Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
veterán
válasz
subaruwrc #23498 üzenetére
Minden full auto-n van.A mag órajeleket(4,2) nem értem hogy miért nem 4,4,holott a turbo core engedélyezve van 4,4-re.Az egy dolog hogy xmp.-ben állandóan hibát dob a ramjaimra(IBT és Aida is szinte egyszerre és 90 fok fölé ugrik a hőfok),csak alapon hajlandó hajtani de nem jó az alaplapi szenzor(max.35 fokot mutat IBT alatt-mókás mikor tele raktad a gépházat pwm-s ventivel és a gyári progiról akarod szabályozni)+akármilyen minimális oc-val próbálkozok ugyanez.
-
subaruwrc
félisten
válasz
andromedae #23496 üzenetére
Grózi
mi a kérdés ?
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
andromedae #23494 üzenetére
te nem véletlen ddr4-et nézel ?
mert az bizony nem társítható az 1150-es haswell mellé.magasabb órajelen kívül nem igen lehet mit észrevenni rajta. mindennapos felhasználásra maximum a mennyiség számíthat. gyors háttértárakkal és erősebb cpu-val előrébb vagy mint gyors memóriával.
-
andromedae
tag
válasz
andromedae #23493 üzenetére
Egyébként látom hogy 200 ezer fölött kapható 16gb corsair dominator platinum, mondjuk egy mezei ramhoz képest mit tudhat többet? Mit lehetne észrevenni?
-
subaruwrc
félisten
válasz
andromedae #23491 üzenetére
Nem érdemes külön ezért másikat venni. Mindennapra közel 0 haszna van a gyorsabb memóriának.
-
andromedae
tag
Sziasztok!
A régebbi gépemből (i7 2600k) örököltem 16gb (corsair xms, 1600mhz/cl9) ddr3 ramot. Ugyebár a 2600k alapból 1333 mhz-t kezel és ezt xmp profillal állítottam 1600-ra. A mostani i7 4790k-m alapból 1600mhz-t kezel, szóval akkor az xmp profil semmit sem fog érni az új gépben ha 1600-as ramom van? Érdemesebb-e 1866-os - 3000-es ramot vennem? Ha igen milyen különbséget vennék észre? Vagy jó a régi ram is?
-
bozont
veterán
válasz
szente #23487 üzenetére
Én többnyire szerencsére emlékszem milyen fps értékeket hozott egy-két játék, ami a gépen van. Most megnéztem a Rage-et is és ott is durva a különbség, kis tweakeléssel az FX mellett is játszható sebességet sikerült összehozni, de sokszor beesett az fps sajnos, most vaj simán fut maxon, nem esik 60 fps alá. Mondjuk az nem tudom mennyivel futna többet, mert nem is megy fölé, ha jól emlékszem akkor korlátozva van 60fps-re a motor.
Futtattam egy kis 3Dmarkot is, ezt dobta: FX6100 vs 4690k. -
magickonfig
tag
Sziasztok!
Vásárolnék egy úgymond időtálló gépet 2-3 évre, elkéne egy kis tanács
A gépet főleg játékra, netezésre, talán kis programozásra használnám.opció: 1. Vásároljak egy i5-4690 nem k-s procit egy h97-es olcsóbb alaplappal.+ alap hűtő kb 73k
vagy2. költsek egy kicsit többet a: i5-4690k (4,5ghz remélem) , z97 alaplap, + cpu hűtő kb 102k
Megéri a 30.000Ft különbség egy tuningolt i-4690k (4,5 GHZ) rendszerért ár/teljesítmény arányban, vagy inkább költsem azt a 30.000 FT valami másra.
A tuningolt időtállóbb lenne , mert ha már később fel tudom húzni a procit ha már igényelni fogják a játékok is.Köszi
-
laychi
veterán
válasz
bozont #23486 üzenetére
ja,azt hittem neked 4790k van,hát így sem kell csodálkozni
Erős nagyon ez a proci is.
Win7-tel barátibb az OC,5ghz-en is bebootolok,win 8.1-nél nem ment,csak rendszeren belül tudtam felemelni addig az órajelet.
Ha rám hallgatsz,akkor előbb a procival játszol és csak utána a memóriával.
Lehet,hogy alacsonyabb órajelen elmegy egy bizonyos memória beállításon,magasabb órajelen meg már nem teljesen stabil. -
szente
addikt
válasz
bozont #23484 üzenetére
játékból csak a FC3-t próbáltam még, de azonos beállítások mellett kb +20-30fps-t hozott a 4GHz-en járó FX6100-hoz képest.
Kiváncsi leszek ezek után a 4770K-mra, ha neked 270X mellett ennyi pluszt hozott. Èn egy 4.3Ghz-en járó FX6300-at cserèltem le rá, 280X mellett. Már nagyon-nagyon kiváncsi vagyok.Bár hülye voltam, hogy mielőtt eladtam az FX-et, cdak BF4-el bencmarkoltam. Így nagyrèszt csak èrzèsre fogom tudni a különbsèget, bár úgy is inkább ez a lènyeg.
-
bozont
veterán
-
laychi
veterán
válasz
bozont #23484 üzenetére
"Átlag felhasználás mellett mennyi vagy milyen alkalmazások lehetnek amik AVX-esek? Játékok is használják ezt? Csak mert ha nem, akkor én nem is foglalkozok vele, tuningnál is olyan stressztesztet használok majd ami nem AVX-es."
Nem nagyon hallottam még olyan alkalmazásról,játékról,ami használná.
Elméletileg az x264,x265 encoder is használja,talán más renderer,konvertáló programok is tudják használni,nem tudom.
Előbb utóbb nyilván lesz több.
Játékoknál nem nagyon jellemző szerintem.
Ha nem avx tesztre megy az ember,akkor elég Rog realbench strestest résszel kitesztelni a procit,annyi rammal,amennyi van,
vagy az x264 HD benchmark 5.0.1 64 bites részével,azt is érdemes úgy,hogy az encodert kicserélni a legújabbra.Ahogy észrevettem az új jobban dolgoztatja a procit,illetve nekem 4,7Ghz-en talán egy pici plusz feszt is kellett adnom."Amúgy eddig tetszik, a turbót kikapcsoltam alapból és alapórajelen is szép többlet van a 3DMark és 3DMark11 esetén, játékból csak a FC3-t próbáltam még, de azonos beállítások mellett kb +20-30fps-t hozott a 4GHz-en járó FX6100-hoz képest.
"
Most 4Ghz-en járatod?Hagy menjen 4,4-en,ott érzi jól magát,meg felette.
Ne is csodálkozz,hogy jobban megy, a 4690k is odaver egy amd 8350-nek.
Akkor egy 4790k széttipor egy fx6100-at -
bozont
veterán
válasz
laychi #23483 üzenetére
Átlag felhasználás mellett mennyi vagy milyen alkalmazások lehetnek amik AVX-esek? Játékok is használják ezt? Csak mert ha nem, akkor én nem is foglalkozok vele, tuningnál is olyan stressztesztet használok majd ami nem AVX-es.
Amúgy eddig tetszik, a turbót kikapcsoltam alapból és alapórajelen is szép többlet van a 3DMark és 3DMark11 esetén, játékból csak a FC3-t próbáltam még, de azonos beállítások mellett kb +20-30fps-t hozott a 4GHz-en járó FX6100-hoz képest. -
MPowerPH
félisten
Az lehet, hogy magahoz a GTX980-hoz eleg, 1 monitoron, QHD-ban. Ellenben a multi monitor eszi a cpu-t. Az AC, rFactor 2 pedig alapbol cpu igenyes jatekok, ahova meg a 4.4GHz is boven keveske, foleg multiban. Nem veletlenul ragaszkodom ehhez az ertekhez. Ezert nem vittem vissza kicsereltetni a procit, mert ki tudja, hogy amit e helyebe kapnek, az tudna e 4.8GHz-t. Ugye van ra pelda, hogy egyes peldanyok egyaltalan nem mennek annyin.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #23480 üzenetére
Nekem is sok kell a 4,8GHz értékhez. 1,33-1,34V minimum.
De nekem nincs kupaktalanítva, kipróbáltam mennyivel gyorsabb a cpu így ezeken az értékeken, és rá kellett jönnöm hogy GTX980 mellett nem kell még húzni se. Na de vissza ON-ba.Eddig ennyinél járok.:
Linx 0.6.5 stabil szintén 186Gflops állandó eredményével.
Ilyenkor 1,106V a feszültség felmegy 1,140V (+0.036V kap az AVX2 miatt)
Prime95 v25.11 tesztelem a gyári feszültséget mert ilyen beállítás mellett nem tolja rá a plussz kakaót hiszen nincs AVX. -
MPowerPH
félisten
Ez messze nem igy van.... Teljesen chip fuggo. Hiaba megy 1.2v korul 4.8GHz-t, folotte ugyan ugy wall lesz, es feszultsegben se mehetsz az egekbe, az alacsony VID miatt. Ennek tobb mint 0.1v kell a stabil 4.8GHz-hez, mint az elozonek, de a VID is ennyivel magasabb. Magyarul kb. ugyan ott vagyok.
Az elozo egybol ment tonkre, es meg csak nem is degradalodott(3 maggal 1.66v korul ment az IBT 4.8GHz-n), csak siman elszallt 1 mag.Egyebkent azert van a gari, hogy ha tonkremegy, akkor csereljek. Foleg ha alapbol egy rossz peldany, akkor minek az ovatoskodas?! Akinek az nincs, az ertelemszeruen ne kockaztasson. Az en fejem e miatt mar nem fog fajni, tul vagyok az elson, innentol johet a tobbi. Szerintem tobbet art, ha a fos pasztazassal hasznalja a user. Mert nalam a magho nem megy 50C fole egyenlore game-ek alatt.
Egyebkent meg nem kell szilankosra LinX-elni, meg IBT-zni oket, es nem lesz baja.
Tegnap csinaltam egy 4770K-t, a tulaj ugy kerte, hogy rakjam vissza a kupakot allandora. Ma reggel vitte el, elotte jol megnezte. Rakerdezett, hogy ezzel csinaltam e valamit, mert nem lat valtozast. Az elso 4670K-jan a kupakot meg az atlatszos muanyag ragaccsal raktam fel, azon siman kiszurhato volt, hogy le lett kapva. Szoval o is nyugodtan viheti gariztatni, ha valami gondja lesz vele....
-
subaruwrc
félisten
amennyiben a maghőt nem dobja meg nagyon,én nem látnám akadályát de azt furcsának tartom hogy az stabilizálja be a tuningot.
esetleg nem lehet neki magasabb loadline calibrationt beállítani? akkor lehet elég az 1.95 is.meg mindezt milyen vcore érték mellé állítottad ?
főleg egy 4790k-nak. annak elégnek kéne lennie akár 1.6-1.7-nek is minden napra. -
MPowerPH
félisten
Lehet.... Mindent lehet. Kerdes az orajel, es a fesz, amit a core kap. Bar ha neked 2v-n stabil, de 1.960-on meg nem, akkor nyugodtan mehet annyin.
Nekem mar sok-sok napja 1.343v korul kap a cpu 24/7. Elvileg azt sem lehet, de erre azt tudom mondani, hogy ez is chip-fuggo.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Szerintetek a processzor egyéb vezérlőit, érdemes alul feszelni?
-CPU Digital I/O Voltage
-CPU Analog I/O Voltage
-CPU System Agent VoltageTesztelgetem a számítógépet alul feszelt állapotban. CPU Core / CPU Cache -0,060V eddig fagyott random szinten mert a fent említett három egységből -0,025V állítottam be.
Most kipróbáltam úgy hogy azokból nem vontam el semmit, és így stabil maradt több napja már.
Instabilitást okozhat az a három érték ennyire, hogy 0.025V nem lehet elvenni a gyári értékekből? -
woros
őstag
Írtátok pár posztal ezelőtt a vccin emelést akár 2.0V-2.1V-ig, ami végülis alacsonyabb vcore fesszel stabilizálta a tuningomat, de nálam már a 2V rózsaszínű a beállításokban a 2.1V meg piros és ott már figyelmeztet a lap h sok lesz neki, mert be van kapcsolva az OV védelem. Lehet járatni ennek ellenére hosszabb távon pl. 2V-on a vccin-t ?
-
bozont
veterán
Na megérkezett a 4690K és MSI Gaming 5 páros végre.
Bár nem biztos hogy lesz már energiám szerelgetni ma.
L426c319 (e4) a batch ha ebből lehet valamire következtetni.
Egy Brocken 2 fogja hűteni, cél a 4,5 GHz. De legkorábban csak hétvégén tudok "nekiesni", addig max összerakom, meg futtatok pár tesztet. -
Anfänger
őstag
válasz
Kutya_7 #23453 üzenetére
Próbáltam override -ra tenni,override+offset-re,adaptive,override+adaptive,de mindig fekete marad az opció.
(#23454) laychi!
Kösz,így müködhet,de olyankor fix feszt ad a procinak ha valamit úgy beírok? 1.088V autómatikusan,beírtam neki 1.072V-ot és win betöltésnél kék halál.Lehet ide a terhelésnél szükséges fesz értéket kellene beírni?
Az Asrock z77 extreme 4 átláthatóbb és egyszerübb volt nekem. Lehet,öregszem. -
NFree
addikt
Ha clu-t teszel a kupak alá jobban jársz visza kupakot s minden fain lessz. Ezt csak mi is kipróbáltuk
Veszélyes kupak nélkül a dolog , habár az msi bizonyos lapjaihoz adott+ba ilyen kerete amivel lehet használni kupak nélkül a procit, de Subaru is írta (mondjuk gondolom nitró alatt) rosszab volt a dolog. Egyenlőra a járható és legjobb megoldás clu a kupak alá mx2 a kupak hűtő közé és csókolom. Megint le fognak b@xni
-
NFree
addikt
Nagyon kell ügyelni, hogy egyenletesen legyen ráhuzva a vizes blokk, nálad a nagy noctua-val biztos nem kisérleteznék, mert nagy a tömeg és a méret , könnyen elhuzhatja a hűtőt elzáltal szerintem sokkal nagyobb a lesarkazás veszélye, nagyobb sokkal az erőkar így könyebben lehet ferdén rárakni mint egy kis vízhűtőblokkot , mégha meg is tépjük a csavarokat rendesen a nincs ugymond nálunk a nagy erőkar mi elhuzza a blokkot.
Na ez megint kacifántosra sikerült . -
Ano
senior tag
válasz
tom_tol #23444 üzenetére
Nem a delidet kérdeztem ... azt én is megléptem!
Hanem hogy a proci lapkájára közvetlenül megy rá a hűtő?
Mondjuk nem tudom neked milyen hűtés megy rá, de talán a vízhűtés annyira nem terheli féloldalasan, mint egy 1 kg-ot meghaladó hűtő (Pl ami nekem van Noctua NH D14)
Mert gondolatban én is eljátszottam vele, hogy IHS nélkül kellene rátenni a hűtést a lapkára közvetlenül ...
-
woros
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a
VRing asus lapoknál milyen néven található? -
-
-
liwz_13
csendes tag
sracok miert van az hogy random kekhalalt kapok? battlefield 4 alatt 2 ora jatek utan sincs gond, de pl ha kilepek 1-2 blue screen elofordul. picit instabil. most 4,5 Ghz-en van( ennel nem sikerult feljebb ) . linx alatt 67 fokos a proci 1.277v mellett. emeljek a vcore-on? ( i5 4690k )
-
woros
őstag
válasz
andromedae #23398 üzenetére
6 van rajta, ha nem használod a sata express-t.
1 x SATA Express port, compatible with 2 x SATA 6.0 Gb/s ports -
NFree
addikt
válasz
tom_tol #23428 üzenetére
Nekem meg csak arra van szükségem, azt hittem kinőttem már a trémárkból,aztán jött a pofon már csak ez mozgat meg bennem vmit
játékokra erre arra simán jó lenne még 1 cerka is, volt de rüheltem, hogy nem tudom tuningolni, s trémárkolni, sajnos úgy néz ki ilyen idiótán maradtam.
-
tom_tol
addikt
2°C van jelenleg
subaru Köszönöm, jó ezt tudni.
Akkor csak be kell szerezzek CLU-t.
NFree Nincs szükségem 5GHz+-ra, csak néha még rám tör az őrület.
Már csak egy GTX van, nem is tervezem több kártyás rendszer építését. Ez gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, nem beszélve az Asus X79-lapok bénaságairól. Pl. ASMedia.
Igen, az egy betyárosan jó proci. -
subaruwrc
félisten
válasz
tom_tol #23423 üzenetére
a hőfokok jobbak látszatra de ha megterheled,nem tudja elvezetni az a kis felület a hőt. ha rajta van a kupak lehet hogy alapjáraton melegebb de kisebb lesz a relatív hőmérséklet emelkedés. a kupak segít elvezetni a hőt és jobban elosztani a felette lévő blokkon.
nitro alatt kupak nélküli állapotban -200mhz volt a gyári állapothoz képest egy kis pentiummal..
-
NFree
addikt
válasz
tom_tol #23423 üzenetére
5ghz fölött szerintem már erősen meg kell hűteni a chip et, ha van lehetőséged legalább 4-6 fokos víz kellne szerintem s akkor menni fog. Kivéve ha tudod nitrózni.
Anno a 4770k-m csak akkor volt hajlandó 4.9-5ghz en menni , ha jól lehűtöttem, hiába volt jó a hőfok nem érte el a 90 fokot akkor sem indult szobahőn egyszerüen kifagyott töltés közben. Szerintem még talán 5,1 et meg tudod csípni de utánna le kell hűteni a procit sajnos.
Csak szerény véleményem.
Nekem is volt simán a magon a hűtő a kupakot kihagytam. S jó volt úgy is nekem inkább az volt a baj, mx2 pasztát használtam ami általába 1-2 hét után elfáradt vagy mitudomén s mindíg újra kellett pasztázzam a procit. Egyébként ilyen a kis g3258 am is még 4,8 megy de felette 4,9-5ghz csak akkor ha hideg a víz pedig ezt nem sajnáltam kapott 1.56v ot is , de nem megy.Nem kevés neked ez a proci a 6 magos után? az is jól ment pedig nem?
-
tom_tol
addikt
válasz
subaruwrc #23418 üzenetére
Delid után, blokk közvetlenül a magon.
5 felett elszáll mint az a bizonyos zászló.
5 GHz-n még nincs is vele semmi bibi,de 5,1-en 1,385-el is újra indul. 1,4 felett nem akarom erőltetni. Majd talán bekapcsolom a fagyasztót, de ha már kibírtam ennyi időt nem kellene ismét elgurítani .. -
subaruwrc
félisten
válasz
tom_tol #23417 üzenetére
pedig amilyen hűvös az a cpu ..
kékhalálozik vagy mi a tünet ?
4.8 felett erősen megnövekszik a fesz igény,ne feledd.
1.29-1.30v körül vagy felette kell neki 5g-hez az biztos. az enyémnek kellett 1.30v a hwbot primehoz az pedig sokkal kevésbé és rövidebb ideig terhel mint egy cb. a te hűtéseddel 1.35-6v környéke beleférhet.
<90°C -
Kommy
veterán
válasz
trancemusic #23379 üzenetére
Bekapcsoltam, de így is csak 3.8 a max órajel ha be van kapcsolva a speedstep, ha kikapcsolom akkor így már viszont 4.4-re turbózik.
De jó lenne ha speedstep mellett is menne ez.
-
Anfänger
őstag
Sziasztok!
Van egy MSI z97 gaming 7-es alaplapom egy i7 4790K procival.
Tudnátok segíteni,hogy a BIOS-ban hol tudom a a CPU feszt módosítani? Nálam fekete ez az opció akkor is amikor advanced módba állítom.Mi kell még átállítanom? Bocs a tudatlanságomért!
Elöre is köszönöm a segítséget! -
liwz_13
csendes tag
nzxt kraken x61. a gyari hutoket csereld le a gephazban az nzxt sajat kiadasu fanjaira. NZXT 140mm High Speed Fan
-
Fisherhun
tag
Hali!
Valaki találkozott már olyannal hogy a hwinfo lefagyasztja a rendszert ?
Új az op rendszer. Csak a driverek vannak fent a gépen.
Kipróbáltam úgy is, hogy nincsenek fent a driverek akkor tökéletesen futott.
Lehet h az nvidia driver vagy az intel chipset szórakozik ?
Mert az előző amd konfignál semmi baj nem volt.
(csak alaplapot,procit cseréltem) -
liwz_13
csendes tag
nekem ugyanez van. lefuttattam a linx-et 20 teszt utan is 60 es 62 gflops kozott megy az i5 4690k. a hofok korrekt de egyszeruen nem megy feljebb.
-
laychi
veterán
válasz
andromedae #23400 üzenetére
Mikor annak idején hűtőket nézegettem ,akkor néztem a h100(i)-t
Sok problémát olvastam hibás vezérlésről,illesztési problémákról,bug-okról.
Ezért döntöttem a d14 mellett,meg mert használtan 13,5k-ért hozzá jutottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest