Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
Ja hogy ezek csak tippek
Kicsit összekevertem a warning-gal, mind a kettő sárga izzó.Sikerült beállítanom a felületet eclipse-szerűre.
Köszönöm mindenkinek a tippeket.libgdx meglepően kompatibilis eddig. Desktop-on fejlesztek aztán átrakom a végén androidra egy mozdulattal.
-
Drizzt
nagyúr
Egyszerubbnek egyszerubb. Ha viszont valamiert tobben is hasznalnak ugyanazt a peldanyt, abbol meg baj is lehet. En csinalnek egy osztalyt, aminek a konstruktora letrehozza a textfieldeket, de nincsenek setterei. De van metodusa amivel a mezoket meg lehet szerezni. Ez mar igy kvazi egy immutable osztaly lesz, s akkor tobb szalon is jol mukodhet. Mezoben eltarolni azert veszelyes szerintem, mert nem garantalhato sorrendiseget varsz el. Lesz fv-d, ami beallitja a mezot, meg lesz ami lekerdezi. Mi van ha elobb hivjak meg a lekerdezot, mint a letrehozot? Az en javaslatomban ez nem fordulhat elo, mert letrehozni csak egyszer tudod a peldanyt, es amig az nincs meg, addig nem nem tudod meghivni. A te esetedben meg nem garantalja semmi a helyes meghivasi sorrendet.
-
Drizzt
nagyúr
Talan az a legszebb, ha csinalsz egy masik osztalyy, ahol az emlitett valtozo osztalyvaltozo, s az ot cseszegteto metodusok is az uj osztalyban vannak.
De fejtsd ki jobban a problemat. Remelem olyan dolgok nincsenek, hogy meghatarozott sorrendben kell meghivogatni a dolgokat.
Vagy ha ez valami seged metodus, ami mindenfele muveleteket tud vegezni a parameterrel, akkor mehet egy utility osztaly static metodusanak.
Konkretabb pelda tenyleg sokat segitene.
-
Ezekiell
veterán
Paraméterként add át. Multithreaded környezetben ha csak úgy módosítasz egy class lvl változót, akkor abból nagy szívás tud lenni. nyilván ha semmi esély multithreadre, vagy hogy adott osztályból több példány létezzen egyszerre, akkor ez nem akkora gond feltétlen, de jobb a békesség/megszokás.
-
A praxisomban ilyesmivel még nem találkoztam. Standard nyelvi eszközről nem tudok (legalábbis Java 8-ig bezárólag) - ettől persze még létezhet. A probléma viszont nyilván nem megoldhatatlan. Az első lehetőség a java fordító meghívása (lásd az előző hozzászólást), majd a gyártott osztály dinamikus betöltése (mint a JDBC driver-nél) és végrehajtása. Lásd pl. itt. Ennél a megoldásnál az a korlát, hogy a fordítási egység az osztály. A másik lehetőség, ami eszembe jut, a byte kód manipuláció (bytecode instrumentation), amivel lehet turkálni a már lefordított osztályok belsejében (új eljárásokat hozzáadni, meglévőeket kiegészíteni, stb.) Lásd pl. itt. Elképzelhető, hogy vannak ezekre alapozva kész megoldások is, bár én egy gyors kereséssel nem találtam ilyet.
Én nem vetném el teljesen a script nyelveket sem. (Bár nem tudom, hogy pontosan mi a feladat...
) A Groovy nagyjából felülről kompatibilis a Javával (azaz a Java forráskód érvényes Groovy forráskód is), legalábbis kb. a 7-es nyelvi szintig, bár a szemantikában vannak apróbb eltérések. A script nyelvek és a java kölcsönösen hívhatják egymást (azaz egy programon belül keverhetők). A script nyelvek mellett szól még, hogy tömörebbek (elhagyhatók a változó deklarációk, stb.), azaz pár soros kódokhoz alkalmasabbak.
-
Lortech
addikt
Nem írtam, hogy lenne baj a magyar könyvekkel, de általában minden témában vannak jobbak, nemzetközileg elismert szerzőktől. De főleg azért nem javaslom őket, mert ha valaki professzionálisan akar Javát tanulni, akkor jó, ha az angol terminológiát szokja meg. Legtöbb érdemi anyag, cikkek, szakmai fórumok, tananyagok angolul elérhetőek.
-
macssessz
tag
Próbáltam Cromeval, Edgevel, IEvel, Operával, és Firefoxal is. A régi portable firefoxomban nincs Java és nem jelent meg semmi az oldalból. Ezért gondoltam, hogy Javás az oldal. Az indokolatlan sortöréseknél sokszor nagy részek maradnak ki a könyvből. Az egy dolog, hogy a free is fizetős, még ki is fizetném, de mint írtam nincs semmilyen kártyám így ez nem megy. Ezért keresek megoldást bárhogy máshogy.
-
Norá Amzok
újonc
Hát nagyon szomorú vagyok, az emelt szintre van megoldás, de a középszintre nincs.Berakom a megoldást de nem működik. Már az elején nem ismeri fel a dolgokat:
using System;
using System.IO;
using System.Collections.Generic; using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;szerintem a többi menne vagy nem.
Megoldás:
using System;
using System.IO;
using System.Collections.Generic; using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;namespace footgolf
{class versenyzo
{
public string nev { get;private set; } public string kategoria { get; private set; } public string egyesulet { get; private set; } public byte[] pontok { get; set; }public versenyzo(string sor)
{
string[] m = sor.Split(';'); nev = m[0]; kategoria= m[1]; egyesulet = m[2]; pontok = new byte[8];
for(int i = 0; i < pontok.Length; i++)
{
pontok=byte.Parse(m[i+3]);
}
}5. //Készítsen függvényt vagy jellemzőt, amivel meghatározza egy
//versenyzőnek a bajnokságban(8 fordulóban) elért egyéni összpontszámát! //A versenyző legrosszabb két eredménye kiesik az összpontszámból
//A maradék hat pontszámot össze kell adni.
//Ha a versenyző legrosszabb egy vagy két eredménye nem nulla akkor +10 pontot kappublic int osszpontszam
{ get {
int osszpont = 0; Array.Sort(pontok);
for(int i = 2; i < pontok.Length; i++)
{
osszpont += pontok(i);
}
if (pontok[0] != 0) osszpont += 10; if (pontok[1] != 0) osszpont += 10; return osszpont;
}
}static void Main(string[] args)
{
2.//Olvassa be a fob2016.txt állományban lévő adatokat és tárolja el egy olyan
//adatszerkezetben, amely a további feladatok megoldására
alkalmas!
double versenyzokszama = 0;
List<versenyzo> vers = new List<versenyzo>(); foreach(var i in File.ReadAllLines("fob2016.txt"))
{
vers.Add(new versenyzo(i));
// Console.WriteLine(" {0} ", i);//sorok kiíratása
}3. //Határozza meg és írja ki a képernyőre a minta szerint, hogy //hány versenyző indult összesen a két kategóriában a bajnokságon!
versenyzokszama = vers.Count();
Console.WriteLine("3. feladat: Versenyzők száma: {0}", versenyzokszama);4.//Határozza meg és írja ki a képernyőre a minta szerint a női versenyzők arányát az összes
//versenyzőszámhoz képest!A százalékos értéket két tizedesjegy pontossággal jelenítse meg!
double noiversenyzokszama = 0; foreach (var i in vers)
{
if (i.kategoria == "Noi") noiversenyzokszama++; }Console.WriteLine("4. feladat: A női versenyzők aránya: {0}%",
Math.Round((noiversenyzokszama / versenyzokszama * 100), 2));
6. //Határozza meg és írja ki a minta szerint a 2016-os footgolf
//bajnokság legtöbb pontot szerzett női bajnokát!
int maxpont = 0;
string bajnoknoegyesulet = ""; string bajnoknonev =""; foreach(var i in vers)
{
if(i.kategoria=="Noi" && i.osszpontszam > maxpont)
{
bajnoknonev = i.nev; bajnoknoegyesulet = i.egyesulet; maxpont = i.osszpontszam;
} }
if (maxpont!= 0)
{
Console.WriteLine("6. feladat: A bajnok női versenyző");
Console.WriteLine("\tNév: {0}", bajnoknonev);
Console.WriteLine("\tEgyesület: {0}", bajnoknoegyesulet);
Console.WriteLine("\tÖsszpont: {0}", maxpont);
}7. //Készítsen szöveges állományt osszpontFF.txt néven, amelybe kiírja a felnőtt férfi //kategóriában indult versenyzők nevét és a bajnokságban elért összpontszámát pontosvesszővel elválasztva
List<string> kiirsor = new List<string>(); foreach (var i in vers)
{
if(i.kategoria=="Felnott ferfi")
{
kiirsor.Add($"{i.nev};{i.osszpontszam}");
}
}
File.WriteAllLines("osszpontFF.txt", kiirsor);8. //Készítsen statisztikát a minta szerint, hogy az egyes egyesületekből
//hány versenyző indult a bajnokságon!
//Az egyesületen kívül indult versenyzőknél az egyesületnél az „n.a.” adat szerepel. //Ezek a versenyzők és az egy vagy két versenyzőt indító egyesületek ne szerepeljenek a statisztikában!Console.WriteLine("8. feladat: Egyesület statisztika"); Dictionary<string, int> d = new Dictionary<string, int>(); foreach (var i in vers)
{
if (d.ContainsKey(i.egyesulet))
{
d[i.egyesulet]++;
} else
{
d.Add(i.egyesulet, 1);
} }
foreach (var i in d)
{
if(i.Key!="n.a." && i.Value >= 3)
{
Console.WriteLine("\t{0} - {1} fő",i.Key,i.Value);
}
}Console.ReadKey();
}
}
} -
axioma
veterán
A google prog.versenye is ilyen, buktam mar megoldast rajta... na jo, azert kezdo szinten tenyleg jobb lenne a code review IS, de azert az is hasznos szerintem is, ha mar csak azert tobbet foglalkozik a user feladattal, mert nem pontosan talalta el a formatumot. A kiiratasi hiba keresese mellett kijavit ket masikat (ld. most a stream close). Onalloan. Szerintem neki is hasznos, nem csak a tanarnak.
Persze ha 100% utan ra se neznek a kodra v nincs legalabb mintamegoldas a buktatok kiemelesevel, akkor az ga'z. -
VTom
veterán
Minden feladatot egy program etet meg bemenetekkel elsődlegesen, és a kimenet alapján pontoz. A szintaktikának 100%-ban pontosnak kell lennie, különben hibaként adja vissza.
Mellesleg egy programozás kurzuson ez alap, szerintem, a tanuló megtanulja, begyakorolja, hogy minden részletre, írásjelre, szóközre maximális figyelmet kell fordítania.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged