Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MK VII
veterán
válasz
Montesantos #27794 üzenetére
Jajj.. Lemaradt...
Szóval: 99%-ban 0,980 voltra alulfeszelve használom 3,6ghz-en.. Havi 20 perc játék erejéig teszem fel 4,5ghz-es beállításokra mint pl most, mert megjelent a Battlefield HardlineErgo alapból degradálódik... Vagy már komolyan nem tudom mit higgyek... Az tuti, hogy mióta megvan a T4 hűtőm és kiteszteltem a 4,5-ös beállításokat azóta már többet kér.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Apollo_21 #27788 üzenetére
A másikra...sztem proci év alatt nemdegradálódik akármit csinálsz vele..csak ha észnélkül feszelsz...
Valami akkor is történt, mert a régi beállításokkal már nem megy. Egyszer beállítottam és az úgy jó volt.
De nem én vagyok az egyetlen itt, akinek a tuti jól belőtt beállításai egy idő után már nem volt jó. -
Apollo_21
addikt
válasz
Tomdriver #27784 üzenetére
Az alulfeszes részhez részben annyit h inkább egy Nemtuningos lapba egy "K"-t, hogy később meglegyen a lehetőség tuninglapot venni és ott húzogatni..mint mindenből non-k..és ott a kis ördög hogy dejólenne ha....
A másikra...sztem proci év alatt nemdegradálódik akármit csinálsz vele..csak ha észnélkül feszelsz... -
bombibmw
veterán
Érdemes alulfeszelni egy 4790k-t annak, aki alapon használja, mivel kisebb a hőtermelés.
Viszont downclockolni baromság. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Tomdriver #27784 üzenetére
Annyit még hozzáteszek, hogy Sony Vegas volt az elkövető. A kereső biztos kidobja, nagyon sokszor leírtam, ahol az IBT és társai 10-20 körös Maximumon lefutottak, ott a vegas azonnali bsod volt. Tehát a (számomra) legjobb stabilitás "jelző" a vegas volt.
Mint írtam, ezek olyan renderelések voltak, amik minimum 3-5 napig tartottak. Átlagban a hőfok 70 és 80 között volt, most már elérte a 88-is. Ezért kérdeztem pár napja, hogy az MX4 meddig bírja. Cryorig nagydög van rajta. :-)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Tomdriver #27776 üzenetére
Jah leírom, ha már ennyire kíváncsi vagy.
Konkrétan talán már több, mint 1 éve 4.8ghz-en ment és 1 hétből 4-5 napot folyamatosan renderelt!
Ennyi idő kellett neki, hogy a 4.8-as beállításokat már nem bírja, folyamatos kékhalál, ezért visszavettem 4.6-ra, de még így is elhasal néha. És mivel alig valami ez a tuning a gyárihoz képest, ezért inkább alulfeszelem.
Nyugi, a féléves 5960X 4,7-en, mint a barom dolgozik. Ez a proci (4790K) nem erre való.Másodlagos gépnek jó volt...
Remélem kielégítő volt. -
Bile Demon
őstag
válasz
Tomdriver #27776 üzenetére
Én pl. azért vettem 4790K procit, mert OC nélkül is ennek volt a legmagasabb órajele, biztos ami biztos, volt már épp elég antituningos procim (ez meg garantált 4,4Ghz).
És azért feszelem alul:
-alap feszen túlmelegszik, nem lehet lehűteni (LinX és Prime95 alatt 99 fokig)
-alap fesz alatt ilyeneket tud: 4,4GHz -120mV-al, 4,5GHz -60mV-al, 4,6GHz -30mV-al
-alap fesz fölött: 4,8GHz-hez már 1,26V kell ( +50mV)
-nekem nem ér 200-300MHz 80-110mV-t. 5-10% órajelért nem fogok 50%-al több Wattot elfűteni vele... Ahova kevés a 4,6GHz azt a 4,8GHz se fogja megoldani...
-gondolkodtam deliden, de minek? 300-400MHz miatt? Hőmérséklet jobb lenne, az ok. Eleinte zavart, de már megszoktam, és a proci is, nem izgat, legnagyobb melegben is megáll 92 fok körül (LinX alatt). Ősszel-télen 85 fokon fog megállni, jó az, amúgy is ki van már tesztelve, nem stresszelem feleslegesen. (max. 65 fok játékban). -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Úgy döntöttem, hogy inkább alulfeszelem a 4790K.
Maximus hero VII alatt csinálta már valaki? -
ThePoweR
senior tag
válasz
Gigi01 #27762 üzenetére
4590-nél az IHS(kupak) és a szilícium közötti paszta jobb. Ezért adták ki. Szóval nem melegszik annyira. Ha a a hang nem fontos akkor a B85-ös Giga is jó, de én az Asus-t venném a jobb szoftverek és BIOS miatt. Nem tudom mekkora a különbség az árban. Nézd meg hogy kell e neked a H97. USB-k PCI-E slotok SATA csatik száma elég e.
Szóval a lényeg hogy 4590, mert nem melegszik annyira és valamelyik lap ami megfelel az igényeidnek.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rayman2006 #27717 üzenetére
Megtaláltad a Yt.on az egyik legnagyobb kicseszett (német) idiótát.
Mi a f..szt csinál ez, te jó ég! -
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomnál lévő proci alaplap párost szeretném lecserélni.
Játékra full hd(néha esetleg 3d,vagy több monitor,de ez elenyésző).
Szimulátor,multi fps.(BF3,BF4,persze újak single)
A 4440-et kezdtem nézegetni,aztán 4460,majd a nem sok difi végett,a 4570,4590-re lyukadtam ki.
De ennél árban nem szeretnék feljebb menni.
Amit fontos lenne,usb3,sata3,és esetleg több venti csatlakozó.
A hang nem tudom mennyire fontos,mert ha filmezek az (vga)hdmi-n menne az erősítőbe,amúgy meg a fülesem saját hangkariját használom.A memóriámmal ne legyen baja.
Ezeket néztem,de inkább Asus-t választanék,már csak a vga-m végett is,mert ha cserélem is,az is az lessz.:i5 4570 -Gigabyte B85M-D3H, Asus B85M-GAMER,
i5 4590 -Asus H97M-E , Gigabyte GA-H97-HD3, MSI H97 Gaming 3
Ja,és a turbo-ban nagyobb teljesítményt tudó végett lett ez a 2 proci a választásom.
Azt ezekkel a lapokkal ki tudom sajtolni,bár lehet nem lessz rá szükségem.Tehát szerintetek mivel járnék jobban?,mást is ajánlhattok.
-
mcs
veterán
i5 4460 mennyi alulfeszelést viselhet el? Előbb 0,8on próbálva egyből hanyattvágta magát induláskor kékhalállal, 0,9en pedig már betöltött.
-
blu79
addikt
én is ettől tartok, nehogy elfüstöljön ez a jó kis gép, szerintem elvonulóban van már a vihar, eső csak csöpög villám az még van, szép lassan vonul csak el
(#27750) snecy20 egy kis deliddel a 4790k nál is hasonló lesz a helyzet , 4.8Ghz-en nekem sincs játékok alatt 60 fok felett, sőt 55 körűl mozog
-
snecy20
nagyúr
válasz
Televan74 #27703 üzenetére
"Az egész 4790k vonalat kukázni kellene."
Az ereje bivaly, de én kimondottan örülök hogy végül az 5820k felé terelődtem, extrém meleg 34 fokos panellakásban sem megy a proci 4300-on járatva játékok alatt 60C fölé léghűtéssel, de a durvább stressz tesztek alatt is benn marad 65C alatt. Viszont cserébe sajnos drágább volt jóval az egész platform...
-
laychi
veterán
válasz
Winchester95 #27739 üzenetére
Ha gondolsz egyet,hogy váltassz i7-re és rájössz,hogy tök felesleges volt és visszaváltanál i5K-ra,akkor van értelme,amúgy nem sok,vagy egyáltalán nincs.Főleg ha jól megy a mostani i5-öd.
(#27744) blu79
BetojiHa jön a vihar és a lehűlés,csak akkor kezdek linxezni
Nálam még 32,5 fok van a szobában
Gépházhőmérő 35-t mutat -
blu79
addikt
válasz
Ha játékra használod a gépet semmi értelme, meg szerintem amúgy sem, hacsak nem i5 tuningrekordokat akarsz döntögetni
, talán a 4690k jobban tuningolható
-bombibmw itt Győrben olyan vihar van
, hogy az miatt nem tudok aludni , ki is húztam a gépet a konektórból a biztonság kedvéért
-
bombibmw
veterán
válasz
4690k-ra nincs értelme.
-
Winchester95
őstag
Feltettem a Turbot 4000Mhz-re.
4000Mhz-n jár mind a 4 mag maximum, hőfokok még így sem érik el játék közben a 70 fokot sem.Feszültség sem változott, egyedül az rpm 2600-2700-ra.
(Viszont a teszt programnál nagyon durva.)
Egyenlőre nekem ennyi elég, főleg egy gtx 960 hoz.
Amúgy egy fontos kérdés:
I5 4670K és I5 4690K között nagy különbség van?Érdemes feljebb váltani? -
blu79
addikt
válasz
Winchester95 #27736 üzenetére
Igen, na erről van szó
-
blu79
addikt
válasz
Winchester95 #27734 üzenetére
A lényeg hogy a magok hány fokosak. Azokat nézd meg. Ha van aida 64 a gépeden indícs egy stress tesztet és nézd meg a magok hány fokra szöknek fel . Ha nagyon magassra 90+ fok akkor kapcsold le a tesztet. Mivel minden Auton van valószínű több feszt kap a proci mint amennyivel valójában megelégedne
-
blu79
addikt
válasz
Winchester95 #27716 üzenetére
szia ezt a lapot nem ismerem, szerintem gyári hűtővel nincs rá esélyed hogy 4Ghz-en járasd, teljes terhelés az mit jelent, játékok vagy valamilyen tesztprogi? és a magok 69 fokosak vagy a kupak? mert nem mindegy. realtemp vagy hwinfóval monitorozhatsz. A biosban minden auto-n van ? Mennyi feszt kap a proci teljes terhelés alatt?
-
Grózi
veterán
válasz
Televan74 #27726 üzenetére
Semmi gond,egy kis túlzás néha megesik.Viszont nem mindegy ki olvassa,egy újoncot simán elriaszthat a dolog.Látod ezt a pasztázós vidit is,a gyerek minden mozdulatáról süt a " profizmus"(rég fogtam ennyit a fejem) és van aki ez alapján csinálja-mert ugye fenn van a neten...
Remélem érted mire gondolok! -
Winchester95
őstag
válasz
Winchester95 #27716 üzenetére
koszonom a segitseget.
-
laychi
veterán
válasz
Rison77 #27719 üzenetére
Bombi
Akkor biztos félreértettem a videó lényegétÍzlések és pofonok,értelmét nem látom
Ha a hűtő préseli ki szerintem akkor nem marad légrés,mert az anyag "tolja" maga mellett ki a levegőt.
Egy szétmeszatolt felületen szerintem több légrés marad,de mindenkinek meg vannak a sajátos bevált módszerei. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
rayman2006 #27724 üzenetére
Azert ne misztifikaljuk tul, 20 fokot nem jelent. De tegyel fél borsot kozepre es huzd ra szepen ahoyg irtam!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
anderledani #27721 üzenetére
orvosi/vizzaro kesztyuben meg jo is lehet, de nem. a legjobb a fel borso kozepre es egyenletesen ranyomni, majd atlovan huzni egyenletesen, majd csere es ezt a keresztezest jatszogatni,
-
blu79
addikt
válasz
anderledani #27721 üzenetére
, a lényeg hogy működik a dolog
-
blu79
addikt
válasz
szia, ez valóban borzalmas, én pl úgy szoktam hogy a procira teszek egy nagyon keveset borsószemnek a negyedit és azt egy kártyával (pl bankártya vagy hasonló) elkenem nagyon vékonyra, addig húzom rajta a kártyát amíg nagyon vékony filmréteg lesz rajta és a felesleg úgyis a kártyán marad
-
Rison77
senior tag
válasz
Hát ez így nem valami igényes pasztázás. Én evvel a módszerrel szoktam csinálni [link]
-
anderledani
őstag
válasz
Ezen a pasztán ránézésre is látszik hogy borzalmas. És ez valami 14 éves német gyerek
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Gigabyte Z97X-UD3H-Black Edition vélemény?
Egy i5 4670K-t hajtok alapon, gyári hűtővel.
Persze majd később lesz rá normális hűtő is ha nagy tuningra kerülne a sor.
Max 69fokos így teljes terhelés mellett.
Van rá esély hogy esetleg 4Ghz-ig hajtsam a procit?
Ha igen tudnátok mondani pár beállítást?
(ramok kingston 1886mhz hyperx fury)
egy gigabyte gtx n960wf2 oc 4gb társaságában. -
blu79
addikt
Ebbe a hozzászólásban benne van világosan hogy túl sok a paszta. Rakott rá szétkente és még rakott a közepére. Ezért is írtam le többször hogy pasztázza újra de úgy hogy egy vékony filmréteg legyen a procin
-
bombibmw
veterán
válasz
Televan74 #27710 üzenetére
Hagyjon alapon mindent és ne nyúljon hozzá!
Járja körbe a témát, kérdezzen, ha mindenképpen kell a tuning!
Egyébként meg sok az olyan felhasználó, aki nem is tuningol, mégis K-s, meg Z-s lap kell(ezt nem értettem soha).
A 4790k-nál azért érthető a 4,4GHz-es turbo miatt, nem is kell több sehova. -
laychi
veterán
válasz
rayman2006 #27707 üzenetére
Meg vedd le a hűtő talpáról a fóliát is
-
bombibmw
veterán
válasz
Televan74 #27703 üzenetére
Ez így erős kifejezés.
A 4690k-4790k brutál jó procik.
Egyeseknek felháborító lehet, hogy nem forrasztva van a kupak a maghoz, de én már nem találok kivetnivalót ebben.
Valóban, ahogy Daveoff kolléga is írta, ezzel talán a tuningot próbálják leszorítani, hogy kevesebbet kelljen garizni a procikból.
Ha úgy nézzük ,akkor mindenhol, minden elektronikai cikkbe, autóba,stb. direkt módon olyan alkatrészeket raknak, amik elévülnek egy idő után ,így a cseréjük borítékolható.
Az Intel ezzel a húzással "segíti" az elhalálozási ráta lecsökkenését, de úgy is nézhetjük, hogy kevesebb rossz procit akar benyelni és a haszonra megy.
Azt hiszem, ez már mindenki által látott tény, ha a nagyvállalatokat nézzük, de ha akár csak egy seftes gyereket az utcasarokról, akkor is.
Úgy is lehet nézni, hogy az Intel választási lehetőséget adott.
Vagy tuningolsz és kupaktalanítasz, vagy nem tuningolsz és marad a kupak.
Azt meg, hogy egy procinak olyan xar a kupak alatti pasztázása, hogy egy jobbfajta hűtővel sem lehet hűteni, legyen a gyártó problémája és cseréljék addig, amíg egy jót nem kap az ember!
Persze, ehhez tesztelni kell az első pár napban és vissza kell vinni, ha nem elégedett az ember.
Nem kell szívbajosnak lenni, főleg nem egy 100k-s cumónál.
Én így látom. -
laychi
veterán
válasz
rayman2006 #27700 üzenetére
Ennyire rossz nem lehet a paszta.
Szedd szét mindenképpen,takarítsd le a pasztát,egy fél borsószemnyi pasztát tegyél rá,azt majd a hűtő szétpaszírozza.Ha rendesen rögzítve van a hűtő,akkor jobbnak kell lennie. Ezen az órajelen ilyen fesz mellett 50-55foknál nem szabadna feljebb mennie a maghőnek ilyen hűtővel.
Ha továbbra is rossz a hőmérséklet,akkor jön az,amit bombibmw mondott.Ha új a hűtő és először használod,akkor javaslom nézz meg egy installing videót róla,hogy 100%-osan megfelelően legyen rögzítve.
[link] -
Rison77
senior tag
válasz
Először mindenképp próbáld meg újrapasztázni, az oldalsó 2 lefogató csavart nyugodtan húzd meg ahogy tudod, rugós, és túlhúzni nem tudod, ha már egy kicsit se mozog a hűtő akkor van rajta jól. Én általában úgy pasztázok, hogy nyomok egy nagyobb pöttyöt a proci közepébe majd egy kis műanyag átlátszó lapot rányomok, szétkeni magát a procin, és látom is meddig ér a paszta.
-
bombibmw
veterán
válasz
Nem.
A proci gyári pasztája rossz, ami a kupak alatt van.
Ezzel nem tudsz mit kezdeni, csak annyit, hogy kupaktalanítod.
Én azt tenném a helyedben, hogy kitesztelném alacsonyabb órajelen, hogy milyen feszt kér és, ha jól megy, akkor mehet a delid.
Én mondjuk úgy szedettem le a kupakot, hogy ki sem teszteltem, mivel kizártam mindent, ami csak szóba jöhetett a melegedést illetően.
Egyértelmű volt, hogy xar a kapcsolat a kupak és a mag között és be is igazolódott.
A gyári pszta kb. csak a felén érintette a magot.
Azért úgy döntsd el kupaktalanítás kérdést, hogy garanciavesztéssel jár és, ha úgy döntesz, belevágsz, akkor ne Te csináld, hanem hagyd profira!
Bár a Te procidnál egyre inkább nem látok más megoldást.
Vagy vidd vissza, ha még 14 napon belül vagy és vegyél egy másikat, hátha az jobb lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest