- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
col
addikt
válasz
MasterMark #223197 üzenetére
Gondolom nem véletlenül nem részletes és az sem, hogy nem írja le a módszert, amivel támadni lehet. (De a cikkből sejthető, hogy hol érhet támadás, illetve hol lehet feltörni, ha igaz
)
De ismerjük ezeket, hiszen a Windows is olyan, mint egy pókháló és mégsem törik fel tömegesen, vagy támadják rendszeresen. Ez egy reális veszély, amit gondolom felfedtek és az Apple tudtára adták, hogy lépjenek benne, ha lehet. -
col
addikt
Érdekes hír és ha igaz, nem vigasztaló és nem megnyugtató.
(Persze ezt a hibát kihasználni azért nem mindenki képes.)
"A 9to5Mac arról ír, hogy a Pangu Team (kínai hekkercsoport) javíthatatlan hibát talált az Apple készülékeiben, pontosabban azokban, amelyek Secure Enclave csippel rendelkeznek* – ott sem mindegyikben, például a telefonok között csak az iPhone 5S-től kezdve egészen iPhone X-ig bezárólag.
* Ez a koprocesszor biztosítja az adatok tikosítását és védelmét, többek között ez a Touch ID és a Face ID lelke, és ezen keresztül lehet hozzáférni a jelszavakhoz, bankkártyaadatokhoz és még sok minden máshoz.
A hiba pedig azért javíthatatlan a hekkerek állítása szerint, mert hardveres és nem szoftveres." -
-
Zaja2
senior tag
Sziasztok! A 6 megkapta az ios 13-at?
köszi! -
gyuromoj
veterán
-
col
addikt
válasz
b.bone #223185 üzenetére
Hát a tájékoztatós szerint:
"Az iPhone 7, az iPhone 7 Plus, az iPhone 8, az iPhone 8 Plus, az iPhone X, az iPhone XR és az iPhone SE az IEC 60529-es szabvány szerint IP67-es besorolású (legfeljebb 1 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthetők vízbe). A por-, a csepp- és a vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülékek ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet. Az iPhone-t nedves állapotban tilos tölteni." -
b.bone
senior tag
válasz
totopad #223184 üzenetére
Nem vártam túl sokat a vízállóságtól ezért tényleg vigyáztam rá. Nem értem hogy tudott így beázni. Arra gondoltam, hogy talán sérülhetett mert k. sokszor ejtettem már le igaz ugyanakkor az is, hogy UAG tokban és sosem látszott rajta semmi. Na mindegy. Mindenképpen csalódás.
-
btudos
nagyúr
válasz
b.bone #223182 üzenetére
Ultrahangos tisztítást esetleg érdemes lehet megpróbálni, de a vizet kapott készülék szerintem tisztítás után is időzített bomba, nem tudhatod, mikor jelentkezik legközelebb valami beázásra visszavezethető probléma.
-
b.bone
senior tag
Szevasztok,
iPhone X, gondoltam nagy baj nem lehet ha kis víz éri amíg csinálok pár képet a gyerekről fürdés közben így hát bevittem kézben tartva víz felett a Balatonba (IP védettség ellenére nem merítettem el,de azért nem kaptam szívbajt ha egy két hullám megcsapta). kb 10 percet voltam bent vele, nyilván sikerült tönkre tenni
Elősször tölteni sem lehetett így hát betemettem egy zacskó rizsben 5 napra, meg kipucoltam a lightning portot.
Most legalább tölt, de faceID szenzor beázhatott, mert egyáltalán nem működik + front kamerán látszik, hogy párás belülről. Meg a beszéd hangszórónak is nagyon véres a torka.
Kijelzőn is lett egy vertikális piros csík.Kb a tetejében minden tönkre ment :-D
Hova érdemes elvinnem? Érdemes egyáltalán? Tapasztalata van valakinek? -
hemaka
nagyúr
válasz
MasterMark #223179 üzenetére
Ami még régebben nézett is ki valahogy, de azóta minden szart oda hajigáltak, már legalább 2x annyi cucc van ott, egy katyvasz az egész. Félóráig scrollozható oldallal, főleg ha jó sok appod van. Nem ártana már azt a részt kicsit gatyába rázni.
-
hitchins
őstag
Sracok az mitol lehet hogy iphone xs allandoan leveszi a fenyerot kb 40-50%ra?
Bealliasoknal nem latok semmit ami indokolna. Automatikus fenyero/night shift/true tone ki van kapcsolva. -
törölt tag
válasz
burgatshow #223168 üzenetére
Valahol lattam 10 wattos toltott hozza. Akkor az csak ilyen kamu lehetett?
-
törölt tag
Mennyi a max watt amivel vezetekmentesen lehet tolteni iPhone 11-et?
-
herdsman12
őstag
válasz
szabonagyur #223165 üzenetére
Tuti van a 365-nek is export funkciója.
Azt vágod, hogy mentődik egy új kontakt?
Amennyiben a Beállítások - Jelszavak és fiókok-nál több fiókba is aktív a Kontaktok, akkor a Beállítások - Kontaktok mutatja az "Alapértelmezett fiók"-ot. Ebben az esetben kérdezés nélkül az itt beállított fiókba kerülnek az új kontaktok. -
herdsman12
őstag
válasz
szabonagyur #223160 üzenetére
Első ránézésre az iCloud - Kontaktok - Összes kijelölése - vCard exportálása, majd a másik fiókba ... vCard importálása.
-
Hory84
tag
válasz
szabonagyur #223162 üzenetére
Simán böngészőben. Icloud.com
-
Hory84
tag
válasz
szabonagyur #223160 üzenetére
Asztali gépen böngészőben icloud kontakt export, majd import a másik fiókba ugyan így.
bruttó 2perc max az egész. -
szabonagyur
félisten
Hogyan tudnék legegyszerűbben teljes telefonkönyvet átrakni egyik Iphone-ról a másikra? Különböző icloud van mindkettőn és ezen változtatni sem akarok.
-
meza123
csendes tag
sziasztok
iPhone XS segitseg kellene
csatlakozik a bluetooth eszkozokhoz, spotify mutatja is hogy csatlakoztatva van, de nem mukkan meg se airpods se masik bluetooth eszkoz sem.
van valami otlet erre?
koszi -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #223152 üzenetére
15W illene, de én maximalista vagyok és 20W-ot leadni képes Qi töltőt vettem.
Az adapterem meg 65W-os (GaN), otthon meg a HP laptop 65W-os töltője. -
col
addikt
válasz
pinnacle #223156 üzenetére
Szerintem nagyon túl van lihegve ez az akku töltés. Pláne ez a 20-80% között tartás. Ez egy városi legenda, nyugodtan lehet 100%-ig tölteni semmi baja nem lesz. Saját tapasztalat. 3 éves I7 Plusom eredeti aksival éjjel volt rendszeresen töltőn, soha nem néztem hány % és mikor mennyit töltök bele, hogy 20-80% között van-e, és eladáskor 3 évesen 88%-os volt az aksija, ami közel 2 napot bírt még egy töltéssel akkor is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
radi8tor #223151 üzenetére
Köszi! Majd csak lesz olyan, ami nem gyorstöltős, mégis lekapcsol.
Xiaominál a tötltőfejtől függ, hogy tölt, de látom ez 5V 2A-el is gyorsan tölt. Egyébként mennyi idő alatt tölt 0-10%-ról 80%-ra? Nekem szervizben azt mondták, az akkunak az a legjobb ha 20-80% között tartom. Ha gyorsan feltölt lehet elég csak reggel feltenni. Persze van aki meg azt mondja, hogy a gyorstöltés nem tesz jót az akkunak. Mondjuk én jobban szeretném, lassan feltölteni 100%-ra, így legalább nem kell powerbank a biztonság kedvéért.
-
válasz
norbertoth #223140 üzenetére
Ikeában szövetboritású van 2500.- ért
-
Detached
csendes tag
válasz
Vagy alirol fele annyiert. Ha nem s.o.s...
-
tboldi
nagyúr
válasz
Tegnaptól van akcióban a Lidl-ben, 2600 Ft.
[link] -
norbertoth
senior tag
Ú köszönöm!
-
col
addikt
válasz
Kb 4 ezer forintba kerül ez a kábel és nagyon strapabíró, hasonlót használok. Védőharisnya van rajta és ellenáll a törésnek.
[link] -
norbertoth
senior tag
Tudtok ajánlani olcsón lighting kábelt? Édesanyám folyton megtöri...iphone SE telóhoz kellene, nem usb-c-s.
köszi! -
lecsoo4
tag
Sziasztok! Iphone se (a régi) iOs 13.6 kellene hogy tudja a CarPlayt? A kocsi fejegysége alkalmas rá.
-
col
addikt
válasz
burgatshow #223131 üzenetére
Még egyszer köszi, érdemi és jó volt ez az eszmecsere, Igen. így élvezetesebb fórumozni, hiszen egymást segítjük és "tanítjuk" is, nekem nagyon hasznos volt ez, bővültek az ismereteim.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SharpSA #223134 üzenetére
Én egy ilyet vettem, ennek a telefon tartó része szabványos fényképező állvány csavarral rendelkezik.
-
SharpSA
veterán
Van olyan telefon tartó, amit be lehet csavarozni normál fényképező állványba?
-
válasz
Én köszönöm, hogy betetted! 👍
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Én nem olvastam el, de én is örülök hogy vetted a fáradtságot, hogy leírd. Nem tudtam, hogy össze szinkronizál a két eszköz.
Sosem lesz így Qi bögremelegítőm. -
válasz
burgatshow #223120 üzenetére
Köszi ez nagyon érdekes volt. Megnéztem a cikket, az alapján a technológia olyan, hogy a tekercseken keresztül kommunikál egymással a töltő és a fogadó eszköz.
Megnézve azt, hogy mit idéz a cikk ennél a résznél, található ez a pdf: [link]
Ez még érdekesebb, és ez alapján milyen ügyesen megoldották! A két tekercs (a töltő és a fogadó) közötti kommunikációban analóg és digitális jeleket is felhasználnak. A töltés végeztével a fogadó vagy küld egy "töltés vége" jelet, vagy nem válaszol 1.25 másodpercig, mindkét esetben a töltő elektronikája leállítja a töltést. -
col
addikt
válasz
MasterMark #223125 üzenetére
Ok, köszi a technikai részleteket.
t|-|om! neked is. -
válasz
WhiteAngel89 #223111 üzenetére
A hangposta is egy telefonszám, oda kell átirányítanod. A hangposta száma a szolgáltatótól függ.
-
Csedit
aktív tag
Sziasztok!
Csak a háttérben követem az eseményeket, de reggel direkt megnéztem, egyáltalán nem volt meleg a telefon, csak szobahőmersékletű lehetett mikor levettem a töltőről.
Ilyen van: [link] -
MasterMark
titán
Normális szabványos töltőnek el kéne vennie a töltést ha feltöltött a telefon. Aztán merül kicst, akkor megint tölt kicsit. És ezt játsza.
NFC-vel kommunikál a töltővel, ezért nem kezd egy fémlapot melegíteni ha ráteszed. Csak akkor kezd el áramot leadni a töltő, ha megtörtént a "handshake" és konstatálta mindkettő, hogy igen ez Qi szabvány.
Nekem BlitzWolf és Nokia van, a Nokián régebben rajta tartottam esténként, de reggel nem volt meleg.
-
SharpSA
veterán
válasz
burgatshow #223122 üzenetére
Igen, ez így van.
-
SharpSA
veterán
válasz
pinnacle #223118 üzenetére
Egy ilyet használok, nemrég jött meg. Pontosítok, kicsit szokott meleg lenni a készülék, de tényleg minimálisan. Optimalizált töltés be van kapcsolva.
Ez előtt egy Samsung vezeték nélküli töltőt használtam, talán azzal valamivel melegebb volt a telefon, de nem mértem... -
burgatshow
Topikgazda
válasz
lugosi #223104 üzenetére
A Qi szabvány része. Többek között azt is meg kell beszélniük, hogy mennyin mehet a töltés. Higgyétek el, nem csak bután, a fizikai feltételeket használva megy a dolog, ugyanolyan komoly interakció van a 2 eszköz között, mint ha kábelen mennél.
Itt magas szinten le is írták. -
pinnacle
nagyúr
Lehet ez lesz amit írsz. Ráadásul az IKEA-s töltőnél írják, hogy kikapcsol a LED, ha befejezte a töltést, mégis meleg volt a telefon reggel, Xiaominál nem is kapcsol ki a LED. Tehát ha valaki nem ír olyan wireless töltőről, aminél reggel ugyanolyan hideg a telefon, mint ha vezetékről töltötte volna, akkor ez bizony ilyen.
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos még mindig nem jó a kapcsolat, az iphone és a imac között! Tölti, de nincs adat kapcsolat! Portot kitakarítottam drivert frissitetttem, telot ujra raktam, de semmi! Töröltem icloud-bol is!
-
col
addikt
válasz
TheMarci #223113 üzenetére
Hát... azért kíváncsi lennék, hogy egy indukciós tekercs, hogy érzékeli, hogy mikor mekkora mágneses teret kell létrehozni, merthogy épp hasznos töltésre, vagy csak "fűtésre" fordítódik-e az.
Mivel azt a te általad linkelt cikkben sem olvastam (de máshol sem), hogy a töltő kapcsol le, hanem azt, hogy a telefon elektronikája vezérli a saját töltését.
De szerintem ezt már épp eléggé körüljártuk. -
TheMarci
addikt
Azt elhiszem, hogy minimalisan melegszik, azert linkeltem igazabol, hogy annyi aramot tuti nem ad le, mint toltesnel, mert a toltoben csak van valami elektronika, ami erzi, hogy ha nem vesz fel a telefon aramot, akkor kikapcsolja a toltest, es nem az tortenik, hogy a tolto adja le a tolteshez kello energiat, a telefon meg nem veszi fel, es ebbol mind ho lesz.
Meg amugy amikor hasznaljuk a telefont, akkor is melegszik a kezunk 36 fokos melegetol. -
col
addikt
válasz
TheMarci #223110 üzenetére
Ez rendkívül szép
Csak szerintem nem a töltő kapcsol le, hanem a telefon nem vesz fel több töltést, ha a 100%-ot elérte az aksi. Ugyanez van a vezetékes töltésnél, de ott nincs mágneses tér és ha nincs áramfelvétel a töltőn, akkor az sem melegszik. Ellenben itt, a töltő továbbra is bekapcsolva marad és a fém részeken a mágneses tér miatt elkerülhetetlen a - még ha minimálisan is - hő kialakulása. (Nem véletlen, hogy a vezeték nélkül tölthető telefonok nagy része üveg hátfalú, hogy minél kevesebb legyen a felesleges fém, amin hő keletkezik. Ismét az indukciós főzőlapokra utalok, ott is így van, ha van rajta edény, melegszik, ha nincs, hiába van bekapcsolva a főzőlap önmaga nem melegszik, mert nincs amit a mágneses tér gerjesszen. Nemcsak áramfelvétel közben melegszik a telefon, hanem a fémen melegedést okoz a mágneses tér önmagában, ha a telefon rajta van pl. az bőven elég.) A cikk is azt írja, hogy lassabban tölt emiatt nyugodtan maradhat éjszakára is, etc. Szóval nem győződtem meg, hogy intelligensen szabályozza a telefon a töltőt, hanem ugyanaz, mint vezetékes töltésnél, az elektronika nem enged több töltést az aksira. De ettől a bekapcsolt töltő mágneses tere marad, a telefon fémrészei pedig melegszenek, hiszen a fizika tudja a törvényeit.
-
TheMarci
addikt
Lekapcsol, ha mar nem kell tolteni, amikor nincsen semmi a tolton, akkor sem tolti a levegot, csak ha valami vesz fel tole aramot.
-
col
addikt
válasz
ILLDisPozed #223108 üzenetére
Ok
A kábeles töltésnél más a helyzet, ott valóban a telefon elektronikája szabályoz, de a vezeték nélküli töltésnél nem tudom hogy van, illetve hogy lehet ezt megoldani. -
col
addikt
válasz
ILLDisPozed #223106 üzenetére
Bocs, ez nem feltételezés, hanem fizika
Az energiamegmaradás törvénye. A befektetett/bevitt energia valamilyen módon "hasznosul". Ameddig tölteni tudja addig elektromos energiává, utána hővé alakul.
-
ILLDisPozed
aktív tag
Szerintem sem kapcsolja le, inkább az képzelhető el amit te feltételezel. Ezt találtam a support oldalán:
“Az iPhone kissé felmelegedhet töltés közben. Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében a szoftver leállítja a töltést 80 százalék fölött, ha az akkumulátor túlzottan felforrósodott. Az iPhone töltése folytatódik, amint a hőmérséklet mérséklődik. Ilyen esetben vigye az iPhone-t és a töltőt hűvösebb helyre.” -
col
addikt
válasz
lugosi #223104 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, mert nem tudom elképzelni, hogy tudja lekapcsolni, max. több töltést nem vesz fel a telefon, de maga a töltő megy és "gerjeszti" a mágneses teret, ami a telefonban lévő tekercsben ekkor már nem a töltést veszi fel, hanem hőként eldisszipál.
-
válasz
burgatshow #223100 üzenetére
Hogy kapcsolja le a vezetéknélküli töltést a telefon? Hogy kommunikál a töltővel?
-
col
addikt
A mágneses indukciós elvből pont ezt a járulékos hőtermelést használják ki pl. az indukciós főzőlapoknál, ahol az energiát kifejezetten jó, hogy hővé tudja alakítani. Persze ennél mások a teljesítmények és az indukciós tekercs, feszültség, áramerősség, stb. paraméterek. Szóval ott pont ezt a járulékos tulajdonságot/jelenséget használják fel.
-
col
addikt
válasz
burgatshow #223100 üzenetére
Ok, hiszek neked. Csak annyit tudok, hogy a mágneses indukció elvén működő eszközök alapvetően nagyon rossz hatásfokkal dolgoznak és jelentős energia hővé alakul. Itt is ez a helyzet, szóval jobban melegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest