Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- Mini PC
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz
laychi #27996 üzenetére
Igen, elsőre volt jó.
Nekem dobott egy kéket játékban 4,5GHz-en.
Lejjebb vettem az órajelet 4,4GHz-re.
Ez most stabilnak látszik 1,18V-al is teszt alatt, amúgy 1,16V.
VCCIN 1,9V, Ring 4GHz-en nálam.
Lehet, hogy efölött kéri be a feszt, de még kitesztelem majd rendesen.(#27997) anderledani:
Van ilyen.
Volt nálam anno egy olyan 2500k, aminek a 4,2GHz-hez 1,28V kellett.
Felette már nem is mertem próbálkozni. -
-
laychi
veterán
válasz
bombibmw #27994 üzenetére
Szerintem jol irtad a ringet es a VCCIN 1,8
Jo fele jarsz a tuninggal.
Nekem 1,088-1,096V-on ugral 4x3,9ghz-en
Kb ugyanennyit ad 3,5ghz ringhez.
12-vel menni kell a 4,5-nek 1,24V-on a 4,6ghz-nek nalad is.
Nekem a 4,7-hez már bekéri a feszt,ha minden alatt stabilnak akarom tudni,akkor 1,296V-ot kell adnom a procinak.
Ring 3,9ghz-re van allitva.
Azt auto feszen hagytam 1,192V-ot ad neki max tesztek alatt igy, de adaptivban idle visszaveszi. -
ha nagyon úgy fekszik a gyerek, akkor jövőhéten becsusszan nekem is a 4790k... pedig kézzel lábbal küzdöttem ellene
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Akinek Msi lapja(lehet, hogy nem lapfüggő), az segítene, hogy mit kell ahhoz állítanom, hogy offsetben visszavegye a feszt is a lap, ne csak az órajelet?
Köszi! -
zolikaDB
veterán
Üdv kollegák!
Köszönöm mindenkinek az elmúlt időben nyújtott segítségét! Végül nem vettem tuningfelszerelést, több okból kifolyólag, a végeredmény: Asrock B85M Pro4 és egy i5-4460.
Két kérdésem lenne:
- van érezhető különbség ezen i5 és egy nem K-s i7 között? Nem tizedmásodperces számításokra gondolok, egy nagyobbacska modellt pár mp alatt konvertál ez isTehát, eddig megfoghatatlan és golyóálló a proci
- másik dolog, amire megoldást keresek, ha lehet (ha nem, az sem baj) -> RAM tuning
Köszi -
robi baggio
tag
Én is köszönöm, Biosban volt kikapcsolva.Már látom és működik is :-)
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
A 4790k-nak már a dobozból ~4.4-re kéne húznia magát?
-
qad
senior tag
válasz
Trailblazer #27977 üzenetére
Jogos, ezt benéztem. A cpu teljesítmény maradt meg bennem, amire ki van hegyezve.
-
Trailblazer
veterán
Szerintem nem ezt kérdezte. Az IGP-ről itt nincs szó.
De egyébként az alaplapi alapbeállítások szerint az IGP mindenképp inaktiválja magát, amint dVGA-t észlel a rendszerben, hacsak nincs máshogy átállítva. Teljesítménybeli többlet talán nem lesz, mert nem oszt, nem szoroz, hacsak a memóriából önmagának lecsípett rész nem befolyásol valamit.
-
fulcrum
tag
Hello!
Egy i7-4xxx procit fogok tervezőprogrammal tartósan kihajtani, és az a kérdés, nyerek-e bármilyen teljesítménybeli többletet (és ha igen, mennyit), ha az IGP-t (HD4600) kikapcsolom az alaplapi BIOS-ban? Dedikált VGA van, de az egész projekt a CPU-ra van kihegyezve.
-
mcs
veterán
Egy HD 4600 igp-nél mi a biztonságos mértékű tuning?
-
Televan74
nagyúr
válasz
SECTORnooB #27972 üzenetére
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Mikortól lesz árcsökkenés Skylake fronton? Esetleg lehet számítani rá hogy a 6600K ára 75-80 ezer körülire csökken? December környékén szívesen kipróbálnék egy ilyen platformot, ebben az évben érkezik több I5-I7 es modell is vagy csak jövőévben várható?
Válaszotok előre is köszönöm -
hyperst
tag
Üdv úrak..
Nem vagyok jártas a témában.. Heti 2-3 alkalom video renderelés, 4-5gb..
Megéri lecserélni a i5 4690k - t egy i7 4790k-ra? Mennyit lehetne nyerni vele? Vagy erre a pár gb-ra felesleges?
Köszönöm.. -
Grózi
veterán
válasz
rayman2006 #27967 üzenetére
Bemész az OC Tweaker-be,turbo mod off.szorzó 44,Core voltage kezdésnek 1,15V,Vccin 1,7.
Restartolsz,ha a win betölt teszteled Ibt-vel(vagy más stabilitás ellenőrző progival),ha kék halállal elköszön akkor adsz még neki feszt kis lépésekben(1,17-l próbálnám legközelebb).Ha nem tölt be a Win,akkor alapba emelsz.
Ha mákod van és 1,15V-l egyszerre lefut az Ibt very high vagy maximumon+ mondjuk az aida stresstest is lefut 30 percen keresztül,akkor csökkentheted tovább a feszt. -
Grózi
veterán
válasz
#Morcosmedve #27963 üzenetére
Majd meglátjuk ha leteszteli!
rayman2006 A Biosban állíts,ne itt! -
rayman2006
tag
-
Erdei88
veterán
válasz
rayman2006 #27958 üzenetére
1.24V mellett nem csoda, hogy 70 fok felett van.
Ahogy blu79 is írta érdemes alulfeszelni. 1,2V alatt is tudnia kell az alapórajelet
-
robi baggio
tag
-
blu79
addikt
válasz
rayman2006 #27958 üzenetére
Hőmérséklet szerintem már nem vészes , és alul kell feszelni a procit és akkor akár javulhat is picit a helyzet
-
Bile Demon
őstag
válasz
rayman2006 #27945 üzenetére
Szerintem TDP limit van azon a procin.
Ha alapon van minden beállitás, akkor akárhogy van terhelve a CPU 88W teljesitmény felvétel fölött automatikusan visszaveszi az órajelet feszültséget stb.
Vagyis visszafogja a proci órajelét, meglátszik a GFLOPS értéken, és a feszültségét, a hőfokok is ezért lettek olyan jók. -
Televan74
nagyúr
válasz
robi baggio #27953 üzenetére
DDU szedj le mindent és telepítsd a Intel drivert. Nekem is kiírta egyszer ezt az üzenetet.
De én most megoldottam a problémáját, újra húztam a windows -t
-
laychi
veterán
válasz
robi baggio #27953 üzenetére
Valoszinuleg a lapod automatikusan tiltja,ha dvga van mellette.
Biosban keresd meg a beallitast ahol engedelyezni tudod a multigpu-t -
robi baggio
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdéssel zaklatnék mindenkit.
i5 4690k proci. Az Asus oldaláról leszedett hd4600 driverére. és az intel oldaláról letöltött driverekre azt írja, hogy a sz.gép nem felel meg a minimális követelményeknek.
Esetleg gondot okoz a 660gs kártya , ami üzemel benne?
Frissen váltottam Amd-ről, ezért gőzöm sincs, hogy és mit kéne tennem.
Eszközkezelőben is csak a 660gs-t látom.
Köszönöm előre is.
Üdv
Robi -
bombibmw
veterán
válasz
rayman2006 #27943 üzenetére
Zsír!
Gondolom, nem kis kő esett le.
Ezek már jó hőfokok.
Turbo maradhat, ha már 400MHz-et dob pluszban.
Azért feszértéket írhatsz majd. -
laychi
veterán
válasz
TYÜTYI2006 #27946 üzenetére
Na csak sikerul.
Elmenyindexxel ne foglalkozz. Nem mervado.Feladatkezeloben is nezd meg hany szalat lat.(8-at kell)
(#27944) Grózi
Megy a turbo. 44x a max szorzó
De egy feszultseget jo lenne latni mert en nem lattam a kepen. -
Grózi
veterán
válasz
rayman2006 #27945 üzenetére
Benéztem,ha Hwinfo nem hazudik akkor be van kapcsolva(44* szorzó).Csak a Gflops értékek érdekesek nekem.
-
-
Grózi
veterán
válasz
rayman2006 #27943 üzenetére
Ki van lőve a turbo?
Ibt közben csináltál valamit? -
bombibmw
veterán
válasz
rayman2006 #27934 üzenetére
Így és ennyi jó is lesz.
Figyeld a kis pöcköket majd, hogy közrefogják a talprészt, aztán egyenletesen(egy kicsi bal oldalon, egy kicsi jobbon) hajtsd be a csavarokat!
Hajrá!Egy kis sűrített levegő nem ártana a gépnek.
-
laychi
veterán
válasz
TYÜTYI2006 #27930 üzenetére
Start menu msconfig rendszerinditási beállításoknál a magokat manuálisan 8-ra állítod,restart
Vagy újra telepited a windowst
Majd eldontod
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Ma cseréltem a 4690K-t, 4790K-ra. El is indult a gép, aztán írt valamit angolul, a processzorról, kb. annyit értettem, hogy lépjek be az uefi-be új processzor miatt. Nem tudom ott kellett e volna valamit állítani, és mit. 4 ghz-s. Bekapcsoltam a windows 7-et, szedtem le cpu-z-t is. 2 magos, illetve 4 szálas csak, az élményindexben is, sőt maradt procira a 7.6-os értékelés, ott még azt sem jelezte, hogy új hardver van a gépben. Mi lehet a probléma? Az alaplap Z97 Deluxe, a hűtés Alpenfoehn Brocken 2 dupla ventilátorral. Utána néztem az uefi-ben is, minden mag engedélyezve van.
[KÉPEK] -
bombibmw
veterán
válasz
rayman2006 #27926 üzenetére
1. Ez kevés
2. Ha már szétkenés, akkor a proci egész felületén.
3. Ne kend szét!
Középre egy pötty, a négy sarkába meg egy-egy kisebb, aztán majd a hűtő szétteríti.
Vagy akár mehet az X is. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rayman2006 #27926 üzenetére
Egyenletesen húzd el, pl lakcímkártyával.
-
rayman2006
tag
válasz
rayman2006 #27917 üzenetére
-
Bib
őstag
válasz
Trailblazer #27923 üzenetére
csak némelyikkel meg az volt a gond hogy vastagabb volt mint a mag és nem ért hozzá a hűtő alja.Akkor aztán füstöltek azok a procik.
-
Trailblazer
veterán
Valamelyik Athlon procinál ilyen guard is létezett, legalábbis én anno beszereztem egyet az enyémhez, ma is hányódik itthon valahol. Méretre kivágott, pontosan kialakított vörösrézlap, még a négy gumiláb helye is szabadon volt hagyva. Persze korántsem biztos, hogy efféle a miénkhez jó volna.
Leltem nagy nehezen képeket is:
-
Giovanny
őstag
Üdv guruk! Egy kérdésem lenne,4790s cpu ugye nem lehet tuningolni,illetve akkor bőven elég neki a "H"-s alaplap is?
-
blu79
addikt
válasz
Trailblazer #27920 üzenetére
Ez nem is olan rossz ötlet, lehet meg lehetne valósítani, nem tudom a delid die guard milyen anyagból készült lehet valamilyen műanyag? De én inkább ilyesmit szeretnék csinálni.
-
Trailblazer
veterán
Szerintem valami gumitalp-kitámasztás kéne a proci négy sarkára delid guard helyett, amin a cpu cooler nyomása egyenletesen eloszlik, persze a die-nál vastagabb anyagból. Olyanra gondolok, mint az Athlon XP-knél valaha, hiszen azokat is "naked" maggal gyártották. (Egyszer írtam erről az ötletről, de nem volt rá reakció. Nem volna életképes?)
Tehát így.
-
Grózi
veterán
válasz
rayman2006 #27917 üzenetére
Ha nagyon nem megy akkor kérj meg valakit aki jártasabb benne.Nem szégyen.bombibmw már kérdezte hogy pesti vagy-e(adatlap nincs kitöltve),biztos van valaki a környezetedben aki tud segíteni.Ha Kanizsa környéki lennél,én is szívesen segítek! -
bombibmw
veterán
válasz
rayman2006 #27910 üzenetére
Próbáld meg szemmel belőni a két kis pöcök helyét, amik közrefogják a talprészt!
Ha ez megvan és elkapták, onnantól már jónak kell lennie, mert megvezetik a hűtőt. -
bombibmw
veterán
válasz
rayman2006 #27896 üzenetére
Csinálj légyszi képet a hűtő aljáról és az átlós leszorító pántról is!
Nincs jól feltéve a hűtő.mflex:
Be kell takarja teljesen. -
Rison77
senior tag
válasz
rayman2006 #27903 üzenetére
Tökéletesen illeszkednie kell a felületnek. Itt valami összeszerelési probléma lesz. Ha rácsavarozod jól azt az áthidaló kapcsot az kb 100% pontossággal beállítja a helyét, mivel megvan adva egy menete. Kicsit nehézkes mert ha nem fogod a hűtőt közbe akkor az ugye össze vissza elmozdul miközben egyik oldalt rögzíted. jól jön hozzá még egy segítő kéz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rayman2006 #27903 üzenetére
Nézegetem a képeket a neten, de sehol nem találok olyat, ahol látszik, hogy mennyire takarja be a kupakot ez a hűtő.
De az, hogy kilátszik, az sokat számít, konkrétan ott nincs hűtés.
Biztos jól van fent ez a hűtő? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Nekem ez hűtő úgy tűnik, hogy nincs rajta rendesen !
-
Kocska89
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Baldur's Gate 3
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest