Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az Androidnál az a baj, hogy sok alsó, és középkategóriás gépen lassul, fagy. Nekem is van itthon egy, de már csak e-book olvasásra használom, meg néha youtube-ra. A sima, döcögésmentes működés miatt vettem iPad-et, mert ez sohasem lassul, fagy. Ezzel szemben a droiddal elég sok bajom volt, még akkor is, ha újrahúztam, és nem volt rajta app, csak az alapok. Állandóan jött a hibaüzenet, hogy az app nem válaszol, és ekkor bezárni lehetett. Öt-tíz másodperceket vártam arra, hogy a böngésző ablaka egyáltalán megnyíljon, az oldal görgetése sem volt sima. Elegem lett belőle. Amióta az iPad megvan, semmiféle ilyen gondom nincs. Minden azonnal megy, teljesen simán.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ragnar95
üzenetére
nálunk pont fordítva. nonstop nyűglődött, h milyen lassú a mini 1.
nemtom milyen android, ami fagy, nekünk egyikkel sincs gondunk.mini 2 meg jóval erősebb,mint a mini1. utóbbi szinte használhatatlanul lassú.
egy komoly előnye van a miniknek, hogy 5-6 naponta bőven elég tölteni, a samut meg 2-3naponta kell. -
Ragnar95
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Szerintem márpedig pont gyereknek sokkal jobb választás az iPad. Húgom is először 30 ezres droidos tabletet kapott, eleinte jó volt, meg tetszett, de aztán már nem tetszett neki, mert be kellett zárogatni az appokat, még a net is eszméletlen lassú volt (pedig hardverben rendben volt a gép, 4magos CPU, 1GB RAM, csak hát ugye az optimalizáció hiánya), a játékok gagyik voltak rá, inkább játszott a telefonján, meg a családi iPaden.
Aztán kapott egy Mini 2-t, azt azóta is imádja.
Egy gyereknek végképp fontos,h ne kelljen hegesztgetnie a rendszert ahhoz,h működjön, ami a droidos tableteknél nincs meg, főleg az olcsóaknál...Ráadásul játékokban, ami szintén az egyik fő szempont egy gyereknek is nagyon le van maradva a droid még minidg, úgyhogy szerintem mindenképp megér 40k-t egy Mini. -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Van közületek aki használja a PlayerXtreme lejátszót? Nagyon jó, támogatja az Ac3 át, és hálózatról is tud lejátszani, csak az a gond hogy a FullHD videók néha akadoznak, nem mindig csak néha, és hogyha tekerni szeretnek akkor lefagy a kép és semmi nem történik. Gondolom hogyha sokat várok akkor egyszer betölti és akkor folytatja a filmet. Viszont a VLC nem támogatja az Ac3 át, de ugyanannál a videónal, tudok tekerni, és nem akadozik, csak hat ugye nincsen hang ac3.....
Tudtok erre valamit tanácsolni? Akkor ezek szerint a programmal van, úgymond gond?
Vagy a router nem bírja ?Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli -
SoldierL
senior tag
Mikorra várható az ios 9? Van már dátum? Aki teszteli a bétát tudna mondani pár dolgot? Van sok lényegi változás?
-
sanyi0627
senior tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Szia
Én vásárolni akartam tőlük ipad 3-at hétfőn.
Kérdezetem milyen állapotban van. (Aprón és email-be is) Annyit írtak hogy jó állapotban hajszálkarcos a hátulja.
Elmentem hogy megveszem.
Minden volt csak hajszálkarcos nem.
A smart case mágnes helyén teljesen le volt kopva a a ház.(meg se említették sehol.)
A hajszálkarc meg inkább erős karc volt.
A szervízről nem tudok véleményt mondani.Ott szerelik egy üvegfal mögött, te is látod az egészet.
igényes környezet meg minden de én inkább mostantól kihagyom őket. -
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
Van tapasztalata valakinek az iFanatix szervizével? Egy iPad minin kellene érintőpanelt cserélni.
Vagy valami ajánlott szerviz, ahol nem aranyért dolgoznak?
-
NGA
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem kicsi lenne, egy Air van most, azzal elvagyok egy ideg
-
30z.Samu
titán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Én is kb 1 hónapja vettem és tisztában voltam vele, hogy nem a legújabb. Azért vettem ezt, hogy a rendszerrel ismerkedjek, belekóstoljak az Apple által kínált dolgokba. Pozitív, hogy még kielégíti az igényemet ez a hardver. Természetesen tervben van egy erősebb iPad, de annyira nem sürgős a dolog.
-
30z.Samu
titán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ez azért nem egészen így van, nekem Minim van, szerintem még használható. Böngészés, Facebook, Messenger, néha egy kis játék megy rajta. Igaz, nem mai gyerek, de mindennapi használatra még alkalmas.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Multkor már kérdeztem.
Írtátok is hogy 512 ramos ipadeket nem éri meg venni.
Lenne egy iPad Mini.mennyire használható még?film,zene,messenger,net,gps.ennyire lenne használva.dragabra nem futja most.ipad 1em már volt.ott neha bezárt a Safari ramhiány miatt.itt is előfordul? -
30z.Samu
titán
Akkor kikapcsolom teljesen a háttér frissítést! Kíváncsi vagyok, hogy a telefon üzemideje hogy fog így muzsikálni, az így is nagyon jól üzemel.
Annál ezt nem vettem észre, csak az iPad-en. -
30z.Samu
titán
Az iPad-nél vettem észre, hogy ha nem zárogatom be az alkalmazásokat, akkor készenlétben is úgy le tudja szívni az akkut, hogy öröm nézni. Tegnap este is így jártam, aztán ránéztem, hogy mi zabálta le, a Facebook háttérben tevékenykedett úgy, hogy a Wifit kikapcsoltam. Gondolom próbálkozott frissíteni vagy nem tudom. Ha nem felejtem el, mindig bezárok mindent, mielőtt leteszem a kütyüt, mert így járok. Azért írtam ezt be, mert sokan úgy vélik, hogy az a jó, ha nem zárja be az ember az alkalmazásokat.
-
Ragnar95
félisten
válasz
saphancs
üzenetére
Ebben az esetben mondjuk valószínűleg itt sem lenne gondod, de ettől függetlenül azt mondom, először ismerd ki a gyári rendszert és utána vágj csak bele a JB-be.
Amúgy ahogy a kolléga írta, nem lehet végzetes kárt okozni, mert az iTunes restore minden szoftveres gondot helyrehoz és JB-el nem tudsz hardveres hibát okozni. Ha szereted a hegesztgetést és nem zavar esetleg, ha párszor bugok miatt újra kell raknod a készüléket, akkor ha úgy látod pár hét után,h mindenképp kell neked a JB, mert valami anélkül nem elérhető funkció nélkül nem tudsz meglenni, akkor nyugodtan vágj bele.
A JB legfontosabb szabálya,h JB-elt eszközön sosem nyomunk teljes visszaállítást, csak iTunes restore-t, mert előbbi bootloopba küldi a készüléket, amiből csak iTunes restore tudja kihozni. -
Ragnar95
félisten
Pont ezért írtam a kérdezőnek azt, amit, mert tisztában vagyok vele,h az átlag user mennyire hozzáértő...
De ettől még fölösleges egy külön iPad megtanulni a JB-elést, mivel nem lehet mit elrontani, így max eltölt a felhasználó egy kis időt a restore-olással...Persze ha valakinek munkaeszköz az iPad, az nem ér rá erre, de annak csak van annyi esze,h nem kezdd bele olyanba, amihez egyáltalán nem ért, mert akkor nem fogja tudni egy ideig munkára használni a gépet... -
Noxy
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ja ezt a hülye is meg tudja, de amikor megkérdezi, hogy a Cydia-l most mit kell csinálni?
-
Ragnar95
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Én se teljesen értem, mit kell azon tanulni

Maximum azt kell megtanulni, h mit szabad és mit nem felrakni Cydiából, illetve hogy baj esetén mi a teendő, de mivel restore mindent megold, így nem értem, minek kéne külön "tanulókészülék"... -
Noxy
veterán
válasz
saphancs
üzenetére
Ahhoz hogy megtanulj JB-ni, 1 eszköz nem elég.
Meg lehet tanulni, eggyel is de qrva keservesen. Sokan ezek után lesznek a JB fő ellenzői, mert nem győzik a backup-t visszarakni (legtöbb már ezen is elvérzik). Tele lessz vele a t..kük, oszt hagyják a francba az egészet.
Egy Wi-fi képes, leharcolt, de működő akár letiltott teló vagy iPad is jó ahhoz, hogy valaki ezt baxtatja JB-l, az egy szem iPhone vagy iPad-ja helyett.
Ja és ott van a kínai "virágbolt" csak az bent a fura, hogy miért ő akarja frissíteni az AppStore helyett pld az 1PSW, vagy a GoogleDrive vagy a FB app-t, meg egy csomó más olyant ami Psw használ a belépéshez.
Kezdésnek: szifon.com -
saphancs
aktív tag
Tegnap hozzájutottam egy iPad Mini 3-hoz 8.4-el. Nagyon új vagyok alma fronton, de annyit már hallottam, hogy jailbreak kell, ha virágboltoznék (illetve többek között ahhoz is). Tudnátok segíteni a témában, vmi összefoglaló az iosről a jailbreakrol , vagy akár itt pár szóban? Előre is köszi!
-
Ragnar95
félisten
válasz
baloghbalint
üzenetére
Ekkora keretből ebayes Smart Case-t néznék a helyedben. 2-3k-ból megvan max. Nem ugyanolyan minőségű, mint az eredeti, de ár/érték arányban teljesen rendben van. Ráadásul az én eredeti Smart Case-em is 3 év alatt elég szépen elhasználódott már sajna, szóval árához képest annyival nem is tartósabb...
-
baloghbalint
tag
Sziasztok beszallok en is a buliba egy air 2 vel
Elso kerdesem az lenne hogy valami olcso (max8k) tokot ami nem egy hulladek tudnatok ajanlani ?Koszi elore is

-
Auratech
őstag
-
Ragnar95
félisten
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Operalj ki belole nehány magnest
-
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Hogy kell lemondani Ipad-on , az ujságelőfizetéseket, mert egyszer már megtaláltam, de most nem megy...??
Az automatikus megujulásra gondolok( ujságos app)
THX
-
Ragnar95
félisten
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Valószínűleg túl erős a mágnes és a másik oldalról is érzékeli az iPad, emiatt zár le a kijelző.
-
atees
őstag
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Akkor elég rossz helyen van benne a mágnes.
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok lenne egy hülye kérdésem: a Smart cover felhelyezését el lehet b@szni? Vettem egyet vaterarol nem eredeti, utángyártott. A problémám az, hogy amikor ki nyitom és a készülék mögé hajtva simán használom az ipadot néha véletlenszerűen elsötétül a képernyő ez megis mitől lehet? Nem vagyok teljesen tisztában a cover működési elvével, de ilyennek nem szabadna előfordulni, viszont ez a cucc nem úr technológia megis mi lehet rossz rajta?
-
SLYM
veterán
sziasztok, az AS garancia mit jelent pontosan? köszi
-
Alex91
félisten
Remelem nem sokat adtal erte...
Egyebkent ha a programnak valamikor volt olyan verzioja, ami iOS 5.1.1-en futottt, akkor fel fogja ajanlani azt letoltesre. Ha nem volt neki, akkor nem fog sikerulni semmit se letolteni.
Nekem is itt van az iPad1-em, jo lesz majd a kisfiamnak, ha egy kicsit nagyobb lesz jatszani...
-
salp59
csendes tag
Sziasztok,lehet,hogy unjátok,de tegnap vettem Ipad1-et 64Gb,3G, 5.1.1 van rajta,alig tudok valami alap dolgot letölteni az app storébol,mert mindig irja,hogy min,7.0-át tegyem rá,de fogalmam sincs honnan szedjem le és hogy tegyem rá,szeretném ha adnátok tanácsot,köszönöm.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Valahol le kell adni a hőt és ha a kinti hőmérséklet melegebb, akkor a gép is még melegebb lesz...
-
Noxy
veterán
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Normális. Meg az is, hogy nyár van 30 fok felett van. De az már nem, hogy lassan közel 40 fok meleg van.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Nekem egy iPad Air keszulekem van, és az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy nyáron a 30+ fokba melegszik a hátulja hogyha mondjuk elkezdek játszani a Dungeon Hunter 5 el?
Van rajta okos tok is.Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli -
Noxy
veterán
válasz
Ragnar95
üzenetére
Dehogy keverem, csak már arra nem emlékszem hogy melyik iOS alatt tudtam tükrözni. Magyarul. (screen mirroring).
Volt, HDMI csat.., meg van kb több mint 3 éve RasberryPI-m, meg van AppleTv-m is. Úgy hogy nem hiszem hogy keverem a fogalmakat. RasberryPI csak azért hoztam fel mert ahhoz nem igazán kell Apple Tv-t venni, hogy a képeket videókat meg nézze ha éppen nincs okos TV, de van RasberryPI. -
Ragnar95
félisten
Kevered a szezont a fazonnal.
Az AirPlay nem egyenlő a screen mirroringgal. Screen mirroringgal konkrétan átküldöd az iPad képét TV-re, mintha HDMI-n rákötnéd, ergo teljesen mindegy, milyen appban vagy, azt fogod látni a TV-n is, mint az iPad kijelzőjén (menü, Safari, játék, zene, film, kép, stb), míg az AirPlay csak bizonyos tartalmak átküldésére képes, pl képek, videók, de ehhez fölösleges Raspberry PI-t venni, mivel ugyanez DLNA-n is megy. -
Noxy
veterán
-
NGA
addikt
válasz
univerzita
üzenetére
Az első nem osztja meg a képernyőt, hanem csak dlna kép/video/zene fájlokat oszt meg. Azaz például ha nem a telefonon vannak a képek, hanem felhőben, azokat nem tudja megmutatni, csak ha elöbb letölti a telefonra.
Az utóbbi az nem OSX? [link]
-
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Azt meg lehet csinálni, hogy az azonos wifi hálón lévő Samsung okos tv-re valahogy "átküldjem" az Air2 képernyőjét? A nyaraláson készült képeket szeretném a családdal megnézni majd.
Köszi,
Balázs -
HardRic
addikt
beta 4 nem igazán lett jobb Air-en. Ugyanolyan szaggatós szar
Ha valakinek public beta van és fel akarja rakni, akkor törölje a beta profilt a bellításokban, majd restart. -
Auratech
őstag
válasz
bogyo74
üzenetére
A könyvjelzős dologban úgy látom, kaptál választ.

Az ékezetes íráshoz viszont van egy olyan lehetőség, amit ha kicsit kigyakorolsz, függő leszel tőle.
Úgy hívják, hogy átsuhintás, a beépített billentyűzetben..
Amikor például é karaktert akarsz az e-re téve ujjad felfelé húzod és é lesz.
Nem kell megvárni, míg feltűnnek a lehetőségek! Az a-t felhúzva á lesz. Az o balra ferdén ő, középre ó, jobbra ö-vé suhintható. A suhintás a beviteli nyelv karakterkészletét könnyíti meg. Tehát itt a magyart. Hosszan nyomva feltűnik az összes nyelvi lehetőség, például az a, e esetén de suhintáskor csak a magyar ékezetek suhannak be jobbra balra, középre.. Megvan a Hukey is de az átsuhintás gyorsabb.
Főként az Air2 kiváló érintésérzékelőjét használva.
Kellemetlen, mikor androidos telón önkéntelenül próbálom és nem megy..
-
Ragnar95
félisten
válasz
hyperspace
üzenetére
Nem a frissítés a probléma, másnak sem működik jelenleg az AppStore.
-
hyperspace
őstag
de jó, hogy feltettem a 8.4-et...
szerk: na még képet sem csatol. frissítés óta nem kapcsolódik az appstore-hoz. volt valakinek ilyen gondja?
-
bogyo74
tag
válasz
univerzita
üzenetére
Köszönöm. A HuKey-ről nincs tapasztalatotok?
-
bogyo74
tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Köszönöm, az iCloud CC szerintem megoldotta a dolgot. Pontosabban elvileg feltolta iCloudba az FF könyvjelzőit, este megnézem, hogy le is szedi a Safariba.
(Safariból csak régebbit tudnék telepíteni, ha jól látom egy éve megszűnt a Windows-os támogatása).Mi a baj a 3rd party billentyűzet appokkal? Mikor keresgéltem, akkor csak olyat találtam, amelyik saját magán belül működött, és copy-paste-zni kellett belőle a fő appba. De most látom, van a lejjebb is ajánlott hu keyboard (nem túl szép ;-), és a hu keys.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bogyo74
üzenetére
iCloud control centert rakd fel gépre, azzal mintha lehetne könyvjelzőket is szinkronizálni és ha Firefoxból nem is tud, felrakod gépre is a Safarit, oda tudod importálni a Firefoxos könyvjelzőket és azt már biztosan tudja szinkronizálni az iCloud.
Billentyűzetre az iOS9 sem hoz megoldást, 3rd party appal van rá AppStore-ból megoldás csak, de elvben az sem az igazi. -
bogyo74
tag
Sziasztok,
Nem tudom, való-e ebbe a topicba egy "kezdő" iOS-es szerintem már milliószor feltett kérdése(i), de feldobnék párat. Természetesen elég sok googlizás után teszem ezt meg.
Első problémám a szoftveres billentyűzet ékezetes karakterei (önálló billentyűkön), de úgy olvasom, ez jelenleg megugorhatatlan probléma, talán a 9-es iOS meghozza a várva várt funkciót.
Második problémám, hogy jelenleg firefox-ot használok minden platformon (android, ubuntu, elnézést kérek ;-) ), és szeretném a könyvjelzőimet használni. Első felindulásból szinkronizálni akartam, de most már megelégednék a beimportálással is.
Megoldásként találtam pár fizetős szinkronizáló appot, ezeket későbbre tartogatom, természetesen megveszem, ha valaki használ is ilyet teljes megelégedéssel. De hogy megvegyek 5-öt, és ne működjön, azt most nem kívánom. Másik lehetőségnek látnám, hogy chrome-ba beimportálom a könyvjelzőimet, felteszem a chrome-ot a pad-ra, majd oda átszinkronizálom a saját eszközeivel, egyelőre ezt sem preferálom. Az androidos világ után egyelőre lubickolnék kicsit a Safariban.Első körben ezek a fő problémáim, ha tudtok, kérlek segítsetek, vagy irányítsatok át a megfelelő helyre (diszkréten, légy szíves ;-) )
-
Auratech
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Belefutottam egy olyan apróságba, hogy a fedél mágnese a posztóba belevonzott pár láthatatlan fémszilánkot. Csak azt vettem észre, hogy a frontoldali kamera mellett apró karcolások jelentek meg, amitől agybajt kaptam és nem értettem, miért. Ha eléri a kamerát, elszúrja a képét és akkor már tényleg zavarna.
Egy jó fólia nem teszi tönkre... bár fólia nélkül valahogy minőségibb a kép..
A matt fólia meg sokat gyengít a képen viszont érzésre szinte papírszerű a lapozáskor, már ha olvasgatok. Nagy dilemmák ezek..
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Annál ezt nem vettem észre, csak az iPad-en.