- Ahogy ígérték, úgy lett: itt az első Noctua vízhűtés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Projektor topic
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
T J
tag
-
ddekany
nagyúr
Simán. Eleve kínaiaknál általánosabb, hogy az emberek a saját fajukat/hazájukat erdendően felsőbbrendűnek gondolják, mint mondjuk az EU-ban ezt megszoktuk, mert ezt döngölik beléjük gyerekkoruk óta (itt ez meg "szélső jobb" dolog inkább). Meg amúgy ott arra is volt példa, hogy kormányzati szinten, és onnan lefelé a munkahelyeken kiadták, hogy pl. tessék venni majmos játékot... wukong vagy mi. (Más kérdés, hogy amúgy jó is volt, de ez, hogy ezt így kiadják...
) -
KROK640
félisten
-
Mekiúr
tag
-
ddekany
nagyúr
Szerintem ez egy tanulmány / demonstráció kártya, és az ára alapján nem eladásra szánják. Vagy nem a játékosoknak. Így nem kell magyarázkodjanak hogy miért nem elérhető, mert ha elérhető is, ennyiért nem akarod megvenni.
Kevés eladott kártya kevés reklamációt jelent, és tudnak szép nyugodtan fejlesztgetni az állami támogatásból. Ha majd sikerül piacképes terméket összehozni, amit el is akarnak adni, akkor tudni fognak úgy árazni? piaci ár - 30-40%. Az majd ütni fog. Ez csak bemelegítés. Szerintem.
Mondjuk pár év múlva nem tudom mennyire fog még létezni a diszkrát játékos kártya mint termék kategória... Na jó, biztos lesz valami nagyon niche piac.
-
ddekany
nagyúr
-
Mekiúr
tag
Szerintem ez egy tanulmány / demonstráció kártya, és az ára alapján nem eladásra szánják. Vagy nem a játékosoknak. Így nem kell magyarázkodjanak hogy miért nem elérhető, mert ha elérhető is, ennyiért nem akarod megvenni.
Kevés eladott kártya kevés reklamációt jelent, és tudnak szép nyugodtan fejlesztgetni az állami támogatásból. Ha majd sikerül piacképes terméket összehozni, amit el is akarnak adni, akkor tudni fognak úgy árazni? piaci ár - 30-40%. Az majd ütni fog. Ez csak bemelegítés. Szerintem.
Ne kérdezd, én sem értem miért... [link]
-
Sonja
nagyúr
Ezt csak most olvastam.
S3 Graphics connection
Lisuan Tech may be a startup in the graphics card market, but its leadership brings a wealth of experience and industry knowledge. Silicon Valley veterans Xuan Yifang, Kong Dehai, and Niu Yixin founded Lisuan Tech in 2021, all of whom had previously worked at the renowned but now-defunct S3 Graphics. It only took the company five years to put out a working graphics card that's competitive with models two generations behind. Everybody has to start from somewhere, and Lisuan Tech has a firm stepping stone.
Chinese graphics card manufacturer Lisuan Tech has proven to the world that you don't need to release one of the best graphics cards to attain commercial success. Although the LX 7G100 graphics card fell short of performance expectations and did not compete directly with the latest generation models, the company nonetheless managed to sell out more than 30,000 preorders. The LX 7G100's remarkable success reflects consumers' appetite for alternatives in a market traditionally dominated by major players like Nvidia and AMD.
-
T J
tag
-
ddekany
nagyúr
Nem egészen ezt mondom. Az AI kapacitás kiépítés és az OpenAI DRAM gyártókapacitás lefoglálsa valós, és ha még be is dől a dolog, ez a tech brók szarkeverése volt. Csak így hogy már benne vannak a tutiban a DRAM gyártók, direkt benne is maradni már könnyebb feltűnés nélkül...
-
janeszgol
félisten
Ha úgy is hiszik, hogy a RAM ár hamarabb normalizálódik, akkor is ilyen híreket fognak nyomni, hogy most vegyél, és ne várj ki.
Máfelöl, gondolom próbálják mesterségesen is fenntartani a hiányt, amíg lehet. Eljutottak a hiány állapotádba, ami nekik nagyon jövedelmező. Volt külső indok (tech brók all-in fogadása az AI-ra), ami véd a tröszt gyanútól. Innentől viszont csak fenn kell tartani ezt az állapotot a Hynix-Samsung(-Micron) maffiának. Amíg a kínai cégek be nem kavarnak.
+1
Szerintem is csak alibi az AI a kartellezesre. -
kilua
őstag
Jó ez. 450 eurónak megfelelő yuan, és van benne ram! 😅
A játékok gépigénye nem tud nőni még évekig mert nem lesz vevő.
-
KROK640
félisten
Ha úgy is hiszik, hogy a RAM ár hamarabb normalizálódik, akkor is ilyen híreket fognak nyomni, hogy most vegyél, és ne várj ki.
Máfelöl, gondolom próbálják mesterségesen is fenntartani a hiányt, amíg lehet. Eljutottak a hiány állapotádba, ami nekik nagyon jövedelmező. Volt külső indok (tech brók all-in fogadása az AI-ra), ami véd a tröszt gyanútól. Innentől viszont csak fenn kell tartani ezt az állapotot a Hynix-Samsung(-Micron) maffiának. Amíg a kínai cégek be nem kavarnak.
Én is ugyanígy látom. Sőt, azt is, hogy a hiányt megpróbálják mesterségesen más ágazatokra is kiterjeszteni, lásd HDD-k, CPU-k, és végülis részben érintettként de a VGA-k és az SSDk.
Azt tudom mondani, hogy nekem most úgy tűnik, talán a legrosszabb körül vagyunk, és sokakat még ilyenkor akarnának vásárlásba ugrasztani a nagyobb haszon reményében. -
ddekany
nagyúr
-
csibe1
veterán
-
dongettó
tag
Az intel kezd elszakadni a felhasználói kártyáktól. Nvidia dettó. Remélem, hogy pár év múlva legalább ezek a kínai opciók megmaradnak, mert mindenki más adatközpontokba önti a dolgait.
Eddig az amd volt az emberek barátja, most kína lesz

-
KROK640
félisten
nem tudom, ugyanakkor már a Corsair is elkezdett kínai chipeket alakalmazni, a DDR5 árak az utóbbi 1 hónapban szépen estek. A tavalyi szint nyilván messze van, de én látni vélem a fényt az alagút végén.
-
Geller72
veterán
-
paprobert
őstag
MTT hasonló lett korábban, paraméterekben jó de valós teszteken meg lassú.
Logout blogbejegyzés a kártyáról, mikor?
-
KROK640
félisten
Az intel kezd elszakadni a felhasználói kártyáktól. Nvidia dettó. Remélem, hogy pár év múlva legalább ezek a kínai opciók megmaradnak, mert mindenki más adatközpontokba önti a dolgait.
Remélem hogy pár év múlva már senki sem akarja a termelése nagy részét adatközpontokba önteni
-
KROK640
félisten
Szokásos kínai cucc, 15 éves felső kategóriás hw szint mai felső kategóriás hw áron és fogyasztással
-
powerage76
tag
-
LackoMester
addikt
hmmm....inkább nem
-
Duree
veterán
Minden kezdet nehéz.
-
dongettó
tag
Én már a bányába jó lesz" kommenteken is pusztultam.
-
Duck663
őstag
Minden kezdet nehéz! Térjünk vissza a kérdésre 8-10 év múlva.
-
ddekany
nagyúr
Több helyen úgy szerepel, hogy TSMC N6 process.
-
Busterftw
nagyúr
Jatekokban inkabb 3050 szint, csak 130W TDP helyett 225W.
Ami azert sokat elmond a gyartastechnologiarol, elvileg ez 6nm(7nm full node?), a 3050 meg Samsung 8nm( ami 10nm full node).ddekany
Hmm, azt gondoltam volna hazai gyartas, nem TSMC. -
ddekany
nagyúr
Nem annyira "hazai", mert a TSMC gyártja a GPU-t, nem SMIC... (Aztán persze még SMIC-nél is ASML lenne a gyártósor lelke.)
-
törölt tag
Ha igaz, nekem abszolút pozitív ha első körben a stabilitásra és a helyes működésre mennek rá. Onnantól már lehet optimalizálni.
Az MTT-nél pont azt láttam, hogy volt valami hatékonyabb driver, de mind a régi mind az új brutális render artifactokat produkált.

Amúgy kiváncsi lennék az architektúrára, mennyire saját vagy valami nyugati másolat

A másolás a hízelgés legnemesebb formája.
Kína most az AI gyorsítókra pörgött rá, az általános gpu fejlesztés szerintem háttérbe szorult.
-
hapakj
őstag
Ha igaz, nekem abszolút pozitív ha első körben a stabilitásra és a helyes működésre mennek rá. Onnantól már lehet optimalizálni.
Az MTT-nél pont azt láttam, hogy volt valami hatékonyabb driver, de mind a régi mind az új brutális render artifactokat produkált.

Amúgy kiváncsi lennék az architektúrára, mennyire saját vagy valami nyugati másolat

-
Skyline15
tag
A kérdés, hogy a szoftver (eszközillesztő) mennyire limitáló tényező itt. Mint például Intelnél elsőre nagyon lassúak voltak az A szériás kártyák, de pár hónapon belül azért volt teljesítményjavulás.
-
MasterDeeJay
veterán
MTT hasonló lett korábban, paraméterekben jó de valós teszteken meg lassú.
-
Geller72
veterán
"Az egyetlen pozitívum, hogy az LX 7G100 stabil megoldás, nem voltak a teszt során fagyások, és a játékok is tették a dolgukat, vagyis elindultak, illetve a képi megjelenítés rendben volt."
Hát ez mondjuk a minimum

...Na de legalább drága és lassú. Lehet, hogy a háttérben kriptót bányász a Kommunista Pártnak. MicimacCoin™
""Az egyetlen pozitívum, hogy az LX 7G100 stabil megoldás, nem voltak a teszt során fagyások, és a játékok is tették a dolgukat, vagyis elindultak, illetve a képi megjelenítés rendben volt."
-Vajon meddig? 2 nap?
. Akkor sem kellene ilyen, ha ingyen adnák. -
Balázs Z.
aktív tag
"Az egyetlen pozitívum, hogy az LX 7G100 stabil megoldás, nem voltak a teszt során fagyások, és a játékok is tették a dolgukat, vagyis elindultak, illetve a képi megjelenítés rendben volt."
Hát ez mondjuk a minimum

...Na de legalább drága és lassú. Lehet, hogy a háttérben kriptót bányász a Kommunista Pártnak. MicimacCoin™
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Ahogy ígérték, úgy lett: itt az első Noctua vízhűtés
- Bécs oda-vissza meglehet a Tesla robotaxival
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- PowerColor Radeon RX 6700XT 12GB GDDR6 192bit - GARANCIA, SZÁMLA, UTÁNVÉT - Akár beszámítás is!
- Asus ROG STRIX GTX 1080Ti 11G
- Eladó MSI AMD RX 6700 XT MECH 2X 12GB DDR6 videókártya
- PALIT RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 GamingPro-S - Új, bontatlan, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új! Gigabyte Aero X16 Ryzen 7 350 32GB 1TB RTX 5060 16" QHD+ 165Hz 2ÉV GAR! EU-MAGYAR bill!
- Vention USB4.0 NVME külső ház
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest