kb. fél éve váltottunk pont rendszert amikor szembesültem az új névvel. A mai napig egy pillanatig nem merült fel bennem, hogy egy ilyen abszurd baromság lenne a háttérben. Azt a majmot amelyik kitalálta, hogy sikerüljön frissen megbélyegezni egy csoportot a nevükben mindenkire rámért többlet szívás miatt, beállítanám, hogy az összes HDD és ODD jumpert pingálja át kézzel.
De jövő héttől, akkor majd légyszíves ne lehessen fekete ruhát kapni a boltokban, mert az egy általam nem ismert barátomat a nagymamája halálára emlékezteti és ettől traumatizált lesz. Ebben pedig "potenciálisan" a föld népességének 100% érintett, hiszen nagymamája még szegény Dollynak is volt.
Baszki lemaradt: tátsz end préjörsz. Így már biztos minden rendben lesz! -
Foglalt név
addikt
válasz
Drizzt #11833 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy valaki mimóza-e, hanem hogy elfelejtettük Babitsot és egyre több a néma.
Ha valakinek akkora lelki törése van, hogy egy reál szakon nem képes absztrakt fogalmakról személyes érzelmi befolyáltság nélkül társalogni, akkor kezeltesse magát. Nem hiszem, hogy az megoldás, hogy holnaptól átírjuk a halmazelméletet, mert Kolompár Eszmeraldát a kisebbségi hovatartozására emlékeztetik a részhalmazok. -
MrSealRD
veterán
válasz
Drizzt #11829 üzenetére
Ezzel csak egy baj van. Semmi köze nincs a szakmához... Fogadni mernék rá, hogy az eddigiekben fejlesztőként dolgozó feketék, totál nem foglalkoztak ezzel. Max 1-2 hiperézékeny viráglelkű... Csak most az a divat, hogy az feleljünk meg minden jogi aktivista csoportnak... Alig várom, hogy véget érjen ez a korszak... és végre a lényegre fókuszáljon a világ. És ha valakit ez zavar, akkor 3mp alatt kapja a különböző bélyegeket...de úgy hogy utána már életében nem fog tudni dolgozni... Ez abszurd.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Drizzt #11806 üzenetére
Jó kérdés. Nem gyakran ütközik az ember ilyesmi problémába, de tuti valami collectiont vagy sima tömböt használnék a gyakori Stringjeimhez. Hashelve esetleg. Mivel az adatok általában db-ben laknak, ezekből értelmesen keveset fetchelünk a feldolgozáshoz, ezért igazi usecase-t hirtelen nem is tudnék mondani. Max gyors szövegfeldolgozás memóriában vagy valami hasonló. Megfogtál.
-
dudikpal
senior tag
válasz
Drizzt #11761 üzenetére
Elképesztő mennyire egyértelműnek veszem, hogy ha én tudom miben van a projekt, akkor mindenki más is
Szóval Spring Boot projekt, Spring Data JPA-val, MongoDB-vel.
A jpql alapból nem játszik, mert igaz nem mondtam, de a több érték két lehetőséget takar:
- értékek tömbben
- 2 érték, amikkel kell egy gt-lt vizsgálat
Ezt jpql-el mondjuk meg lehetne, csinálok egy helpert, az megnézi h mi van az attribútumban, és úgy konkatenálja össze a queryt. Bár ettől kiráz a hideg, ha csak belegondolok
Akkor már inkább töltse fel a filterPredicates tömböt, ha már a CB-nek amúgy is van between methodja.A nullal meg nem is kell foglalkoznom, mert a modelmapperem setSkipNullEnabled, közben beugrott.
-
floatr
veterán
válasz
Drizzt #11681 üzenetére
Még sosem néztem konkrétan ezt a kódot, de "gyönyörű". Néha van olyan érzésem, amikor a runtime forrását túrom, hogy a nagy részét juniorok vagy biorobotok írják. Van egy partnerünk, aki szokott kódot auditálni, és az elemzéseik szerint botrányos minőségű a nagyobb frameworkök forrása (is)
-
btraven
őstag
válasz
Drizzt #11676 üzenetére
public static void save() {
FileOutputStream fos = null;
ObjectOutputStream out = null;
try {
fos = new FileOutputStream("save/quicksave.sa1");
out = new ObjectOutputStream(fos);
out.writeObject(Main.party);
out.close();
} catch (Exception ex) {
ex.printStackTrace();
throw new RuntimeException("Save file error");
}
}public class Party implements Serializable {
private static final long serialVersionUID = 6541433114632027143L;public class Main {
public static Party party; -
Csaby25
őstag
válasz
Drizzt #11537 üzenetére
Köszi!
Közben meglett a probléma, a Webconfig osztályom fölé elfelejtettem kitenni a @Configuration annotációtViszont egy másik problémám ami gondolom inkább thymeleaf - html probléma, hátha tud valaki segíteni. Adott a következő layout file: main.html
<!DOCTYPE html>
<html lang="en"
xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"
xmlns:th="http://www.thymeleaf.org"
xmlns:sec="http://www.thymeleaf.org/thymeleaf-extras-springsecurity3">
<head>
<meta charset="utf-8" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
<title>SFJ - Egy sztori minden napra</title>
<link rel="stylesheet" href="../static/css/blog.css" th:href="@{/css/blog.css}"/>
<link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.5/css/bootstrap.min.css" />
<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto' rel='stylesheet' type='text/css' />
<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Exo' rel='stylesheet' type='text/css' />
<!--[if lt IE 9]>
<script src="https://oss.maxcdn.com/html5shiv/3.7.2/html5shiv.min.js"></script>
<script src="https://oss.maxcdn.com/respond/1.4.2/respond.min.js"></script>
<![endif]-->
</head>
<body>
<div class="container">
<nav class="navbar navbar-default">
<div class="container-fluid">
<div class="collapse navbar-collapse" id="bs-example-navbar-collapse-1">
<ul class="nav navbar-nav">
<li class="active"><a href="/">Kezdőoldal</a></li>
<li class=""><a href="/stories">Sztorik</a></li>
<li class=""><a href="/bloggers">Bloggerek</a></li>
</ul>
<div class="navbar-text navbar-right">
Üdvözlünk <span sec:authentication="name">Anonymous </span>
<form sec:authorize="isAuthenticated()" id="frmlogout" th:action="@{/logout}" method="post" class="form-inline">
| <a href="javascript:{}" onclick="document.getElementById('frmlogout').submit(); return false;">Kijelentkezés</a>
</form>
</div>
</div>
</div>
</nav>
<div layout:fragment="loginContent">
</div>
<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>
<footer>
<p>San Franciscoból Jöttem - Az eredeti template összeállítója: http://therealdanvega.com</p>
</footer>
</div>
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"></script>
<script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.5/js/bootstrap.min.js" ></script>
</body>
</html>sajna nem tudom használni egyik html-ből sem, pl. login.html:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en" layout:decorator="layouts/main">
<head>
<title>SFJ - Minden napra egy sztori</title>
</head>
<body>
<div layout:fragment="loginContent">
<form name="login" th:action="@{/login}" method="post" class="form-signin">
<h2 class="form-signin-heading">Kérlek jelentkezz be</h2>
<div id="err" th:if="${param.error}" class="alert alert-danger">Hibás felhasználói név és jelszó</div>
<div th:if="${param.logout}" class="alert alert-success">Sikeresen kijelentkeztél</div>
<label for="username" class="sr-only">Felhasználói név</label>
<input type="text" id="username" name="username" class="form-control" placeholder="Felhasználói név" required="true" />
<label for="password" class="sr-only">Jelszó</label>
<input type="password" id="password" name="password" class="form-control" placeholder="Jelszó" required="true" />
<div class="checkbox">
<label> <input id="remember-me" name="remember-me" type="checkbox" /> Emlékezz rám
</label>
</div>
<button class="btn btn-lg btn-primary btn-block" type="submit">Bejelentkezés</button>
</form>
</div>
</body>
</html>egyszerűen nem veszi figyelembe a main.html-t, mintha nem is lenne ott
-
btraven
őstag
válasz
Drizzt #11515 üzenetére
Köszönöm, de ez a libgdx library-ban van. És valóban pool-t használ. Azért módosult. Csak rácsodálkoztam hogy mik vannak
Android Studio-ban ha debugolok akkor miért nem jelenik meg semmi System.out.println() a console-on?
Csak ennyi: Connected to the target VM, address: 'localhost:59661', transport: 'socket' -
Csaby25
őstag
válasz
Drizzt #11465 üzenetére
A maven le sem build-eli, hibat ad az application-dev.properties file-nal,
" Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-resources-plugin:3.2.0:resources (default-resources) on project elsospring: Execution default-resources of goal org.apache.maven.plugins:maven-resources-plugin:3.2.0:resources failed: newPosition < 0: (-1 < 0) -> [Help 1]
org.apache.maven.lifecycle.LifecycleExecutionException: Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-resources-plugin:3.2.0:resources (default-resources) on project elsospring: Execution default-resources of goal org.apache.maven.plugins:maven-resources-plugin:3.2.0:resources failed: newPosition < 0: (-1 < 0)"Caused by: org.apache.maven.plugin.PluginExecutionException: Execution default-resources of goal org.apache.maven.plugins:maven-resources-plugin:3.2.0:resources failed: newPosition < 0: (-1 < 0)
Caused by: java.lang.IllegalArgumentException: newPosition < 0: (-1 < 0)
-
Aethelstone
addikt
válasz
Drizzt #11431 üzenetére
De pont ezt mondom én is
Én egyébként cirka 2010 óta mavenezek, 3-4 éve meg van gradle projektünk is. Mindkettőt elismerem, de azt tényleg ne mondja senki (itt le lett írva), hogy a maven a vén szaroknak való és kuka és mindenre a megoldás a Groovy. Faszt, már bocsánat. Mindkettőnek kurvára megvan a helye
-
floatr
veterán
válasz
Drizzt #11415 üzenetére
Mi az előnye a teljesítmény mellett? Sokkal rugalmasabb: deklaratív és procedurális egyben. Ha valami nem szokványos dolgot kell megoldani, elég egy kisebb scriptet írni benne. Nem vagy kötve a CI/CD képességeihez, és lokálisan is meg tudod azt tenni, amit a CI/CD pluginekkel támogat
Azt sem tartom valós problémának, hogy annyit kéne vele bíbelődni, hiszen a fejlesztőkörnyezetek már eléggé támogatják a nulláról kezdést is, ahogy a maven esetében. Sokkal körülményesebb a maven, de igazán nem akarok téríteni, nyilván nem kötelező, ha valaki nem akarja. Végülis lehet írni SOAP-os vagy RMI-s alkalmazást is manapság, az is működhet...Off az off-ban: szoktam találkozni olyan emberekkel, akiknél megfigyelhető az a felfogás, hogy csak abba az irányba hajlandóak elmozdulni, amerre a kényszer viszi őket. Ők általában egy idő után benne ragadnak egy adott technológiai stackben, ami egy ideig fel sem tűnik nekik. 10 évvel később viszont már riasztó, amikor még mindig servletről beszél, és oracle + jdbc a DB megoldás mindenre
-
floatr
veterán
válasz
Drizzt #11407 üzenetére
A megfelelő build alap összerakása elhanyagolható erőforrásigényű egy átlagos projekt többi feladatához képest. Nyilván nem a legkritikusabb helyzetekben kell fejest ugrani az ismeretlenbe, de ezzel a mentalitással bele lehet ragadni technológiákba. Amúgy pont devopsos szempontból nem értem a dolgot, hiszen épp a gradle az, ami sokkal kezesebb groovy/kotlin oldalról. Compose-os projektekben befonnánk egymás haját, ha mavent kellene használni.
-
Szmeby
tag
válasz
Drizzt #11387 üzenetére
Úristen, ez már ennyi ideje így működik?
Értem én, hogy kényelmes, de azért na, hát mióta nem antipattern a repository megnyitása a nagyvilágnak?! Legalább egy bekapcsoló annotációt el tudtam volna képzelni ehhez a remek fícsörhöz.
Minden esetre nagyon köszi a linket, ma is okosabb lettem. -
Aku-Aku
tag
válasz
Drizzt #11347 üzenetére
2020-12-04 17:35:24.343 INFO 2816 --- [ main] c.e.demo_2.HelloWorldExampleApplication : Starting HelloWorldExampleApplication using Java 1.8.0_181 on GotrekGurnisson with PID 2816 (D:\eclipse_workspaces\java_coding_exercises\HelloWorld_Example\target\classes started by Apa in D:\eclipse_workspaces\java_coding_exercises\HelloWorld_Example)
2020-12-04 17:35:24.346 INFO 2816 --- [ main] c.e.demo_2.HelloWorldExampleApplication : The following profiles are active: @spring.profiles.active@
2020-12-04 17:35:24.806 INFO 2816 --- [ main] c.e.demo_2.HelloWorldExampleApplication : Started HelloWorldExampleApplication in 0.782 seconds (JVM running for 1.406)Ez van a konzolon.
Itt már látszik, hogy próbálkoztam a profillal. -
Aku-Aku
tag
válasz
Drizzt #11345 üzenetére
Köszi!
Közben pontosan azt csináltam amit most látok, hogy javasoltad.
De, az egész dolog több sebből is vérzik sajnos.
Kezdjük ott, hogy ha elindítom az alkalmazást 3 sor üzenet után rögtön terminálódik. Próbáltam valami profile dolgot csinálni mert arra is panaszkodott, de hiába, nem segített. Vagy igen, de az kevés volt.
Nem jövök rá, mi az ami hiányzik.
Ha van valami tanács, hogyan maradjon életben az applikáció annak nagyon örülnék. -
javamonk
újonc
válasz
Drizzt #11279 üzenetére
Dinamikus weboldal készítéséhez, de mivel kezdő vagyok, az is egy kérdés persze, hogy egyáltalán érdemes-e tanulni a Java EE-t.
Még nem láttam elég videót, nem olvastam elég cikket, hogy felmérjem, mi a legnaprakészebb tudás, amit érdemes megszerezni, ha az ember a Java nyelvet kezdte el tanulni, majd weboldalakat szeretne ksézíteni. -
Zsoxx
senior tag
-
-
floatr
veterán
válasz
Drizzt #10943 üzenetére
Nincsen szükséged az IDE app server pluginjeire ehhez. Eleve el kell készíteni a deployment eszközöket, van remote debug, a pimpelt IDE csiricsáré funkciói meg igazából szépek meg jók, de maximum egy tapasztalatlan fejlesztőnek nyújt igazi segítséget.
Nem vagyok annak a híve, hogy szövegszerkesztővel kommandózzon az ember, de nincsen szükség egy ultimate-re ahhoz, hogy hatékonyan tudj dolgozni. Ellenben eltávolodsz az operations jellegű feladatoktól, és hajlamossá tesz arra, hogy kihátrálj minden olyan dologból, ami nem közvetlenül implementációs feladat. -
floatr
veterán
válasz
Drizzt #10937 üzenetére
Őszintén...?
DevOps-os szemmel nézve nem is szerencsés az IDE ilyen szintű integrációja. Ha nem oldható meg egy jól definiálható pipeline/toolchain segítségével automatizáltan még lokálisan is, akkor megette a fene az egészet.
Mondanám, hogy VS Code + gradle FTW, de a Red6 annyira elcseszett most valamit a Java bővítményen, hogy szinte használhatatlan. Addig meg Idea CE... -
kutga
félisten
válasz
Drizzt #10851 üzenetére
Do-while-lal oldottam meg végül, köszi.
public static void kaloriaKiir(ArrayList<Gyumolcs> ertekek, File f) {
Scanner scan = new Scanner(System.in, "ISO-8859-2");
System.out.println("Kérem a gyümölcs nevét: ");
String nev = scan.nextLine();
do {
if (!gyum.toString().contains(nev)) {
System.out.println("Nem megfelelő név, újat kérek!");
nev = scan.nextLine();
}
} while (!gyum.toString().contains(nev));
if (gyum.toString().contains(nev)) {
System.out.println("Kérem a mennyiséget grammban: ");
int menny = scan.nextInt();
for (Gyumolcs gyum : ertekek) {
if (nev.equals(gyum.Megnevezes)) {
System.out.println(menny + " gramm " + gyum.Megnevezes + " " + gyum.kcal / 100 * menny + " gramm kalóriát tartalmaz.");
}
}
}
}Biztos sok sok furcsaság van a kódban, de most a cél átmenni a vizsgán.
-
bambano
titán
válasz
Drizzt #10828 üzenetére
jaja, így csinálják a windowsról átszökött, unixot messziről ugató fotelprogramozók
nem, nem mindegy, hogy fájlba írod-e, tehát átkergeted kétszer a fájlrendszeren és a blokkos eszközökön a cuccot, vagy memória puffereken keresztül tolod be. nem pazaroljuk az erőforrásokat. különös tekintettel az iot nevű betegségre, ahol flash drájvokat nyírhatsz ki azzal, ha fájlba írsz, mivel a ramdiszk jellemzően kevés.
select meg watch service meg toronyóra lánccal... az eredeti kérdés szerint linuxon futna, ami egy unix. nem bohóckodunk ilyenekkel.
ha az a probléma, hogy debuggolni akarod a fájlt, akkor van rá segédporgram. tee. tehát azt írod, hogy:
sensorread | tee /tmp/logfile1 | sed | tee /tmp/logfile2 | mysql
ha nem akarod azt a hatalmas nagy sedet folyton forkolni, és mindenáron bele akarsz piszkolni a fájlrendszerbe, akkor egyik taszkban:
sensorread >>/tmp/dumpfile &
másik taszkban:
tail -f /tmp/dumpfile | sed | mysql
vagy
tail -f /tmp/dumpfile | java -jar tefeldolgozod.jarmásodik esetben esetleg van értelme jávás watch objektumozni...
de ha már ennyire elb.szarintod az architektúrát, akkor a legegyszerűbb az, ha a szenzorok adatait logoltatod a syslogba, és abból azon a gépen ott és akkor azt csinálsz, amit akarsz.
miért érzem azt, hogy azért jobb a jáva szerinted, mert a shell programozásról fogalmad sincs?
-
törölt tag
válasz
Drizzt #10801 üzenetére
A terv hasonló, de nem szeretném fájlba tárolni, hanem jó lenne java exec megoldással a kimenetet elkapni és parse-olni.
Illetve a grafana tervben van, de sima mysql-ben gondolkodtam nem influxdb-ben. Utóbbit ugyanis nem ismerem és telegraf-ot sem használtam még.Ezért elsőkörben sql lenne. Aztán lehet nekiugrok megismerni az influxdb-t. Csak valami jó anyagot kell találnom róla, ami pontosítja bennem a lényegét, működését, felhasználását.
De köszi a tippet, tényleg ez volna a legjobb végeredmény a feladatra.
És persze docker használat is jó volna, de még az is várat magára. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Drizzt #10597 üzenetére
Én a következőket láttam: SAP-B1, Vectory, IBSystem/Infosys, nézegetek most egy negyediket. Van egy darab közös adatbázis mögöttük egy rahedli táblázattal. Vannak ugyan programmmodulok, de azok nem közvetlen egymással, hanem az adatbázissal beszélgetnek.
Ha meg van egy tényleg külön modul, ami pl a vonalkódos rendszerért felelős vagy a gyártás rögzítéséért, akkor az külön fájdalom a hátsóba, ha saját adatbázisába ír, mert tuti nem tudják megoldani tisztességesen a két adatbázis közötti kommunikációt. (legalább is sok rossz példát láttam sajnos, főleg akkor problémás ha más az ERP és a vonalkódos rendszer szállítója, valamint egy közismert magyar Bérszámfejtő "fűszerrel" is sok gond van összepasszintani teljes mértékben ERP-vel, már ha nem kézzel akarunk adatokat importálni/exportálni)Én ezt az ábrát néztem microservice-re, de lehet nem jó:
vannak kisebb szolgáltatások, melyek egy részét többen is elérik közvetlenül, másokat több másik szolgáltatás is buzgerál egyszerre.10598: értem, hogy egy közepesnél nagyobb cégnél már gond a skálázhatóság miatt, de kis cégeknél inkább plusz kín ez a szemlélet. Tudom, ők menjenek a felhőbe ERP-zni
-
törölt tag
válasz
Drizzt #10506 üzenetére
Jelenleg egy ilyen Udemy-s anyagom van. Ez megfelelő lehet szerinted? Nekem jónak tűnik a content alapján.
Illetve találtam a YT-on magyar nyelvű anyagot is. A San Franciscoból jöttem csatornán Spring Boot ismeretek címmel.
A magyar nyelvűvel kezdeném, mert az angol lassabban megy kicsit sajnos (még). Gondolom nem gond, ha két külön helyről jön infó. Átfogóbb képet kapok. Igazából nem rohanok sehova csak veszett módon érdekel a Java és most lett egy kis időm.
Eddig PHP vonalon dolgoztam, kevéske OOP-vel sajnos a régi projectek miatt, mindenféle framework nélkül. A JAVA mellett állt rá az agyam is az OOP szemléletre. De ez egy másik történet ...
-
XP NINJA
őstag
válasz
Drizzt #10292 üzenetére
Az első megoldással próbálkoztam, hozzá is adtam cmd-ből a bkk.hu cert-et, de ugyanaz a hiba. Pedig leelenőrizve is hozzáadta. Van más amit még meg kell csinálni hogy észre vegye? Illetve ez így gép specifikus lesz? Vagy valahogy meg lehet oldani hogy máshol is meglegyen ez a cert?
-
axioma
veterán
válasz
Drizzt #10245 üzenetére
Itt most azert kell a generic, mert ahogy latszik is, pl. az add az direkt csak a sajat underlying-jait tudja osszeadni. Tehat egy kod nem keverheti az underlying-okat, mert pont az a lenyeg hogy ne legyen az egesz lehuzva a get(x,y) szintjere, hanem a meglevo megvalositas "teljes erejet" hasznalja ki. Senki nem is fog es nem is akar olyat irni, hogy nd4j matrixot adunk az apache-oshoz.
A cel nem az, hogy az interface elrejtse a megvalositast, csak hogy lehessen idovel cserelni alatta. De kozben nem fogjuk kidobni az nd4j sebesseget... [idokozben atment vegre a 3rd party engedelyezesen], meg az esetleges kesobbi GPU-val gyorsitast. Ugy kell elkepzelni, hogy a program egy futasa alatt a megvalositasok kozul mindig csak egy letezik, jojjon az barhonnan, es mint ProjMatrix tipusu valtozok lesznek kezelve [igen, van ProjMatrixUtils is create-tel... az interface amugy nekem kivulrol jon mint input, nem mondom hogy nem szolhatok bele - bar amikor probaltam, hogy ha csak 2dim matrixaink vannak, talan nem kene-e az interface-t se altalanos n-dim-nek csinalni, foleg ha a ket "gyari" megvalositas egyike alapbol se kepes ra... de siman lepattantam], egy teljes refactort tuti nem tudnek atvinni. A ...Utils-t bovithetem, masikat nemigen. Es en kell az implementaciokat csinaljam, a flatmatrix csak azert merult fel, mert az apache-t akartam "legyorsulni" (az nd4j-t mar vszinu nem fog sikerulni, bar majd meglatjuk, mivel naponta es hosszan futo job-rol van szo, csak az azon mert sebesseg szamit, nem az "altalanos"). -
Lortech
addikt
válasz
Drizzt #10214 üzenetére
Ha azt csinálod, akkor azzal meg tudod akadályozni, hogy a "impl1.add(impraw);" illetve a "impl2.add(impraw);" leforduljon.
De azt is megakadályozza, hogy az
impl1.add(impl1);
impl2.add(impl2);
forduljon. De ja, igazából nem vagyunk sokkal beljebb az IF1<T> fordítási idejű típussal sem az Imp1 / Imp2 helyett. IF1<T> -vel mind a két imp típuskompatibilis - nem úgy a Matrixtype és Vectortype egymással -, ezért nem kapsz classcastexceptiont, ahogy a példádban viszont igen. Fordítás időben kéne tudni kiküszöbölni ezt az esetet, de a generikusok erre nem jók javában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Linux Mint
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged