Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victor91
tag
válasz
akoska07 #27597 üzenetére
Könnyen lehet akkor, hogy nem jól csináltam
8-10 fokkal melegebb még a nyári viszonylathoz képest is. Alá nézek holnap és kiderül. Meg kíváncsi is vagyok, hogy marad-e nyoma a CLU-nak a magon. Annyi mindent hallottam, hogy mostmár csak magamnak hiszek és annak amit látok.
-
-
laychi
veterán
Szerintem azon bellül lesz valami változás pedig.
Ugyan úgy,mint win7-nél, nem mindegy,hogy fent van e az sp1 vagy nincs.
Közben állítottam a bioson is,fixáltam a z órajelet,mert láttam,hogy throttlingolt a szorzó,kikapcsoltam a C-state-eket is
Így már nem throttlingol az órajellel,viszont valamiért rohadtul elkezd ingadozni a package power.
van hogy felmegy 150W-ig,van hogy leesik 80-ra,35-re,110-re,ilyenek. ugrándozik.Na majd ha lesz időm meg energiám,akkor visszaállok win7-re,megnézem ott is még egyszer,hogy mi lehet a problematika,szűrök egyet
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni overclockingal kapcsolatban, adott config:LAP: MSI Z97 Gaming 5
CPU: i5 4690K
CPU COOLER: ARCTIC Freezer7 Pro Rev.2
Ram: 8GB 2400MHz (2x 4gb) G Skill TridentX F3-2400C9-4GTXD
VGA: GTX970-DC2OC-4GD5-BLACK
PSU: XFX PRO 650W MODULARSzeretném kihozni a maximumot a configból Cpu , memória , vga ,
(overclock , időzitések illetve minden egyéb más bios beallitasok ki -be kapcsolása esetleges configolása ami elősegíti a nagyon teljesítmény elérését)
A segítséget előre is köszönöm -
ThePoweR
senior tag
Én még mindig nem értem hogy tud kiszáradni egy fém.
-
laychi
veterán
Erdekes ez a windows 10 is.
Nem terhel alatta ugy a linx,mint w7 alatt.
4,7ghz 2400mhz rammal volt 230gflops meg tobb,90+fokos magokkal delidelve.
Most meg 157-158gflops kb 80 fokos magokkal 33 fokos szobaban.Ibt is ~132gflops helyett 118-119-et ad.
-
Victor91
tag
válasz
laychi #27583 üzenetére
Ment háttérben a
torrentmeg skype stb, előfordul, hogy ingadozott miatta
De köszönöm nagyon szeretem ezt a procit, csak kellene végre egy jobb hűtést eszközölnöm rá. 4.8Ghz-en már 80 fok fölé ment IBT-ben. Csak kipróbálásig ráindítottam, de nem akartam kínozni vele.
Tudom picit off itt, de érdemes lenne a Tritont megvennem erre a procira? Hozna érdemi javulást hőfokokban?
-
laychi
veterán
válasz
Victor91 #27582 üzenetére
De szépen megy az a proci
De egy kicsit ingadozik a gflops,csináltál közben mást is?
Szerintem már így is ki van centizveÉn ma kentem újra a procit,nem emlékszem mikor volt már,de eléggé felszívódott/kiszáradt a clu.
Jól tettem,hogy szétszedtem.Volt mit lepucolni
ilyen volt mikor összeraktam:
-
Victor91
tag
-
Grózi
veterán
válasz
#Morcosmedve #27573 üzenetére
Megvolt!Mind a 3 értéken.És mindezt 28 fokos szobában egy közepes házban.
Ezt a darabot biztos deliddelném és tennék rá vizet,de a tulaj hallani se akar róla. -
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #27575 üzenetére
Az nekem picit sok. Lassan már a hitemet is kezdem elveszíteni. Még pár év és nem kell több alkatrész és nem kell több játék.Ketyeg az Intel bomba,tick-tock,tick-tock.....
Mondtam hogy ebből állatmentés lesz!
-
Crytek
nagyúr
Még egyeztetnem kell a bolttal be tudjak-e szerezni a gépet amit kinéztem + haverral egyeztetni a (-áfa miatt)
Várhatóan ez lesz a konfig:
VGA: Palit JetStream GTX 980 Ti 6GB
Alaplap: MSI Z97-G43
Táp: Seasonic M12 II EVO 620 W
RAM: Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB(2x4GB KIT 1600mhz)
CPU: Intel Core i5-4690K -
Crytek
nagyúr
-
Crytek
nagyúr
I5 4690K -nál ahhoz hogy 4ghz-en járjon kell fesz emelés és le tudja hűteni ezt így a gyári hűtője?
-
Grózi
veterán
válasz
#Morcosmedve #27558 üzenetére
Ez van,vettem egy Rog lapost-azzal a címszóval,hogy már elég gépet építettem.Ma például bánom...
-
Grózi
veterán
válasz
#Morcosmedve #27556 üzenetére
Már lapossal nyomom,eladtam az asztalit...
Különben már az enyémben vigyorogna!
-
bombibmw
veterán
Remélem, ennek az átvételével már nem lesz gond.
Ami aprón van, az X Killer.Amúgy is az Msi-t akartam először, csak úgy voltam vele, hogy így jut is, marad is, viszont most jut, de nem marad.
Mindegy, holnap végre kipróbálhatom a procit, rendes tuninglapban, ha a hardverek istene is úgy akarja. -
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #27550 üzenetére
Nekem mATX kell és lapban inkább újat szoktam venni.
Az a Maximus egy igen jó ajánlat, de nem én vagyok a célközönsége. -
bombibmw
veterán
Ez azért van, mert 4,6GHz-en is ki van hajtva a kártya.
Benchenknél jöhet jól a plusz órajel.Más:
Már a harmadik bolt mondja le az Asrock Fatality Z97M Killer alaplap rendelésemet mondván, hogy nem lehet beszerezni.
Még jó,hogy kimentem érte 20km-t.
Ez mi már?!
Rendeltem inkább egy Msi Z97M Gaminget, ezzel csak nem lesz már gondjuk közel 50k-ért.
Mellé jön egy MX2, azt csókolom. -
blu79
addikt
Sziasztok, ma csináltam egy kis tesztet, ezt szeretném megosztani veletek. A játék Project Cars. A proci 4.8Ghz-en 1.249v hőmérsékletek 55-57 fok szobahő 31fok. A proci 4.6Ghz-en 1.160v hőmérséklet 53-55 fok szobahő 31 fok. A 4.6Ghz-nèl lehet mehettem volna még picit lejebb a fesszel de nem próbálkoztam ez is bőven jó, viszont a 4.8Ghz-nél nem nagyon lehet lejebb menni de ez is nagyon jó
. Az Fps szám kb ugyanannyi 4.8Ghz-en mint 4.6Ghz-en vagyis egyforma, erről videót készítettem a telóval, a körűlmények mindkét tesztnél ugyanazok voltak, még a versenyben is 11 autó volt előttem mindkét tesztben
. Lehet ha egy 980Ti kártyám lenne akkor lehet látszódna a különbség a 4.8 és 4.6Ghz közt. Tesztekben természetesen látszik a különbség, de a hőmérséklet csak pár fokkal tér el a 4.6Ghz javára hiába a sokkal alacsonyabb fesz, és kisebb órajel.
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #27543 üzenetére
Néztem azt is, de 3 munkanap, nekem meg már holnap kell.
Ott van az Aqua is, de rühellem őket ,így az sem jó.Erdei88:
Köszi, de megoldom majd!
Rendesen teszteld ki azt a CPU-t, hátha van még benne!Holnap én is tesztelek végre.
Már hiányzott a tuning. -
Erdei88
veterán
válasz
bombibmw #27542 üzenetére
Szerdán ismét megyek a fővárosba, ha elugrasz érte az V. kerületbe, odaadom
Csak, hogy ON is legyek. Ma lecseréltem a 4670K-t egy 4690K-ra. Nem tudom, hogy a kap miatt vagy csak a nagy kapkodásban, de 1,2V-al megy 4,3Ghz-et. Hihetetlen, hogy megint egy gyengébb darabot fogtam ki
-
MK VII
veterán
Csak csak...
Amúgy szerintem csinálj profilokat neki a BIOS-ban...
Nekem is van vagy 4..
Van egy torrentezős 3,2ghz-es profil, egy 3,6ghz-es 0,980 voltra alulfeszelt, egy 4,5ghz-es tuningolt memóriás meg egy 4,7ghz-es amit még nem teszteltem ki rendesen...Amúgy szép a processzortól, hogy 400mhz plusznál, mínusz 0,120 voltal még játszani is tudok.. Tök stabil
Az előző hsz-emben meg elbaktam.. Szóval S
tella a hűtő.. -
MK VII
veterán
6-7k-s kategótia szerintem minimális tuningra való.
Mondjuk az való igaz, hogy nem egy nagyétkű a G3258.. 4,5ghz-en kemény 63W-ot szippant terhelés alatt.. Nekem Hyper T4 hűti 4,5ghz-ig megfelelően... 4,7ghz-nél már gondok vannak, de lehet, hogy csak az án hozzá nem értésem miatt. Őszintén, lusta voltam finomhangolni és megelégedtem a 4,5ghz-elSzóval lehet bírná..
Szerintem egy Stellát tegyetek rá.
Magas ramok is elférnek mellette.
Ha én vennék ilyen árban biztos ezt választanám... Szimpatikus. -
Grózi
veterán
Köszi neked és a többieknek is.Nem saját projekt,megrendelés.A ram az már fix,8gb 1,5V 1600-s ramok.Szerintem az Asus lesz a befutó-amit MK VII linkelt.Már csak egy "normálisabb" bordát kell sakkoznom 6-7K-ért,persze újban mert használt nem lehet...
(gyanítom nagyon el tud romolni...
)
-
eight
senior tag
"4670k és 4690k közt igazából csak annyi a különbség hogy a 4690k 100mhz-el jobb mint a 4670k"
Azért a Devil's Canyon meg a sima Haswell között nem csak a Mhz a különbség. Ott van még a VT-d és a TSX-NI is (igaz az utóbbi bugos, úgyhogy le van tiltva), valamint jobb kondik is vannak a popsiján. Tudom hogy ezek az életben ritkán jönnek elő az átlagfelhasználónál mint tényleges különbség, tehát csak a teljesség kedvéért jegyeztem meg.
-
Alpi.
addikt
Pár hsz.-el feljebb ott a kép.
Azért azt mérlegeld, hogy a magasabb ram órajelről lemondasz-e ! Én nem tenném.
Azért egy 1333 vs 2133 már érezhető különbséget ad.
Mondjuk ha tényleg low budget project, akk a ramon is tudsz fogni, ha sima snassz borda nélküli, stb.
Ahhoz meg akk nem érdemes drágább chipsetes lapot venni. Igazábol ez rengeteg dologtól függ.
Ha rám hallgatsz, azt veszed, amelyik a legjobban tetszik ! -
Grózi
veterán
G3258-t melyik chipset-s olcsó alaplapban lehet biztosan húzni? Low budget-s gép,úgyhogy nem Z97-re gondoltam..
-
zolikaDB
veterán
A nonK-s i5-ös procik közt az órajelen kívül van különbség?
Egy i5-4460 és i7-4770 közt van a mindennapokban kézzelfogható különbség? Ha nem játszik az ember. -
Erdei88
veterán
Ha memória tuningra adnám a fejem. Melyik feszt lenne érdemes egy kicsit emelnem? Sosem tuningoltam még igazán ramokat, ezért épp itt az ideje
-
bombibmw
veterán
Köszi a válaszokat!
Gryphoon Z87 3hó garral zacsiban, vagy Asrock Fatality Z97M Killer dobozban 3 év garral, dobozosan, újonnan?
Az Asrock meg van már rendelve, de lemondanám, ha úgy döntök, viszont nem tudok dönteni és csak mATX játszik. -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Szerintetek olcsóbban Z87-es lap, vagy drágábban Z97-es a 4690k-hoz? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kalozhun100 #27501 üzenetére
Keres par tutorialt a YT-on a tuningrol, olvasd el az alaplapod kezikonyvet...par dolgot illene tudni a tuning elott.
-
Grózi
veterán
válasz
kalozhun100 #27501 üzenetére
Azt felejtsd el(AI Suite),agyonfeszeli feleslegesen a procit.Manuálisan lődd be,ahogy ajánlották!
-
kalozhun100
őstag
válasz
#Morcosmedve #27500 üzenetére
Elolvastam. Csak nekem ez még nagyon új. Eddig csak az AI Suite-vel állítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest