Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Én úgy vagyok vele, ha már van egy-két játék ami igényli, akkor már nem olyan felesleges. MErt ez a tendencia, csak nőni fog. Ahogy figyelgetem, egyre elterjedtebb a rendszerekben a 16GB és gondolom ezt a fejlesztők is tudják. Az most mindegy , hogy optimalizálatlanság miatt vagy mert tényleg annyi kell neki (vagyis inkább fogalmazzunk úgy hogy a 8GB már nem elég), ha kell hát kell. Én egyelőre még csak a GTA 5-tel találkoztam, aminek több kell mint 8gb (swap kikapcsolva), de mivel hosszútávra tervezek ezzel a konfiggal, én is fontolgatom a memória bővítést. Mondjuk SSD már van, arra nem kell költeni.
De így volt ez a 4870 esetében, sokan mondták hogy bőven elég az 512MB-os is, de örülök hogy nem hallgattam rájuk. Jól jött az 1GB később. Szintén a 4GB ->8GB váltásnál is.Sajnos nagyon magasak most a ram árak (még 12e FT-ért vettem a jelenlegit), az igaz. De szerintem már nem nagyon fognak csökkenni, nem biztos hogy érdemes arra várni, előbb fog a DDR4-é.
-
MrBrook
aktív tag
Fire strike physics-nél kijön a ht, szal, ha játékokat tényleg 4+szálra írnák akkor ott lenne az a plusz erő( én is kiváncsi vagyok,hogy mikor jön el az az idő). de nem akarom ugyanazt leírni ,mint Ti..

-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Igen. Terveztem i3-ról i5-re váltani, Haswellen belül, de kicsit visszalépek, aztán őszre szerintem újból jövök.
Zajlanak a vizsgák, most júliusig semmi időm nem lesz játszani, maximum netezni, ez is közrejátszik azért. Csak lap+proci megy el, és remélhetőleg ősszel majd Z-s lap jön, K-s procival.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
pilu85
üzenetére
Mióta kijött a Bulldozer, azóta várom, hogy 2-4-nél több szálat is kihasználjon rendesen minden játék. Máig nem jutottunk el oda, a játékok fele még mindig nagyon jól elfut 2 magon is (szálon), négyen meg Istenien.
Amúgy a héten válok a Haswelltől valószínűleg, visszatérek Sandyre
Ráadásul Pentiumra, kis ideig. -
válasz
pilu85
üzenetére
Az i7 az kb olyan dolog,mint amikor van egy jó verdád. Nem hajtod mindig agyon,de tisztában vagy vele,ha kell ott van a plusz erő,és bármikor elő tudod venni.
Elég sok helyen le lett már írva egyébként a PH-n is,rengeteg fórumban,hogy játék alá elég az i5.
Szal ezzel semmi újdonság nem derült ki.
Mindig jönnek "újszülöttek" akik azért letesztelik,de nincs is ezzel semmi baj. Viszont nem lesz semmi változás,mert már előttük alaposan le lett tesztelve.
A HT ereje pedig máshol fog kijönni.
Azért az,hogy a 4790K teljesítménye a 4930K proci teljesítményét nyaldossa...
Ott az i5 sehol sincs.Nem árt azért tisztába tenni dolgokat mielőtt lehúzná bárki a HT-t.
-
pilu85
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Jah jó.
. Nemigen van jelentősége a htnek sajna. Pedig rendesen ki van fizetve. 
-
dash17291
tag
Sziasztok,
az 4210m Core i5 és az 5500u Core i7 max. frekije közötti különbség 0,2 GHz az utóbbi javára. Ez vajon jelenti-e azt, hogy a kettő pariban van (legalábbis az órajel szempontjából), vagy az U végű az olyan, hogy mivel nem lépheti túl a max. TDP-jét (??? vajon ezt jól tudom ???), (ami viszont jóval kevesebb mint az elsőjéé) így valójában jelentősen kevesebb a performanciája.
Jó lenne, ha a elsőben is lenne vt-d...
-
D5
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Sima R9 280 3 GB van benne (giga), játékra használom, meg néha excel

Arra gondoltam, hogy majd az 5. generációs proci mehet bele pár év múlva (i7). -
D5
aktív tag
Kedves processzortársak!
Beléptem én is az intel világába egy i5-4460-nal.
Elég pöpec proci, kotetsu scythe hűtövel 40 fok fölé sosem ment terhelés közben sem.
Kérdésem, meddig lesz elég ez? (asrock z97 extreme 4 lapot vettem hozzá.) -
scorpion1
csendes tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Köszi
megpróbálok állítani rajta, gondoltam hogy valami ilyesmi lesz csak nem voltam benne biztos. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
16-rol 8-ra valtottam vissza, mert inkabb vettem egy 3x akkora SSD-t az arkulonbsegbol, semmi se valtozott...vagyis, de mert 2400-asok(1866-rol) es sokkal direktebb lett a gép...ez igaz a 4770k-rol a 4690k-ra, mivel utobbit 4-5GHz val feljebb lehet tuningolni, ami nem kis pluszt hoz, raadasul huvosebb ugye!
scorpion1: sok a CPU tuning - kevés a feszultseg -> instabil lett a rendszer, gondolom most kapott komolyabb terhelést a játék miatt+ időben is.
-
scorpion1
csendes tag
üdv. valaki meg tudná mondani hogy mitől kapom ezeket a kódokat kékhalál után? whea uncorrectable error 0x124 , clock wachdog timeout 0x101, csak a project cars közben kapom, cpu 4770k, win8.1
-
Z()L3
tag
válasz
bozont
üzenetére
Ezen is kattogott az agyam, egyenlőre addig jutottam hogy most csak 8gb aztán majd meglátom. Igaz nagyon elgondolkoztam azon is, hogy nem dobok ki + lóvét 4 memóriafoglalatos alaplapra mint a mostani koncepcióban, és így veszek 16gb ramot
Nah ezt majd még az idő eldönti 
-
Z()L3
tag
válasz
ittakary
üzenetére
Akkor jó
Ha pl. GTA5-ben nem is lenne 2x annyi FPS, de ha valamivel több és stabilabb lenne akkor az már faintos. Most akárhova pakolom a beállításokat le-leesik az FPS, nagy forgalmas tereken még ha nem is ugrál az FPS jelentősen de "akad" a játék. Megnéztem a feladatkezelőben, RAM csutkára kihasználva, procira nem emlékszem
Én úgy gondolom hogy az, ha akárhova állítom és akkor is ótvarul megy akkor az procilimit lesz...ha megint nem tévedek 
-
Z()L3
tag
Sziasztok!
Prociváltáson gondolkodom, ugyanis a q8400 3.4 Ghz-en meg a 4gb ddr2 szerintem kezd kevés lenni a GTX 660 alá.
i5 4670-4690-ben gondolkodom 8gb rammal. Ezek már szerintem elég erős változást hoznának...vagy tévedek ?
Tuning nem játszik, komoly hűtő nem fér el
Apropó hűtő - a gyári megoldások mennyire "megbízhatóak" ? Nem fő meg velük a proci ?
Ha lehetne feltenném rá a TX2-t (Ha a q8400-at bírta ezt is bírnia kéne, kisebb a TDP) de ha jól tudom LGA775 furatai nem egyeznek meg az LGA1150-el és nem lehet fetenni. -
laychi
veterán
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Placebo

Ahogy nézem a linkelt képed a 3570k is majdhogynem azt a szintet hozza,mint a 4790k,picivel van lemaradva.
2 közt van a 4690kKérdés az órajel,mert ha 4,4ghz a 4790k,a 3570k meg 3,8 ghz(ha turboboostot nézünk),akkor egy szintre húzva jobban megszorítja,
4690k esetén meg akkor elérhető a 4790k szintje,szóval akkor megint nincs érdemben előnye a HT-nak.Persze ez csak egyéni vélemény.

-
ZozzHUN
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Akkor miért nem akad azóta?

Bár a tesztek téged igazolnak:

Lehet visszatérek a K-s i5-höz, úgyis hiányzik a tuning

Amúgy i5 4460-om 3.2-n ment, ez meg 3.7-en megy terhelés alatt, lehet az dobta meg a dolgot.
(#25361) laychi
Nem hiszek a sárkányokban, ha nem akad akkor ki van lőve az OSD

-
ZozzHUN
addikt
válasz
freezer922
üzenetére

AMD-nél húzhatod ahova akarod, ott ígyis úgyis kevés lesz. Inteleknél húzhatod ahova akarod, ígyis úgyis elég lesz

-
ZozzHUN
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Pont ugyan ez volt nálam, 290x nem volt kihajtva. Én i5 4460-ról váltottam i7 4770-re, érdekes, azóta a proci kihasználtságom GTA 5-ben max 50% volt

Sokszor éreztem azt, hogy belassul a játék, olyankor ránéztem FPS-re, és 30-40 körülre leesett, CPU használat meg 99% volt. Ez azóta egyszer sem fordult elő, szóval szerintem semmi gondja nincs a GTA 5-nek a HT-el
-
Prosector
addikt
válasz
freezer922
üzenetére
Sztem nagy hatrany nem ér, ha a gaming 5 helyett, a gaming 3-at valasztod, de ez már az alaplapos topik temaja.
-
freezer922
aktív tag
válasz
Prosector
üzenetére
Ezt jó olvasni. Amikor a vga-t vettem (hd 7850 1gb) még olyanokat lehetett olvasni, hogy az is elég fhd-ra. Szintén akkor még 3 éve proci is majdnem mindegy volt.
No még egy olyan kérdés, hogy gigabyte z97x Gaming 3 szerintetek milyen lesz? Sajnos tudom nem alapon illik spórolni, de ahogy utána néztem ennek is ugyan olyan jónak kell lennie mint pl amiket az alap ajánlós topikban szeretnek ajánlani ( giga Gaming 5/msi Gaming 5 már ebben a kategóriában). -
Prosector
addikt
válasz
freezer922
üzenetére
Egy nagyon jó példa:
-
válasz
freezer922
üzenetére
hogyafenébene... Simán jelent!
GTA V-ben égés föld az alapórajel és a tuning között különbség
-
freezer922
aktív tag
Ezt értem, csak annó mikor az fx6300at vettem és húztam, hiába volt azon is közel annyi ghz húzva poén kedvéért egyszer sokat nem vettem belőle észre

A vga sajnos pár hétig tuti gyenge lesz a procihoz :x (hd 7850 1gb ^^'), de tervbe van véve egy új vga csak várok az új amd szériára, hátha jó lesz :x
Valamint igazából én semmi cpu intenz dolgot nem csinálok, viszont mmo-kat részesítem előnyben játékoknál és azok szeretik a procit kihasználni, remélem abban majd segít. -
Prosector
addikt
válasz
freezer922
üzenetére
Ha cpu-limites a szitu, akkor mindenkepp nyersz vele. Pl. a minimum fps-eid magasabbak lesznek, meg átlagban is.
Ha a vga-d, a proci alapon is "kihajtja", akkor jatekok szempontjabol mindegy, h huzod-e, v sem.
-
SoulReaver
veterán
válasz
freezer922
üzenetére
Alapból 3.5 Ghz a 4690k. Ha 4.5 -re húzod, az már +1 Ghz, még jó, hogy jelent valamit...

-
freezer922
aktív tag
Mennyi van amúgy átlag ezekben a procikban ha oc-zik az ember? Pl ha sikerül egy 4690k-t 4.5ghz környékére vagy akár fölé húzni az jelent érdemleges valamit pl egy játék alatt?
-
blu79
addikt
válasz
Fisherhun
üzenetére
-vigyázat! mert ha csak a szorzót állítottad és a feszt autón hagytad biztos sokkal több feszt ad a lapod a procinak mint amennyit kellene... hőfokokat nézted ? biztos azért fagy mert magasak a hőfokok, nézd meg mennyi feszt ad a lap a procinak! nézd meg a hőfokokat! HWinfo-t használj.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Fisherhun
üzenetére
Ezekhez tavaly nagyon jó szerencse kellett, hogy egy jól tuningolhatót fogj ki.
Ez egy átlagosnak mondható proci, 4.2 Ghz ~1.215v -on megy. 4.3 -hoz már 1.270v kell. Linkx alatt már eléri így a 90 fokot is.
Ezért használom 4.2 ghz en. Linx alatt így 82 fok. De pl játékok alatt 50-60Fok között ingázik, de ebben segít a noctua meg a jó ház szellőzés.
Egyébként proci válogatja, hogy melyiknek mennyi fesz kell, hogy stabil legyen. Nem egyformák :/
-
Fisherhun
aktív tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Te mennyi feszt adsz az i5 procidnak, hogy bírja a 4,3 at ?
-
Fisherhun
aktív tag
Hali!
i5 4690k procinál okozhat fagyást ha 4ghz re állítom csak a turbo core t ?
Semmi mást nem állítottam csak auto ról 40 re állítottam a szorzót.Fesz is maradt a gyárin. -
Prosector
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Hiába...a józan értékrend...

Azért, ha van nelkulozheto penzed, probald meg. Biztos dobna rajta.
-
Prosector
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Akkor te ebbol már kinottél

-
fenergie84
addikt
válasz
Prosector
üzenetére
Azért gondolkodom így, mert egy ideje a család mellett nincs időm játszani, csak napi 1 órát, és úgy voltam vele, az elég nekem BF3-ra, vagy az aktuális játékra. Csak a gta 5 jobban lekötne, és zavar egy kicsit a cpu limit, ami még érdekes, h ez alatt az fps nem csökken, vagy akad a játék, semmi, csak a százalékokon veszem észre a különbséget.
Mindegy, átrágom, lehet addig gondolkodom rajta, h elmúlik a "szerelem" és a pénzem is megmarad
(#25336) Bile Demon: fáj a fogam arra a procira, meg gondoltam arra a felállásra is, de húzós az ára, no nem azért mert nem lenne rá miből, csak nem érzem, h annyit ki kellene adnom érte

-
Bile Demon
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Ha nem overclockolsz, akkor a 4790K a jó neked, alapból a legmagasabb órajellel rendelkező proci. H-s lapban is 4,2-4,4GHz-n lenne turbó boosttal (attól függően, hány szálon van terhelve).
GTA V miatt megéri e azt nem tudom, nekem átlag 35% körül van a CPU, viszont csak egy GTX 660 (OC) VGA-m van. Megjegyzem nekem elég gyors ez is. 1680x1050 medium. (előbb fogy el a VRAM, mint a GPU). A játék nem akad, és elég jól néz ki.
Teljesítménycentrikusra tettem az energiagazdálkodást GTA V alatt, mert az alacsony CPU terhelésnél ugrált az órajel le-fel és közben volt egy kis akadozás, leginkább a gyors kocsikázás közben. (bluray lejátszásnál is előfordult, jelenetváltás után volt észrevehető). -
Prosector
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Jah, ertem...de fura, h igy gondolkodsz
legalabbis magambol kiindulva. Foleg, h képben vagy a dologgal.Pedig azt tuti megérné az idot, amit rászánsz.
Én fizikai rosszulétet éreznék, ha bármi alapon menne a gépben

-
fenergie84
addikt
-
Prosector
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Azert zarkozol el ennyire az OC-tol, mert félsz, h elfustol a rendszer? 1-2 általános szabalyt kell csak betartani és biztos nem lesz semmi baja a gépednek.
Amugy meg egy "sima" OC, nem egy bonyolult dolog, kicsit utanaolvasol és megy is.
-
blu79
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
Szia, amiota megjelent a ProjectC és a gta v azóta meg kellett emelnem a feszt 1.258v ra , előtte elég volt neki az 1.243v is , most a ProjectC ben a legmagassabbak a hőfokok 72C a max hőfok 25 fokos szobában, de ennél a gamenál a legmagassab a procihasználat is, de én szerintem delidelni fogok hamarosan. Az én procim Malay.
ittakary +1 a gta v tényleg meghálálja a cpu procierőt
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Vannak aprós eladók, akiknél 23-25k körül kapsz értelmes Z97-es lapot, amiben gond nélkül megy bármelyik K Haswell 4,5GHzen.
Megéri váltanod, mert a GTA az pont az a játék ami meghálálja a soksok CPU erőt.
-
fenergie84
addikt
-
MPowerPH
félisten
válasz
fenergie84
üzenetére
Igen, jobb oc potencial van bennuk, mint a i5-okben. H lapot nem ertem csak. Hasznalod az integralt VGA-t? Mekkora felara lett volna egy Z-s lapnak? 2-3k?
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Tuningolni nem akarsz, de nagyobb CPU teljesítményre van szükséged... Ahhhhaaa!

Ha megveszed az i7et, kiadsz érte 30ezer forintot, és ugyanott fogsz tartani előbb vagy utóbb. Kevés a CPU alapon. Mert nem használja ki a játék a HT-t, azaz mind a 8 szálat. Valamennyit besegít, de az csak pár FPS.
Azt fogod látni a Feladatkezelőben majd, hogy mind a 8 oszlopocska 40-50%-on pörög majd, azaz ha kettesével összesíted őket, akkor azt láthatod hogy 100%on pörögnek a magok: CPU limit megint.
-
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem érné meg.
i5 4690k az ami neked kell és egy alaplapcsere a H97ről valami Z97es csodára.
Beröccented 4,3-4,5GHz-re szépen kényelmesen _garantáltan_ és agyő CPU limit

-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Hátha valaki tud tanácsot adni. Jelenleg i5 4590-el tolom, és gta5 alatt előfordul, h proci limitem van 290 Vapor X társaságában. Egyébként alap helyzetben 80-90% leterhelés mellett 100%-on hajtja a vga-t. A kérdésem arra irányulna, hogy megérné i7 4970-re cserélni? Tehát profitálnék belőle, vagy elenyésző lenne a játékbeli különbség?
Köszönöm a válaszokat

-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Onadiar
üzenetére
Egy tipp. Ha videovagasra hasznalod, akkor tobbre mennel, ha kicsit meg hozzaraknal, es ott az X99. 5820K nincs rossz aron, es van X99-es lap is olcsobbik fajtabol. A DDR4 az, ami kicsit dragabb, az lenne a felar. Persze nem tudom, milyen szinten csinalod, meger e kicsit tobb raforditast a dolog vagy nem.
Egyebkent sokat nyernel vele, bar inkabb a 4790K-t tudom javasolni.
-
Onadiar
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg van egy I7 2600K procim és mellé egy MSI Z77 MPower lap.
Videóvágásra használom a gépet és érdekelne hogy van e értelme lecserélni egy I7 4770k-ra + egy Z97-es lapra mennyi sebesség növekedést érnék el vele "Ha elérek"?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
blu79
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
- szia, állítólag nem melegszenek ezek a vietnámiak annyira mind a malay vagy ez előttiek, de a kupak alatti pasztázás ezeknél sem valami jó, csak valamivel jobb mint a többi
-
SoulReaver
veterán
Ezek a vietnami i7 4790K-k is melegszenek nagyon?
-
Motyi
senior tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Ok, tehát a lényeg, hogy a megfelelő vagy frissebb bios legyen alapból a lapon (ez akkor elvben a dobozán rajta van), vagy ha régebbi van akkor frissíttessem a bolttal átvétel előtt.Nagyon köszi! Csak azért akartam tisztázni, mert arra gondoltam lehet régebbi bios esetén is elindul a cucc és tudom frissíteni otthon, de akkor erre nem építek (kölcsön régebbi procit nem tudok szerezni, az én gépemben is 4790K van "sajna").

-
ZozzHUN
addikt
óóóóóóó, van hát

Sőt, volt olyan, hogy az sem volt mindegy, hogy hogyan frissítem az alaplapot, mert ha az INTEL ME firmware-t is frissíteni kell, akkor nem elég windows-ból frissíteni a bios-t, hanem bootolható pendrive-val kell.
Rá szokták nyomni az alaplapra és azt hiszem a dobozra is kívülről, hogy milyen bios van gyárilag. Ezt egy huszárvágással tudod megkerülni, hogy nagykerben dobjanak rá már egy új bios-t mielőtt kiküldik kiskernek, vagy kölcsönszerzel egy régebbi procit.
-
Motyi
senior tag
Sziasztok!
Asszony gépét kicsit felújítom és veszek bele egy i7 4790K + Asrock Z97 Extreme4 párost. Lenne egy kérdésem, ami nem hagy nyugodni. A lap az 1.3-as bios verziótól támogatja a procit, de előre nem tudom, hogy az (vagy akár frissebb) lesz rajta vagy korábbi. Abban az esetben ,ha korábbi ami még nem ismeri a 4790K-t akkor a lap el sem indul? Csak azért kérdezem, mert nem akarom megszívni, hogy összerakom és se kép se hang. Ilyenben van esetleg tapasztalatotok?
Köszi!
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
YouTube alapján szépen futkosnak, én anno a G2030-cal is nagyon jókat kockulgattam GTX 460 mellett, Titanfallal is pl. Multinál kevés volt néhol, de a GTX 460 is 1080p-hez.
-
MPowerPH
félisten
válasz
xigris
üzenetére
Szia. Ott mas lesz a problema... Alapbol keves az a magszam, tehat egy dolog, hogy nem tud megbirkozni egy kozepkatos VGA-val, de cserebe lagtengerrel, es alacsony min. fps -el kell szamolnod.
tom_tol: Tudom, 4930K-nal ugyan ez a helyzet. Nah, teszek egy utcso probat, ranezek a Haswell-E-re. Aztan ha nem, akkor marad minden.
-
xigris
őstag
Sziasztok! Egy celeron 1840-s milyen vga-t tudna kihajtani?

-
tom_tol
addikt
-
Victor91
tag
válasz
akoska07
üzenetére
(#25300) BMW001 , (#25301) akoska07
Nem semmik vagytok.
De a procit megtartom, nem szeretnék megválni tőle
Örülök, hogy sikerült ilyen jót kifogni, pláne most delid-el aztán meg nagyon megy. Még simán léghűtéssel is tudom 5ghz-en használni ha akarom. 
Hasonlóan jó proci szerzésében tudok segíteni mindkettőtöknek. Persze "Lucky pick", csak már könnyebb annyival, hogy tudsz választani több darabból batch alapján illetve tudom melyikekkel érdemes próbálkozni.
Nekem 4.-re sikerült. De az első három se volt rossz 2 db 4.9ghz-es és egy gyengébb, az 4.7-es volt. Ezek delid nélküli eredmények. A 2db 4.9-es lehet, hogy delid-el tudná az 5ghz-t. -
Assdak
őstag
43 körül van a lap is, lehet kissé meleg van nálam. terhelés alatt 70 magasságában megáll. Sokat nem nyomtam rá. A közepére nyomtam egy gombostűnyit, azt körkörösen kissé szétkentem egyenletesen, nem teljesen ki a széléig, hogy a hűtő még úgy is teríti. Nem folyt ki mellette.
-
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07
üzenetére
Azert irtam, hogy hiaba mondanam neki, adom erte az 5930k arat, ugysem adna el.

Megmondom oszinten, hogy nem sok lehetoseg van. A Haswell-E egy kesz katasztrofa jelenleg, pluszban a ddr4 is lehuzas. 3930k meg gyengus mar, tehat maradt a 4930k. Meglatom... Most lehet megveszem a Rampage Black+3930k kombot, aztan csak siman kicserelem a procit az Ivy-E -re.
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Sztem nem az 1.3v vagy az feletti vcore-al van a gond.
3930K-val nem vagy beljebb a 4790K-t hasonlítva.
A turbo órajel miatt a 4930K teljesítményét nyaldossa a 4790K,
persze azért erő is kell,nem csak az órajel.Victor csak nekem adhatja el a prociját,ha eddig nem olvastad volna a topicban.

Pár évig simán megtartja,és addigra sztem téged már nem fog érdekelni,lehet engem sem,
de nem vagyok jövőbe látó,mint más topic lakók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha pl. GTA5-ben nem is lenne 2x annyi FPS, de ha valamivel több és stabilabb lenne akkor az már faintos. Most akárhova pakolom a beállításokat le-leesik az FPS, nagy forgalmas tereken még ha nem is ugrál az FPS jelentősen de "akad" a játék. Megnéztem a feladatkezelőben, RAM csutkára kihasználva, procira nem emlékszem