Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini-ITX
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VGA hiba
- Samsung Galaxy Tab A 6 - fél kiló harminc, maradhat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victor91
tag
válasz
Landon #25199 üzenetére
(#25193) akoska07: Ö... sokszor
Komolyra fordítva én se tudom, hogy még mit akarok, gondolkodtam kompakt vízben is. Láttam itt PH-n a Raijintek Triton hűtőt, keresgéltem még külföldi teszteket is és elég szépen lehűti a húzott 4790k-t. De hosszabb távra csak a komoly rendszer megépítése volna a legjobb. Csak sajnos azokban nem vagyok túl járatos, nem tudom mennyi karbantartást igényel stb.
(#25199) Landon:
Egy próbát mindenképpen megérne a RAM csere ha tudsz kölcsön kérni valakitől, de szerintem a proci lesz a ludas. Az én régi 4770k-m 4.4Ghz-en ment 1.184v-el. De pl a 4.6Ghz-hez 1.26v-1.27v kellett. Ugye ez változó, de amikor úgymond "falba" ütközöl, ott már jóval több feszültséget kér a +100mhz-ért.
Milyen hiba üzenettel kapsz kékhalált, ha kapsz? -
Landon
addikt
válasz
Leslie_K. #25198 üzenetére
Memtest86-ot sose nezek mert nalam meg miota az a teszt letezik hibat nem tudott kimutatni massal ellentetben (Linx, hyperpi).
1.2-on Linx alatt eleri a 80C-t ha jol emlekszem de majd megnezem.
De a lenyeg inkabb az, hogy a teny, hogy egy regebbi DDR3 RAM-rol beszelunk ami 1.5-1.65v-on uzemel (JEDEC, OC) es nem egy ujabb low voltage (1.5v es alatta) tipus, ez nem tudja befolyasolni a CPU OC-t nagyban? Azert kerdezem csak mert en ugy tudom Haswell melle inkabb ajanlottak a 1.5v> modulok.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #25176 üzenetére
Meg a "mester" szakertelme!
-
válasz
Victor91 #25175 üzenetére
Kb hányszor mondtam már vedd meg a vizem felét ?
#25176 Lacielvtars :
Mindig igyekszem a legjobbat nyújtani. Eddig nem volt benne hiba.#25177 laychi :
Mindegy mit mond a megrendelő.
Minden a műtős kezében van,hiszen a megrendelő őt választotta,mert bízott a kezében.
Ha jó munkát vár ne siessen a megrendelő. -
Landon
addikt
Urak,
Memória mennyire befolyásolhatja Haswell tuning-ot véleményetek szerint? Jelenleg egy koros 2x4GB CL9 JDEC 1.55v @1333MHz; tested 1.65v @ 1600MHz Kingston Genesis kit van a gépemben amely ugye nem kifelyezetten Haswell-hez lett szánva. Tökéletesen teszi a dolgát 1.55v @1600MHz-en viszont a procim nem tudom 4.3GHz felé tornászni semmiképp de még 4.3GHz-n és 1.2v+ sem Linx stabil (bár az instabilitás semmi más alatt nem jön elő szerencsére csak Linx).
Azon gondolkodtam, hogy a fenti instabilitás lehet e esetleg a nem kifejezetten oda passzoló memória modulok miatt és érdemes lenne e egy LV (1.3v) kifejezetten Haswell mellé szánt 16GB-s kitet beújítani? Elvileg ezt le tudom úgy tesztelni, hogy ha a jelenlegi memória moduljaimat JDEC értékekre állítva is instabil az OC akkor nem a memória a hibás hanem a CPU, és nincs értelme a váltásnak, jól gondolom?
Köszönöm!
-
Köszi szépen, akkor azt hiszem inkább eloszlatom a kételyeimet és a visszatérést a léghűtésre még elnapolom pár évvel.
Így is örülök, hogy sikerült 1150-es lefogatót szereznem hozzá...
Piszkálja a csőrömet ez a delid dolog, de szerintem csak a gari lejárta után keresem majd meg a helyi ezermestereinket ezzel. -
válasz
Trailblazer #25185 üzenetére
(#25184) laychi
(#25185) aero2zero
(#25186) Televan
Pedig már az is megfordult a fejemben, hogy a Reserator lehet nem elég hatékony (noha a Q6600-at 75 fok fölé nem engedte annak idején 1,43V-n) és egy Thermalright HR 02 Macho Rev. B-re cserélem le, mert több tesztben is 60 fok körül tudta tartani az 1,32V-on járatott i5-4670K-t. Van egy sanda gyanúm, hogy csak pénzkidobás lenne, mert ezeken a hőfokokon csak a delid segítenie... -
válasz
Trailblazer #25182 üzenetére
Hmm, nem tűnik rossznak, de akkor lehet, hogy te is úgy jártál, mint én és egy forrófejű példányt fogtál ki. Mondjuk nálam egy öreg Reserator végzi a hűtést és 1,275-nél nyalnak bele a magok rendesen a 100 fokba.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Leslie_K. #25181 üzenetére
Scythe Grand Kama Cross 2 van rajta.
-
válasz
Trailblazer #25180 üzenetére
Mivel hűtöd? Nekem az 1,2V-n 100 fok kicsit soknak tűnik.
-
Trailblazer
veterán
-
laychi
veterán
válasz
Trailblazer #25178 üzenetére
Jó az,enyém 1,16V alatt viszi a 4,4-et,4,7Ghz benne van 1,3V-ig
Neked lehet,hogy éppen-éppen a 4,8 is,vagy egy picivel fölött. -
Trailblazer
veterán
Jó munkához idő kell.
Egyébként csatlakoztam újra az "OC klubhoz" egy rövidebb non-K 4670-es kitérő után egy vietnami 4690K-val. (batch: X449B039) Kezdeti eredmény 4.4 ghz 1.140V mellett, egyelőre stabilnak tűnik. Mennyire lehet jó ez?
-
laychi
veterán
válasz
akoska07 #25167 üzenetére
Ügyes voltál,mint mindig. Grat!
(#25174) akoska07
Így van,kell óvatosság és rutin a haswell és devil's canyon szériánál.Én is mindig inkább az óvatosságra törekszem,mint az időre.Utóbbi másodlagos,főleg,ha elégedett "ügyfelet" akarunk hazaengedni
Ezért is szeretem a tulajok által feltett első kérdést. "Meddig tart? Kb. mennyi idő? -
Victor91
tag
válasz
akoska07 #25174 üzenetére
Pont most számoltam össze az elképzelt brutál vízhűtést a procihoz illetve késöbb a vgak-hoz. Az a baj csak, hogy kész anyagi csőd. 2db GTX 970 árában lenne. Nem tudom, hogy ér-e annyit. A max terheléses 77 fok helyett mondjuk nem tudom mit tudna produkálni egy olyan rendszer. Ha lenyomja ilyen 35-40 fok körülire az már érdekes lenne, de mondjuk 55-60-ra tudna lehűteni, akkor neki se állok a dolognak.. na de ez már lehet, hogy off itt
Pü-ben beszélgethetünk még erről.
-
Köszi!
Hát kissé elhúzódott a dolog,de sosem sietünk sehová.Kellő óvatossággal és tisztelettel vágtam le a fejét.
Egyébként lehet érezni,hogy mit lehet és mit nem. Mikor kell kivenni a pengét,mert nem akarsz smd-t vágni. Valóban nagyon közel volt,jól tettem,hogy nem erőltettem befelé a pengét. Itt azért már kell a rutin !#25171 Victor91 :
Vizet mindenképp megérdemel,sztem még 5GHz felett is mehetne 24/7.
Ha nem is vmi brutál vizet,de a légnél jobbat rá lehetne rakni. -
laychi
veterán
válasz
ergepard #25172 üzenetére
Biosban kell a szorzót ,illetve a Vcore feszültséget állítani.
1,25V--1,3V a maximum ajánlott feszültség,amennyiben jó hűtővel rendelkezel.
Gagyi hűtő esetén kisebb fesz,kisebb órajel ajánlott.Kezdetnek állíts be 42-es szorzót és 1,2V-ot
Tesztelj ibt-vel,rog realbench-el,játékokkal,illetve olyan progikkal,amiket használsz.Monitorozd a hőmérsékletet hwinfo64-gyel
igyekezz 80 fok alatt tartani a maghőmérsékletet.Ha minden alatt stabil a rendszered,akkor a feszültséget hagyd változatlanul,csak a processzor órajel szorzóját állítsd magasabbra,instabilitás esetén pedig csökkentsd a szorzót.
Lehetőleg ne legyen húzva mellette semmi,Ram is,vga is,minden gyári órajelen menjen,
Ha ki van tapasztalva a megfeleló szorzó/feszültség beállítással,akkor játszhatsz a többivel is. -
ergepard
tag
Sziasztok!
Nagyon új vagyok még ebben a témában,ezért szeretnék hozzátok fordulni!
Van egy I-7 4770k processzorom amit húzni szeretnék,de mivel még sosem csináltam ilyet,nem tudom,hogy kezdjek neki.
Ehhez kell valamilyen program?Vagy pontosan hogyan kell? -
Victor91
tag
válasz
akoska07 #25167 üzenetére
Köszönöm a videót!
Ebben nem is kételkedtem, láttam, hogy nagyon odafigyelve csináltad.
Az a vicc, hogy az elsőnél engem jobban levert a víz mint a másodiknál.
Így utólag visszagondolva ez az eset nagyon hasonlít egy régi történetre, amikor egy LAN party közepén kinnt a pincéknél egy barátom bicskával szabad szemmel hajlított vissza elhajolt processzor lábakat...hogy miért voltak elhajolva abba inkább ne menjünk bele...
Max RAM-okat gondoltam, hogy lecserélem, ha tényleg olyan jól mennek! Az még tuti lenne egy kis előre lépés.Még a vízhűtés megépítésén is elgondolkodom, hogy kell-e egyáltalán. Fire Strike Physics teszt alatt ilyen 58-62 fokos a proci. ROG Realbench, XTU alatt 70-77 fok körül volt. De valós terhelésen nem fogja ezt a hőfokot sem elérni nálam és a tesztek 26 fokos szobában készültek...
(#25170) Lotus_Omega: Levegővel.
Coolermaster V6 GT hűtőm van gyári ventijeivel.
-
-
válasz
Victor91 #25159 üzenetére
Na hello!
Nem volt semmi a sztori.
Nagyon jól indult a nap (kisebb PH-s összeröffenéssel).
Azt azért el kell mondjam,hogy nagyon odafigyeltem mit csinálok,mert nem akármilyen proci járt a házamban.
Nem mintha más procit "összecsaptam" volna.
A delid hibátlan volt,mind a kettő.
Azt én is sajnálom így utólag,hogy nem csináltunk videót a 2.-ról.
Az azért elég életszerű volt,minden egyes szót fel kellett volna venni.
Így utólag visszagondolva,tényleg nem volt semmi ami ott a parkolóban történt.Mindenképp grat a procidhoz,nem semmi darab.
Ja és,ha eladó sorba kerül,kizárólagos vásárlója én vagyok !
Feltéve,hogy nem lesz addigra 58 magos procim.És akkor itt is van a nem mindennapi történethez az első delidről készült videó is:
Intel Core i7 4790K Devil's Canyon IHS Removal delid by akoska07 4
#25165 Victor91 :
5GHz plusz 970 SLI,elég ütős.
Eszedbe se jusson bármit eladni.Ja amúgy a ramok mennek 2666 C10,szal kereshetsz olyat amit nálam láttál.
-
Victor91
tag
válasz
Kutya_7 #25160 üzenetére
Köszi!
A videó Ákosnál van, ő fogja feltölteni, ha lesz egy kis ideje
(#25161) Ed3r_X_ : Ez nekem is feltűnt, szerintem azért lehet mert windowson belül tuningoltam, AISutie3-al és hamarabb nyitottam meg a CPU-Z-t mint, hogy a programban megemeltem volna a szorzót és lehet nem frissítette be. HWInfo mutatja a valós eredményt.
(#25162) MK VII: Így van pontosan
Köszönöm, Ákos érdeme, én csak tisztítottam a maradék ragasztót illetve pasztáztam
.
Délután töltök fel még pár képet, sikerült még lejjebb mennem a feszültséggel. Nem kér se input feszt se semmit, nagyon durva
-
Victor91
tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztok veletek egy kis történetet..
akoska07-el összebeszéltünk múlt héten egy találkozót, hogy delidelje melegedő tuningos procimat. El is ugrottunk hozzá ( jó nagy ugrás volt...
) a procit szépen szétszedte ahogyan kell, nagyon óvatosan, odafigyelve, precíz munkát végzett. A műveletről készült videó is amit fel fog majd tölteni ide. Hazaérve, letisztítottam a kifolyt ragasztót. Kinézete olyan volt mint akár a gyári processzoré! Összeszereltem a gépet, izgatottan vártam, hogy mekkora lesz változás lesz ( a 4770k-nál több mint 25 fokot jelentett). Amikor bekapcsoltam akkor jött a hideg zuhany. A proci 15 fokkal melegebb lett mint a javítás előtt volt. Tuning abszolót nem ment, pár másodperc után kékhalállal elszállt az eddig stabil beállításom. Felkerestem Ákos-t, hogy nagy baj van. Arra gyanakodtunk, hogy túl sok a ragasztó és a nem fekszik fel a kupak a magra megfelelően... és innen kezd érdekesebb lenni a történet.. én nem mertem hozzányúlni, Ákos pedig következő nap utazott haza Angliába. Meg tudtunk beszélni egy gyors találkozót, Budapesten még mielőtt felszállna a repülőre... és ezzel elérkezett a rendhagyó delid ideje...
Videó erről nem készült amit azóta is bánok..
Az otthoni előre elrendezett megfelelő körülmények helyett adott volt a Stadionok parkolójában álló autó hátsó ülése + az egyéb segédeszközök amik egy kocsiban megtalálhatóak.
Pár perc ügyeskedés után sikerült a művelet pedig a felhasznált ragasztó nem volt a legjobb mert nagyon nyúlt és a penge alig akarta átvágni, rá kellett tartani, feszíteni stb. elég veszélyes mutatvány volt de sikerült! A proci sértetlen, és a hiba beigazolódott, nem ért hozzá a kupak a maghoz, rossz volt a hőátadás. Ezek után következett az otthoni letisztítás majd a Liquid ultra felvitele és a tesztelés. Az eredmények magukért beszélnek! Bocsánat, ha túl hosszúra sikerült
Ezúton is köszönöm még egyszer!Pár kép, egy kis összehasonlításért:
5Ghz 1.288v 1600Mhz RAM ROG Realbench x264 Delid
( Delid nélkül ez nem futott le, ramok véletlen 1600-on maradtak, első teszt volt. )
5Ghz 1.288v 2000Mhz RAM XTU No Delid
5Ghz 1.288v 2000Mhz RAM XTU Delid
-
Brutus880
tag
Sziasztok!
Az a kérdésem hogy egy ASUS Sabertooth Z87-es támogatná-e ezt a ramot:
2x G.SKILL 8GB (2x8GB) DDR3 2133MHz F3-2133C10D-8GSR -
Landon
addikt
Tudna nekem valaki segiteni abban, hogy iden kb. mikorra varhato a Skylake 6700K? Azzal szeretnek platformot valtani de nem sokat talaltam a megjelenesrol.
Koszonom!
-
ot93
senior tag
válasz
trancemusic #25153 üzenetére
Hát igazából szűkös a keret, de gondoltam megkérdezem, hátha valami nyomós indok lenne a váltásra de ahogy nézem nyomós indok nincs :-D igp-t pedig eddig sem használtam és nem is szándékozok. Oké, jó, hogy van, mert ha a vga bedöglik akkor is lehet használni a gépet de amúgy nincs rá szükségem :-)
így akkor 3. gen lesz, köszönöm a válaszokat! :-) -
trancemusic
senior tag
Ezeket az eredményeket kaptam én is kb. mikor teszteltem.
Azonos órajelen 6-8%-val gyorsabb a haswell architektúra.
Általános használatkor.
Gflops vadászaton agyonveri az ivy-t.
Igp sokkal fejlettebb,és kevesebbet is fogyaszt a haswell.Szvsz platformváltás helyett,ha csak i5 3xxx veszel,a maradék pénzt amivel többe kerülne lga1150-re váltani azt erősebb vga-ra költöd,több fps-ed lesz gamék alatt.
U.i.: Term. nem vagyok semmi jónak elrontója,ha telik rá akkor válts,és csatlakozz közénk...
-
ot93
senior tag
Inkább egy 3. vagy 4. generációs i5-t vegyek?
Okés, hogy a 4. ajánlott de most egy i3-3220 van Asrock B75 Pro3 alaplappal és most egy olyan lap 20k körül lenne 4. generációshoz...
Én úgy gondolom, hogy a 3. generációs i5 érné meg, de a ti véleményeteket is kikérném, hogy nincs-e valami amitől esetleg most már 4. generációsra kéne beruháznom... :-)Előre is köszi!
-
Prosector
addikt
En barmit csinalok 1,285-nel nem tudok kevesebb feszt adni a 4,5 GHz-hez, szoval az enyem sem tul acelos, remelem ennyi fesz nem degradalja nagyon.
4,4-hez pontosan 0,02 V-tal kell kevesebb.
De legalabb huvos.
-
válasz
cyberkind #25139 üzenetére
4,3-at egészen biztos várhatsz tőle, de ha jól tudod hűteni, akkor biztosan mehetsz feljebb.
Nálam 24/7-re szintén 4,3GHz lett 1,2V mellett, de ha bátrabban adagoltam a feszt, akkor 4,4GHz 1,25V és 4,5GHz 1,28V mellett, a 4,6GHz-hoz pedig már szerintem bőven 1,3 felett kellett volna neki. Az már más kérdés, hogy én egy rettentően forrófejű példányt fogtam ki, úgyhogy az 1,25V a plafon, amit még emberi keretek között tudtam hűteni egy Reseratorral.
Aztán hogy ki mit nevez stabilnak, az már megint egy más kérdés, mert sokan megelégszenek az IntelBurnTesttel, de nálam ami IBT stabil volt, az mind elfeküdt pár óra alatt Prime95 vagy ASUS RealBench alatt. -
törölt tag
Megírom szerdán, addig nem vagyok és most rohanok, csak bekukkantottam...
... szerintem ne add el, tekintettel arra, hogy lófaxt se kapnál érte és mégiscsak egy 25 éves kiadású spéci Pentium, ami "K"-s (csak nem K-s)Na, érted.
Inkább fúrd át és akaszd a nyakadba
Nézz alá vmi olcsó micro ITX lapot és routernek tökéletes lesz
Enyém is nálam marad már, az biztos.
Úgyis olyan tetű minden gyári router, hogy inkább összerakok egy Debiannal egy kis routergépet és kész. (Most is a régi céges laptopom router-kedik itthon)
-
Makesz79
tag
Hello
Segitséget szeretnék kérni egy Asus Hero VI lap és a I7 4770K kupaktalanitott cpu tuningolásában.
Remélem tud valaki segiteni BIOS beállitásokba nagyon megköszöném....
-
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Egy i5 4690K-nál mennyire kell belefogni a szerencsébe hogy jól lehessen húzni?
-
NFree
addikt
válasz
#40935168 #25133 üzenetére
& MK VII
Ti mekkora feszen használjátok 4,5ghz en. Az enyém eddig 4,4en ment 1,25v al , de most meguntam s feltettem 4,5 re 1,31v al. 4ghz es uncore 1,1v fesz.
Max 75 fok linx alatt, 2133 as ramok vannak mellette. És igen elég kellemes kis proci de nekem hiányzik a 4 hengeres ereje ez néha érezni , hogy kifogy a szuszból. főleg ha túl sok dolog pörög.De imádom sajnálom eladni, pedig remélem nemsoká újra lessz egy 4 magosom.
-
kisbancsa
senior tag
Udv. Kis modositas lett a dologban. I7 4790k mellé ez a lap jó lesz? MSI Z97 MPOWER Intel Z97 (Socket 1150)
-
törölt tag
Közben maradt a Pentium G3258-as Haswell, eladtam a 4790K-s configom és most a NAS-omon ülök és játszok.
Hát... mit is mondjak ?
- 4.5G-nél járok és kezd észheztérni a proci
- HD 4000 alapgrafika van benne, 10 shader unit-tal, LOL, hát így 720p LOW-ban is alig játszható a BF4
- cserébe a Radeon 7870-emmel ugyanúgy hozza a konstans 60 fps-t 1920px-ben, mint az i7-ttel. Talán ultrában néha nagyonheves dolgoknál kicsit jobban beesik 40 fps környékére, de amúgy a legtöbb helyzetben (pláne, hogy sniper vagyok)60+ fps
- rohadt jó filléres játszóproci, tizenezrekért.. Nyilván nem durva renderelésre való...
- és mivel fotózok is, sok a PS, meglepett, hogy az is hogy teker vele így húzva. Teeeljesen oké.
-
Brutus880
tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok a Vietnámi 4690K-ról mert lenne egy eladó aminek ez a Batch száma: x503b248. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
kisbancsa #25123 üzenetére
Jah, akkor jó, az a hűtő elég lesz.
Táp, hát igen...80Gold kellene, márkás, ettől függ a tuning stablitása, és a géped egyész védelme, nem szokás rajta spórolni, pláne ilyen komoly konfignál!
Én ezt javaslom:
FSP 500W Aurum S 500 Gold (5 év garancia, ennyi minimum legyen, vagy több, bármit is javasolnak).De, ha gondolod, írd be a komplett konfigod a milyen tápot vegyek topicba és fognak adni még pár alternatívát!
VGA lesz benne? Ha lesz milyen? - Bár 550W-os Bronze-t vettél volna, meg fog felelni az 500W (Gold).
Üdv.
-
kisbancsa
senior tag
válasz
#Morcosmedve #25114 üzenetére
ThermalTake overseer rx 1 es a haz amibe bele megy és egy nepton 140xl Huto fogja huteni. Xfx 550 bronze tapot akkor felejtsem el?
-
dodopek
addikt
válasz
Trailblazer #25118 üzenetére
Igen, persze. Azért emeltem ki, mert sem a VGA, sem a ram nem lesz húzva...
Magyarul semmi, ami fűt... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
i5 4590hez elég a CM TX3 evo hűtésnek?
Semmiféle tunning nem lesz, Gigabyte GZ-X3 házban, elől/hátul 120mm venti, R9 270 VGA, Thermaltake Hamburg táp.
Köszi előre is! -
5000watt
aktív tag
nem tudom jó helyre írok-e. 3770k alja elvan színeződve mi a teendő vagy mivel lehetne letakarítani és jelent e valami hátrányt ? Vízzel volt hűtve, húzva is volt 4.5 ig bírta.
-
blu79
addikt
- a tápról....
: [link]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
kisbancsa #25112 üzenetére
Jo lesz!
Gold táp legalàbb legyen, meg egy 120-as SSD rendszernek es a progiknak.
Memoria, stb ok, @4,6GHz 1,2v-os magfeszultseg korul elerheto, DE a hutore tobbet kell szanj!!!Szimpatia szerint, illetve, hazadba ferjen bele:
Scythe Ashura
Scythe Mugen Max
Alpenfoehn Himalaya 2Ennel csak fentebb menj, venti meret 14-es legyen, ha nagyon kicsi kell, a hazad miatt, akkor 12-es.
Udv.
-
kisbancsa
senior tag
Udv. Kellene 1 kis help.INTEL Core i7 4790K OC 4.5Ghz, ASUS Z97-PRO GAMER & ThermalTake Contac21 Cooler OVERCLOCKED CPU & Motherboard Bundle. Ez igy mennyire patent? 2133as ramok lesznek mellette nem tudom hogy az gond e.
-
abydos
aktív tag
válasz
abydos #24915 üzenetére
Megvan a tapasztalatom.
A 2400 Mhz-es RAM csak és kizárólag tesztekben volt halványan jobb, mint az 1866 Mhz-es mostanim. Játékban semmilyen változást nem tapasztaltam, szinte pontról-pontra ugyanannyi FPS-t produkáltak a játékok. Így a RAM-ot visszavittem és igazatok volt, nem érdemes e-fölé menni, de megpróbálni meg lehetett
Viszont teszteltem az Oculus Riftet egy i7-es 4771-es CPU-val is, amit kölcsön kaptam és játékokban jobb eredményt ért el a húzott 4690K, de itt több FPS-ről és stabilabb Oculus Rift működésről van szó, szóval jelentősen jobban teljesített az i5.
Köszönöm a segítséget, az így kialakult gépem a legjobb teljesítményét nyújtja, hála nektek ^^
-
laychi
veterán
válasz
baboss #25108 üzenetére
i7-nél ami plusz az a HT on-off
Fesz,egyéb beállítás ugyan az.Max lapoknál van eltérés,van amelyikben több az állítható funkció.Ha antituning a procija,azzal meg nem tud mit kezdeni.
Vagy alacsonyabb órajelen használja,vagy eladja és keres jobbat.Vagy túlfeszeli,kinyírja és gariban kicserélteti.
(Csak utána csináljon cmos resetet,hogy az új procival nehogy megismételje)Gyárihoz hadonló paszta a kupak alá +fekete fbs ragasztóval szépen visszaragasztja a hejére,lesúlyozza.
-
baboss
őstag
válasz
laychi #25107 üzenetére
K-s a CPU.Privátban már próbáltam neki segíteni.de nekem i5 van,és az i7-nél ha jól tudom van más beállítási lehetőség is,még a biosban is.
"Nekem egy I7 4770k kupaktalinott de nem igazá tudom stabilra huznisajna nem nagyon értek hozzá max 4,5ghz tudtam huzni de az is csak 1.4v feleti értékel..." ez a fesz biztos, hogy nagyon sok neki.
Itt van a kolléga BIOS beállítása. -
Makesz79
tag
Hello
Segitséget szeretnék kérni egy Asus Hero VI lap és a I7 4770K kupaktalanitott cpu tuningolásában.
Remélem tud valaki segiteni BIOS beállitásokba nagyon megköszöném....
-
MrBrook
aktív tag
válasz
HRicky #25101 üzenetére
h97ben 4magos terhelésnél csak 3.7ghz-ig emeli az órajaleket, de egyes z97-ekben vagy összesben azt nem tudom, már rendesen 3.9ghz-ig. sajnos nekem is h97 van szóval nem tudom megerősíteni ,hogy z-sben már rendesen megy. nem sok a különbség biztos,csak engem kicsit idegesít ez.
-
HRicky
tag
Sziasztok!
i5-4690 processzor mellé érdemes z97-es alaplapot venni?
(állítólag nem éri meg megvenni a K-s végűt mert bios-ban ez is ugyanúgy tuningolható, ez igaz?)
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R5 2400G
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest