Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
rosszindulat hogy rávilágítok a selejtes logikádra ? én kérek elnézést
egyébként meg a 91 fok 5ghz xtu alatt minden csak nem " nagyon meleg "ez a topik termeli ki az ilyen oltári baromságokat meg az ultra standardokat hogy mindenki sóvároghasson az 1000/1 cpu eredményei után. mintha ez értékmérő lenne.
van ami 4400-on nem hűthető le léggel intel xtu alatt,na az a nagyon meleg,nem ez..
akoska
majd amikor megremeg a kezed a chipnél akkor én fogok tapsikolni
-
Joshi
titán
válasz
subaruwrc #24196 üzenetére
Ha a rosszindulatú hsz-ek helyett, esetleg olvasnád is a topikot, akkor lehet hogy másként látnád az egészet. Nem belevau.
-
Joshi
titán
válasz
Victor91 #24187 üzenetére
Erre szokták mondani hogy 10ezerből egy.
Ez tényleg jobb proci mint BMW001-é volt, pedig az se volt egy átlagos darab. Szerintem a lehető legalacsonyabb feszen használd, ha így nem fagy akkor hagyd ezeken a beállításokon. Még véletlenül se próbálj rekordokat döntögetni vele. Még az is előfordulhat, hogy delid után még lejjebb viheted a feszt. Ki kell próbálni ha odajutsz.
-
Victor91
tag
válasz
ittakary #24188 üzenetére
Nem néztem be semmit..
Tettem fel már képeket korábban. Nagyon jól megy ez a proci.
(#24189) h1mpi: Az biztos
De inkább megtartom és örülök a szerencsémnek
(#24191) akoska07:Köszi
Direkt vettem lejjebb a grafikával együtt
Így jobban terhelte a procit. Arra voltam kíváncsi, hogy fagyni fog-e esetleg. De nem, simán megy. Lehet több óra után lenne gond nem tudom. Teszek rá max pár ezrelék + feszt és tuti stabil beállítás. ( Már csak egy jobb hűtés + delid hiányzik
)
-
laychi
veterán
válasz
Norb3rto #24185 üzenetére
CPU Ratio Mode dynamic
Eist-et tedd enabledre
Nézd meg a windows sémabeállítást is,kiegyensúlyozott módban legyen.
Azon belül a séma speciális beállításánál nézd meg,hogy a processzor energiagazdálkodásánál a minimum processzorteljesítmény 5%-on van e,ha nem,akkor állítsd be úgy..CPU base clockot kerek 100-ra állítsd be,felesleges azt bántani.
(ilyen lappal szemeztem,mint ami neked van
...de valószínűleg marad a mostani,sokkal nem lennék előrrébb vele)
-
demmer123
őstag
4690k 4,4ghz és 4,5ghz között van valami különbség fps téren?
Mivel 1.250v 4,5ghz bf4 1óra játék után kifagy több fesz kéne neki
-
blu79
addikt
szia a Haswell prociknál 80-85C üzemi hőmérsékletnek tekinthető ez van az összefoglalóban, ennél ne legyen melegebb , én 4,8Ghz-n járatom 1,243v , nem teszteltem se linx-el se prime95 -el semmi hasonlóval, aida-val teszteltem pár percig cinebench meg játékok mert igazából jelenleg erre használom, nekem nem érnek semmit a linx meg ibt meg prime progik csak gyengítik a procit, mert soha nem kap akkora terhelést a mindennapokban, játékok alatt nagyon stabil a gép meg amikre én használom
-
mex28
csendes tag
Megnéztem a leírást és a CPU Power Thermal Control 130 - 151 között állítható. Ha jól értem nekem pont az a rossz, ha növelem.
Mennyi az a hőmérséklet, amit rövidebb ideig elvisel biztonsággal a proci? Nem halálozik el 5-10 perc 90 - 100 fok körüli üzemtől? Jelenleg 1.15-re lőttem be 4400-on, ahol játákoknál 61 fok, IBT alatt 87-ig megy fel. Nem szeretném, ha valami AVX-es (vagy nem tervezett jól fűtő) cucc elindulna "véletlenül" és kinyírná a procit.Gondolkodtam azon is, hogy amíg nincs nagyobb hűtő megnézem kikapcsolható e az AVX, hátha kevésbé melegszik. Gondolom úgysincs sok haszna játékok esetén.
-
Kutya_7
tag
Van itt a kedves fórumozók között Z97-pro gamer laptulaj aki segítene nekem? Privátban vagy itt várom a jelentkezését.
-
-
mex28
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy tudom valahogy befolyásolni azt, hogy a proci ne 100 foknál vegye vissza magát, hanem mondjuk 90-nél? Esetleg riasztást beállítani erre az értékre? Jelenleg egy ASUS Maximus VI formula lapom van, de ilyeneket nem találtam benne. Ezek nélkül nem szívesen tesztelném 4.6-4.8-on a procit.
-
Victor91
tag
válasz
Kutya_7 #24160 üzenetére
Tesztelni mindig csak fix feszültséggel szabad! Az AVX-es programok túlfeszelik a procit mint az állat ha auto beállításon futtatod! Alapból ahogy látom a lapod baromira túl is feszeli a procidat. Ha alapon akarod hajtani OC nélkül. Simán tegyél rá egy -70-es offsetet. Amíg nálam volt a proci én kipróbáltam és stabilan vitte azokat az értékeket!
Érdemes lenne, másik hasonló program után nézni mert bődületes hülyeségeket írkál a HWINFO. Pl. neked a Temp3 193 fok...
(#24159) Joshi: Keresek majd valami nagy 64-es szervert és lövöldözök 1 órácskát. Kikapcsolom majd a vsync-et és SLI-ben fogom hajtani, hogy rendesen terhelje a procit!
(#24162) BMW001: Köszi
-
Joshi
titán
válasz
Kutya_7 #24160 üzenetére
Létezik de minden program azt az értéket mutatja amit az alaplap küld, sajnos nem tudsz mit tenni. Ha a bios frissítés sem segített akkor ez van bele kell törődni. Ahogy előbb írtam a fix fesznél a biosos értékre ~0,02V-ot dobnak rá a lapok, ez szinte tutibiztos. Ha a cache is túl magas akkor mindenképpen fixre állítsd, ahogy nézem a vccin ~1,800V körül van ami jó.
A biosban a CPU Fesz 1,300V-tól sárgul be tehát ez az a határ ami már veszélyes lehet, az alacsony feszültségen működő példányokat (mint Victor91-é is) efölött nem szabad használni mert hamar tönkremehetnek. Az átlagos példányok 4.6GHz-hez ~1.240V-ot kérnek, ha le tudod hűteni akkor az 1.280V se gond. -
Kutya_7
tag
Csak zavar hogy akkor most valojaban mennyi feszt is kap, meddig lehet meg neki adni, meg ilyenek...
A cache-et pl ibt alatt 1.5-re is fellovi egy pillanatra hwinfo szerint. Egyenlore meg nem nyosztetem, probalom megoldani ezeket az anomaliakat. Ha nem fog menni akkor marad a manual es kesz.
Vmi mas hasonlo progi letezik mint a hwinfo? -
Joshi
titán
válasz
Kutya_7 #24157 üzenetére
Érdekes a lapodnak a szenzor kijelzései, nekem pl a Cache (ring) értéket nem mutatja. Szerintem ne foglalkozz vele, általában a bios-ban beállított Manual Fix Core feszre a legtöbb alaplap +0,02V-ot dob rá. Ha nem IBT-zel és Linxezel, akkor nem kell vele foglalkozni.
(#24158) Victor91 ha kipróbálod ne csak néhány percet játssz, legalább fél órát és minél több ellenféllel. Ha bírni fogja annak csak örülhetsz.
-
demmer123
őstag
Raijintek triton hűti.Sajnos 1.270V 4,5GHZ még mindig nem stabil.
Hőfokok nem nagyon mennek 70-75fok fölé.(Prime 95)
Ittakary: Neked mennyin megy a 4,5ghz?
-
demmer123
őstag
i5 4690k 1.250mv fölött már káros a procira afölött ?
-
A hűtéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni:
Ahogy az előző hszemben is írtam, nekem is nagyon hamar elmelegszenek a CPU magok 90-100°C sem ritka ha IBT-vel vagy LinX-szel tesztelek. Szerencsére ilyen terhelést más esetben - lekopogom - soha nem kapott még a CPU-m, viszont zavar, hogy ez egyértelműen a tuning rovására megy.
Mi lenne például, ha valami kompakt vízzel próbálkoznék? Jó áron szereztem egy Corsair H110-et, amit akár meg is tartanék, ha valamit javítana a helyzeten, viszont ha alig segít, akkor így ahogy van bontatlanul továbbadnám...
Szóval a ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi: duplaradis kompakt vízzel próbálkozott már valaki hűteni ezeket a CPUkat?
-
Shodan
őstag
Hát a throttling ugy is levette.
Ezt találtam most:
Your processor is fine. Here's the problem:Core i 2nd, 3rd and 4th Generation CPU's have AVX (Advanced Vector Extension) instruction sets. Recent versions of Prime95 run AVX code on the Floating Point Unit (FPU) math coprocessor, which produces unrealistically high temperatures. The FPU test in the software utility AIDA64 shows the same results.
Here's the solution:
It's not necessary to run AVX code for thermal testing. Prime95 v26.6 produces temperatures on 3rd and 4th Generation processors more consistent with 2nd Generation, which also have AVX instructions, but do not suffer from thermal extremes due to having a soldered Integrated Heat Spreader and a 35% larger Die.
Tehát az uj prime95 nem nagyon érdemes mert irreálisan magas hőmérsékleten fog menni.
-
Shodan
őstag
válasz
MiklosSaS #24143 üzenetére
@ittakary: az
értem.
Most indítottam intel extreme tuning utility stress testet 2 órája megy cpu 80 fok körül. Nem megy feljebb
8 órát hagyom, ha ok elkezdem lejeb venni a feszt.Meg az is érdekes hogy a lapomnál defaultba ki van kapcsolva minden riasztás így ha eléri a 100 fokot szart se csinált.
-
Shodan
őstag
Sziasztok!
10perc prime után a procim 4670k 4500mhz 1.25v 100 fokos mennyire normális ez??
Másnál hasonló beallitasokkal prime alatt mennyire melegszik fel? -
Victor91
tag
blu79: Még nem tudom, ma délután próbálgatom ezzel a beállítással Dying Light és WOT alatt aztán kiderül!
Joshi: Én azt nagyon jól tudom, hogy a Cinebench nem ad reális képet a stabilitásról. Az viszont bíztató, hogy 1.287-en 5Ghz-en közel forrás ponton ment a proci és a Realbench alatt nem dobott kéket! Csak egyszerűen iszonyatosan melegek voltak a magok, ez miatt nem hagytam evégig menni ( 63% körül kapcsoltam le). Ezért tettem fel XTU-ról képeket még korábban. Délután kipróbálom a Realbench-et így alacsonyabb fesze0 és órajelen, talán nem melegszik fel annyira és kiderül mennyire stabil ezzel a beállítással!
-
Joshi
titán
A Linx 0.6.5 még 1.350V-on se volt stabil, néhány kör lefutott de végül kék halál lett. Ahhoz hogy a 10 kör lefusson, nagyjából 1.380V kell ami olyan messze van a Cinebench 1.225V-tól hogy az fantasztikus.
ui.: nálam a hőmérséklet nem gond, ha nálatok a Cinebench v Realbench-nél is magasak a hőfokok, akkor delid.
-
Joshi
titán
Kutya_7, Victor91
Megkerestem azt a minimális feszültséget 4.8GHz mellett, ahol még lefutott a Cinebench. A stabil fesztől ez olyan messze van, mint Makó...Higgyétek el, hogy a játékok képesek extrém terhelésre. Nem arra kell gondolni hogy állandóan terhelve van a proci, hanem egy pillanatra (apró tüskék). Ha ekkor nincs meg a megfelelő feszültség, akkor kékhalál.
Még mindig a legkeményebb teszt a Linx 0.6.5, de ez legalább biztosítja a stabilitást. Mindjárt lefuttatok egy Linx-et is 4.8Ghz-en.
-
Kutya_7
tag
válasz
laychi #24131 üzenetére
A hwinfo képben bennevan 1 kör IBT Very Highon, Manual Voltage 1,25V-ra állítva. (1,264V-ra lövi be a lap)
Vcore1 Vcore2 azok ténylegesen a Vcore-ok, de miért csak 2?
Hogy a Vcor3 mi azt nemtom...
DRAM és CACHE(Ring) külön vannak, jól túl is lövi a lap ahogy nézem...Azért ment fel 1,296V-ra mert játszottam AISuite-al
Joshi:
IBT 0,016V-al kér többet mint a beállított ezek szerint... -
laychi
veterán
válasz
Kutya_7 #24130 üzenetére
Vagy a vcore 1 az összes vcore-t jelzi,a vcore 2 a ringet,a vcore 3 meg lehet,hogy a ram feszültséged,mert azt nem látni a hwinfo listában.Mennyire van állítva a ramod biosban?
Override fix feszre van állítva biosban a core voltage vagy adaptív?
mert ha adaptív,akkor amiatt felmehet 1,296V-ra,ami a maximális fesz. -
blu79
addikt
dobobazsy - a Hero lapomhoz nem az előírt ramok vannak , hanem én választottam a Corsair Dominator Platinum ramokat, és az előző H87-Pro lappal is tökéletesen működtek és az utána következő Msi G-55 SLI vel is tökéletesek voltak és a mostani Hero-val is tökéletesek, XMP-vel 1600Mhz-1,5V , de én tuningolom és így 2400Mhz - 1,6v -vel tökéletes
, ha te többféle Ram-mal próbáltad és még mindig nem jó , akkor valószínű hogy a lappal vagy végső esetben procival van a gond.
Kutya_7 - szia, ez egy jó proci kicsit magasabb fesszel működik mint az enyém de a pontszám ugyanaz mint nekem és Joshi -nak a hőfokok nagyon jók (ez épített víz ugye?)
-
Joshi
titán
válasz
dobobazsy #24112 üzenetére
Az éteren keresztül nem tudjuk megmondani hogy az alaplap v a proci a hunyó, ezt neked kell kideríteni. A barátodnak milyen alaplapja van? Ha esetleg 1150-es akkor átdobhatnátok a te procidat az ő lapjába, ha ott rendben van akkor egyértelműen alaplap hiba. Nekem Asus Z87-Plus lapom van, de nálam hibátlan a Kingston Genesis és egy Asus Gryphon Z87-ben is szépen megy.
(#24118) Kutya_7 jó kis procinak néz ki, grat.
-
dobobazsy
őstag
ezzel azt akarod mondani, hogy az asusok ilyen válogatósak? 3 kitből 3-at nem szeret, ugyan ez lenne a helyzet a rangerrel is? mert akkor inkább msi-re váltok, ismerősömé gond nélkül kezeli mindhármat. a régi kingstonjaimat tőle vettem, a silicon powert meg tőle kaptam kölcsön ma.
nála meg most ottvan a fury-m, semmi baj nincs vele.elég zavaros ez
-
dobobazsy
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest